Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU???

IP: 209.114.223.* 02.01.02, 14:07
    Uwaga! Proszę o poważne podejście do tego tematu. Nie mówmy tutaj o telewizji
    RTL (a napewno nie o jej komentatorach), Małyszu, polskich trenerach,
    komentatorach i dziennikarzach. A już napewno proszę o powstrzymanie się od
    komentarzy specjalistów którzy wypisują te brednie o tym, że Hanni to "typowy
    nordyk" a Niemcy to nasz wróg od czasów II wojny światowej i że niby ciągle nas
    traktują jak gorszych.

Ja chciałbym przedstawić problem, który może wam się wydać niedorzeczny,
    ale ... nie do końca. Ilu sportowców było łapanych na dopingu w Europie i na
    Świecie? Niektórzy uznają np. że cała Serie A podaje swoim zawodnikom środki
    dopingowe, a wpadają tylko Ci którzy nie spełnili zaleceń w sprawie maskowania
    ich użycia. Doping jest masowo obecny w kolarstwie, pływaniu itp. Liga futbolu
    amerykańskiego otwarcie przynaje, że zawodnikom podawane są środki, które w
    innych dyscyplinach są (słusznie) niedozwolone. Ponieważ na olimpiadzie
    startują koszykarze i hokeiści, oficjalnie w tych ligach problemu z dopingiem
    nie ma.

Każdy widział jak skakał w tym sezonie (i poprzednim) dobry w sumie skoczek -
    Hannawald. Miał problemy z psychiką, spalał się. Złe wybicia z progu, błedy w
    fazie lotu, czasem przy lądowaniu. Potrzebował "wyłączenia", jego psychika nie
    mogła już myśleć o ewentualnych niepowodzeniach, bo po prostu Sven tego nie
    wytrzymywał. Popadł w bulimię, czy też anoreksję. Na skoczni zero. Czy to teraz
    nie wydaje się dziwne, że tak szybko znalazł się na topie?

Rozwiązaniem stały się dopiero środki które są niedozwolone, gdyż pozwalają
    wyzbyć się lęku. Możliwe że to zwykły narkotyk, albo specjalnie przyrządzona
    mieszanka. Hannawald wygrywał tylko w Niemczech, tam gdzie można
    było "załatwić" sobie kontrolę antydopingową. Myślę, że pierwszy konkurs w
    Niemczech gdzie Hannawald został zdyskwalifikowany za niby "plombę" nie ułożył
    się po myśli organizatorów. Komisja antydopingowa pewnie w ostatniej chwili
    zmieniła skład i Hannawald musiał zostać w ostatniej chwili wycofany z zawodów!
    Zastosowano wcześniej obmyślony wariant z "plombą"!

Czyż nie wydaje się wam dziwne zachowanie Svena? Jego wygłupy, śmiechy. Podczas
    kwalifikacji zakrywał kamerę, uciekał przed nią, robił jakieś uniki. Co chwila
    też wybuchał głupkowatym śmiechem. Po samym skoku wybuch niekontrolowanej
    radości, dziwne wypowiedzi dla telewizji RTL...

Poza tym, dlaczego Hannawald nie startował w kwalifikacjach już na Turnieju
    Czterech Skoczni? Wstępna kontrola (gdyby próbowali już ją kupić, i to się
    wydało, Hannawald byłby spalony) była przeprowadzana pewnie po finałowej serii
    kwalifikacyjnej. Wymyślono więc bajeczkę o "grze psychologicznej". Jednak
    Hannawald był obecny na skoczni i każdy kto na RTL oglądał te jego "popisy" i
    zażywał wcześniej różne dzinwe środki pobudzające ;) chyba wie o co chodzi...
    Dlatego jeżeli ktoś eksperymentował z takim stuffem (przyznam, że ja nie brałem
    takich narkotyków), proszę o komentarz - czy dziwne zachowanie Hannawalda może
    mieć takie podłoże? A jeżeli tak, to kto powinien poruszyć tą sprawę?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gregor Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 212.160.90.* 02.01.02, 14:29
        Chlopie czyzby ci cos na musk siadlo:) Jakas teoria spiskowa !!! A moze
        podyskutujemy czemu bulka + banan juz nie dziala??? i nie daja takiego kopa jak
        kiedys?? Albo wplyw sprawdzania wiazan w trakcie jazdy po rozbiegu a predkosc
        wyjsciowa?? Moglbym wymyslic pare innych bredni ale twojej bym chyba nie
        przebil.
        • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 02.01.02, 15:09
          Gość portalu: Gregor napisał(a):

> wyjsciowa?? Moglbym wymyslic pare innych bredni ale twojej bym chyba nie
          > przebil.

Moim zdaniem to nie są brednie, i na pewno takimi odpowiedziami nie przekonasz
          mnie. Naprawdę nie mam manii prześladowczej, a napisanie tego posta nie przyszło
          mi łatwo, bo byłem prawie pewien że zostanę od razu wyśmiany. Tak jak np. Ci,
          którzy ośmielili się stwierdzić, że geniusz Maradona grał na dopingu...
          • Gość: aaa Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.uni.lodz.pl 08.01.02, 17:58
            przestancie debile,to cala wina miklasa ktory nie wiedzac co powiedziec ,rzucil
            haslo doping.malysz byl slaby.dlaczego nikt nie mowil o dopingu kiedy malysz
            wygral w zeszlym roku?przeciez byl drugorzednym zawodnikiem i nikt nie
            spodziewal jego zwyciest.trzeba bic brawa dla swena bo zdeklasowal rywali a
            przede wszystkim malysz.malysz nie przegral z dopingiem,ale ze soba.PRZEGRAL
            • Gość: TeDe Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.clinika.pl 10.01.02, 09:38
              --------------------------------------------------------------------------------
              Problem jest dosyc widoczny. Przeczytalem wszystkie "za" i "przeciw" i to co
              moge napisac brzmi: wszyscy tak samo maja racje, jak rowniez jej nie maja.
              Patrzac na wybuch wspanialej przeciez formy Malysza sprzed roku i kazdorazowa
              kontrole antydopingowa (Malysz po wielu skokach odmawial wypowiedzi przed
              kamerami by udac sie na kontrole) smutek mnie bierze, ze podobnie nie zachowano
              sie na prestizowej przeciez imprezie jaka jest Turniej Czterech Skoczni. Fakt,
              Sven nie mial sobie rownych, a to czy byl na dopingu nie jest teraz juz do
              udowodnienia. Moze dla jednych byloby to uspokojeniem, a dla innych zawodem.
              Ale jest, jak jest. Coz ... mozemy jedynie poczekac i popatrzec na nastepne
              wyczyny skoczkow. A co do konkurencji dla Malysza, wydaje mi sie, ze moze na
              powrot stac sie nia Schmitt.
            • Gość: bbb Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.pwn.com.pl 10.01.02, 18:37
              Po pierwsz enie debile pajacu. Po drugie jakbyś choć troche znał się na sporcie
              to byś zauważył odległości osiągane przez większośc zawodników w tym Małysza a
              Hannawalda. To tak jakby wszyscy kopali Cię w dupę, ale po moim kopnieciu
              poleciałbyś na księżyc
            • Gość: Player Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 03.02.02, 11:31
              Boo!
          • Gość: dolfuss Re: ja też jestem na dopingu IP: 10.0.6.* 11.01.02, 17:08
            Co doping daje w skokach? Skrzydła? Nie był na dopingu- jest świetnym skoczkiem
            i już. a to, że się facet cieszy to jest normalne. Dlaczego miałby tego nie
            robić. Przecież wpadł w anoreksję, mało nie umarł- włożył w to wszystko i udało
            się. To świetny skoczek
        • Gość: Kirastas Ty masz chyba dziurawy mozg taki przez "u",debilu IP: *.*.*.* 06.01.02, 21:06
          Ty masz chyba dziurawy mozg taki przez u, debilu!
        • Gość: Vara Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 10.135.128.* 07.01.02, 17:14
          Gdyby Hannavald od początku sezonu wykazywał oznaki dynamitu przy wyjściu z
          progu to w porządku, nie umniejszając jego klasie oczywiście. Ale kontroli
          antydopingowej nie było, a człowiek który mierzy 176cm wzrostu i waży 54kg musi
          mieć siłe na to odbicie. Tym bardziej ktoś kto niedawno wyszedł z anoreksji.
          Niestety to komisja FIS poleca przeprowadzenie kontroli. Przypomnę że właśnie w
          zeszłym roku wpadł na takiej kontroli rosyjski zawodnik, który też nagle zaczął
          skakać bardzo daleko. Tylko, że jak Niemiec skacze daleko przeskakując
          wszystkich to nikogo to nie dziwi. (Adam w zeszłym roku przechodził kontrole
          antydopingowe). Bądźmy szczerzy i sprawiedliwi, ten kto po kontroli jest czysty
          to jest czysty, bez kontroli nie ma uczciwych. To jest sport zawodowy!!!!
          • Gość: zdzichu Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.*.*.* 09.01.02, 11:40
            Gość portalu: Vara napisał(a):

> Gdyby Hannavald od początku sezonu wykazywał oznaki dynamitu przy wyjściu z
            > progu to w porządku, nie umniejszając jego klasie oczywiście. Ale kontroli
            > antydopingowej nie było, a człowiek który mierzy 176cm wzrostu i waży 54kg musi
            >
            > mieć siłe na to odbicie. Tym bardziej ktoś kto niedawno wyszedł z anoreksji.
            > Niestety to komisja FIS poleca przeprowadzenie kontroli. Przypomnę że właśnie w
            >
            > zeszłym roku wpadł na takiej kontroli rosyjski zawodnik, który też nagle zaczął
            >
            > skakać bardzo daleko. Tylko, że jak Niemiec skacze daleko przeskakując
            > wszystkich to nikogo to nie dziwi. (Adam w zeszłym roku przechodził kontrole
            > antydopingowe). Bądźmy szczerzy i sprawiedliwi, ten kto po kontroli jest czysty
            >
            > to jest czysty, bez kontroli nie ma uczciwych. To jest sport zawodowy!!!!

Dokładnie tak!!!! Jak Adaś wygrywał, to cały czas były kontrole i wtedy umoczył dupę Rosjanin. A teraz nie ma?!
            Podejrzana sprawa, ale w tej chwili nic mu już nie udowodnią. Zobaczymy czy Hannavald będzie taki mocny na
            olimpiadzie. Tam kontrole na pewno będą i super Sven będzie bał się ryzykować. Wtedy poznamy jego prawdziwe
            oblicze.

• Gość: Mała Mi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 15:15
            Gość portalu: Vara napisał(a):

> Gdyby Hannavald od początku sezonu wykazywał oznaki dynamitu przy wyjściu z
            > progu to w porządku, nie umniejszając jego klasie oczywiście. Ale kontroli
            > antydopingowej nie było, a człowiek który mierzy 176cm wzrostu i waży 54kg musi
            > mieć siłe na to odbicie.

Vera, nie wierz we wszystko, co pan Krzysio powie. Mikalas zmniejszył Hannawalda
            o parę centymetrów i odchudził o parę kilo. Ktoś, gdo gada taki głupoty jak on
            (taz. pan M.) musi sam brać. A tak w ogóle to wyobraź sobie skoczka z nadwagą ;-)
        • Gość: Paula Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 07.01.02, 17:36
          Małysz także miał swoje słabe sezony i nic nie zwiastowało, że odrodzi się i
          zabłysnie taka forma jaka pokazywał w zeszłym i na początku tego. a może to on
          był na dopingu ale zaostrzyła sie komisja sprawdzajaca albo ktoś odkrył na czym
          polegała tajemnica jego sukcesu i teraz postanowiono zatrzeć slady????? kto
          wie.. dlatego lepiej sie 1000 razy zastanowić zanim wszczyna sie taka dyskusje.
          • Gość: steryd Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.pl 07.01.02, 22:02
            Gość portalu: Paula napisał(a):

> Małysz także miał swoje słabe sezony i nic nie zwiastowało, że odrodzi się i
            > zabłysnie taka forma jaka pokazywał w zeszłym i na początku tego. a może to on
            > był na dopingu ale zaostrzyła sie komisja sprawdzajaca
            słuchaj głupia kwoko... ile można powtarzać że Małysz nie był na dopingu bo
            wielokrotne kontrole wykazały że jest czysty, natomiast Hannawald kontrolowany
            nie był i stąd te podejrzenia JUŻ ROZUMIESZ CZY TRZEBA POWTÓRZYĆ???

• Gość: TeDe Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.clinika.pl 10.01.02, 09:37
          --------------------------------------------------------------------------------
          Problem jest dosyc widoczny. Przeczytalem wszystkie "za" i "przeciw" i to co
          moge napisac brzmi: wszyscy tak samo maja racje, jak rowniez jej nie maja.
          Patrzac na wybuch wspanialej przeciez formy Malysza sprzed roku i kazdorazowa
          kontrole antydopingowa (Malysz po wielu skokach odmawial wypowiedzi przed
          kamerami by udac sie na kontrole) smutek mnie bierze, ze podobnie nie zachowano
          sie na prestizowej przeciez imprezie jaka jest Turniej Czterech Skoczni. Fakt,
          Sven nie mial sobie rownych, a to czy byl na dopingu nie jest teraz juz do
          udowodnienia. Moze dla jednych byloby to uspokojeniem, a dla innych zawodem.
          Ale jest, jak jest. Coz ... mozemy jedynie poczekac i popatrzec na nastepne
          wyczyny skoczkow. A co do konkurencji dla Malysza, wydaje mi sie, ze moze na
          powrot stac sie nia Schmitt.
        • Gość: seb Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 12.01.02, 18:31
          HANNAWALD był obrazem nędzy (anoreksja) i rozpaczy (chęć wygrania) ale czy był
          na dopingu?!
        • Gość: hess Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 23.02.02, 17:25
          hess go dmuchał w dupę i w związku z tym lepiej fruwał
      • znawca Nie odpowiadać na głupie prowokacje 02.01.02, 14:29
        Kiepska prowokacja.
        Znawca orzeka: null

• Gość: Km. wszystko, z czym nie zgadza się znawca to "prowoka IP: 209.114.223.* 02.01.02, 14:58
          znawca napisał(a):

> Kiepska prowokacja.
          > Znawca orzeka: null

Oczywiście. Lepsza była Twoja:
          www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=SPORT&wid=776525&aid=776525

Słuchaj, synku, to jest forum Sport, ja zakładam temat z nim związany w
          przeciwieństwie do Ciebie. Jak Ci trudno zrozumieć, to spytaj tatusia, co
          oznacza "forum dyskusyjne". A potem skieruj się na forum "psychologia" i spytaj,
          co myślą o osobach odpowiadających na swoje własne posty.

Nie pozdrawiam.
          • znawca Re: wszystko, z czym nie zgadza się znawca to 02.01.02, 15:26
            Jesteś drętwy
      • Gość: Pablo Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 14:36

Wiesz ze twoja teoria może byc prawdziwa takie zachowanie było conajmniej
        dziwne to nie była normalna radośc po wygranym konkursie i w jego czasie. Sven
        wyglądał jakby był czymś naładowany i te jego dzikie oczy coś w tym musi być.
        • Gość: Tom Re: Do Pablo IP: 213.77.14.* 02.01.02, 14:52
          To nie oczy to były gogle.
          Ale facet powinien oszczędzać dolną szczękę bo mu się zablokuje w pozycji
          otwartej.
        • Gość: macraf Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 20:28
          Robero Cecon też dzisiaj się cieszył po udanym skoku - to rzeczywiście
          nienormalne, a w dodatku starszy facet - widocznie podjadał dzisiaj śniadanie
          Hannawaldowi.
          • Gość: Km. Re: Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: 209.114.223.* 06.01.02, 20:38
            Gość portalu: macraf napisał(a):

> Robero Cecon też dzisiaj się cieszył po udanym skoku - to rzeczywiście
            > nienormalne, a w dodatku starszy facet - widocznie podjadał dzisiaj śniadanie
            > Hannawaldowi.

Ha ha ha, ale się uśmiałem! Normalnie tym zdaniem zupełnie zdeskrydetowałeś moją
            hipotezę! Jesteś genialny!!!
            • Gość: macraf Re: Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 20:44
              > Ha ha ha, ale się uśmiałem! Normalnie tym zdaniem zupełnie zdeskrydetowałeś
              > moją hipotezę! Jesteś genialny!!!

Strasznie mi przykro, że wywróciłem Twój światopogląd. Ustosunkowywałem się tylko
              do wypowiedzi o dzikich oczach, a to akurat nie Ty napisałeś...
              • Gość: Km. Re: Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: 209.114.223.* 06.01.02, 20:56
                Dobra, nie cwaniakuj. Rozumiem, że moje argumenty mogą się wydawać śmieszne, ale
                podawanie przykładu skoczka który nigdy w tym sezonie nie był tak wysoko jest nie
                na miejscu i niczego nie dowodzi.

Wydaje mi się że po psychotropowym dopingu takiej dzikiej radości po skoku nie da
                się uniknąć. Co nie zmienia faktu, że inni uczciwi skoczkowie mogą się cieszyć,
                ale robią to bardzo rzadko, a jeżeli już to o wiele mniej spontanicznie.
            • Gość: Przemek. Re: Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 20:24
              Gość portalu: Km. napisał(a):

> Gość portalu: macraf napisał(a):
              >
              > > Robero Cecon też dzisiaj się cieszył po udanym skoku - to rzeczywiście
              > > nienormalne, a w dodatku starszy facet - widocznie podjadał dzisiaj śniada
              > nie
              > > Hannawaldowi.
              >
              > Ha ha ha, ale się uśmiałem! Normalnie tym zdaniem zupełnie zdeskrydetowałeś moj
              > ą
              > hipotezę! Jesteś genialny!!!

Cecon nie bierze dopingu on tylo naje się makaronu (i jak papaj szpinak )
              i leci ale czasami kibice juventusu którzy boją się że piłka nożna straci na
              oglądalności dodają mu banana i upadek murowany

• Gość: pablo Re: Roberto Cecon też na dopingu!!! IP: *.25.196.217.Dial1.Chicago1.Level3.net 13.01.02, 22:36
                co wy kurwa piszecie
                skoczek ma dwa trzy sezony i po karierze
                adam mial poltora sezonu i koniec
        • Gość: Peti Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 15:29
          > Wiesz ze twoja teoria może byc prawdziwa takie zachowanie było conajmniej
          > dziwne to nie była normalna radośc po wygranym konkursie i w jego czasie. Sven
          > wyglądał jakby był czymś naładowany i te jego dzikie oczy coś w tym musi być.

Byl naladowany - glownie adrenalina. Sprobuj wygrac tak jak on, to tez bedziesz
          naladowany ;-)
      • Gość: ober Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 193.194.145.* 02.01.02, 14:40
        a ty nie umiesz przezyc ze ktos lepiej od malysza skacze....no przyznaj sie
        • Gość: Polak Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 15:05

Czego tu jeszcze szukasz szwabie myślałem że wszyscy już wyjechali ale widzę
          że jedna gnida się uchowała.
        • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 02.01.02, 15:06
          Gość portalu: ober napisał(a):

> a ty nie umiesz przezyc ze ktos lepiej od malysza skacze....no przyznaj sie

Umiem - lepiej od niego ostatnio skacze oprócz Hannwalda także np. Andreas
          Widhoelzl. Jednak moim zdaniem to ze Svenem jest coś nie tak. I tak szczerze
          mówiąc, to po co tyle Twoich wypowiedzi zamieszczasz w tym wątku nie związanych z
          tematem? Jak np. ten o goglach?

• Gość: remi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.01.02, 14:57
        jeżeli chodzi o Niemców to tak naprawdę nic nie jest wykluczone
        To że Hanni jedzie na dopingu jest pewne,tylko nikt tego nie moze udowodnic bo
        w tej grze chodzi o bardzo duże pieniądze.Pewnie cały niemiecki przemysł
        farmaceutyczny(Bayer) pracuje dla schmita i hanniego.
        • Gość: ober Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 193.194.145.* 02.01.02, 15:01
          i tu masz racje ale zanim nasi wybitni skoczkowie ten doping uzyja musi byc na
          kims przetestowany....no a na kim? chyba wiesz A..... M.... wiecej nie podpowiem
          • Gość: Stefan Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.rokiet.am.poznan.pl 08.01.02, 21:08
            Ty także chyba nie możesz zrozumieć, że sęk w tym, że Hannawalda nikt nie
            skontrolował, a Małysz tylko w tym sezonie przechodził kontrolę dwukrotnie? A
            w zeszłym przynajmniej kilka razy. I tylko o to tu chodzi - gdyby Hanni choć
            raz został przebadany i byłby czysty - nie byłoby sprawy. Co, "słowo
            niemieckiego oficera", że był OK? Nie umniejszam mu klasy, ale bać się chyba
            niczego nie musi?
            • Gość: Peti Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 15:37
              > Ty także chyba nie możesz zrozumieć, że sęk w tym, że Hannawalda nikt nie
              > skontrolował

A skad ta pewnosc?
      • Gość: Olo Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 15:02

Zgadzam się w pełni nie potrafi normalnie wygrywać to go naładowali czymś
        zobaczymy czy w Insbrucku będzie tak fruwał bez dopingu cwaniaczek.
        • Gość: Mnietek AUSTRACY DALI DUPY... NIEMCOM. ŻAŁOSNE IP: 216.15.219.* 08.01.02, 23:25
          O TO CHODZI ŻE TAM SKAKAŁ TEŻ Z DOPINGIEM, BO NIE BYŁO
          KONTROLI! AUSTRIACY DALI DUPY...... I TO NIEMCOM,
          KTÓRZY TAK ICH ZHAŃBILI W HISTORII...
      • Gość: kuba Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.pik.gliwice.pl 02.01.02, 15:05
        Nie można domniemywać jeżeli nie mam nawet o to podejrzeń.

Dla mnie dziwne jest to że on wygrywa i świetnie skacze w Niemczech. W Austri
        sie okaże czy jest to zasługa np znania własnych obiektów.

A w moich oczach jest tylko pogarda za zachowanie Hanawalda podczas
        kwalifikacji gdy Adaś skoczył 115m i zobaczyłem ten ironiczny uśmiech na jego
        głupiej gębie triumfu
        • Gość: Mordulec Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dbtec.de 02.01.02, 16:00
          a czy widzieliscie spojrzenie Malysza, jakies takie przytepione, niesmiale....
          i ten dziwaczny usmieszek. Facet plywa.... Dla mnie to jednoznaczny dowod
          dopingu.
          Wystaraczy przeciez popatrzyc tez na jego wyniki! Czy cos takiego jest w ogole
          mozliwe bez dopingu?

Rece i nogi opadaja jak sie tu czyta te madrosci i teorie. I jak sie tu dziwic
          ze blisko 70 lat temu Niemcy tez uwierzyli i to bez internetu i dostepu do
          wolnej prasy.
          • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 02.01.02, 16:50
            Gość portalu: Mordulec napisał(a):

> a czy widzieliscie spojrzenie Malysza, jakies takie przytepione, niesmiale....
            > i ten dziwaczny usmieszek. Facet plywa.... Dla mnie to jednoznaczny dowod
            > dopingu.

Ok, ok - ale on startował wiele razy, zawsze ma takie spojrzenie i wiele razy był
            poddawany kontrolom antydopingowym. U Hannawalda stało się to dopiero ostatnio.
            Wiem, że chciałeś być zabawny, ale nic nie udowodniłeś! Pytałem osoby, które
            miały doświadczenia z psychotropami, bądź też studentów medycyny, farmacji,
            biologii czy chemii (?) o to, czy ostatnia zmiana zachowania Hannawalda może mieć
            takie właśnie podłoże. Jeżeli masz tylko tyle do powiedzenia w dyskusji, to sobie
            daruj.

> Rece i nogi opadaja jak sie tu czyta te madrosci i teorie. I jak sie tu dziwic
            > ze blisko 70 lat temu Niemcy tez uwierzyli i to bez internetu i dostepu do
            > wolnej prasy.

Zastanów się, co tu wypisujesz! To już nie jest zabawne!
            • Gość: Mordulec Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dbtec.de 02.01.02, 17:49

> Ok, ok - ale on startował wiele razy, zawsze ma takie spojrzenie i wiele razy b
              > ył
              > poddawany kontrolom antydopingowym. U Hannawalda stało się to dopiero ostatnio.

No jasne, bo dopiero od bardzo niedawna chlopak wygrywa i to z takim mistrzem jak
              Malysz po calym ciagu niesamowitych niepowodzen. Czy ty nigdy w swoim zyciu nie
              cieszyles sie jak szalony bez prochow? Jesli nie to wspolczuje. Widziales co
              niekiedy wyprawiaja pilkarze po strzeleniu gola w waznym meczu?

> Wiem, że chciałeś być zabawny, ale nic nie udowodniłeś!
              Bo i nie zamierzalem niczego udowadniac. Twoja teza (bo to jest teza a nie
              pytanie jak piszesz dalej) jest tak absurdalna, ze nie sposob z nia rzeczowo
              polemizowac. Samo pytanie jest byc moze uzasadnione ale nie to co sugerujesz
              dalej. Mysle, ze facet ma po prostu taki nieco glupkowaty sposob bycia a cieszyc
              to ma sie rzeczywiscie z czego.

> Pytałem osoby, które
              > miały doświadczenia z psychotropami, bądź też studentów medycyny, farmacji,
              > biologii czy chemii (?) o to, czy ostatnia zmiana zachowania Hannawalda może mi
              > eć
              > takie właśnie podłoże.
              Mysle, ze zaden lekarz majacy o sobie jako takie zdanie nie skompromituje sie
              diagnoza na odleglosc w tak ekstremalnej sytuacji jaka sa mistrzuostwa swiata w
              skokach narciarskich. Poza tym - biorac sprawe zdroworozsadkowo - ludzie bardzo
              roznie okazuja swoje uczucia. Jak juz pisalem, widzialem nieraz pilkarzy
              reagujacych o wiele bardziej ekstremalnie.

> > Rece i nogi opadaja jak sie tu czyta te madrosci i teorie. I jak sie tu dz
              > iwic
              > > ze blisko 70 lat temu Niemcy tez uwierzyli i to bez internetu i dostepu do
              >
              > > wolnej prasy.
              >
              > Zastanów się, co tu wypisujesz! To już nie jest zabawne!

Bo i tez zabawne byc nie mialo. Byc moze i przesadzilem ale niedawno bralem
              udzial w dyskusji, w ktorej wnuczka zarzucala babci to, ze w mlodosci byla w
              Hitlerjugend i wierzyla w cale to nazistowskie gowno.
              Sam widzisz, ze nie przedstawiajac jakichkolwiek dowodow, opierajac sie jedynie
              na przeslankach, domyslach, uczuciach (Hannawald rzeczywiscie nie ma aury
              sympatycznego czlowieka) udalo ci sie juz zmobilizowac kilku sympatyzantow
              swiecie przekonanych o twojej tezie i to mimo niemal wrecz nieograniczonego
              dostepu do informacji i wolnej prasy (w przeciwienstwie do Niemiec anno 33).

• Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 02.01.02, 17:58

> Gość portalu: Km. napisał(a):
                >
                > > Ok, ok - ale on startował wiele razy, zawsze ma takie spojrzenie i wiele r
                > azy b
                > > ył
                > > poddawany kontrolom antydopingowym. U Hannawalda stało się to dopiero osta
                > tnio.
                >
                > No jasne, bo dopiero od bardzo niedawna chlopak wygrywa i to z takim mistrzem j
                > ak
                > Malysz po calym ciagu niesamowitych niepowodzen. Czy ty nigdy w swoim zyciu nie
                > cieszyles sie jak szalony bez prochow? Jesli nie to wspolczuje. Widziales co
                > niekiedy wyprawiaja pilkarze po strzeleniu gola w waznym meczu?

Widziałem jak Hannawald cieszył się kilka lat temu, oraz jak w tym roku cieszył
                się np. też Niemiec (Hocke). Chodzi mi jednak głównie o jego zachowanie podczas
                transmisji z kwalifikacji.

> dalej. Mysle, ze facet ma po prostu taki nieco glupkowaty sposob bycia a cieszy
                > to ma sie rzeczywiscie z czego.

Ja myślę co innego i nie wykluczaj tego z góry. Szkoda że nikt kto wie, jak
                wyglądają typowe objawy po zażyciu stymulantów się nie odezwał. Nie wiem, czy by
                się kompromitował, nie musiałby pisać pod nazwiskiem...

> Sam widzisz, ze nie przedstawiajac jakichkolwiek dowodow, opierajac sie jedynie
                > na przeslankach, domyslach, uczuciach (Hannawald rzeczywiscie nie ma aury
                > sympatycznego czlowieka) udalo ci sie juz zmobilizowac kilku sympatyzantow
                > swiecie przekonanych

Oni już wczoraj byli do tego przekonani... Ok, widzę że nie dojdziemy do
                porozumienia, ale szanuję Twoje poglądy, chociaż Ty od razu odrzucasz moje.

Pozdrawiam.
              • Gość: mat.pl Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.mofnet.gov.pl 03.01.02, 12:27

Czy ty nigdy w swoim zyciu nie
                >
                > cieszyles sie jak szalony bez prochow? Jesli nie to wspolczuje. Widziales co

Tak, widziałem Maradonę w 1994 roku. To mi wystarczyło.
                A do tej pory, mimo że widziałem wiele spotkań (od najmłodszych kategorii
                wiekowych po seniorów) nie spotkałem się z tego typu
                wątpliwą "radością".
                Niezła jazda no nie.
                hej
                • Gość: Mordulec Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dbtec.de 03.01.02, 15:21
                  czyli co, jednoznacznie "bierze"? Nie moze, znaczy sie, byc juz watpliwosci?
                  Ech... slow szkoda ludzie....
                • Gość: Mordulec Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dbtec.de 03.01.02, 15:33
                  Gość portalu: mat.pl napisał(a):

> A do tej pory, mimo że widziałem wiele spotkań (od najmłodszych kategorii
                  > wiekowych po seniorów) nie spotkałem się z tego typu
                  > wątpliwą "radością".
                  > Niezła jazda no nie.
                  > hej

To dziwne, bo nie ma miesiaca, zeby w telewizji nie bylo widac pilkarzy, ktorzy
                  po strzeleniu gola nawet w spotkaniach ligowych biegaja jak zwariowani po boisku,
                  caluja sie (!) ze swoimi kolesiami, tarzaja po trawie i rycza na cale gardlo z
                  radosci. Ale takich obrazow jeszcze nie widziales, jak sie domyslam.

Czy moze oni tez wszyscy "biora"?

• Gość: mat.pl Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.mofnet.gov.pl 04.01.02, 10:34
                    Radość - obłąkanie.
                    Chyba jeszcze rozróżniam ;-)
                    Chyba że zachowanie SH wynika z jego psychicznej
                    słabości (anoreksja przede wszystkim pozostawia ślady
                    w głowie). Wtedy można usprawiedliwiać jego zachowanie.
                    hej
              • Gość: wojtek Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 18:51
                > Widziales co

gryzą penisa tak jak Gallardo?
                Hannawald zachowuje się jak małpa,Małysz to skromny człowiek jak wygrywał to nie
                widziałem zeby tak podskakiwał chociaż dla niego też to był szok.
      • Gość: Jaś Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 216.194.6.* 02.01.02, 17:53
        Rzeczywiście wygląda to podejrzanie.
        A twoje spostrzeżenia są bardzo przenikliwe.
        Trener niemiecki mówił, że pracował nad psychiką Hannawalda przez miesiące.
        Może właśnie w ten sposób.
      • mazzop Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 02.01.02, 18:02
        Biedny Małysz - skoro on tyle wygrywa (a raczej wygrywał - składnik X się
        skończył :)), to musi być napakowany tymi chemikaliami, że hej ...

Spikowa teoria dziejów ...
        • Gość: toms Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.cu.com.pl 03.01.02, 15:48
          na potwierdzenie tezy Km. Hanavald i Shmitt, który zaczal nagle super skakac
          zrezygnwali z kwalifikacji mimo iz zapowiadali ze beda skakac ... hehe
          • Gość: Alek Biorą wszyscy Małysz też i to jest pewne IP: 10.128.128.* 03.01.02, 16:03
            Koksują się wszyscy w różnych fazach przygotowań i startu. Niestety taki jest
            współczesny sport. Biora już juniorzy i młodzicy. takich czasów dożyliśmy
            SPORTOWIEC
          • gacjan Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 03.01.02, 16:50
            nie lubię Hannawalda, lecz chyba jednak nie był na dopingu.
            to wbrew temu co myślicie dobry skoczek, od paru lat skakał nieźle (mistrzostwo
            w lotach 2000; v-ce mistrzostwo w lotach 1998, v-ce mistrzoswto MŚ 1999, 2-gi w
            turnieju 4 skoczni w 1998, zwycięzca klasyfikacji lotów 1999/2000), poprzedni
            sezon miał spalony, ale i Adaś miał załamanie.
            Sven zawsze miał taki pyszałkowaty i głupkowaty styl. Przypomnijcie sobie jego
            wypowiedzi podczas turnieju rok temu. Więc po prostu sportowiec dobry to jest,
            lecz nie jest on wielkim człowiekiem
            • Gość: Mordulec Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dbtec.de 03.01.02, 17:01
              Gacjan,
              wreszcie napisales cos rozsadnego na tym "skoksialym" forum.
      • thebat Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 04.01.02, 10:52
        Tego, czy ktokolwiek "bierze", czy jest "nakoksowany" tutaj nie stwierdzimy.
        Prawda zapewne leży gdzieś pośrodku. Wydaje mi się, że wszyscy pakują w siebie
        środki, które jeszcze(?) nie są uznawane za środki dopingujące, a nie można ich
        też nazywać "witaminkami" :)

Przemysł chemiczny, wbrew tym, którzy nie wierzą w teorię spiskową ;) rozwija
        się przecież bardzo szybko, a narkotykiem jest tylko ten środek, który jako
        narkotyk został zarejestrowany. Nie wiem na pewno, jak to jest ze środkami
        dopingującymi, ale podejrzewam, że podobnie. Myślę też, że nie jest niemożliwe
        stworzenie (wyprodukowanie) czegoś na bazie substancji naturalnie występujących
        w ludzkim organiźmie, czego nie da się wykryć testami. Nie zapominajmy też, że
        testy antydopingowe to tylko testy: wykrywają te substancje, do wykrywania
        których zostały przygotowane. To tak jak ciągły wyścig producentów zamków ze
        złodziejami.......

O tym, czy i jak to się odbywa wiedzą tylko ci, którzy mają w tym swój udział.
        A oni na pewno nam tego nie powiedzą........
      • Gość: Wojtek Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.01.02, 13:32
        Dyskusja typu czy ten który "skopał d ..."
        Małyszowi był :
        - na dopingu
        - miał podkupionych sędziów
        - miał podkupionych tych co mierzą odlagłości
        - miał lepszy kombinezon
        - miał właściwszy podmuch wiatru
        - miał szamana lub układ z diabłem
        itp. ..., itd. ...
        jest z oczywistych względów żałosna i żenująca ...

Jeżeli którakolwiek ze stron turnieju uważa,
        że regularnie dobre wyniki konkurencji
        są skutkiem oszustw (doping to największe oszustwo
        w sporcie)
        ma święte prawo składać donosy,
        protesty ... jakoś nikt nie złozył ...

• adam_ski Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 07.01.02, 10:58
          > Jeżeli którakolwiek ze stron turnieju uważa,
          > że regularnie dobre wyniki konkurencji
          > są skutkiem oszustw

No właśnie, one były NIEREGULARNIE dobre. Taki szczyt formy akurat na te cztery
          zawody, plus nietypowe zachowanie, plus fenomenalnie długie skoki... To nie daje
          do myślenia? Swoją drogą, w zeszłym roku miałem wrażenie, że Małysz musi coś
          łykać ;-) Jak skoczył 151,5 w Willingen...

Zobaczymy w Salt Lake City. Na TCS nie było kontroli antydopingowych. Jak
          Hannawald zostanie w polu, to wszystko bedzie jasne.

Pozdrawiam: tych co wierzą w Adama; tych, co podejrzewają Hannawalda; tych, co go
          nie podejrzewają; a przede wszystkim wszystkich tych, którzy wpłacili bądź wpłacą
          parę groszy na budowę skoczni w Wiśle.

Adam
      • Gość: Km. JESZCZE JEDNO PYTANIE IP: 209.114.223.* 04.01.02, 17:45
        No i co teraz? Jak to możliwe, że wszyscy mieli prędkość ok. 90 km, a Hannawald
        prawie 92 km/h?
        • Gość: Mordulec Re: JESZCZE JEDNA ODPOWIEDZ IP: *.dbtec.de 04.01.02, 18:22

> No i co teraz? Jak to możliwe, że wszyscy mieli prędkość ok. 90 km, a Hannawald
          >
          > prawie 92 km/h?

Przeciez to oczywiste. Dzieki "prochom". Jadac w dol wyszczerzyl zeby w swoim juz
          legendarnym "zlosliwym usmieszku" i przez to drastycznie zredukowal opor
          powietrza.
          • Gość: Mordulec Re: JESZCZE JEDNA ODPOWIEDZ IP: *.dbtec.de 04.01.02, 18:22
            sorry km ale nie moglem sie powstrzymac.
            • Gość: Michał Re: JESZCZE JEDNA ODPOWIEDZ IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 19:02
              On w to naprawdę uwierzył i uzna to za niezbity dowód !
              dodatkowo będzie przekonany, że kierujesz akcją szprycowania Hannawalda razem z
              emerytowanymi gestapowcami i dawnymi agentami Stasi .
        • Gość: heniop Re: JESZCZE JEDNO PYTANIE IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.01.02, 19:37

> No i co teraz? Jak to możliwe, że wszyscy mieli prędkość ok. 90 km, a Hannawald
          >
          > prawie 92 km/h?
          Bo mu Stasi wysmarowało narty prochami wys...anymi - za przeproszeniem - przez
          Maradonę i przechowywanymi od lat w tajnych lodówkach Gestapo

• watto Skąd taka erupcja formy? 04.01.02, 18:05
        Zastanawia mnie,skąd taka erupcja formy u Hannawalda?
        Wczsniej kompletny sredniak, a teraz wygrywa 3 konkursy w TCS, a może wygra
        wszystkie, co jeszcze żadnemu z najlepszych skoczków sie nie udało.
        A tu nagle jakis sredniak wyskakuje z worka i nagle wygrywa trzy razy pod rząd,
        z dużą przewagą.

Zauważmy, że gdyby nie było tej cudownej erupcji formy sredniego zawodnika,
        liderem byłby , zgodnie z przewidywaniami, Małysz?

Czyli cos jest nie tak.
        • pc Re: Skąd taka erupcja formy? 04.01.02, 18:20
          watto napisał(a):

> Zastanawia mnie,skąd taka erupcja formy u Hannawalda?
          > Wczsniej kompletny sredniak, a teraz wygrywa 3 konkursy w TCS, a może wygra
          > wszystkie, co jeszcze żadnemu z najlepszych skoczków sie nie udało.
          > A tu nagle jakis sredniak wyskakuje z worka i nagle wygrywa trzy razy pod rząd,
          > z dużą przewagą.

Mnie też zastanawia, ale dopiero Niemcy rok temu byli "zastanowieni" gdy Małysz w
          tym samym zresztą momencie "eksplodował"

> Zauważmy, że gdyby nie było tej cudownej erupcji formy sredniego zawodnika,
          > liderem byłby , zgodnie z przewidywaniami, Małysz?

Ciągle jest liderem, nie wygra tylko Turnieju Czterech Skoczni (a może Sven tak
          jak Kasaya 30 lat temu pojedzie przygotowywać się do IO?).

> Czyli cos jest nie tak.

No jest, rok temu było tak samo z Małyszem i to Niemcy mogli się dziwić. Na
          pocieszenie zaniepokojonych spadkiem formy naszego mistrza dodam, że nawet jeżeli
          nie powróci do szczytowej dyspozycji, to i tak na olimpiadzie będzie głównym
          faworytem do złota przynajmmiej na K90. Niezapominajmy że "zdołowany" Schmidt rok
          temu wszystko postawił na ten jeden start w Lahti. Myślę jednak, że wystarczy
          tydzień odpoczynku. No i Sven ma słabą psychikę - może zbyt szybko uwierzyć w
          siebie. A Małysz tak jak Sven dzisiaj, to w tamtym sezonie latał prawie zawsze.

Pozdr.
        • Gość: Michał Skąd taka erupcja bezmyślności u ciebie ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 18:58
          Facet, który wymyślił, że Hannawald jest na dopingu, to normalny psychiczny.
          Tacy sami ludzie widzą w Klewkach talibów .
          Takie młotki są też na tym forum.
          Nie należy się na to BEZMYŚLNIE NABIERAĆ .
          Hannawald zwyczajnie ma dobrą passę. Kiedyś mu się skończy. On nigdy nie był
          zły.
          Zwyczajnie jego talent eksplodował podobnie jak przed rokiem Adama !
          • watto Re: Skąd taka erupcja naiwności u ciebie ? 04.01.02, 19:24

> Facet, który wymyślił, że Hannawald jest na dopingu, to normalny psychiczny.
            > Tacy sami ludzie widzą w Klewkach talibów .
            > Takie młotki są też na tym forum.

To jest wyjątkowo dobry argument...
            Ten facet nie wymyślił, tylko zadał pytanie. A podał bardzo zastanawiające
            szczegóły, po których nienaiwny człowiek ma poważne wątpliwosci.

> Hannawald zwyczajnie ma dobrą passę. Kiedyś mu się skończy. On nigdy nie był
            > zły.
            > Zwyczajnie jego talent eksplodował podobnie jak przed rokiem Adama !

Rok temu Małysz nie wygrał 3 konkursów pod rząd w TCS. Już przed sezonem na
            treningach skakał bardzo dobrze. Tajner spodziewał sie wybuchi formy.
        • Gość: macraf Re: Skąd taka erupcja formy? IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 20:34
          watto napisał(a):

> A tu nagle jakis sredniak wyskakuje z worka i nagle wygrywa trzy razy pod rząd,

Przed TCS ten średniak zajmował drugie miejsce w klasyfikacji Pucharu Świata.
      • Gość: Km. A ja już chciałem przepraszać... IP: 209.114.223.* 06.01.02, 20:18
        Myślałem że Hanni po prostu wykorzystuje specyficzne nachylenie skoczni w
        Obersdorfie i Innsbrucku i stąd taka przewaga. Na dwóch pozostałych skoczniach
        wygrywał o włos.

Dowiedziałem się jednak, że tak naprawdę NIE BYŁO WOGÓLE KONTROLI
        ANTYDOPINGOWEJ NA TURNIEJU CZTERECH SKOCZNI! Jakże inaczej to wszystko teraz
        wygląda...
      • Gość: fs Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.czajen.pl 06.01.02, 20:28
        cytat z gazety wyborczej:
        - W tej ogólnej radości wszystkim umyka fakt, że Hannawald lepiej już skakał
        nie będzie. Są o tym przekonani zarówno dziennikarze, jak i trenerzy
        reprezentacji. A szanse na to, że tak wielką formę utrzyma aż do olimpiady,
        wynoszą nie więcej niż 50 procent - powiedział mi Thomas Hahn z "Sueddeustche
        Zeitung". - Nie wiem, co Sven będzie robił teraz. Na pewno świętowanie nie
        potrwa długo. Może dzień, maksimum dwa. Potem musi odpocząć i skoncentrować się
        na konkursie w Willingen. Tam musi wystartować. Przyjdzie 35 tysięcy ludzi i
        jego nie może zabraknąć. A później? Bardzo prawdopodobne, że powie, iż jest
        zmęczony i zrezygnuje z przyjazdu do Zakopanego.

Turniej bez kontroli antydopingowej

Podczas żadnego z czterech konkursów TCS nie przeprowadzano kontroli
        antydopingowej. O tym, czy ma ona miejsce decyduje specjalna komisja FIS. Dla
        przykładu - w ubiegłym roku - taka kontrola była przynajmniej jedna. Po
        zawodach w Innsbrucku na stosowaniu niedozwolonych środków (podobno były w
        lekach na odchudzanie) złapano Rosjanina Dmitrija Wasiliewa. Został
        zdyskwalifikowany.
        • Gość: Mi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.02, 20:49
          wiedzialem, jednak spisek.... To dlatego Hanni skoczyl prawie 20 m dalej niz
          Adam.
          A widzieliscie rodzicow Hannawalda? Oni tez byli na dopingu, cieszyli sie jak
          zwariowani a publicznosc? Przeciez to bylo jednoznaczne, ze wszyscy "brali".

Mysle, ze kontoli nie przeprowadzono dlatego, ze kontrolerzy... tez "biora".
          Teraz oczywiscie wszystko widac w ZUPELNIE innym swietle.
          • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 06.01.02, 21:02
            Gość portalu: Mi napisał(a):

> A widzieliscie rodzicow Hannawalda? Oni tez byli na dopingu, cieszyli sie jak
            > zwariowani a publicznosc? Przeciez to bylo jednoznaczne, ze wszyscy "brali".

Kolejny koleś próbujący wmówić mi, że napisałem coś w stylu "każdy kto się cieszy
            jak głupi to dopingowicz".

Ja napisałem tyle, że ktoś biorący stymulanty pozwalające na perfekcyjne wyjście
            z progu dzięki wyłączeniu innych bodźców, jako efekt uboczny będzie wyrażał
            właśnie taką dziką radość.

> Mysle, ze kontoli nie przeprowadzono dlatego, ze kontrolerzy... tez "biora".
            > Teraz oczywiscie wszystko widac w ZUPELNIE innym swietle.

Boże... Kontroli nei przeprowadzono w przeciwieństwie do zeszłych lat. TO SĄ
            FAKTY. Ośmieszasz siebie w tym miejscu.

> wiedzialem, jednak spisek.... To dlatego Hanni skoczyl prawie 20 m dalej niz
            > Adam.

Słuchaj, teraz to walnąłeś babola maksymalnego. Owszem, Hannawald był w lepszej
            formie (czym spowodowanej - o tym tu dyskutujemy) i skoczyłby i tak dalej o te
            kilka metrów... ale powiedz mi jak to się stało że zawodnicy z ostatnich serii
            latali (nawet 48 Cecon) pod 130 metr? A wcześniej gdy skakali Małysz i Amman
            reszta cudem dolatywała pod 120 metr???

Podpowiem Ci: takie białe strzałeczki i cyferki pokazujące się podczas relacji to
            coś jednak oznaczają.
            • Gość: Mi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.02, 21:14

> ale powiedz mi jak to się stało że zawodnicy z ostatnich serii
              > latali (nawet 48 Cecon) pod 130 metr? A wcześniej gdy skakali Małysz i Amman
              > reszta cudem dolatywała pod 120 metr???
              >
              > Podpowiem Ci: takie białe strzałeczki i cyferki pokazujące się podczas relacji
              > to
              > coś jednak oznaczają.

Fakt! Nie pomyslalem o tym... Teraz wszystko uklada sie w jedna klarowna
              calosc... Niemcy manipulowali kierunek wiatru!!! (o te cyferki ci chodzi prawda?)
              Ze ja na to wczesniej nie wpadlem... Jak oni to tylko cholera robia?
              Ale Adam slynal wczesniej wlasnie z tego, ze zawsze dyskfalifikowal konkurencje
              niezaleznie od kierunku i sily wiatru (tak przynajmniej piali na jego czesc
              niemieccy komentatorzy). Nie mozna zatem wykluczyc, ze w gre wchodza jeszcze
              inne.... aspekty, tylko jakie...?

• Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 06.01.02, 21:18
                Jedno pytanie: uważasz, że Małysz miał takie same warunki jak Hannawald i w
                takich samych warunkach był gorszy o 20 metrów? Tak czy Nie?
                • Gość: Mi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.02, 21:32

> Jedno pytanie: uważasz, że Małysz miał takie same warunki jak Hannawald i w
                  > takich samych warunkach był gorszy o 20 metrów? Tak czy Nie?

Przyznaje otwarcie, ze nie wiem. Jesli znasz jakies detale to podaj je.
                  Wydaje mi sie, ze zmienne warunki i ryzyka lub korzysci jakie moga z nich wynikac
                  sa istotna czescia tego sportu. Trzeba to zaakceprtowac, tak mysle. To tez czyni
                  ten sport takim ciekawym.
                  • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 06.01.02, 22:02
                    No właśnie. Ja podważyłem Twoją opinię o tym, jakoby Hannawald był lepszy od
                    Małysza o 20 metrów, Ty moją o tym, że głupkowate zachowanie Hanniego wynika z
                    dopingu (notabene ja napisałem, że jeżeli Hanni był na dopingu, to wtedy
                    wyjaśni się jego zachowanie).

Jednak wątek jest nie o tym, zastanawiałem się właśnie czy to możliwe by Hanni
                    był na dopingu. Jak dotąd nikt nie rozwiał moich wątpliwości, a głupie docinki
                    tylko je wzmagają. No i ta wiadomość o nie przeprowadzaniu kontroli...

Okazało się, że prawda jest brutalna:
                    PRAWDOPODOBNIE NIGDY SIĘ NIE DOWIEMY, JAK BYŁO NAPRAWDĘ!
                • Gość: macraf Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 22:02
                  > Jedno pytanie: uważasz, że Małysz miał takie same warunki jak Hannawald i w
                  > takich samych warunkach był gorszy o 20 metrów? Tak czy Nie?

Nie. Żaden z zawodników nie ma identycznych warunków i na tym właśnie polegają
                  skoki narciarskie. Ponadto to, że Małysz skakał w innych warunkach było wynikiem
                  tylko i wyłącznie jego słabego skoku w kwalifikacjach.

Przypomnę, że w dwóch konkursach w Neustadt Małysz i Hannawald skakali
                  bezpośrednio po sobie i Hannawald każdym z trzech skoków lądował o kilka metrów
                  dalej od Małysza (przed czwartym został zdyskwalifikowany). Obaj reprezentują w
                  tej chwili najwyższy poziom i raz jeden jest górą, raz drugi.

Dlaczego uparcie chcesz umniejszyć czyjeś zwycięstwo doszukując się manipulacji,
                  czy nierównych warunków?

Hannawald solidnie zapracował na to zwycięstwo tak samo, jak rok temu zrobił to
                  Małysz. Historia jest prawie identyczna - obaj przeszli kryzys i obaj zaczęli
                  wszystko od początku. Małysz był zdyskwalifikowany na początku zeszłego sezonu i
                  Hannawald był zdyskwalifikowany w tym sezonie. Małysz rok temu wygrał wszystkie
                  cztery konkursy kwalifikacyjne w TCS. Hannawald wygrał wszystkie cztery konkursy
                  TCS. Obu triumfatorów w swoim czasie dzielił ogromny dystans od pozostałych
                  skoczków.

Wszystko, co próbujesz zarzucić Hannawaldowi można było równie dobrze (i równie
                  bezpodstawnie) zarzucić Małyszowi w zeszłym roku.
                  • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 06.01.02, 22:09

> Dlaczego uparcie chcesz umniejszyć czyjeś zwycięstwo doszukując się manipulacji
                    > czy nierównych warunków?

Przypuszczam że wiele z afer dopingowych nie wyszłay na światło dzienne, gdyby
                    ktoś nie doszukał się manipulacji. Jakże pięknie byłoby np. w 1988 uznać
                    rewelacyjny wynik Bena Johnsona jako po prostu kogoś przewyższającego swoją
                    epokę. W przypadku Svena prawdopodobnie pytanie daje odpowiedź negatywną, ale
                    tylko "prawdopodobnie".

> Wszystko, co próbujesz zarzucić Hannawaldowi można było równie dobrze (i równie
                    > bezpodstawnie) zarzucić Małyszowi w zeszłym roku.

Tu nie masz racji. Nie "równie bezpodstawnie". Małysz przechodził kontrolę
                    antydopingową, Hannavald - NIE! Dlatego przypomniałem ten wątek!
                    • Gość: macraf Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 22:15
                      > Tu nie masz racji. Nie "równie bezpodstawnie". Małysz przechodził kontrolę
                      > antydopingową, Hannavald - NIE! Dlatego przypomniałem ten wątek!

Powtarzam: równie bezpodstawnie.

To, że ktoś nie badał się na obecność wirusa HIV we krwi, w żadnym procencie nie
                      daje Ci prawa do sugerowania, że jest nim zarażony.
                    • Gość: macraf Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 22:18
                      > Tu nie masz racji. Nie "równie bezpodstawnie". Małysz przechodził kontrolę
                      > antydopingową, Hannavald - NIE! Dlatego przypomniałem ten wątek!

W kwestii formalnej: wątek poruszyłeś o 14:07, o braku kontroli dowiedziałeś się
                      o 20:18 (o czym sam wszystkich poinformowałeś). Ostatnie Twoje zdanie jest więc
                      fałszem.
                      • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 06.01.02, 22:25

> > Tu nie masz racji. Nie "równie bezpodstawnie". Małysz przechodził kontrolę
                        >
                        > > antydopingową, Hannavald - NIE! Dlatego przypomniałem ten wątek!

> W kwestii formalnej: wątek poruszyłeś o 14:07, o braku kontroli dowiedziałeś si
                        > ę
                        > o 20:18 (o czym sam wszystkich poinformowałeś). Ostatnie Twoje zdanie jest więc
                        >
                        > fałszem.

Nie jest fałszem, bo dzisiaj znowu go (wątek) przypomniałem. A pierwszy raz
                        pisałem 14:07, ale kilka dni temu. Zastanawiałem się po prostu czy Niemcy nie
                        mogli w jakiś sposób omijać kontroli dopingowej. Teraz gdy doszły nowe
                        okoliczności "odgrzałem" wątek.

Co do Twojej poprzedniej wypowiedzi, uważam że każdy sportowiec uzyskujący wyższe
                        wyniki niż inni jest podejrzany. Co ciekawe, podobnego zdania jest np. MKOL i na
                        Olimpiadzie czołowych trzech sportowców jest poddawanych kontroli dopingowej.
                        Dlaczego akurat trzech najlepszych?

Także wysoka forma Małysza rok temu mogła budzić wątpliwości, ale on wielokrotnie
                        przechodził kontrole antydopingowe po swoich wygranych.
                        • Gość: macraf Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 22:42
                          > uważam że każdy sportowiec uzyskujący wyższe wyniki niż inni jest podejrzany.

Uważaj sobie... Równie dobrze możesz sobie uważać, że każdy jest złodziejem.

Poza tym, z wyjątkiem zawodów w Innsbrucku, to Hannawald nie uzyskiwał wyników
                          znacząco odbiegających od innych zawodników. Skoro inni mogli skoczyć, to
                          dlaczego on nie mógł?
            • Gość: Mała Mi Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.01.02, 15:20

> Gość portalu: Mi napisał(a):
              >
              >
              > Ja napisałem tyle, że ktoś biorący stymulanty pozwalające na perfekcyjne
              wyjście z progu

Istnieją symulanty na perfekcyjne wyjście z progu? Zastanów się co piszesz. I z
              łaski swojej wymyśl sobie nowy nick.
      • Gość: mic Turniej bez kontroli antydopingowej!!! IP: *.*.*.* 06.01.02, 21:04
        "GW" :Podczas żadnego z czterech konkursów TCS nie przeprowadzano kontroli
        antydopingowej. O tym, czy ma ona miejsce decyduje specjalna komisja FIS. Dla
        przykładu - w ubiegłym roku - taka kontrola była przynajmniej jedna. Po
        zawodach w Innsbrucku na stosowaniu niedozwolonych środków (podobno były w
        lekach na odchudzanie) złapano Rosjanina Dmitrija Wasiliewa. Został
        zdyskwalifikowany.

No comment

• Gość: Michał W eurosporcie mówil coś całkiem innego ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 22:05
          Powiedzieli, że po każdym konkursie jest kontrola antydopingowa. Dla pierwszej
          trójki jest ona obowiązkowa .
          Jakiś dupek napisał bzdety, red. Miklas powtórzył, a ty w to wierzysz !
          • Gość: Jaś coś całkiem innego ! IP: 216.194.3.* 07.01.02, 05:57
            "W jubileuszowym, 50. Turnieju Czterech Skoczni nie przeprowadzano żadnych
            kontroli antydopingowych. Zazwyczaj jest kontrolowana pierwsza trójka,
            tymczasem, jak nam powiedział trener Tajner, Małysz, choć był dwa razy na
            podium, nie był poddawany kontroli. W minionym sezonie Polak był kontrolowany
            siedem razy."
            • Gość: nikodem DO JASIA - WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.hypermart.net 07.01.02, 09:30
              Jaś - skąd to cytat? Czy to pewne żródło
              • Gość: Jaś Re: DO JASIA - WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 216.194.6.* 07.01.02, 17:27
                dzisiaj.dziennik.krakow.pl/

onet.pl
      • Gość: ali Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.arcor-ip.net 06.01.02, 21:35
        Pomijajac dyskusje(moim zdaniem zbedna bo bledna) czy Hannawald jest mocny
        psychicznie po dopingu, nie dowidzisz, ze ten facet potrafi po prostu bardzo
        dobrze skakac, co nie raz juz dokumentowal. Albo zapomniales jak jeszcze w
        niedalekiej przeszlosci psychicznie spalal sie Malysz ? A w ostatnich dwoch
        latach taka odmiana, he, he..
        Gdyby mozna bylo dzieki dopingowi skoczyc 200 metrow z wiatrem w plecy, na
        czele byli by ruscy albo chinczycy, a nie sa.
        • Gość: Mat Re: Do Km IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 20:54

Nie rozmawiaj z tymi oszołomami przecież ty im podajesz fakty a coniektórzy
          nie potrafią zrozumieć że kontroli antydopingowej nie było przecież oficjalny
          komunikat podała federacja.Inni bredzą skąd u Adama była taka forma też musiał
          być na koksie ale tu jest małe "ale" Adam był wcześniej poddawany kontrolom
          antydopingowym i niestety dla przeciwników Adama nie wykazały one absolutnie
          nic. Czytam że jakiś dupek mówił na eurosporcie że była ta kontrola i on jest
          autorytetem ludzie zanim napiszecie buzdury najpierw upewnijcie się że tak
          było.Pozdrawiam km więcej tak rzeczowych tekstów.
          • Gość: Km. Re: Do Km IP: 209.114.223.* 11.01.02, 21:21
            Gość portalu: Mat napisał(a):

> Nie rozmawiaj z tymi oszołomami przecież ty im podajesz fakty a coniektórzy
            > nie potrafią zrozumieć że kontroli antydopingowej nie było przecież oficjalny
            > komunikat podała federacja.Inni bredzą skąd u Adama była taka forma też musiał
            > być na koksie ale tu jest małe "ale" Adam był wcześniej poddawany kontrolom
            > antydopingowym i niestety dla przeciwników Adama nie wykazały one absolutnie
            > nic. Czytam że jakiś dupek mówił na eurosporcie że była ta kontrola i on jest
            > autorytetem ludzie zanim napiszecie buzdury najpierw upewnijcie się że tak
            > było.Pozdrawiam km więcej tak rzeczowych tekstów.

Małe sprostowanie: ja nie podaję faktów, tylko dociekam prawdy. Nierzeczową
            krytykę staram się ignorować.
      • mihalll Co za różnica? Wygrał. 06.01.02, 22:00
      • zojka a u Niemców 07.01.02, 10:17
        Ciekawam ile takich dyskusji pojawiło się na niemieckich forach dyskusyjnych w
        zeszłym roku, kiedy ciągle wygrywał Adam. I prawdopodobieństwo, że Hanni jest
        na dopingu jest podejrzewam identyczne jak to że Adam lata na prochach.
        Przecież Adaś też najpierw błysnął, potem długo, długo nic nie pokazywał, a
        potem zeszłym roku wszystkich rozwalił. Identyczna sytuacja jak z Hannim...
        Ale generalnie, nam Polakom trudno jest pogodzić z porażkami i nigdy jakby nie
        przyznajemy się do winy, tylko zawsze wiatr jest nie ten, narty krzywe,
        publiczność nie miła, bądż konkurencja na prochach...
        • Gość: Kan Re: a u Niemców IP: 157.25.84.* 07.01.02, 10:35
          Sprawa nie jest identyczna jak w przypadku Małysza.
          W zeszłym roku Małysz był wiele razy sprawdzany na doping i nic nie wykryto.
          W tegorocznym konkursie Czterech Skoczni nie było ani jednej kontroli
          antydopingowej. Jest to wysoce podejrzane.
          Nie mniej nawet gdyby Hanni był na dopingu to teraz mu się tego nie udowodni a
          więc przyjmijmy, że skakał czysto.
        • Gość: Mordulec Re: a u Niemców IP: *.dbtec.de 07.01.02, 10:53
          zojka napisał(a):

> Ciekawam ile takich dyskusji pojawiło się na niemieckich forach dyskusyjnych w
          > zeszłym roku, kiedy ciągle wygrywał Adam.

Sluze cytatami. Jeden z uczestnikow forum niemieckiego zadal sobie trud odnalezc
          jeden z watkow z tamtego sezonu. Podaje go ponizej. Nie bede tlumaczyl calego, bo
          jest tego sporo ale opisze krotko przebieg dyskusji:

Inicjator zadaje podobne pytanie do tego jakie postawil km, tyle, ze nie tak
          tendencyjnie sformulowane: pyta o kombinezon Malysza (zartujac, ze jest "na
          dopingu), ktory jest na dole otwarty. Dziwi sie, ze Malysz nagle "od zera" skacze
          20 m dalej niz konkurencja.
          Reakcja uczestnikow forum:
          1) "Pfuj" - totalne oburzenie. Juz niejednokrotnie byli skoczkowie, ktorzy ni
          stad ni z owad zaskakiwali wszystkich swietnymi rezultatami ale nie przezyl tego,
          zeby od razu posadzac ich o doping.
          2) Oburzenie na tych, ktorzy nie moga zniesc, jesli zawodnicy z innych krajow
          zwyciezaja. Przyklad: gdy Schmitt rok wczesniej skakal tak daleko nikt nie
          stawial podobnie absurdalnych zarzutow.
          3) Uwaza, ze trzeba uznac bez zastrzezen osiagniecia Malysza i nie siac takich
          plotek.
          4) Pytanie: dlaczego nikt nie watpi w Schmitta? Moze to on stosuje doping?
          5) JEDYNY, ktory nie jest calkiem pewien ale cieszy sie z osiagniec Malysza.
          Swoja niepewnosc motywuje czestotliwoscia dopingu w innych dyscyplinach.
          6) Broni Malysza. Osiagniecia Malysza to przeciez nic nowego. Ponownie pisze o
          Schmitcie, ktory podobnie wystartowal "od zera".

Czy uderzylo was cos w tych cytatach? Mnie owszem, z wyjatkiem inicjatora tematu
          ANI SLADU tej paranoicznej nagonki, jaka ma tu miejsce na Hannawalda. Niemal
          wylacznie pozytywne opinie broniace Adama. A co tutaj? Festiwal loserow. Tak,
          sorry ale to malostkowe, podle doszukiwanie sie dziury w calym, sianie plotek
          swiadczy jedynie o tym, ze w wiekszosci jestemy zasciankowym, malostkowym
          narodem nie potrafiacym przegrac i uczciwie przyznac, ze przeciwnik byl lepszy.
          Zamiast tego na wszelkie mozliwe (tez jak najbardziej podle) sposoby staramy
          zakwestionowac jego zwyciestwo. Nie trzeba nawet bronic Hannawalda. Wystarczy
          wyrazic tylko powatpiewanie w cale te plotki aby zostac nazwany "niemieckim
          prowokatorem", "debilem" itd. Smutne to.
          zyczylbym sobie, zeby nasi rodacy byli kiedys w stanie z taka klasa akceptowac i
          docenic zwyciestwo skoczkow lub sportowcow z innych krajow jak czynili to
          zacytowani tu niemieccy forumowicze.

A oto cytat w oryginale:
          "Ist bei dem Polen wirklich alles korrekt Torsten 4.1.2001 22:26 Von Null auf
          Hundert und das pünktlich zur ierschanzentournee.Vielleicht ist ja doch der
          Skianzug gedopt.OK nein Spaß beiseite mir ist bei den letzten Springen
          aufgefallen das der Pole das untere Drittel seines Anzugs offen läßt.1 .Ist das
          erlaubt 2.bringt das die Riesenweitenvorteile die er
          momentan hat ? Es macht einen schon stutzig wenn der plötzlich 20 !! Meter weiter
          springt als alle anderen !

Pfui! giselle 7.1.2001 11:00 Komisch, seit über einem Vierteljahrhundert schau
          ich Skispringen, ich hab in dieser Zeit schon x-mal erlebt, daß Springer auf
          einmal top waren, egal welche Schanze und welche Windbedingungen, die vorher
          keiner beachtet hatte, aber daß man diese dann des Dopings oder dergleichen
          verdächtigt hätte, hab ich noch nie erlebt.

Es ist beschämend, daß manche Leute es anscheinend nicht aushalten, wenn Springer
          anderer Nationen besser sind als unsere eigenen, und solche Verdächtigungen
          ausstreuen. Als Martin Schmitt vor zwei Jahren angefangen hat, alle Konkurrenten
          in Grund und Boden zu springen, ist keiner auf eine solche abstruse Idee
          gekommen.

Glaub ich nicht Lia 5.1.2001 11:19 Ich finde,man sollte die Leistungen von Malysz
          anerkennen und nicht so Gerüchte streuen.Du glaubst doch nicht,daß es keinem
          auffällt,wenn das mit dem Anzug so wäre?Seid doch mal so fair und gönnt das
          Malysz.Im Chat gestern war auch so eine Ziege,die meinte Malysz sein so
          häßlich.Was soll so was ?

Watrum zweifelt keiner an Schmitt? Steffen 5.1.2001 1:45 Vielleicht ist Schmitt
          ja nicht ganz sauber...Natürlich ist Zweifeln nie schlecht

Wem kann man heute noch trauen? Boris 4.1.2001 23:20 Nun ja, aber ein wenig
          Zweifel habe ich bezüglich Malysz schon auch. Ich freue mich ja für ihn, aber
          heutzutage kann man den Sportlern leider nicht mehr immer trauen. Was war z.B. in
          diesem Jahr in Sydney. Spitzensportler von denen man nie ein Dopingvergehen
          erwartet hätte, wurden aufgrund Dopings disqualifiziert. So gesehen sind Zweifel
          an Malysz un dessen unglaublicher Leistung doch berechtigt, oder?

Ist nichts ungewöhnliches! Steffen 4.1.2001 23:15 Was war denn mit Leuten wie
          Schmiit? Die kamen auch von 0 auf alles von einem auf den anderen Tag!
          Und gerade zur Tournee, naja, es war ja vorher nicht viel. Warum muss man Fehler
          suchen, er ist halt einfach besser, sieh es ein!"

• znawca Re: a u Niemców 07.01.02, 10:57
            Następny propagator niemieckiego.
            NIE ZAŚMIECAĆ FORUM!
            Albo po polsku, albo w ogóle
            • adam_ski Re: a zrozumiałeś, po co ten cytat? 07.01.02, 11:08
              A zrozumiałeś, po co ten cytat, "znawco"? Czy jak widzisz niemieckie słowo, to od
              razu Cię tak skręca i odrzuca? Wyżej jest streszczenie po polsku, zobacz sobie.

• zojka ksenofobia 07.01.02, 16:15
              Ksenofobia to cecha ludzi małych i głupich niestety...
          • Gość: krogulec Mordulec znowu tendencyjny jak cholera. Goebels by IP: *.hypermart.net 07.01.02, 11:20

> zojka napisał(a):
            >
            > > Ciekawam ile takich dyskusji pojawiło się na niemieckich forach dyskusyjny
            > ch w
            > > zeszłym roku, kiedy ciągle wygrywał Adam.
            >
            > Sluze cytatami. Jeden z uczestnikow forum niemieckiego zadal sobie trud odnalez
            > c
            > jeden z watkow z tamtego sezonu. Podaje go ponizej. Nie bede tlumaczyl calego,

Słuchaj Mordulec nie sądzę że jesteś tak naiwny, by uwierzyć w to że przed rokiem
            forma Małysza wywołała JEDEN JEDYNY WĄTEK. Podaj linka do archiwum tego forum, bo
            ja też ci mogę pokazać JEDEN wątek z tego forum gdzie podobne reakcje są na
            wiadomości o sukcesie Hannawalda.

Jak rozumiem wystarcza JEDEN wątek, by stwierdzić że Niemcy to super goście z
            klasą, oraz kilka wątków tutaj żeby stwierdzić że WSZYSCY Polacy (oczywiście
            oprócz tych, którzy wyjechali do Niemiec i przesiąknęli ich kulturą) to zaiwstne
            głupki.

No cóż. Goebels byłby z ciebie dumny. To, czy Hannawald był na dopingu (pewnie
            nie) nie ma tu nic do rzeczy!
            • Gość: Mordulec Re: Mordulec znowu tendencyjny jak cholera. Goebels by IP: *.dbtec.de 07.01.02, 11:41
              wiesz, twoje bluzgi jakos mnie juz nawet nie dziwia. W koncu nie pisze o niczym
              innym jak o takim wlasnie zachowaniu "naszych". Czym wiec sie tu dziwic?

Posadzanie mnie o tendencyjnosc dlatego, ze cytuje innych jest niezle. Juz
              nieraz wczesniej to pisalem ale widze, ze musze sie powtorzyc.
              Tak zwane "bydlo" czyli ludzie potrafiacy jedynie formulowac pelne nienawisci,
              obelg prymitywne listy sa i tu i tam ale niestety na podstawie lektury wpisow w
              fora sportowe twierdze, ze tego "bydla" jest u nas nieproporcjonalnie wiecej
              niz na (przykladowo) forach niemieckich. Taka jest moja teza i wystarczy
              poczytac to forum i porownac z niektorymi forami na zachodzie (nie zapominajac
              przy tym o "wpisach" "naszych" "orlow" aby sie o tym przekonac NA 100%.
              Nigdzie nie napüisalem, ze WSZYSCY Polacy to bydlo lub ze WSZYSCY Niemcy
              to "goscie z klasa". Proponuje przeczytac ponownie to juz napisalem. staralem
              sie wystarczajaco czesto to zastrzec. Ale takie sa niestety FAKTY "hehe POLSKA
              lepsza niz germany".

Podany przeze mnie watek byl akurat "na gorze", dlatego go skopiowalem ale
              dyskusji o podobnym przebiegu moglbym zacytowac wiecej (NIE TWIERDZAC PRZY TYM,
              ZE I TAM ZDARZAJA SIE PROWOKATORZY).

Chetnie podalbym ci adres ale niestety z twoim slownictwem i gornolotnymi
              porownaniami (Goebels, hehe) obawiam sie, ze przyspozylbym temu forum jeszcze
              jednego kandydata, ktory efektywnie podtrzymalby tam przy zyciu obraz Polaka
              kretyna nie potrafiacego sklecic zdania nie uzywajac obelg i wulgaryzmow. Jak
              do tej pory bylo ich tam juz dosyc.

Jesli jestes swiecie przekonany o "klasie" "naszych", ich kulturze osobistej i
              obyciu nie odbiegajacym od norm zachodnich to gratuluje.
              • Gość: krogulec Bluzgi? DOWODY ALBO ODSZCZEKUJ!!! IP: *.hypermart.net 07.01.02, 11:47

> wiesz, twoje bluzgi jakos mnie juz nawet nie dziwia. W koncu nie pisze o niczym

Koniec rozmowy z tobą.
                POKAŻ MI MIEJSCE W KTÓRYM UŻYŁEM "BLUZGÓW". Jeżeli nie ma, to odszczekuj jak pies.
                • Gość: Mordulec Re: Bluzgi? DOWODY ALBO ODSZCZEKUJ!!! IP: *.dbtec.de 07.01.02, 12:00
                  Gość portalu: krogulec napisał(a):

> Gość portalu: Mordulec napisał(a):
                  >
                  > > wiesz, twoje bluzgi jakos mnie juz nawet nie dziwia. W koncu nie pisze o n
                  > iczym
                  >
                  > Koniec rozmowy z tobą.

> POKAŻ MI MIEJSCE W KTÓRYM UŻYŁEM "BLUZGÓW". Jeżeli nie ma, to odszczekuj jak pi
                  > es.

Widzisz, caly problem polega na tym, ze dla ciebie okreslenie kogos "znow
                  tendencyjny jak cholera" bo osmiela sie cytowac (!) wypowiedzi innych,
                  twierdzenie, ze "dumny" bylby ze mnie "Goebbels", lub ze "mam"
                  cos "odsczekac" "jak pies" nie sa zapewne "bluzganiem".

Jest tak, czy moze sie myle? Bo dla mnie takie zwroty skierowane pod adresem
                  rozmowcy sa jednoznacznie obrazliwe czyli tzw. "bluzgami". Jesli masz inne zdanie
                  to rzeczywiscie nie mamy o czym dyskutowac.

"deutsches schwein" (niemiecka swinia) wedlug tego kandydata, naszego rodaka,
                  ktory jakies dwa dni temu tak nazwal Svena Hannawalda na niemieckim forum to tez
                  nie byly "bluzgi" tylko "opinia" do ktorej "przeciez moze miec prawo" - tak to
                  wlasnie tlumaczyl.
                  • Gość: krogulec uniosłem się - przepraszam! IP: *.hypermart.net 07.01.02, 13:52

> Gość portalu: krogulec napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Mordulec napisał(a):
                    > >
                    > > > wiesz, twoje bluzgi jakos mnie juz nawet nie dziwia. W koncu nie pisz
                    > e o n
                    > > iczym
                    > >
                    > > Koniec rozmowy z tobą.
                    >
                    > > POKAŻ MI MIEJSCE W KTÓRYM UŻYŁEM "BLUZGÓW". Jeżeli nie ma, to odszczekuj j
                    > ak pi
                    > > es.
                    >
                    > Widzisz, caly problem polega na tym, ze dla ciebie okreslenie kogos "znow
                    > tendencyjny jak cholera" bo osmiela sie cytowac (!) wypowiedzi innych,
                    > twierdzenie, ze "dumny" bylby ze mnie "Goebbels", lub ze "mam"
                    > cos "odsczekac" "jak pies" nie sa zapewne "bluzganiem".

Bo to nie są bluzgi... Tylko chamstwo, byłem trochę chamski ale nie lubię owijać
                    w bawełnę. Taki już jestem.

> "deutsches schwein" (niemiecka swinia) wedlug tego kandydata, naszego rodaka,
                    > ktory jakies dwa dni temu tak nazwal Svena Hannawalda na niemieckim forum to te
                    > nie byly "bluzgi" tylko "opinia" do ktorej "przeciez moze miec prawo" - tak to
                    > wlasnie tlumaczyl.

Naprawdę nie ma sensu tego ciągnąć dalej. Moim zdaniem w każdym kraju znajdą się
                    debile i palanty, a po co ma normalny Polak wchodzić na niemieckie forum? Żeby
                    chwalić Hannawalda? Bez sensu, po prostu nie będzie tam pisał a idiota i tak tam
                    wejdzie żeby sobie powyzywać.

Jakby ktoś podał adres tego forum Niemcom to też byśmy mieli kilka wpisów...
                    Naprawdę kończę już w tym temacie..
                    • Gość: Mordulec Re: nie ma sprawy IP: *.dbtec.de 07.01.02, 15:43
                      Sluchaj, ja tak samo jak Ty jestem Polakiem i pisze tu o takich przypadkach nie
                      po to, zeby kogos "udupiac". Przeciez udupialbym sam siebie tez poniekad.

Mysle, ze to chyba tak jak cos w rodzinie. Wlasne brudy pierze sie we wlasnych
                      4 scianach i nie obnosi sie z tym na zewnatrz.

Mnie za kazdym razem po prostu tzw. szlag trafial i bylo mi niesamowicie
                      wstytd, gdy czytalem takie wejscia. Bo to, co tam niektorzy wypisywali to nawet
                      nie bylo obrazliwe, mimo tych wszystkich wulgaryzmow. To bylo po prostu
                      smieszne i zalosne bo jedyne co bylo ostro widac to bazgraniczna glupota,
                      frustracja i slepa bezsilnosc autorow. Obrazac tez niestety trzeba umiec.

I to jeszcze na tym tle, gdzie ludzie z calej Europy rzeczowo (po czesci nawet
                      fachowo) rozmawiaja na temat bez emocji (oczywiscie jak pisalem i tam tez sie
                      czasami zdarzaja prowokatorzy, ale uwierz mi duzo duzo rzadziej)a tu nagle
                      takie cos. Wlasnie "takie cos" bo inaczej tego nazwac nie bylo sposob i to
                      jeszcze po tym, jak kilka dni wczesniej czytalem jeden post za drugim z hymnami
                      pochwalnymi na Malysza - za jego osiagniecia sportowe i jego charakter. Bo
                      przeciez to sie liczy a nie jakas tam narodowosc.

Ostatnio widzialem pare wpisow Polakow, ktorzy np. po prostu pogratutowali
                      Hannawldowi. Nie trzeba go przeciez kochac ale sukcesu pogratulowac przeciez
                      mozna. Taka sama glupota byloby mu wlazenie do przyslowiowej d... ale obrazanie
                      z powodu zwyciestwa calej nacji (Hannawld - deutsches Schwein) to glupota i
                      bezgraniczne chamstwo. Wyobraz sobie co byloby, gdyby jakis Niemiec napisal o
                      Malyszu "ta polska swinia" i twierdzil jeszcze, ze ma do tego prawo, bo takie
                      ma zdanie... Malyszu.

Inni Polacy znow (ci ktorzy znaja jezyki) tez coraz aktywniej wlaczaja sie w
                      NORMALNA dyskusje i opsuja swoje rozwazania, robia prognozy ale bez tej
                      bezmyslnej zlosliwosci. Przeciez nie ma w tym nic dziwnego, powoli bo powoli
                      dolaczamy do innych. Oby takich Polakow bylo na tym forum coraz wiecej.
                      Niestety poki co to raczej sporadyczne przypadki.
                      Niemcy tez maja swoje problemy z ich DDR-owcami i cala spuscizna komunizmu.

Ja sam jestem przeciwnikiem roznienia miedzy soaba narodow i jesli na
                      niemieckim forum pojawi sie przykladowo jakis prowokator, tez staram sie
                      go "wylaczyc", tyle tylko, ze jest tam to nieco prostsze. Po tym jak jeden
                      cieszyl sie, ze raz po zwyciestwie Malysza nie odegrano hymnu polskiego
                      poleciala taka fala protestow, ze po krotkim czasie usunieto caly watek.

• zojka Re: nie ma sprawy 07.01.02, 16:24
                        I to jest niesamowite, że wszędzie na świecie, zwłaszcza u NIemców o Małyszu są
                        śliczne artykuły. Bardoz przychylne. Jak skończył się Turniej to się
                        sprawozdawcy niemieccy martwili słabą formą Małysza i zastanawiali się nad jej
                        przyczyną. A u nas odrazu pojawiają się nawiązania do II wojny światowej
                        Jakie to małe i płaskie
      • Gość: miki Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 217.11.143.* 07.01.02, 11:01
        no widzę kolego że jesteś wielbicielem Akt X i K. Miklasa. To że koleś się
        cieszy to chyba normalne. Też bym się cieszył jakbym wygrał jako jedyny
        wszystkie zawody w TCS. Ale według twojej teorii to i Matti H. i Martin H. byli
        na dopingu. Po prostu Małysz musi zrozumiec że nie tylko on potrafi latac. A co
        do wybuchu formy to Małysz też nagle eksplodował formą. Może to też był doping.
        Tak ogolnie mówiąc to myśmy ośmieszali Niemców ( patrz kretyńskie reklamy i
        gwizdy w H. ) a wystarczyło że Sven i Martin zmienili trenigi i pokazali nam
        miejsce w szyku. Bo jeden Małysz to jest za mało. Tak więc teroia dopingu
        pokazuje jak nasz naród nie potrafi znieść przegranej. Po prostu na razie są
        lepsi od Małysza i teraz musi on ciężko pracować aby wygrywać a nie grać w
        kolejnych kretyńskich reklamach i pisać pamiętniki w "PS"
        • adam_ski Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 07.01.02, 11:19
          > Tak ogolnie mówiąc to myśmy ośmieszali Niemców ( patrz kretyńskie reklamy i
          > gwizdy w H. )
          Reklama z bułką i bananem oraz ziewaniem była całkiem śmieszna, moim zdaniem nie
          przekraczała też granicy dobrego smaku. Była złośliwa, to prawda ;-)

> a wystarczyło że Sven i Martin zmienili trenigi i pokazali nam
          > miejsce w szyku.

No właśnie, zmienili treningi i od razu im forma poleciała w dół, nie? Początek
          sezonu przecież i Schmidt, i Hannawald mieli kiepski... Ale wróciła im ta forma
          na TCS. Ciekawe; ale moze po prostu tak to jest, jak się zmienia reżim treningowy
          (najpierw forma w dół, potem dopiero w górę)? Ktoś zna z doświadczenia, czy nie
          ma sportowców na Forum?
          • Gość: miki Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 217.11.143.* 08.01.02, 10:15
            Malysz kiedy rozpoczynal swoj mars po puchar swiata tez na poczatku mial
            strasznie kiepska forme. Dopiero na TCS pokazal klase. Tak samo jest z
            Niemcami. Oczywiscie nie wiem czy Sven utrzyma taka forme jak teraz ale sadze
            ze szybko jej nie straci. Mi chodzilo o reklame Winiar. Ciekawe czy jakby teraz
            pokazali Niemcy w takim gniocie polskich skoczkow to czy tez by cie to smieszlo
            mnie raczej nie.
        • Gość: steryd moim zdaniem wspomniana reklama nie była kretyńska IP: *.pl 07.01.02, 14:09
          Gość portalu: miki napisał(a):

> nie grać w
          > kolejnych kretyńskich reklamach i pisać pamiętniki w "PS"

nie wiem czy wiesz ale Niemcy też mają poczucie humoru i w wielu kręgach
          (niemieckich) była ona odebrana znacznie lepiej niż wśród przewrażliwionych
          Polaków

1.nikogo rekl. nie obraziła
          2.więcej było śmiechu i ironi niż wyimaginowanego szowinizmu
          3.znasz kulturę Małysza i wiesz chyba jak szanuje rywali i jak często napomina by
          dopingować(szczególnie na turnieju w Polsce także innych skoczków)
          sam M. mówił jak mu wstyd było po gwizdach polskich kibiców...

wszyscy którzy twierdzą jakoby reklama z udziałem Małysza i "skoczków
          zagranicznych" była kompromitacją ROBIĄ Z IGŁY WIDŁY...

pozdrawiam
          • Gość: Mordulec Re: moim zdaniem wspomniana reklama nie była kretyńska IP: *.dbtec.de 07.01.02, 15:44
            mozecie napisac o co chodzilo w tej reklamie? Nie znam jej.
          • Gość: miki Re: moim zdaniem wspomniana reklama nie była kretyńska IP: 217.11.143.* 08.01.02, 10:25
            Bylem na obecnym TCS w Ga-Pa i slyszalem gdy skakal Malysz kibicow ktorzy
            krzyczeli ciagnij. Ale po skokach slyszalem tez pytania: " Co winiary przestaly
            dzialac. ". Tak wiec Niemcy razej nie ciekawie odebrali ta reklame ale potrafia
            docenic klase przeciwnika. Ja tez uwazam ze Malysz jest prawdziwym sportowcem z
            wielka klasa, ale inni ( firmy, politycy, dziennikarze ) probuja zbic na jego
            osobie kapital. Oni maja gdzies sport, ich tylko interesuje kasa. A teraz
            zamiast wspierac go to wymyslaj rozne brednie o dopingu przeciwnikow. To raczej
            nie mozna nazwac wysoka kultura
            • Gość: steryd Re: moim zdaniem wspomniana reklama nie była kretyńska IP: *.pl 08.01.02, 14:07
              Gość portalu: miki napisał(a):

> Bylem na obecnym TCS w Ga-Pa i slyszalem gdy skakal Malysz kibicow ktorzy
              > krzyczeli ciagnij. Ale po skokach slyszalem tez pytania: " Co winiary przestaly
              >
              > dzialac. ". Tak wiec Niemcy razej nie ciekawie odebrali ta reklame ale potrafia
              >
              > docenic klase przeciwnika.

kurna ale ci Nieemcy są w twoim mniemaniu szlachetni itd itp

A teraz
              > zamiast wspierac go to wymyslaj rozne brednie o dopingu przeciwnikow. To raczej
              >
              > nie mozna nazwac wysoka kultura

tak samo jak twoje brednie, insynuacje o tym jakoby ja wymyślam historyjki o
              dopingu że przeciwnicy byli na dopingu TEŻ NIE SĄ KULTURALNE
              a ja mówię że nie było kontroli co moim zdaniem jest podejrzane....
              więc Miki życzę więcej uwagi w czytaniu postów i sprawnego myślenia..

pzdr
      • adam_ski Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 07.01.02, 11:15
        Trudno wyczuć. Właściwie wszystkie sensowne argumenty już tu gdzieś padły - i
        na nie, i na tak. (Poza tym kupa bzdurnych docinków, którymi się nie przejmuj.
        Ja napisałem na forum w połowie pierwszego Big Brothera, że facet Alicji ma
        konszachty z mafią, i pół forum na mnie napadło z pianą na pysku - jak ja tak
        mogę. A jak go przymknęli, nikt buzi już nie otworzył - forum prowokuje do
        napastliwości i braku odpowiedzialności za słowo).

Back to topic - cholera, nie wiem. Jest to możliwe. Miklas cytował jakąś
        wypowiedź innych skoczków, że Hannawald i Schmidt przed skokiem gdzieś się
        izolują, nie widać co robią itp. Akurat Miklas to głupi dzwoniec, któremu przez
        usta nie przejdzie, że ktoś inny może być zwyczajnie lepszy w danym momencie,
        ani że Niemiec może dobrze skoczyć. Ale i tak, poszlak, dziwnych informacji,
        wskazówek jest coraz więcej. Może i okaże się to prawdą. OBY NIE! Bo stracę
        serce do oglądania skoków...
        Pozdrowienia!

Adam
        • Gość: Olek Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 16:07

Jedno jest pewne na 100% na turniejach czterech skoczni nie było kontroli
          antydopingowej jest to oficjalne stanowisko federacji.
        • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 11.01.02, 21:25
          adam_ski napisał(a):

> Trudno wyczuć. Właściwie wszystkie sensowne argumenty już tu gdzieś padły - i
          > na nie, i na tak. (Poza tym kupa bzdurnych docinków, którymi się nie przejmuj.
          > Ja napisałem na forum w połowie pierwszego Big Brothera, że facet Alicji ma
          > konszachty z mafią, i pół forum na mnie napadło z pianą na pysku - jak ja tak
          > mogę. A jak go przymknęli, nikt buzi już nie otworzył - forum prowokuje do
          > napastliwości i braku odpowiedzialności za słowo).

Niesety, tu masz rację...

> Back to topic - cholera, nie wiem. Jest to możliwe. Miklas cytował jakąś
          > wypowiedź innych skoczków, że Hannawald i Schmidt przed skokiem gdzieś się
          > izolują, nie widać co robią itp. Akurat Miklas to głupi dzwoniec, któremu przez
          > usta nie przejdzie, że ktoś inny może być zwyczajnie lepszy w danym momencie,
          > ani że Niemiec może dobrze skoczyć. Ale i tak, poszlak, dziwnych informacji,
          > wskazówek jest coraz więcej. Może i okaże się to prawdą. OBY NIE! Bo stracę
          > serce do oglądania skoków...

I tu niestety też... Poszlak jest coraz więcej, a i coraz więcej szyderczych
          głosów ekspertów od "czystości sportu". Ponadto Hess mówiący "mogę przedstawić
          wyniki badań antydopingowych" - coś musi być na rzeczy, skoro tak zareagował. Nie
          było kontroli na Turnieju więc te wyniki i tak nic nie wyjaśnią...
      • bigbrada Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 07.01.02, 11:27
        A jak Hannawald był mistrzem świata w lotach narciarskich, a Małysz nie mógł
        wejść do 50 PŚ też był na dopingu i tak myślałeś?
        Twój problem nazywa się Adam Małysz.
        Gdyby wczoraj skoczył normalnie 2 x 135m i wygrał, to na pewno odpuściłbyś
        Hannawalda, który zająłby 2 miejsce.
        • Gość: Km. Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: 209.114.223.* 11.01.02, 21:27
          bigbrada napisał(a):

> A jak Hannawald był mistrzem świata w lotach narciarskich, a Małysz nie mógł
          > wejść do 50 PŚ też był na dopingu i tak myślałeś?
          > Twój problem nazywa się Adam Małysz.
          > Gdyby wczoraj skoczył normalnie 2 x 135m i wygrał, to na pewno odpuściłbyś
          > Hannawalda, który zająłby 2 miejsce.

Możliwe że masz rację, być może bym odpuścił. Tylko co z tego wynika?
      • Gość: Orc Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.chem.uni.wroc.pl 07.01.02, 16:29
        Żaden doping. Po prostu komend.... to znaczy trener R. Hess zatrudnił nowego
        doktora-fizjologa. Mengole chyba się nazywa :)
        • michalmly Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? 07.01.02, 16:57
          Km. ja tak samo sobie pomyślałem jak ty. Dla mnie jest to bardzo dziwne, że
          Hannawald tak nagle i akurat na TCS błysnął formą. Nie jest wykluczone że coś
          brał, ale nie można tego nie wiadomo jak rozdmuchiwać bez dowodów. Jestem
          ciekawy, czy były kontrole antydopingowe na TCS i czy Hanni brał w nich udział.
      • Gość: Robert2 Re: UWAGA! DYSKUSJA! CZY HANNAWALD BYŁ NA DOPINGU??? IP: *.handlowy.com.pl 07.01.02, 16:36
        Obiektywnie podchodząc do problemu to Sven albo był albo nie byl na dopingu;)))
        wiele wskazuje na to ze lekka pomoc w osiągnięciu takich wyników nie była
        niemożliwa ale inni przeciez skakali niewiele gorzej(patrz Hautamekki) jedynie
        Adamowi nie poszlo troche bardziej z kilku niezaleznych powodów:
        -nowe narty (powolne na zjeżdzie)
        -nowe niedopasowane kombinezony(niemieckiej firmy;)))
        -nowa technika wybicia

czy tyle nowoscie ktokolwiek znióslby bez rozwolnienia?;))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka