Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego

IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 06.06.08, 00:04
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • prober Wielka szkoda, ale Lobo da radę :) 06.06.08, 00:08
        Wielka szkoda, ale Lobo da radę :)
        • Gość: rt Chorwaci starcili najlepszego IP: 212.76.37.* 06.06.08, 08:29
          nie mazgaić, walczyć!
      • Gość: mm Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 00:35
        no to mamy od losu kare za te artykuly w se i fakcie
        • Gość: gość Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 00:45
          Blaszczykowski nie jest "najlepszy", tylko jest "najlepiej
          wypromowany". Nie jest zły, ale wielu zdolniejszych od niego nadal
          kopie piłkę na krajowych boiskach III i IV ligi.

Przeforsował organizm wchodząc za wcześnie do drużyny walczącej o
          wysokie cele - i tak się to teraz za nim ciągnie. Nadmierna amibicja
          nie zawsze popłaca.

Ale mimo wszystko - żal mi chłopaka.
          • nils80 Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk 06.06.08, 00:48
            to wiadomość pewna?a jaka tam promocja?chłopak po przejściach z truskolas
          • Gość: xxx Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:08
            Tak,to święta racja
            • Gość: CK Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.ds14.agh.edu.pl 06.06.08, 09:07
              Szkoda chłopaka, ale dla kadry to żadna strata. Błaszczykowski przez pół roku
              zagrał może w 3 meczach a cały czas sie leczył. Piszczek jest sporo lepszy od
              niego obecnie. A z tym talentem Błaszczykowskiego to już przesadzili, są
              dziesiątki lepszych w niższych ligach, tylko nie mają Brzęczka za wujka
          • Gość: normalny Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:31
            Prawda - ale to chęc zysku wójka doprowadzia do szybkiego wyjazdu za
            granicę i niestety ten przeskok się zemścil na jego organiźmie , ale
            jest mlody może jeszcze kiedys zagra .
            • benek56 Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk 06.06.08, 11:21
              > Prawda - ale to chęc zysku wójka doprowadzia do szybkiego wyjazdu za
              > granicę

Tak, bo jak ogólnie wiadomo, w bundeslidze i innych ligach zachodnich grają
              tylko piłkarze po 30-ce.
      • nils80 Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego 06.06.08, 00:44
        gó.. prawda jaka kara!człowieku!to prawda z kubą!!!?????????
      • Gość: x Pokarzcie mi goscia w kadrze ktory to potrafi!!!!! IP: *.crowley.pl 06.06.08, 00:51
        www.youtube.com/watch?v=iSf4C1aLF6k
        • nils80 Re: Pokarzcie mi goscia w kadrze ktory to potrafi 06.06.08, 00:56
          masz racje straciliśmy najlepszego zawodnika!
        • Gość: Adaś Re: Pokarzcie mi goscia w kadrze ktory to potrafi IP: *.aster.pl 06.06.08, 01:50
          faktycznie nie ma kogoś kto w równym stopniu zastąpi naszego Kubusia.
          niesamowity talent. zwróćcie uwagę że on zachowuje się na boisku tak jakby
          wyprzedzał wydarzenia o jedną sekundę, tak jakby wiedział co będzie się działo
          za kilka milisekund. instynkt? talent niespotykany. dodatkowo widać że on sam
          uwielbia piłkę a piłka odwzajemnia to uczucie.
          szczere złoto, brylant, skarb.
        • Gość: hhmmm A jest taki jeden IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.08, 03:12
          Masz:
          www.youtube.com/watch?v=KEnRwRXH680&feature=related
      • Gość: twazzz Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.unused.derbynet.waw.pl 06.06.08, 01:41
        Nieźle, Nasi prowadzą. Nie mam nic przeciwko, żeby tak się zakończyły rozgrywki
        grupowe, he, he. Już tylko parę dni do pierwszego meczu. Ja będę oglądał w
        Multikinie i gdyby mecz w niedzielę zakończył się wynikiem 2-5, to chyba by kino
        odfrunęło...
      • Gość: Mozz KIBICE! Polska w potrzebie! IP: *.hvc.res.rr.com 06.06.08, 02:04
        Panowie i Piękne Panie:

Na tym oto forum amerykańskim o piłce nożnej Big Soccer, jest ankieta o
        najlepszych kibicach na Euro. Pbecnie Polska jest na trzecim miejscu, daleko
        za Holandią i Serbią, a wyprzedzając Niemcow tylko o parę głosow. Prosimy
        wszystkich rodaków o pomoc!

