Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adam Małysz ma klasę

IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 21:52
    Bardzo ciekawa wypowiedź Adam dla GW, kulturalna, skromna, ale też najciekawiej i chyba
    najbardziej kompetentnie tłumacząca obecne przegrane Małysza. m.in. mówi:
    Co do formy Hannawalda, to nie przyszła ona tak nagle. Ja widzę, jak on dobrze skacze od dawna.
    Jest wychudzony i to na pewno ma wpływ na jego postawę. Nie wiem, ile waży, ale jest lekki, a to ma
    wpływ na dynamikę, odbicie na progu. Dlatego daleko lata. Co do moich niskich szybkości na progu,
    to rzeczywiście dojeżdżam wolniej. Ja muszę wychodzić z progu wyżej niż Hannawald. W moich
    najlepszych skokach zawsze wybijałem się wyżej i leciałem także wyżej niż Hannawald i z większej
    wysokości podchodziłem do lądowania. Wtedy skoczę dalej. Jak lecimy na tej samej wysokości, on
    ma większą powierzchnię nośną.
    To fragment, cołość:
    wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=628000&dzial=010400
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolej Re: Adam Małysz ma klasę IP: *.stacje.agora.pl 04.01.02, 22:00
        hi, hi wpisuję sam sobie, by mi pc nie zarzucił, że znów O wpisów...
        A poważnie - wypowiedź Adam jest interesująca zwłaszcza w świetle słow Tajnera (też dla GW,
        teraz zobaczyłem wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=628397&dzial=010400) - że właściwie
        wszyskiemu winne są kombinezony i ciągłe kontrole FIS. Pewnie obie rzeczy to prawda, ale z
        pewnością niecała i nie główna. A już jego tłumaczenie o formie pozostałych Polaków to czyste
        blubry). Nie jestem tak anty-Tajnerowski jak niejaki Wojtek, ale metody trenerskie i klasa Pola T.
        nie są tak wspaniałe jak on sam twierdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka