Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera?

23.06.01, 00:00
    PZPN wprowadził od nowego sezonu nowe zasady gry. Dwie grupy po osiem drużyn , z tym że
    jesienia będą walczyć o zakfalifikowanie się do grupy która będzie walczyła wiosną o mistrzostwo.
    Wchodzą tylko cztery pierwsze zespoły z kazdej grupy pozostałe osiem, walczy w grupie drugiej o
    uniknięcie spadku (dwa ostatnie zespoły) badź baraży (piąty i szosty zespoł) o miejsca w ekstraklasie
    z trzecim i czwartym zespołem drugiej ligi.
    PZPN ocaliło owce i nasyciło wilka, choc może nie do końca. Może to początek reformy w polskiej
    (s)kopanej, już tak dawno zapowiadanej przez ekipę MIchała Listkiewicza.
    Ja mam tylko nadzieję że zmiana wyjdzie na dobre polskiej piłce i jej prawdziwym kibicom (nie mylić z
    bandytami wszczynającymi awantury na stadionach) oraz całe sportowej otoczce polskiej pilki nożnej.

Obserwuj wątek
      • Gość: Vidigal Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.boxplan.chelm.pl 23.06.01, 00:00
        Jak zobaczyłem tą wiadomość to mnie zamurowało. Ale już ochłonąłem. Bardzo
        nowatorskie zasady, tylko się zastanawiam czy nie lepiej byłoby losować drużyny
        do obu grup. Jak myślicie?
        • Gość: kibic Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
          a ja zaczynam sie coraz bardziej zastanawiac...
          albo to podpucha PZPN, albo nalezy sie wielki kop w dupe dla wszystkich
          serwisow bo nigdzie poza oficjalna strona PZPN tego nie widzialem... nawet w
          TG, chociaz np. o meczu w Chorzowie to napisali.

jesli wiadomosc nie jest kaczka dziennikarska (moze PZPN chcial sprawdzic,
          ktore strony zrzynaja od nich info? ale przeciez to oficjalna strona...)
          to "brawo" dla wszystkich za refleks szachisty...
          • Gość: iron Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
            Gość portalu: kibic napisał(a):

> a ja zaczynam sie coraz bardziej zastanawiac...
            > albo to podpucha PZPN, albo nalezy sie wielki kop w
            dupe dla wszystkich
            > serwisow bo nigdzie poza oficjalna strona PZPN tego
            nie widzialem... nawet w
            > TG, chociaz np. o meczu w Chorzowie to napisali.
            >
            > jesli wiadomosc nie jest kaczka dziennikarska (moze
            PZPN chcial sprawdzic,
            > ktore strony zrzynaja od nich info? ale przeciez to
            oficjalna strona...)
            > to "brawo" dla wszystkich za refleks szachisty...
            >TO tylko kaczka .Zresztą czas pokaże czym jest nasz PZPN
          • Gość: Vidigal Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 23.06.01, 00:00

> a ja zaczynam sie coraz bardziej zastanawiac...
            > albo to podpucha PZPN, albo nalezy sie wielki kop w dupe dla wszystkich
            > serwisow bo nigdzie poza oficjalna strona PZPN tego nie widzialem... nawet w
            > TG, chociaz np. o meczu w Chorzowie to napisali.
            >
            > jesli wiadomosc nie jest kaczka dziennikarska (moze PZPN chcial sprawdzic,
            > ktore strony zrzynaja od nich info? ale przeciez to oficjalna strona...)
            > to "brawo" dla wszystkich za refleks szachisty...

Na onecie, pvp jest juz ta wiadomość. Czyli to prawda.
            • Gość: mike Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.porcupine.dialup.pol.co.uk 23.06.01, 00:00
              Uwazam ze to bardzo dobrze ze cos sie zmienia. Czy naprawde moze byc gorzej?
              Bardzo podobaja mi sie te zmiany, ale jeszcze bardziej podobaly by mi sie
              zmiany w polskim prawie, ktore zezwolily by na ciezkie kary dla stadionowych (i
              nie tylko) chuliganow. Jedno bez drugiego nie przyciagnie kibica na stadion.

• Gość: kibic Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
              Gość portalu: Vidigal napisał(a):

> Na onecie, pvp jest juz ta wiadomość. Czyli to prawda.

hmm...
              ale pisza ze jesli Gornik Polkowice awansuje, zmieni sie
              nieco uklad grup, tzn:
              bedzie w grupie A zamiast KSZO, a w grupie B beda dwa
              zespoly z drugiej ligi, ale nie Gornik P. tylko dwa
              pierwsze - KSZO i Radomsko. Czy to dobrze zeby dwa
              najlepsze drugoligowe zespoly byly w pierwszej lidze w
              jednej grupie? A moze poprostu Misio zmienil decyzje bo
              Polkowice o to poprosily - wiadomo, derby z Lubinem...
              Jesli tak, to niech pomysli i sie z tego wycofa:
              wystarczy tak jak zasugerowalem zamienic miejscami Ruch
              z Zaglebiem - beda i derby Lubin - Polkowice, i wiecej
              derbow na Slasku, bo trafi tam rowniez Ruch

ps: wiadomosc PAP byla z 18:15 wiec jednak czyzbym byl
              pierwszym w Polsce :) ktory podal rozstawienie grup
              (16:02!)
              :-)
              • Gość: Vidigal Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
                > ale pisza ze jesli Gornik Polkowice awansuje, zmieni sie
                > nieco uklad grup, tzn:
                > bedzie w grupie A zamiast KSZO, a w grupie B beda dwa
                > zespoly z drugiej ligi, ale nie Gornik P. tylko dwa
                > pierwsze - KSZO i Radomsko. Czy to dobrze zeby dwa
                > najlepsze drugoligowe zespoly byly w pierwszej lidze w
                > jednej grupie? A moze poprostu Misio zmienil decyzje bo
                > Polkowice o to poprosily - wiadomo, derby z Lubinem...
                > Jesli tak, to niech pomysli i sie z tego wycofa:
                > wystarczy tak jak zasugerowalem zamienic miejscami Ruch
                > z Zaglebiem - beda i derby Lubin - Polkowice, i wiecej
                > derbow na Slasku, bo trafi tam rowniez Ruch

Dlatego wydaje mi się, że najlepiej, gdyby było losowanie. A tak będą
                podejrzenia, że znowu odbyło się "coś" przy zielonym stole.
                A propos - gratulacje dla Ciebie za podanie tak szybko składów grup. Tu widać jak
                wolne są nasze serwisy.
                  no nie przesadzajmy - webmasterowi w PZPN dali tylko komunikat ktore miejsca
                  graja z ktorymi i mu sie nawet nie chcialo tego szukac w tabeli - LOL!

a co do losowania, to obecny rozklad jest w miare sensowny i sprawiedliwy (1-
                  4,2-3 i wg. tego klucza), tylko ten sztucznie przeniesiony Gornik Polkowice -
                  hmm, zaproponuje Listkiewiczowi na chatcie chyba zeby zamienil Ruch z Lubinem...
                  z powodow o ktorych napisalem juz dzisiaj - glownie chodzi o to ze niektore
                  druzyny uzyskiwaly ze soba dziwnego wyniki i dobrze by bylo gdyby musialy sie
                  wyniszczac wzajemnie juz od poczatku sezonu. A losowanie mialoby sens, tylko
                  wg. jakiego klucza rozstawic i kogo?

• Gość: asko Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
                    Nie tędy droga. Jest mozliwe że druzyny grając kilka lat w I lidze nie spotkaja
                    się ani raz. Ponadto druzyna z lepszej połówki bądąca na samym końcu(czyli 8
                    miejsce) nie gra o nic- przypuśćmy że to Janosiki z Zagłębia......

Moim zdaniem lepiej zmniejszyć ligę do 12 zespołów
                    • Gość: aero Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.01, 00:00
                      Tez uwazam ze to glupie.. po co wydziwiac, we wszystkich dobrych ligach graja
                      normalnie.. ludzie sa przyzwyczajeni..
                      jak chca cos zmieniac to nie w strukturze organizacji rozgrywek.
                    • Gość: rewa Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.legnica.dialog.net.pl 24.06.01, 00:00
                      w 12 zespołowej lidze też będą drużyny środka, tak że i to rozwiązanie nie
                      będzie w pełni zadowalające.
                      z kolei podział grup na drużyny zawdzięczające coś sobie po poprzednim sezonie
                      może doprowadzić, że i w przyszłym zechcą współpracować kosztem reszty.
                      klucz rozstawienia wydaje się sensowny, bo podział następuje wg uzyskanej
                      pozycji w ostatnim sezonie, a nie innych czynników.
                      na koniec chcę zauważyć, że wielu z was posiłkuje się drużyną Zagłębia Lubin
                      jako sprzedawczykami.
                      zanim będziecie wypowiadać się o innych klubach zajmnijcie się swoimi: Poznań,
                      Płock, Zabrze, Pol.Warszawa itp.

pozdrowienia dla wszystkich
                      • Gość: GRIGA Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
                        Pomyślcie tylko o jednym.Jest możliwe ,że kilka drużyn z pierwszej ligi przez
                        kilka sezonów może się wogóle ze sobą nie spotkać i dlatego ten pomysł to kpina
                        z kibiców.Ja nie mam zamiaru patrzeć cały czas na te same gęby.
                        Do "kibica":
                        Koleś twoja niechęć do Ślązaków jest wyrażna i chętnie bym ci jako Hanys dał po
                        ryju ale czy warto?Bo chyba jesteś zapryszczałym grubasem w okularach +12
                        dioptrii siedzącym przed komputerem i onanizującym się przed zdjęciami gołych
                        panów.A i w to wątpię bo na mój rozum nie masz fiuta.Zniszczył ci go wirus
                        komputerowy.Może pójdzmy dalej,liga Śląska bez goroli!!!!!Śląsk bez
                        polaczków.Granica na Brynicy.Paszporty i wizy oraz deportacje polaków ze Śląska.
                        Czy to ci lepiej pasuje idioto!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALE TO ty ZACZĄŁEŚ!!!!!!!!!
                        Górnik sprzedał mecz Ruchowi???!!!????Takiego ciula jeszcze w swoim życiu nie
                        widziałem!!!!CHA<CHA<CHA!!!!Uważaj żeby ciebie nie sprzedali kretynie.
                        • Gość: gulczas Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.pl 24.06.01, 00:00
                          to dopiero poczatek degrengolady = a swoje zale wylej do Brynicy
                        • Gość: kibic Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
                          Gość portalu: GRIGA napisał(a):

> Pomyślcie tylko o jednym.Jest możliwe ,że kilka drużyn z pierwszej ligi przez
                          > kilka sezonów może się wogóle ze sobą nie spotkać i dlatego ten pomysł to kpina
                          >
                          > z kibiców.Ja nie mam zamiaru patrzeć cały czas na te same gęby.

mature masz? oblicz sobie jakie jest prawdopodobienstwo ze PRZEZ KILKA SEZONOW
                          druzyny sie ze soba nie spotkaja

> Do "kibica":
                          > Koleś twoja niechęć do Ślązaków jest wyrażna i chętnie bym ci jako Hanys dał po

przeczytaj uwaznie (UWAZNIE!!! najlepiej trzy razy zanim wylapiesz sens) to
                          zrozumiesz, chodzi o uklady pomiedzy pewnymi Slaskimi (nie tylko) klubami
                          (zauwazyles ze wymienilem takze Polonie, ale pewnie sie nie doczytales tego).
                          po drugie, znam paru kibicow ze Slaska i wcale sie nie obrazaja na
                          okreslenie "hanysy", jak ty masz jakies kompleksy to trudno

>
                          > ryju ale czy warto?Bo chyba jesteś zapryszczałym grubasem w okularach +12
                          > dioptrii siedzącym przed komputerem i onanizującym się przed zdjęciami gołych
                          > panów.A i w to wątpię bo na mój rozum nie masz fiuta.Zniszczył ci go wirus

co ciekawe, niejaki Valdor uzyl podobnych argumentow ("Jesteś zwykłym ciemnym
                          prostaczkiem, któremu jeszcze
                          żadna kobieta niedogodziła, więc spędzasz dużo czasu przed
                          lustrem i wali sobie
                          konia.
                          ")
                          przeciwko Tobie (!!!) To wystarczylo bys go okreslil - uwaga -
                          jako "valdor,takich jak ty u nas na dzielnicy ubiera się w damskie ciuszki wrzuca
                          w
                          samochód jedzie do centrum i wrzuca do knajpy dla
                          gejów(fuj !!!!)Masz
                          szczęście ,że nie mogę cię dorwać bo pamiętałbyś to
                          spotkanie do końca
                          życia.Opowiedziałbym ci bajeczkę ale szkoda
                          czasu.......Przez takie kaleki jak .."

jakies komentarze?

> komputerowy.Może pójdzmy dalej,liga Śląska bez goroli!!!!!Śląsk bez
                          > polaczków.Granica na Brynicy.Paszporty i wizy oraz deportacje polaków ze Śląska
                          > .

Boze, jakie kompleksy. Moj post jest zupelnie o czyms innym

> Górnik sprzedał mecz Ruchowi???!!!????Takiego ciula jeszcze w swoim życiu nie
                          > widziałem!!!!CHA<CHA<CHA!!!!.

podlozyl do nie koniecznie tyle co sprzedal.

> Uważaj żeby ciebie nie sprzedali kretynie

taaa, i pewnie jestem Murzynem bo mam inne zdanie niz Ty
                        • Gość: goose Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
                          Jestem spokojnym czlowiekiem, ale agresja rodzi agresje tak wiec uwazaj bo po
                          ryju mozesz kiedys dostac ty "cwaniaczku". Na marginesie - dlaczego zawsze musi
                          znalezc sie ktos kto wtraca tak idiotyczne trzy grosze do prawie merytorycznej
                          dyskusji ?
      • Gość: saper Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 23.06.01, 00:00
        też mam taką nadzieję, że wynikinie z tego coś dobrego dla większego grona
        ludzi aniżeli środowsika działczy, piłkarzy ...
        czytalem to na stronie PZPN i nigdzie indziej...
        Ale w koncu PZPN to oficjalna strona, nie sadze by jakis hakier sie wlamal i
        robil jaja...
        W kazdym razie, chociaz jestem aktualnie kibicem drugoligowym, to sie wypowiem

Grupa A: zespoły, które zajęły w ubiegłym sezonie 1,4,5,8,9,12,oraz 13 miejsce
        w tabeli oraz wicemistrz 2 ligi.

hmm... wg moich obliczen

1. Wisla Krakow
        4. Polonia Warszawa
        5. Zaglebie Lubin
        8. GKS Katowice
        9. Odra Wodzislaw
        12. Widzew Lodz
        x. KSZO Ostrowiec

Grupa B: zespoły, które zajęły w ubiegłym sezonie 2,3,6,7,10,11,14 czyli Stomil
        lub grający z nim mecze barażowe Górnik Polkowice oraz mistrz 2 ligi. Każda
        drużyna I ligi gra w swojej grupie (A i B) rozgrywa z pozostałymi drużynami w
        swojej grupie dwa spotkania, u siebie jako gospodarz oraz u przeciwnika jako
        gość. Po rozegraniu 1 etapu drużyny zostaną podzielone na dwie grupy:
        mistrzowską oraz spadkową, w których będą występować następujące zespoły

2. Pogon Szczecin
        3. Legia Warszawa
        6. Ruch Chorzow
        7. Amica Wronki
        10. Dyskobolia Grodzisk
        11. Slask Wroclaw
        14. Gornik (no albo Stomil)
        x. Radomsko

PIERWSZE SPOSTRZEZENIE:
        ???? no to ekstra, w pierwszej grupie same hanysy i wspomagajaca je (w tym
        sezonie przynajmniej) Polonia, mozna tylko wspolczuc KSZO. Ale z drugiej
        strony, jest tam tez Wisla i Zaglebie. Chyba hanysom bedzie trudniej miec
        wiecej niz jeden zespol w gornej fazie.
        W drugiej obie druzyny z wielkopolski...

W kazdym razie, nie sadze by mialo to powstrzymac uklady w naszej lidze!
        np. w grupie zagrozonej spadkiem bedzie druzyna ktora bardzo szybko moze
        zapewnic sobie utrzymanie, a jesli bedzie to np. Zaglebie Lubin to chyba nic
        nie trzeba wiecej dodawac.
        ale o tym sie sami przekonamy.
        poza tym sa dwa puchary (Polski i Ligi), wiec druzyny i tak beda ze soba grac
        tylko rzadziej.

Poza tym jedna prosba. Zamienic Zaglebie Lubin z Ruchem Chorzow!
        1. slascy kibice beda sie cieszyc - wiecej derby itp.
        2. gks, ruch, odra, gornik i polonia pomagaly sobie wzajemnie w tym sezonie,
        patrz kilka wynikow, np. Polonii u siebie, na poczatku rundy Gornik sie
        podlozyl bardziej zagrozonemu wtedy ruchowi, w meczu Gornik-Odra niby
        prowadzili goscie, ale skonczylo sie na remisie (w 90 min. gol), mecz GKS-
        Gornik to swieza historia
        3. zaglebie, dyskobolia, slask - te druzyny ewidentnie sobie pomagaly, zaglebie
        podlozylo sie grodziskowi i slaskowi, byly to ich jedyne podkladki u siebie w
        tej rundzie, ale bardzo widoczne! Niezagrozony groclin nie przeszkadzal w
        przedostatniej kolejce Slaskowi w wygranej w grodzisku - patrz interwencje
        Kowalewskiego, itp... Widzew podlozyl sie druzynie z Grodziska, dal dwa razy w
        sezonie punkty Slaskowi. 12ty Widzew tez osiagnal korzystne wyniki z tymi
        druzynami - tak, podlozyl sie Grodziskowi ale wtedy to Groclin bardziej
        potrzebowal punktow, ale niech juz zostanie w grupie A.

Natomiast zamiana Zaglebia z RUchem wydaje sie sensowna. A co wy o tym myslicie?
        Spowodowaloby to ze kliki z poprzedniego sezonu musialyby upasc, bo szkodzily
        by sobie wzajemnie!!!

• Gość: zajec Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
          Twoje propozycje nie mogą być przyjęte . Do tworzenia grup potrzebny jest jakiś
          uniwersalny klucz a nie dobieranie druzyn według regionów , sympatii lub
          antypatii lub żekomych układów. Klucz zaproponowany przez PZPN wydaje się
          najbardziej włąściwym i powinien być stosowany co sezon (o ile w ogóle liga w
          takim kształcie rzeczywiście spełni oczekiwania)
        • Gość: BISKUP Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.kopnet.gliwice.pl 23.06.01, 00:00
          BARDZO ŁADNIE WSZYSTKO WYJAŚNIŁEŚ. ZAPOMNIAŁEŚ TYLKO O GÓRNIKU ZABRZE.
          NAPISAŁEŚ GÓRNIK ALBO STOMIL ALE CHODZIŁO CI O POLKOWICE A GDZIE ZABRZE.
            literowka, ale w grupie A napisalem 7 druzyn wiec mozna sie domyslic ze tam
            bedzie gral Gornik - napisalem przeciez ze beda tam wszystkie slaskie druzyny
            oprocz Ruchu. Poza tym pisze tez ze :
            Grupa A: zespoły, które zajęły w ubiegłym sezonie 1,4,5,8,9,12,oraz 13 miejsce
            czyli wsrod nich Zabrze, nie napisalem - moj blad. Sorry.
            Ale na stronie PZPNu nie ma, wiec pierwszy w Polsce podalem te dane! hehe
            troche wyrozumialosci :-)
            • Gość: iron Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
              Jeszcze oficjalnie nie podano do wiadomości publicznej
              aby taki sposób rozgrywek miał byc wprowadzony od
              najblizszego sezonu...
        • Gość: michał Re: PZPN zmieniło zasaady gry. Czy to koniec piłkarskiego pokera? IP: 217.11.134.* 23.06.01, 00:00
          troche mnie te wiesci zdołowały możecie na pocieche łaskawie mi powiedziec w jakim cywilizowanym kraju taka wiocha sie jeszcze odbywa
            odpowiem: w zadnym (na Wegrzech chba robili playoffy)
            trudno. Petra jest w drugiej lidze. Za rok, jesli awansuje to mam nadzieje ze
            PZPN sie z tego wycofa :-)
            A jesli przy okazji ma to posluzyc rozwaleniu ukladow, bo wyniki wskazuja za
            niektore druzyny miedzy soba mialy tylko korzystne dla calej "kliki" rezultaty,
            to nie mam nic przeciwko...

ps: w poniedzialek chat z "Lisciem" :)

> odpowiem: w zadnym (na Wegrzech chba robili playoffy)

a uscislajac, sam podzial na dwie grupy odbywa sie w kilku panstwach, np. w
              Szwajcarii , ale tam liga jest ogolnie mala, a grupy max. 6 druzynowe- co 40
              milionow to nie piec... To jednak dzieje sie po rundzie jesiennej w ktorej
              uczestnicza wszyscy. pomyslu z dzieleniem juz od poczatku rozgrywek na dwie grupy
              nigdy nie spotkalem, bedzie to chyba precedens.

• Gość: Puchatek kulawy system IP: *.free.wxs.nl 24.06.01, 00:00
        hejka,
        dla mnie ten system jest kulawy, bo przeciez moze sie zdazyc ze taka np Polonia
        nie zagra w ogole w sezonie z Wisla Kr. itd..(jak sie nie zakwalifikuje do
        4rki..a Wisla tak)..
        W Szwajcarii tez robia podzial na grupy, tyle ze dopiero po rundzie wstepnej,
        druzyn maja mniej w 1szej lidze , wiec to ma sens..
        polska liga w takiej formie jest lekko bez sensu..
        zobaczymy
        pozdr.
        P.
        • Gość: Puchatek Re: kulawy system IP: *.free.wxs.nl 24.06.01, 00:00
          oops, akurat zle trafilem z tym przykladem bo Wisla by grala z Polonia w grupie,
          ale wiecie co mam na mysli
          pozdr
          P.
        • Gość: jotes Re: kulawy system IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          To jest totalna głupota - degraduje to tradycję, no i
          nigdzie tego nie ma. Mam nadzieję, że po roku wszyscy
          przejrzą na oczy - ale wtedy dobrze byłoby, aby ludzie
          z PZPN dostali po dupie ! Lepszy despotyczny
          Dziurowicz niż nijakie Listkiewiczo-Boński !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka