Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio

IP: *.klc.vectranet.pl 18.09.08, 10:32
    weźcie wreszcie kogoś kto ma choć śladowe pojęcie o tenisie.
    Ile można tak cierpieć czytając takie infantylne dyrdymały???
    Gdyby ten dziennikarzyna poczytał komentarze sprzed bodaj 2 dni
    mógłby napisać coś sensownego. Jaką wyborcza płaci wierszówkę????
    Może bym was podratował
    Obserwuj wątek
      • Gość: spriwi Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 10:41
        ta "trzecia runda" to ĆWIERĆFINAŁ.
      • Gość: miki Petrova albo Ana w 1/4 IP: *.klc.vectranet.pl 18.09.08, 10:41
        pierwszy set dla Nadii 6:1 !!!
        Ivanovic zupełnie bez formy
        • pjok Re: Petrova albo Ana w 1/4 18.09.08, 11:10
          Gość portalu: miki napisał(a):

> pierwszy set dla Nadii 6:1 !!!
          > Ivanovic zupełnie bez formy

Ale w drugim Ivanovic na razie 4-1.
          Będzie ciekawie
        • Gość: nn Re: Petrova albo Ana w 1/4 IP: 157.158.10.* 18.09.08, 11:12
          przecież to baby, w 2 secie Nadia "bez formy". Konia z rzędem temu, kto
          cokolwiek z tego rozumie, niczego nie można sensownie nawet przewidywać - istna
          loteria i to ma być tenis !
          • Gość: 0 rany Re: Petrova albo Ana w 1/4 IP: *.chello.pl 18.09.08, 11:25
            nn, mężczyźni wcale nie są lepsi ich jedyną przewagą jest siła
            własnego serwisu i to głównie rózni kobiecy tenis od męskiego,
            Kobiety po prostu ze swej natury, z małymi wyjątakami, nie dysponują
            taką siła aby serwis w tenisie kobiecym odgrywał taką samą role jak
            w męskim, gdyby panom odebrać serwis byłaby taka sama loteria, w
            każdym sporcie bez wyjątku kobiety się różnią od mężczyzna i dlatego
            nie ma koedukacji w sporcie i nawet kobiety się o nią nie
            upominają :)
        • Gość: w1ktor Re: Petrova albo Ana w 1/4 IP: *.chello.pl 18.09.08, 11:16
          drugi set dla Ivanovic 6:1 !!!
          forma przeszła z Nadii na Ivanovic ciekawe na jak długo :)
          blog tenisowy w1ktorchmia.blox.pl
      • Gość: Muf Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio IP: *.promax.media.pl 18.09.08, 11:06
        Radwańska "wygrała Japonkę" - też tak chcę. A ładna chociaż??
      • Gość: marcin ja też tak chcę! IP: *.chello.pl 18.09.08, 11:08
        "W pierwszej rundzie Polka wygrała równie łatwo Japonkę Aiko Nakamurę"

Ale fajnie, jeden wygrany mecz w jakiegoś tenisa i dostaje własną Japonkę...
        • jackrzyzak Re: ja też tak chcę! 18.09.08, 11:13
          A w drugiej pokonała Franzuckę
          • pjok Re: ja też tak chcę! 18.09.08, 11:46
            No i Petrova 5-1 w trzecim secie prowadzi. Także chyba z nią Isia powalczy o
            półfinał?
            • Gość: prk Re: ja też tak chcę! IP: *.171.91.11.crowley.pl 18.09.08, 12:28
              powalczy albo ponarzeka (jak to potrafi)
        • Gość: Jędrzej I ja też! IP: *.chello.pl 18.09.08, 23:43
          Gość portalu: marcin napisał(a):

> "W pierwszej rundzie Polka wygrała równie łatwo Japonkę Aiko Nakamurę"
          >
          > Ale fajnie, jeden wygrany mecz w jakiegoś tenisa i dostaje własną Japonkę...

I ja tak chcę.... Czy jest jakiś turniej gdzie tę oto można wygrac?:

img355.imageshack.us/my.php?image=tanaka6d7kp2.jpg

Zaraz idę trenować...
      • first-pepe Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio 18.09.08, 12:25
        Na początek stwierdzam, że chciało mi się zarwać poranek i obejrzeć mecz w
        japońskiej telewizji Gaora Sports (mecz był około 6), w przeciwieństwie do
        żałosnych dziennikarzy sportowych, którym nie chce się nawet poszukać by
        obejrzeć mecz najlepszego sportowca polski mijającego roku.
        Mecz był WYRÓWNANY z lekkim wskazaniem na Agę. To lekkie wskazanie wynika z tego
        że Aga jest lepszą tenisistką niż Bartoli, co było szczególnie widoczne w tym
        meczu, gdzie obie były w tzw. formie. Było wiele bardzo długich, szybkich
        efektownych, wręcz rewelacyjnie kończonych wymian (przez Agę) z ganianiem się we
        wszystkie części kortu. Na forum pod meczem w czasie oglądania ktoś słusznie
        stwierdził że jak będzie 3 set to żadna nie wygra, bo obie padną wcześniej ze
        zmęczenia (takie wyczerpujące były te wymiany).
        Stwierdziłem, że obie w formie tzn. że Aga tę formę ma. Jedyne co jej może
        przeszkodzić w drodze do finału to jest właśnie kondycja fizyczna. Dzisiejszy
        mecz był bardzo wyczerpujący, z Agi ciekł pot jak swego czasu z Zidana. Nigdy
        nie widziałem, żeby była tak zmęczona, nie wiem może zjadła jakieś badziewne sushi.
        Ogólnie dużo piłek wygrywających z obu stron, przy równej wysokiej formie obu
        wygrała tenisistka lepsza.
        PS patrzę na statystyki i oczom nie wierzę (piłki wygrane Aga 60 - Marion 43).
        Po raz kolejny okazuje się jak statystyki przekłamują. Otóż po pierwszych 3
        gemach było 3-0 dla Agi i w piłkach 12-1. Reszta meczu była na przewagi:-) Tyle
        Mecz znakomity wiele fantastycznych zagrań Agi (i mistrzostwo świata przy grze
        sytuacyjnej).

Pozdrawiam

Ps2 japońce kochają Radwańską, przy jej zagraniach piszczeli i kwiczeli z
        zachwytu jakby zobaczyli Piaska :-)
        • Gość: fanka tenisa Re: Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio IP: 157.158.10.* 18.09.08, 13:51
          WIELKIE dzięki za relację !!! (cześć fanów nie ma możliwości oglądania, a są
          ciekawi)
        • Gość: Jędrzej klęska w ćwierćfinale IP: *.chello.pl 19.09.08, 10:25
          Aga przegrała z Pietrową 3-6 0-6. Zdaje się, że twoje spostrzeżenia co do aktualnej kondycji Agi były trafne...

Mimo to p. Radwański planuje dla starszej córki końską dawkę startów tej jesieni. Jej nazwisko jest na listach startowych kolejnych pięciu turniejów: w Pekinie, Stuttgarcie, Moskwie, Zurichu oraz Linzu. Sześć startów na kortach twardych w ciągu sześciu tygodni - po tak wyczerpującej pierwszej połowie sezonu, przy niedawno zaleczonej kontuzji ręki!. Życzę powodzenia... chirurgowi, który będzie się zajmował Agą tej zimy. Nieźle na Radwańskich zarobi.
      • Gość: jot Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 12:27
        Petrowa wygrała - 6:1; 2:6; 6:2
      • Gość: tenisista nie podniecajcie się tak, gorsza wygrała IP: *.chello.pl 18.09.08, 15:10
        wystarczy spojrzeć na statystyki turnieju w Tokyo, wszystkie gorsze tenisistki
        wygrywają, lepsze przegrywają bo im nie zależy, oto przykłady, kto jest lepszy z
        pary (pytanie retoryczne):
        Jankovic-Pennetta - oczywiście Pennetta
        Dementieva-Cornet - oczywiście Cornet
        Schiavone-Srebotnik - oczywiście Schiavone
        Ivanovic-Petrova - oczywiście Ivanovic
        Razzano-Kanepi - oczywście Kanepi która jest nadzieją tenisa na przyszłe lata
        i wszystkie najlepsze przegrały, nawet Ivanovic odpadła z córką młociarza, więc
        morał prosty - kto gorszy ten wygrywa w Tokyo, i w ten sposób Radwańska po raz
        kolejny potwierdziła że zalicza się do równie mizernych zawodniczek, jak owe
        zwyciężczynie japońskiego turnieju, Razzano, Petrova-młot, Dementieva-koza,
        Srebotnik, kto to jest? nawet Jankovic Pocahontaz, mimo że już przyzwoitsza
        dziewczynka, zwłaszcza na tle ruskiej baby Dementievej na przykład, no to jest
        jak przy Pennettcie, jak tirówka przy modelce
        • Gość: zenek Re: nie podniecajcie się tak, gorsza wygrała IP: *.chello.pl 18.09.08, 15:48
          tenisista który dom wariatów cie sposnoruje, może zdradzisz tak dla
          zaspokojenie czystej ciekawości :)
      • Gość: czerk Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio IP: *.zamosc.mm.pl 18.09.08, 16:24
        Agnieszka gra jutro około godz. 8 rano - jest to drugi mecz, w pierwszym (godz.
        6) grają Jankowic-Kuzniecowa. Transmisja na stronie www.justin.tv
      • mmgro Radwańska w trzeciej rundzie w Tokio 19.09.08, 10:25
        Z Nadią Pietrową też poszło gładko, niestety tym razem w plecy...
        6:3, 6:0 dla Rosjanki. Ale i tak kochamy Isię :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka