Gość: jozek IP: 195.136.186.* 08.05.08, 14:54 co wy na to - mobilking Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziolo:::::::::) Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:54 zobaczymy jak sie sprawdzi ale ciekawe ile dostana kasy zespoly Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: nowy sponsor ligi 08.05.08, 16:37 Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać? 400 tys pln? A cóż to za suma w skali ligi? miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,5190878.html Bodaj 2 lata temu wrocławska Hasco-lek (ta od penigry) wyłożyła na samego Crumpa dokładnie dwa razy tyle! Chyba też wszyscy pamiętają, ze za Pedersena Cz-wa zapłaciła w tym roku 2mln! Parafrazując kwestię Kasi Figury w "Kilerze" rzec by można: " i co za to kupić? Opony?" Jednym słowem panie Kowalski nie ma się co napinać, bo sukces żaden. Gdybym to ja osobiście dostał taką kasę, to byśmy ze Szrekiem przynajmniej ze dwa dni pobalowali: jeden dzień w Bydzi, a jeden we Wrocku, co Szreku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:46 Jakże bliska jest mi twoja filozofia młody człowieku Cancro! Ale z taką kasą jaka przypadnie na pojedynczy klub od tego "sponsora" nie omieszkałby zabrać jeszcze dodatkowego kawałka plastiku. Wrocławskie kluby rozwijają chęć do zabawy a taka pseudokasa wręcz przeciwnie. Jaki prezes EŻ taki "sponsor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 19.05.08, 22:46 cieszmy się, że jest! może dzięki nim i żużel stanie się bardziej popularny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: higs Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 23:11 lepiej niech nie jest bardziej popularny. zaczną się wtedy złazić te łyse mendy i po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 18:56 Masz Makary rację - trzeba się cieszyć z tego, że w ogóle jakiś sponsor się trafił niż nie miałoby być żadnego. Choć na mój gust, kiedy się dowiedziałem ile cała Eliga dostanie pieniędzy, dochodzę do wniosku, że widząc nieporadność zarządzających Eligą nowy operator postanowił najmniejszym nakładem osiągnąć maksymalny efekt marketingowy. A prezesi Eligi nawet za połowę tej kwoty byliby szczęśliwi, że mają się czym wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:06 nie no, nie przesadzaj,nigdy nie będzie tak jak na stadionach piłkarskich, a nawet jeśli to mobilking nie ma tutaj nic do rzeczy. Wg mnie fajne ze znalazł się nowy sponsor, bo sport sportem, ale jak nie ma kasy to nie ma niczego. Pytanie tylko czy to się opłaci samemu mobilkingowi i czy ktoś kupi ich starter tylko dlatego ze są sponsorem ekstraligi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 06:21 Wiesz, bo ja bym wolał, żeby szefowie Eligi zrobili taki interes, który opłacałby się klubom startującym w Elidze. Ten z mobilkingiem przypomina mi pewną scenkę z "killera", kiedy Rysia na widok kilkuset baksów pyta bohatera "a co ty mi tu na waciki dajesz?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 21.05.08, 22:38 Kasią Figurą coś tu zaleciało Wiesz co, ja myślę, że lepiej się cieszyć z tego co się ma, niż gdybać jak by było lepiej. Od dodatkowych pieniędzy nikt jeszcze nie stracił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: nowy sponsor ligi 22.05.08, 10:54 w zyciu bym nie dał ani grosza dopóki transmisje nie znalazłyby się w TV ogólnodostepnej. TVP Sport ma zasięg mniejszy i TV5. Kurczaki tylko w N można to oglądać i niektórych kablówkach. To zabija ten sport medialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: nowy sponsor ligi IP: *.tvk.torun.pl 21.05.08, 19:18 Ja w sumie jestem ciekaw ile musiał wybulic np tytularny sponsor ligi koszykarzy, koszykarek lub innego sportu mniej popularnego niz pilka nozna. Kto wie czy nie sa to mimo wszystko porównywalne sumy - siła marketingowa zużla nie jest mimo wszystko zbyt duża i nalezy sie cieszyć że znalazł sie jakikolwiek sponsor (nie podejrzewam zeby ustawiali sie w kolejce wiec nawet jesli to niewielka suma to tak długo jak dylemat brzmi wziąc czy nie wziąc odpowiedź jest dośc oczywista) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:07 No jeśli założyć, że nakłady niezbędne do rozegrania meczu ligowego koszykarzy czy siatkarzy a meczu żużloweto są porównywalne (jakoś nie zauważyłem, żeby koszykarz czy siatkarz potrzebował mechanika czy motocykla) to faktycznie za tą samą kasę można osiągnąć tyle samo. Zatem utyskiwania są całkowicie nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 23.05.08, 18:30 wyczuwam ironię Szreku :) Ja akurat jestem po stronie tych, którzy twierdzą, że najważniejsze że sponsor się znalazł- jak to się mówi „darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 09:18 Zgadzam się, że "lepszy rydz niż nic" i dlatego szacunek dla Sponsora. Powinniśmy się jednak zgodzić co do tego, że skala "finansowego wsparcia", jakie trafi do klubów, które (jak wynikało z szumnych zapowiedzi zarządców Eligi o sponsorze) nic dla nich nie będzie znaczyło. Tym bardziej, że jakiś procent bankowo będzie też musiał pozostać w kieszeni Eligi... Kontrakt z Mobilkingiem najwięcej będzie znaczył dla szefa Eligi: z czystym sumieniem będzie mógł wdzięczyć się do kamer i opowiadać w wywiadach, że zrobił coś dla ligi gdy tymczasem... Eliga z tej jego pracy pożytku żadnego mieć nie będzie. A leżą odłogiem bezsensowne regulaminy Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: nowy sponsor ligi 26.05.08, 01:45 Niby właśnie lepszy rydz, ale chyba właśnie tylko i wyłącznie dlatego, że żużel marketingowo może zyskać. Zawsze można szumnie głosić, że oto i pojawił się strategiczny sponsor całego polskiego żużla i wlepiać jego logo co trzy biegi w relacjach. Może ktoś będzie chciał przebić? Trudne to nie będzie, bo cała ta kwota to dla takich szefów Unibaxu czy Caelum jak drobne ze świnki skarbonki. Że nie wspomnę o sumie, jaka na jednej klub przypada. Ale o tym to lepiej nie wspominać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 07:25 Do tego cały czas zmierzałem. Posiadanie "sponsora ligi" musi dla klóbów w niej występujących oznaczać znacznie więcej aniżeli tylko pokrycie kosztów umieszczenia naszywek na kevlarach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 11:38 Szrek;Cos Ci nie wyszło z tymi =KLóbami'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:55 Tak to jest, jak człek buszuje po forum w środku nocy... Masz rację soras. Ale że Wielki Brat nie usunął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 26.05.08, 23:58 tak to już jest, że sponsor musi mieć jakiś zysk i jest nim zazwyczaj promocja- ja w tym nie widzę nic dziwnego, to normalne. Kto wie, może się później okaże, że fundusze są jednak jeszcze większe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 08:25 A czy ktoś na tym forum odmawia sponsorowi prawa do zarabiania ( jakąkolwiek ten zarobek miałby przybrać formę)? Od samego początku idzie tylko o to, że nie widać z tego akurat "sponsoringu" pożytku dla klubów Eligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 27.05.08, 22:29 No pojawił się taki głos, dlatego pisałem. A zysk jest chociażby taki, że o żużlu coraz głośniej, a to moim zdaniem dobrze. Coraz więcej osób będzie się nim interesowało. A to chyba lepiej niż gdyby miał być sportem zapomnianym, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 07:20 Oczywiście! Reklama dźwignią handlu! Tylko czy upublicznianie tego, że: 1. 1 klub drugiemu przygotował tor tak, że sędzia zawody odwołał; 2. prezes w proteście przeciwko komuś czy czemuś tam omówił wpuszczenia ekipy TV na stadion; 3. pokazywanie, jak sędzia fatalnymi decyzjami usiłuje wypaczyć wynik tzw. "meczu na szczycie" są "reklamą" jakiej dla swej promocji potrzebuje żużel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 15:24 Nie bardzo rozumiem jaki to ma związek ze sponsorem? Przecież to nie on tego typu informacje upublicznia…Mówię o tym, że fajnie by było jeśli o żużlu byłoby głośniej w pozytywnym tego słowa znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 07:47 I w ten może karkołomny sposób doszliśmy do punktu, w którym powinniśmy /może/ zdecydować co zrobić, aby o żużlu upubliczniano wyłącznie dobre rzeczy: Po 1 primo: publikować wiadomości tylko w takich mediach, które zechcą o żużlu gadać, pisać, pokazywać /*niepotrzebne skreślić/ wyłącznie w samych superlatywach Po 2 primo: wykopać z żużla tych wszystkich pseudodziałaczy, którzy "preparują" taką a nie inną "żużlową rzeczywistość". Jakbyśmy do tematu nie podeszli - tak wychodzi, że pozostanie bajzel jaki mamy czyli maniana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.chello.pl 01.06.08, 23:07 Oj Szreku, nie bądź takim pesymistą :) Ja po prostu odnosiłem się do tego, że sponsor jest „na plus” ile by nie dawał i jaki by nie był. Nigdy nie będzie tak, że każdy będzie ze sponsora zadowolony, bo albo będzie mowa o tym, że płaci za mało albo że na jego miejscu lepiej by wyglądał ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 07:12 Masz rację, ponoć "jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził". I tym /mało/ optymistycznym akcentem proponuję zakończyć tą dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulb Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:50 Rzeczywiście nie ma co ciągnąć dyskusji- wniosek jak najbardziej słuszny wysnułeś :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: nowy sponsor ligi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 07:41 Nie ryzykuj z tym oficjalnym przyznawaniem mi racji bo mogą zacząć cię usuwać, tzn "moderować" Odpowiedz Link Zgłoś