Oto link

www.bigsoccer.com/forum/showthread.php?t=630220

Dzieki

• loppe Re: KIBICE! Polska w potrzebie! 06.06.08, 08:13
          mogę zgałosować na kibiców Holandii, rzeczywiście pokazali przez
          lata na Euro że sa najlepsi

z tego co pamiętam polskich kibiców na żadnym euro jeszcze nie było
          więc.... :))
      • rrosemary Błaszczykowskiego niet, to zawsze dobry powód 06.06.08, 02:31
        jakby przyszło tłumaczyć się z porażki....:/

Dusza chce, żeby im się powiodło, a mózg analizami zabiera nadzieję...
        ech a dusza tak mocno chce...:/
      • Gość: nils80 Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 02:45
        aleś modrze napisał
      • Gość: ch_im_w_d spacjalnie w klubie go zajechali... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 03:10
      • Gość: schumifan Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale... IP: *.prenet.pl 06.06.08, 06:40
        to nie pierwszy przypadek jak Niemcy zalatwiaja nam pilkarza, czy ktos mi powie
        czemu zarowno przed mistrzostwami swiata jak i teraz, przed euro kiedy na obydwu
        turniejach gramy z niemcami krzynowek pol roku siedzi na lawce? nie wierze w to
        ze to przypadek, bo jesien gra normalnie a na wiosne nagle trener na niego nie
        stawia? a po ms znow w pierwszej jedenastce. a Kubie przyplatala sie kontuzja
        wiec to bylo na reke, bo jak sie wyleczyl to za szybko poscili go na boisko, jak
        znow sie wyleczyl to 5 meczy pod rzad gra po 90min a jeden 108min! tak sie
        wprowadza do gry zawodnika po powaznej kontuzji ktoremu sie ona odnowila???!!!
        Tak sie sklada ze studiowalem Historie i nigdy ale to nigdy nie bedzie szans na
        to zebysmy z niemcami zyli w zgodzie nigdy tak nie bylo nie jest i nie bedzie.
        kiedys sie wypowiadalo wojny a teraz trzeba sie tolerowac bo jestesmy w jednej
        europie i takie tam bzdety! ale najbardziej wkurza mnie gadanina co niektorych
        na forum ze niemcy juz dawno wszystko zapomnieli i traktuja mecz z polakami
        normalnie jak kazdy inny. KAKTUS MI NA RECE WYROSNIE JAK TAK JEST!!!!!!! WOLA
        100 RAZY Z ANGOLAMI PRZEGRAC NIZ RAZ Z POLAKAMI!!! NA MISTRZOSTWACH SWIATA
        KLINSMANN W SZATNI TAK MOTYWOWAL DROżYNE: Z KAZDYM MOZECIE PRZEGRAC ALE NIE Z
        POLAKAMI! Jestem fanem Schumachera wiec nie przemawia za mna zadna nienawisc czy
        cos w tym stylu. ASecjalisci od przygotowania fizycznego naszej kadry poprostu
        nie moga powiedziec wrost ze kube nam zajechali, bo pilkarza bazujacego na
        technice i szybkosci najlatwiej jest zajechac, z krzynkiem jest odwrotnie bo
        jest silny jak kon, ma najlepsze testy wydolnosciowe (lepsze mial tylko
        sobolewski), w jego przypadku wystarczy ze nie bedzie za duzo gral, reszte
        dospiewajcie sobie sami...
        • Gość: MoMo Re: Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale IP: *.syskonnect.de 06.06.08, 10:42
          Polecam: pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_paranoiczny
        • Gość: Bzyk Re: Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale IP: *.mn.man.de 06.06.08, 11:13
          sluchaj kolego, to co piszesz to kompletne pierdy, teoria spiskowa i
          jakies kompleksy historyczne, zastanow sie, czy klub walczacy o
          urzymanie pozbywa sie swojego najlepszego zawodnika zeby go
          specjalnie zalatwic (mowi tu o borussi), po co piszesz takie
          pierdoly, pracuje od wielu lat w niemczech, sa to normalni ludzie,
          podobnie ja w polsce, zdarzaja sie lepsi i gorsi, wielu z nich ma
          swietne mniemanie o Polsce i wielu przyjaciol w naszym kraju, nie
          wiem po co wypisujesz takie brednie, magath nie stawia na krzynowka
          bo ma inna koncepcje i tyle...
          • Gość: Przemek Czuba Re: Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale IP: *.zabrze.net.pl 06.06.08, 11:34
            Zgadzam się. Nie wierzę, że trener klubowy kręcił by taki bat na własną dupę by
            zajechać najlepszego zawodnika w swojej ekipie tylko po to by być może nie
            zagrał na Euro przeciwko Niemcom. Musiałby być chory psychicznie by to zrobić.
            Przecież jego rozliczają za wyniki w klubie i najczęściej ma on w nosie czy
            kadra będzie musiała grać przeciwko Błaszczykowskiemu czy nie. Raczej nie wierzę
            w teorię, że to celowe działanie sztabu klubowego.
        • Gość: Jan Re: Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale IP: *.cne.de 06.06.08, 14:11
          to dlaczego chorwaci (petric, olic, klasnic, simunic, rakitic, kovac) i austriacy (harnik, weissenberger,ibertsberger) w bundeslidze grają i to bez tam kontuzji. temu da silva nogę w angli złamali. dlaczego niemcy van de varta, ribery i luca toni nie niszczom? przeciesz to prawdziwi konkurenci, a nie tam polska, ludzie...
          jakis blaszczykowski tam...lub stary krzynowek...
          pozatym...niemieckie kluby sa 100% profesionalne...liczy sie tylko sukces, sportowy i finansowy...a czy tam grają sami niemcy, polacy czy chinczycy...to im wisi.
      • Gość: kibic Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.chello.pl 06.06.08, 07:01
        TRAGEDIA !!! JUZ PO EURO, SZKODA. PRZYNAJMNIEJ BEZ NAPIĘCIA BĘDE
        PODCHODZIŁ DO MECZU Z NIEMCAMI CZEKAJĄC KIEDY WPADNIE DLA NICH
        PIERWSZA BRAMKA.
      • Gość: sz Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.ramtel.pl 06.06.08, 07:25
        szkoda, ale łobodziński da radę
        • Gość: a Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.ramtel.pl 06.06.08, 07:30
          czyli został wariant II z przedwczorajszej gazety - Żuraw, Roger, Ebi i
          Krzynówek - będzie dobrze :)
      • Gość: maz45 Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 07:39
        To wszystko źle wyglądało od samego początku. Najpierw kontuzja w klubie, długa
        przerwa, znów kontuzja. Wreszcie zagrał, w ostatniej chwili. I gdy już wydawało
        się, że wszystko będzie dobrze, że Kuba zdąży, znów pech.
        Ten chłopak musi coś zmienić w swoich treningach, nie wiem, zastosować jakieś
        specjalne ćwiczenia, coś tak jak Wlazły w siatkówce, bo inaczej stale będzie mu
        się coś przytrafiać. Więcej będzie się leczył, niż grał, a to zahamuje rozwój
        jego kariery.
        Jego strata to ogromne osłabienie dla naszej reprezentacji.
      • Gość: michka78 Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.73.rev.vline.pl 06.06.08, 07:42
        No to już po nas. Nie zagra jedyny akumulator jaki mogł mieć Leo dla
        tej drużyny. Przy naprawde wielu sprzyjajacych okolicznosciach moze
        sie ewentualnie wyczołgamy z grupy.
      • Gość: Omar Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:02
        Ten chłopak jest bardzo podatny na kontuzje i chyba nie wyleczy się
        już nigdy,zwłaszcza po tym jak pazerny na pieniądze jego
        wujek /Jerzy Brzęczek/ sprzedał go do Dortmundu gdzie musi
        nieustannie walczyć o miejsce w składzie.Bardzo jest mi go żal.
        • Gość: dzul Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.cust-adsl.tiscali.it 06.06.08, 10:14
          Slusznie, powinien grac w Izolatorze Boguchwala, tam nie musialby wlaczyc o
          miejsce w skladzie.
          Mam nadzieje, ze w lecie spokojnie wyleczy miesien i jeszcze wiele pokaze.
      • Gość: wododo kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talent" IP: *.kcb.pl 06.06.08, 08:13
        Jechałem właśnie do pracy, gdy w radiu Wojciech Mann ze swoimi
        gośćmi robili poranną "prasówkę" - o futbolu napomknęli tylko mówiąc
        o kontuzji, która eliminuje zawodnika z ME i że Polacy rozpaczają,
        ale nie wymienili nazwiska; stwierdzili, że podyskutują o "bardziej
        poważnych sprawach". Brawo, punkt dla nich.

Z drugiej strony lubię futbol i jako kibic zachodziłem w głowę co to
        za tragedia się naszej reprezentacji przydarzyła, który z "orłów"
        nam się "rozsypał", że tak lud płacze: Lewandowski? Żewłakow?
        Żurawski? Boruc? Krzynówek? Ebi? NIE! Toż to sam Jakub Od-Wielu-
        Miesięcy-Głównie-Rekonwalescent Błaszczykowski, bohater milionów.

Ja pewnie mało uważnie oglądałem eliminacje, bo mimo kilku zrywów JB
        mi w pamięci nie utkwił, w przeciwieństwie do pozostałych w/w. I do
        tego te komentarze "największy polski talent" etc. Krzywdzicie
        chłopaka, siebie ośmieszacie - ale kto to będzie pamiętał za kilka
        lat gdy JB będzie w krótkich przerwach między kontuzjami udzielał
        wywiadów o czasach gdy "wielkim talentem był"...

Sorry, ale bez JB poradzimy sobie przynajmniej równie dobrze - za
        duże oczekiwania były wobec zawodnika, który się dopiero kurował;
        wszyscy wierzyli w niego jak w amulet. Mam nadzieję, że na boisku
        znajdą sie zawodnicy z krwi i kości, zdolni do walki przez cały czas
        jaki Leo im da.

Przeciwników mamy silniejszych niż na ostatnich 2 mundialach: tam na
        papierze mieliśmy drugie miejsce w grupie, tu - trzecie. W tym
        wszystkim dobre jest to, że nawet po przegranej z Niemcami musimy
        grać do końca, bo jeśli z Austrią wygramy (a zapewne tak się stanie)
        będziemy potrzebować punktów przeciwko Chorwacji. Nie będzie więc
        zwycięstw na otarcie łez (nie wyobrażam sobie porażki z Austrią), a
        jesli polegniemy z Chorwacją to walcząc do końca o punkty i awans,
        zamiast tylko o "honor".

Straszni z nas farciarze :)
        • ralkom Re: kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talen 06.06.08, 08:23
          Jak ja lubi jak tacy ignoranci wypowiadają się na temat piłki...
          Niestety bez Kuby Błaszczykowskiego drużyna wiele traci. Jak można
          nie pamiętać jago akcji czy zagrań? Mamy bardzo niewielu
          zawodników "ponadprzeciętnych", dobrych technicznie, potrafiących
          grać nieszablonowo - "nie po polsku" Teraz został tylko Smolarek,
          może Krzynowek, Roger.
          • Gość: wododo Re: kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talen IP: *.kcb.pl 06.06.08, 08:38
            Cieszy mnie, że ktoś jednak lubi "ignorantów" :D Z pewnością
            zdążyłeś już polubić Janka Tomaszewskiego :)))

Ten cały lament jest po prostu śmieszny, a JB mimo talentu ma duże
            szanse skończyć jak Sebuś Mila albo jakiś inny Burkhardt. Wierzysz,
            że Germanie dali by mu na ME tak pobrykać jak na tych filmikach z
            youtube? Odbijałby się od tych wielkoludów i tyle. W najlepszym
            wypadku wywalczyłby jakiś wolny, a nasi z wolnych strzelać nie
            potrafią :/

Może w klubie się pokaże, ale tak go nie idealizujmy - umie podawać?
            Jest pomocnikiem, takie ma zadania i jeśli dobrze się z nich
            wywiązuje chwała mu za to. Ale bez boskiego uwielbienia, z nim gra
            jeszcze 10 facetów na boisku + koledzy z ławki, trener i cały sztab
            ludzi. Nie wszystko od niego zależy.

No cóż, muszę przecierpieć kolejne godziny mędzenia w mediach
            o "narodowej tragedii" i czekać na początek ME.
            • Gość: Bzyk Re: kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talen IP: *.mn.man.de 06.06.08, 11:18
              a ogladales spotkanie Polska-Belgia, w 1 polowie jak na prawej
              stronie biegal Lobodzinski nie potrafilismy stworzyc ani jednej
              sytuacji, wszedl Kuba i od raz min 3 w tym jedna bramkowa...a
              ogladales moze przypadkiem final pucharu Niemiec Bayern - Borussia,
              Kuba byl jednym z najlepszych na boisku, szkoda, ze pare osob nie
              dostrzeb wielkiego potencjalu u tego chlopaka, to wielka strata dla
              naszej druzyny, powtarzam wielka, przecitny Lobodzinski go nie
              zastapi...
              • nils80 Re: kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talen 06.06.08, 11:22
                jak można komuś wmówić talent?gdyby to było możliwe to 40 milionom Polaków by się to przydało.no może połowie
        • Gość: kar Re: kolejny gość, któremu pismacy wmawiają "talen IP: *.crowley.pl 06.06.08, 09:11
          Brawo! Ogłośmy żałobę narodową - taaaki gracz! A Polacy i tak są
          najlepsi na świecie, tylko im nie wychodzi z przyczyn obiektywnych:
          spisku Rosjan, Niemców i Zydów, albo w odwrotnej kolejności. Pewnie
          ten pierwszy mecz potwierdzi tę tezę.
          A potem zbudujemy za miliard stadion na jeden mecz rocznie i
          będziemy dumni przed światem, który oczywiście, jak na złość, nic o
          tym nie będzie wiedzeć.
      • Gość: Przemek Czuba Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.zabrze.net.pl 06.06.08, 09:45
        Nie popadałbym w depresję z tego powodu choć szkoda mi tego sympatycznego
        gracza.. Po pierwsze dlatego, że Jakub leczył się przez ostatni czas z kontuzji
        i według mnie w ogóle dużym ryzykiem było brać go na te mistrzostwa. Było duże
        prawdopodobieństwo, że się do końca nie wyleczy a mięsień może nie wytrzymać
        obciążenia i szlag go trafi znowu. I trafił. Po drugie dlatego, że takie rzeczy
        są wliczone w ryzyko wykonywania takiego zawodu. Chorwaci nie mają Da Silvy,
        Francuzi kłopot z Vieirą, Włosi z Cannavaro. Chłopaki są zajechani ciężkimi
        sezonami klubowymi i zamiast odpoczywać jeszcze muszą jechać na maksymalnych
        obrotach. Myślę, że takie sytuacje od jakiegoś czasu są na "porządku dziennym" i
        w czasie przygotowań do mistrzostw będą się zdarzały często. Zgadzam się jednak,
        że Kuby szkoda bo gdyby był w pełni zdrów mógłby zagrać nieszablonowo a i być
        może samemu wygrać nam mecz.
        • Gość: wislak Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:42
          a mnie nikogo nie szkoda , jego sprawa jego pieniądze - wali mnie
          to .
          • Gość: Przemek Czuba Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.zabrze.net.pl 06.06.08, 10:51
            Czemu sprowadzasz wszystko do pieniędzy? A pasja jaką dla niego jest futbol? A
            jego zdrowie? Może o to chodzi raczej niż o kasę?
      • Gość: Kill B. Stupid IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.08, 10:16
        You are only stupid, really stupid. What a bullhit you wrote. Poor
        Pole.
      • Gość: Franek Dolas Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.08, 10:19
        Ogromna szkoda Kuby, ale czasami takie sytuacje sprawiają, że rodzi
        się cos nowego, wspaniałego. I tego właśnie życze sobie i wszystkim
        Polskim kibicom. POLSKA - NIEMCY 3:1. Dziękuję za uwagę. Franek
        Dolas.
      • Gość: Kajzer A widzieliście wczoraj nogę Dr. House? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.06.08, 10:20
        zła karma wraca, nie trzeba było odrąbywać tych głów
      • Gość: klon Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: *.chello.pl 06.06.08, 10:33
        Po cow ogóle zabierali chorego zawodnika? Mało jest w Polscezdolnych
        piłkarz?
      • nils80 Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego 06.06.08, 10:37
        niestety chyba niezbyt wielu.pewno gdyby wiedzieli że tak to się skończy to wzięli by kogoś innego.tylko kogo?
        • Gość: aha Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:45
          Grosickiego może ?
          • nils80 Re: Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowsk 06.06.08, 10:46
            a Jeleń?
      • Gość: lodwino Cała Cz-wa trzyma kciki Kuba!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:40
        Do przodu!
        • Gość: normalny Re: Cała Cz-wa trzyma kciki Kuba!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 10:44
          trzymajcie "kciki" - za torbe też się potrzymajcie .
      • Gość: jan Dramat w kadrze. Jak traciliśmy Błaszczykowskiego IP: 193.172.179.* 06.06.08, 10:55
        to skandal! musi poleciec czyjas glowa.... niewiarygodne,
        najsilnijeszy punt w zespole... debile, naprawde debile...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka