Gość: mac IP: *.osiedle.net.pl 26.08.03, 14:34 Podobno ManUtd złożyło Marsylii oferte dotyczaca tego pilkarza. Niby nazwisko obilo mi sie o uszy, ale nie znam kolesia z boiska... Dobry jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Porter Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.orion.pl 26.08.03, 15:36 Gość portalu: mac napisał(a): > Podobno ManUtd złożyło Marsylii oferte dotyczaca tego pilkarza. Niby nazwisko > obilo mi sie o uszy, ale nie znam kolesia z boiska... Dobry jest? Dwumetrowy stoper, zalety: doskonaly w ataku przy stalych fragmentach gry, swietnie gra glowa i ma straszne kopyto, w obronie swietny w powietrzu, znakomicie sie ustawia, agresywny. wady: nienajlepszy start do pilki i niezbyt zwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 18:41 jedno z odkryc ostatniej wiosny wsrod obroncow, bardzo bramkostrzelny jak na obronce. zaiteresowanie nim wykzywalo wiele klubow nie tylko MU.Tak na marginesie po co MU obroncy jest przecierz Brown, O'Shea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 19:58 owszem jest Brown, ktory moim zdaniem jest najlepszym obronca United , ale Wes jest nadal kontuzjowany i pomimo fantastycznych wynikow jakie dala rehabilitacja powrot zajmie mu jeszcze z miesiac, a nalezy pamietac ze po powrocie nie bedzie mogl jeszcze grac we wszystkich meczach O'Shea jeszcze nie doszedl do zeszlorocznej formy Silvestre ma klopoty z kondycja Ferdinand prezentuje sie dobrze, ale przydalaby mu sie konkurencja w zespole, Rio czasami sie zapomina i zamiast kryc napastnikow do konca, odpuszcza sobie i stad padaja bramki-tak bylo w meczu z Realem Neville'owie i Fortune nie sa niestety najwyzszej klasy obroncami, a mlodzi Lynch i Pugh nie wroza najlepiej klubowi, stad sir Alex ugania sie za obronca, jednak nie wierzylabym wszystkim doniesieniom prasy, od poczatku wakacji naliczylam sie juz 5 Holendrow i 3 Amerykanow ktorym United mialoby rzekomo zlozyc oferty, do tego dochodza plotki o Salgado, Ayali i Puyolu, ten ostatni znowu powrocil na czolowe strony gazet angielskiej prasy brukowej, ktora zyje z plotek o United, szczegolnie po odejsciu Beckhama nie opuszcza klubowych dzialaczy w poszukiwaniu kolejnych sensacji. tym razem podobno wszystko jest juz przypieczetowane, transfer ma wynosic 15 mln dol, sam pilkarz podobno juz wyrazil na niego zgode, jako ze chce pomoc Barcie wyjsc z wielomilionowych dlugow. jutro jednak zapewne poznamy nowych kandydatow na Czerwone Diably Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 21:40 a w sprawie tego Belga to i tak OM odrzucila oferte United, a van Buyten przeciez z jakies dwa tygodnie temu chyba przedluzal kontrakt z OM (jesli sie nie myle, nie jestem kibicem OM,te informacje mam od kolezanki ktora interesuje sie francuskim footballem)wiec nie wiem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapskii Re: Zna ktoś van Buytena? IP: utp.:* / 10.10.9.* 26.08.03, 22:58 strasznie duzo wiesz o pilce, ale zeby sie przyczepic to znajde chyba mala pomyleczke- Fortune to pomocnik, i to nawet ofensywny o ile sie orientuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.osiedle.net.pl 27.08.03, 08:20 Gość portalu: czapskii napisał(a): > strasznie duzo wiesz o pilce, ale zeby sie przyczepic to znajde chyba mala > pomyleczke- Fortune to pomocnik, i to nawet ofensywny o ile sie orientuje] A no niby tak ale ostatnio Quinton gra częściej (o ile gra w ogóle) na obronie (prawej lub lewej). Tak grał na turnieju w USA i tam nawet nieźle sobie radził. Co do braci Neville'ów to Phil rzeczywiście klasowym obrońcą nie jest (lepiej sobie radzi w pomocy) ale Gary jest tak bardzo niedoceniany, że aż ręce opadają. Jego akcje ofensywne - po prostu pierwsza klasa! W defensywie też radził sobie dobrze (a ostatnio dostrzegano tylko jego błędy koncentrując się na tym, że 'Gary to cienias'). Myślę, że jak wróci po kontuzji do składu MU to pokaże na co go stać. Tak jak Keane, którego wielu spisywało już na straty a w ostatnim meczu z Newcastle pokazał się jako prawdziwy lider, miał dwie asysty i był najlepszym graczem na boisku. Więc na Gary'ego nie dam złego słowa powiedzieć. No i jeszcze co do van Buytena to rzeczywiście przedłużył kontrakt z OM do 2007 roku a interesowały sie nim jeszcze (ponoć) Bayern i Juve, ale coś mi się wydaje, że to ściema, bo jak by miał naprawdę oferty z tych klubów to by do któregoś przeszdł a nie zostawał w OM, które w Europie jeszcze przez długi czas nic nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zna ktoś van Buytena? 27.08.03, 13:57 Gość portalu: Natalia napisał(a): > owszem jest Brown, ktory moim zdaniem jest najlepszym obronca United , ale Wes > jest nadal kontuzjowany i pomimo fantastycznych wynikow jakie dala > rehabilitacja powrot zajmie mu jeszcze z miesiac, a nalezy pamietac ze po > powrocie nie bedzie mogl jeszcze grac we wszystkich meczach > O'Shea jeszcze nie doszedl do zeszlorocznej formy > Silvestre ma klopoty z kondycja > Ferdinand prezentuje sie dobrze, ale przydalaby mu sie konkurencja w zespole, > Rio czasami sie zapomina i zamiast kryc napastnikow do konca, odpuszcza sobie i > > stad padaja bramki-tak bylo w meczu z Realem > Neville'owie i Fortune nie sa niestety najwyzszej klasy obroncami, a mlodzi > Lynch i Pugh nie wroza najlepiej klubowi, stad sir Alex ugania sie za obronca, > jednak nie wierzylabym wszystkim doniesieniom prasy, od poczatku wakacji > naliczylam sie juz 5 Holendrow i 3 Amerykanow ktorym United mialoby rzekomo > zlozyc oferty, do tego dochodza plotki o Salgado, Ayali i Puyolu, ten ostatni > znowu powrocil na > czolowe strony gazet angielskiej prasy brukowej, ktora zyje z plotek o United, > szczegolnie po odejsciu Beckhama nie opuszcza klubowych dzialaczy w > poszukiwaniu kolejnych sensacji. tym razem podobno wszystko jest juz > przypieczetowane, transfer ma wynosic 15 mln dol, sam pilkarz podobno juz > wyrazil na niego zgode, jako ze chce pomoc Barcie wyjsc z wielomilionowych > dlugow. jutro jednak zapewne poznamy nowych kandydatow na Czerwone Diably Ech...Natalia....Pamiętasz duet Bruce-Pallister? Czy oni nie byli doskonali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.orion.pl 28.08.03, 10:02 lupus.lupus napisał: > Gość portalu: Natalia napisał(a): [...] > > Ech...Natalia....Pamiętasz duet Bruce-Pallister? Czy oni nie byli doskonali? Pamietam, jak Palistera, chlopa 190 z okladem, 90 z czyms kilo wagi, Wojtek Kowalczyk wiozl na barku 50 metrow, a w koncu przepchnal i strzelil bramke. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zna ktoś van Buytena? 28.08.03, 10:40 Gość portalu: Porter napisał(a): > Pamietam, jak Palistera, chlopa 190 z okladem, 90 z czyms kilo wagi, Wojtek > Kowalczyk wiozl na barku 50 metrow, a w koncu przepchnal i strzelil bramke. : ) Tak, to prawda.Na jego usprawiedliwienie powiem tylko,że młody Kowalczyk ocierał się o geniusz.Każdy rosły obrońca ma tego typu problemy. Pamiętam jak okrutnie ośmieszył go Romario w pamiętnym meczu z Barceloną. Ale na takich napastników jak Duncan Ferguson, był wyśmienity. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zna ktoś van Buytena? do Natalii 27.08.03, 15:02 Bardzo mi miło spotkać równie fanatycznego kibica MU. Gość portalu: Natalia napisał(a): > owszem jest Brown, ktory moim zdaniem jest najlepszym obronca United Ja nie jestem aż tak do niego przekonany.Oczywiście jest solidnym obrońcą, ma doskonałe warunki fizyczne,jednak czegoś mu brakuje.Wchodzi w najlepsze lata dla piłkarza i musi się jeszcze wiele nauczyć. Ten sezon rzeczywiście będzie dla niego olbrzymim sprawdzinem.Życzę mu wszystkiego najlepszego. Numer 6 noszony na koszulce w końcu do czegoś zobowiązuje. > O'Shea jeszcze nie doszedl do zeszlorocznej formy O'Shea miał fantastyczny początek w brwach MU. Jednak on też jest bardzo młody i jak powietrza porzebuje doświadczenia i krzty rutyny ( tylko nieco ponad 30 spotkań w barwach MU) > Silvestre ma klopoty z kondycja To prawda. Silvestre zrobił się bardzo ocieżały i nie przypomina już tego szalejącego po lewej stronie boiska obrońcy. Słyszałem ,że sir Alex przeznacza dla niego środek obrony. > Ferdinand prezentuje sie dobrze, ale przydalaby mu sie konkurencja w zespole, > Rio czasami sie zapomina i zamiast kryc napastnikow do konca, odpuszcza sobie. To prawda.Rio robi sie chimeryczny. Przeplata okresy fantastycznej, niezłmnej gry w obronie całkowitym luzactwem. Mimo to jest jednym z najlepszych środkowych na świecie. Jeśli nie najlepszym. > Neville'owie i Fortune nie sa niestety najwyzszej klasy obroncami, Ach...Neville'owie : ) Tu dotykamy bardzo draźliwego dla mnie tematu. Rzeczywiście ich czas chyba mija.Jednak Gary właściwie jest już legendą (prawie 400 spotkań w czerwonej koszulce w róźnych rozgrywkach).Phil nie przekonał mnie do siebie nigdy. >a mlodzi Lynch i Pugh nie wroza najlepiej klubowi, To prawda,nie mają klasy młodych Neville'ów gdy byli w ich wieku. >i Puyolu, Wiesz nie podoba mi się specjalnie te szaleństwo z obcokrajowcami.Sto razy bardziej wolałbym widzieć w skłądzie MU jakiegoś zdolnego Brytyjczyka z First Division.Co zrobić takie czasy :) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Bruce!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 17:03 Steve Bruce byl rewelacyjny, prawdziwy, rasowy obronca, drugiego takiego ze swieca szukac. Ferdinand powinien troche poogladac kaset z lat 90. A co do Puyola to uwazam ze pomysl z Hiszpanem jest chybiony. Co United po obroncy ktory chce tam grac tylko dlatego ze jego klub bankrutuje, taka gra to zadna gra. Nie wiem zreszta czy Puyol charakterem i pasuje do United.... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Pallister!!!!! 28.08.03, 07:58 Gość portalu: Natalia napisał(a): > Steve Bruce byl rewelacyjny, prawdziwy, rasowy obronca, drugiego takiego ze > swieca szukac. Ferdinand powinien troche poogladac kaset z lat 90. A co do > Puyola to uwazam ze pomysl z Hiszpanem jest chybiony. Co United po obroncy > ktory chce tam grac tylko dlatego ze jego klub bankrutuje, taka gra to zadna > gra. Nie wiem zreszta czy Puyol charakterem i pasuje do United.... No a Gary?. Również był zjawiskowy.Oczywiście gdy nie borykał się z kontuzjami. Pod koniec kariery był już cieniem samego siebie. Jak na swoje warunki był bardzo sprawnym obrońcą. No i te dwie bramki na Anfield....: ) Myślę,że to był najlepszy duet środkowych w całej histori MU. Puyol...chyba masz rację. Jest za flegamtyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Zna ktoś van Buytena? do Natalii 28.08.03, 08:42 : ) Czepiałem się O'Shea, a on tu właśnie strzela zwycięską bramkę w meczu z Wolves. Przepraszam John : ) Johnny be good. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Zna ktoś van Buytena? do Natalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 19:01 ...How I long for John O'Shea :)pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapskii Re: Zna ktoś van Buytena? IP: utp.:* / 10.10.9.* 26.08.03, 23:01 Ja tego van Buytena widzialem kilka razy na meczach reprezentacji Belgii, raaz nawet na zywo. Chlop potezny, zazwyczaja najwyzszy na boisku, gra ostro, ale odnosilem wrazenie ze spoznia sie w obronie. Jesli chodzi o pozycje to bardzo wszechstronny, moze grac lewego lub srodkowego obronce, albo nawet defensywnego pomocnika. Ale to juz kolejna plotka ze interesuje sie nim jakis potentat z pierwszej polki co troche mnie dziwi, ale to pewnie scouci maja racje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bóg Re: Zna ktoś van Buytena? IP: *.pcz.czest.pl 28.08.03, 21:27 Gość portalu: mac napisał(a): > Podobno ManUtd złożyło Marsylii oferte dotyczaca tego pilkarza. Niby nazwisko > obilo mi sie o uszy, ale nie znam kolesia z boiska... Dobry jest? Ten zawodnik przypomina stylem gry i posturą Japa Stama, zresztą moim zdaniem już jest lepszym piłkarzem ni Holender. Odpowiedz Link Zgłoś