Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Unibax w Finale

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 20:07
    GRATULACJE dla Unibaxu za awans do finału DMP.ZKZ dziś pojechał poniżej
    krytyki jak widziałem dziś jazdę Pepe Puka Zengoty czy Dobrusa to żal było
    patrzeć na ich wyczyny.Za wyjątkiem Lindgrena wszyscy zaliczyli wpadki.A
    komentarz Walaska że kręcił przy motorkach sam nie wie dlaczego wszystko wyjaśnia
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Unibax w Finale IP: *.tvk.torun.pl 19.09.08, 22:19
        Dopóki Walasek ciągnał wynik mielismy ładny mecz na styku, z duza ilością walki,
        ale ZKŻ dzis nie miał drużyny. Zapewne błedem było postawienie na nie całkiem
        zdrowego Dobruckiego- na ZZ pewnie wyszlibyście lepiej. Do tego Iversen i Pepe
        bez wyrazu a Zengota najwyraźniej zmęczony sezonem- nie mogliście tego wygrac.
        Ciekawe na kogo trafimy w finale?
        Powodzenia w meczu o brąz.
        • Gość: mila77 Re: Unibax w Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 23:32
          Patrząc na jazdę naszej drużyny ZZ myślę niewiele by zmieniło,bo jak słusznie to
          określiłeś ZKŻ nie miał dziś drużyny jeździli frajersko bo nawet po wygraniu
          startu do pierwszego łuku dalej to już różnica klasy dali się objeżdżać jak
          dzieci ech szkoda gadać.Myślę że traficie na Leszno i tym razem wywalczycie
          koronę.A my????.
          • blue_city Re: Unibax w Finale 20.09.08, 18:30
            podziękujcie pepe, ta ciota powinna na rowerze jezdzic ,a nie na
            zuzlu.
        • szlachcic Re: Unibax w Finale 20.09.08, 19:33
          Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Zapewne błedem było postawienie na nie całkiem
          > zdrowego Dobruckiego-

Jazon to jest jednak fachowiec, madruje sie jak zwykle, szkoda ze
          jak zwykle komentarze po fakcie
          Gdyby Rafal pojechal dobrze komentarz Jazona bylby taki
          "Dobrze ze zdaecydowano sie na Rafala, mu zawsze tor w Toruniu
          pasowal"
          Zielonogorzanie ryzykowali i tyle, byc moze bylo to podyktowane
          Iversenem
          • Gość: Jazon Re: Unibax w Finale IP: *.tvk.torun.pl 21.09.08, 00:15
            Goń sie szlachcic- lepsze to niż snuć najrózniejsze przepowiednie mając nadzieje
            ze któras sie spełni. Co słychac u Gapinskiego jasnowidzu? I z łaski swojej nie
            próbuj mi wmawiac co 'bym napisał' bo nie poczuwam sie do żadnego 'pokrewieństwa
            dusz' z tobą.
            • Gość: Maciej Re: Unibax w Finale IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.08, 08:11
              Ale racji to trochę Szlachcic ma - Ty, Jazon, często hamletyzujesz
              kreując się na fachurę.
              • Gość: Jazon Re: Unibax w Finale IP: *.tvk.torun.pl 21.09.08, 09:15
                'Trochę' to może i faktycznie jej ma, ale akurat on ma najmniejsze prawo
                oskarżać mnie o kreowanie sie na fachowca, bo sam robi to bez przerwy. Niemniej
                dziekuje za rzeczową krytyke- mało jej ostatnio, ustapiła miejsce dziecinnemu
                przezywaniu się i zaczepkom.
                • szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 11:20

> 'Trochę' to może i faktycznie jej ma, ale akurat on ma najmniejsze
                  >prawo oskarżać mnie o kreowanie sie na fachowca, bo sam robi to bez
                  >przerwy.

tak, ja tez sie madrze tylko bardzo czesto przed tym jak
                  poznam "wynik" problemu
                  Ty tylko i zawsze komentujesz fakty co jest jezdnoznaczne z
                  dopasowywaniem gadki do tego co zaszlo
                  i tu masz najlepszy tego przyklad
                  wyszlo na to jazon ze masz wieksza wiedze o stanie zdrowia i formie
                  Rafala od niego samego i calego sztabu zielonogorzan
                  Oni analizowali jazde Rafala i ZZ i to im wyszlo ze lepiej
                  zaryzykowac. Jak ty masz wieksza wiedze o stanie zdrowia i formie
                  Rafala od samego Rafiego i trenerow to jestes fachura
                  ze o ja pierd...ole

• szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 11:21

> Niemniej dziekuje za rzeczową krytyke- mało jej ostatnio

rozbawic to ty jazon naprawde potrafisz
            • szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 11:14

> Goń sie szlachcic- lepsze to niż snuć najrózniejsze przepowiednie
              >mając nadzieje ze któras sie spełni.

ale ja ich nie pisze po to aby je spelniano, nie mam wplywu na to co
              robi sie w polskim zuzlu.
              pisze o tym co mi sie nie podoba i mozesz sie z tym zgadzac albo nie
              Ty sie nie zgadzasz nie dlatego ze myslisz inaczej tylko dlatego ze
              jestes typem czlowieka ktory swoje opinie na temat uzaleznia od tego
              czy kogos lubi czy nie

>Co słychac u Gapinskiego jasnowidzu?

ale znowu nie zrozumiales tematu? po pierwsze eksperyment sie nie
              skonczyl po drugie nie jego wynik jest istota problemu
              Istota problemu jest czy obecne ZZ jest sprawiedliwe i wyklucza kanty
              mozesz tu odpowiedziec tylko tak albo nie
              Wydzwiek twoich postow jest jednoznaczny. ZZ jest dzisiaj
              sprawiedliwy i nie da sie koantowac
              w kolejnym temacie opowiadasz bzdury i zadnym argumentem nie bedzie
              jak Czestochowa nie bedzie kantowala
              Jest taka mozliwosc czy nie, to jest temat watku o ZZ
              tak/nie
              Jezeli jest taka mozliwosc to powinno sie ja uniemozliwic?
              tak/nie?

W swojej prostocie jestes gotowy pisac bzdury po to tylko aby sie ze
              mna nie zgodzic
              taka masz mentalnosc, trudno
              • Gość: Biim Re: Unibax w Finale IP: *.as.kn.pl 21.09.08, 11:41
                Warto czasami sięgnąć pamięcią wstecz, aby później zweryfikować
                znajomość wiedzy. Szlachcic wiedza to jedno, a szowinizm to juz inna
                sprawa. Nie to żebym bronił Jazona, ale zarzucanie mu braku wiedzy w
                wyniku komentowania jakiegos tematu po fakcie, to po prostu żenada.
                Poniżej przypominam Ci wątek stworzony przez twój wybitny umysł,
                który ni jak po czasie nie ma szans na realizację. A więc pytam się
                czy to twoja wiedza na ten temat czy szowinizm?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=302&w=73586260
                • Gość: baca Re: Unibax w Finale IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.08, 11:48
                  Zgłaszam do moderacji obraźliwe zwroty: "Pepe, ta ciota" oraz "Goń
                  sie szlachcic".
                • szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 21:04
                  Gość portalu: Biim napisał(a):

> Warto czasami sięgnąć pamięcią wstecz, aby później zweryfikować
                  > znajomość wiedzy

ale o co ci Biim chodzi?
                  ze Wroclaw jeszcze jest w elidze?
                  Nie zrozumiales mojego tekstu wiec trudno dyskutowac
                  Byliscie kiedys waznym klubem, ciagneliscie lige
                  od jakiegos czasu jestescie cienkimi bolkami (to cytat z Cieslaka)
                  ktorzy jedynym co sie wyrozniaja to robieniem syfu w zuzlu co ma
                  wplyw takze na Waszych kibicow i sponsorow wroclawskiego zuzla
                  Nie rozumiem dlaczego ten post przytoczyles jako argument
                  Caly czas Wroclaw zuzlowo jest nisko i grozi mu upadek
                  Chyba ze cos wiesz o nowym sezonie wiec powiedz
                • szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 21:14
                  Gość portalu: Biim napisał(a):

> Warto czasami sięgnąć pamięcią wstecz, aby później zweryfikować
                  > znajomość wiedzy

Biim nic nie zmieniam w ocenie wroclawskiego zuzla
                  Jest kiepsko, kibice sie odwrocili, sponsorzy tez
                  jak chcesz rzucic argumentem to powiedz cos o czym nie wiemy
                  Na razie wroclawski klub z klubu ciagnacego zuzel stal sie
                  przecietniakiem, miasto kochajace zuzel zamienilo sie na majace to
                  gdzies i tu skandaliki sie przyczynily do tego
                  efektem tego sa problemy ze sponsorami czyli mizeria jakosciowa
                  caly czas Wroclaw jest blizej upadku niz zmiany wizerunku
              • Gość: Jazon Re: Unibax w Finale IP: *.tvk.torun.pl 21.09.08, 13:51
                Rany, jak nie jeden to drugi:-/
                Masz częściowo racje- czasami z toba polemizuje, choc ostatnio dałem praktycznie
                sobie z tym spokój żeby nie być narażonym na pytania w stylu "czy zgadzasz sie
                ze w polskim żużlu można cos zmienić na lepsze? TAK/NIE' Masz równiez racje że
                cie nie lubie- trudno cos na to poradzic. Śmiałem sie i nadal smieje z twoich
                wyczynow na forum miejskim gdzie toczysz bezproduktywne boje z bydgoszczanami
                albo zakładasz watki krytykujące dziennikarzy GW, na które nikt nie odpowiada.
                Ale przede wszystkim nie zgadzam sie z toba bo mam wrazenie ze krytykujesz
                wszystkich na odlew i cokolwiek by sie dzialo nie byłbys zadowolony- w twoim
                stylu sie wyrazając, to mam wrecz wrazenie ze gdybysmy zdobyli DMP to
                wypłodziłbys posta pt. "Menadżer Gajewski miał szczęście' i pienił sie ze wbrew
                twoim przepowiedniom ktos smiał wygrac lige. Pewnie że wszystko byłoby wspaniałe
                gdyby świat był idealny, żużlem rzadzili tylko kompetentni ludzie itd. Tyle ze
                nie bardzo rozumiem jak sie do tego maja twoje posty- ludzie których krytykujesz
                pewnie i tak tego nie przeczytaja, a nie ma co sie łudzic- nie porwiesz mas do
                rewolucji.
                Mnie nie przeszkadza twoja obecnośc na forum, choc za nic nie mogę pojąc twojej
                motywacji (ale w koncu nie musze)- tylko nie rozumiem po kiego diabła próbujesz
                mnie prowokowac zebym w tych wątkach zabierał głos, albo dlaczego jezeli ktos
                sie z toba nie zgodzi od razu widzisz w tym układ ktory rzekomo stworzylem.
                Osobiście chetnie bym sie dowiedział kto tak naprawde w nim jest-konkretnie
                (kiedys Szrekowi przypisywałes takie sympatie, tylko dla tego że tez sie z toba
                nie zgadzał- musze dodać że ja z nim tez często sie nie zgadzam, zwłaszcza na
                przestrzeni ostatnich miesięcy) Zatem kto?
                Po co szukasz zaczepki? Nie mam zamiaru na nie odpowiadać, bo innych
                forumowiczów nie musi to interesowac (i tu akurat Szrek miał racje)- nic nie
                poradzę że uważam kogos za mało przekonującego jezeli z jednej strony ktos uwaza
                sie za fana żużla a z drugiej widzi (lub przynajmniej opisuje) jedynie negatywne
                aspekty tej dyscypliny. Ale to juz sprawa moich osobistych preferencji i jako
                moderator nic do twoich postów nie mam, a jako forumowicz mieć nie chce, z
                powodów które opisałem.
                • Gość: baca Re: Unibax w Finale IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.08, 14:11
                  No proszę - nawet jajzon umie się czasem wypowiedzieć do rzeczy nie
                  wyzywając innych od przygłupów i nie kasując postów obnażających
                  jego błędy. Wiem że to naiwne ale - może się wreszcie czegoś
                  nauczył?
                • szlachcic Re: Unibax w Finale 21.09.08, 21:23
                  butny post Jazon
                  normalny moderator kasowalby wszystkie posty obrazajace
                  u ciebie jest to ze moje calkiem lagodne usuwales a jak ktos mnie
                  faktycznie obrazal zostawiales je
                  Juz ci to kiedys powiedzialem, wiec dla mnie moderator jestes zaden
                  - bo nie masz zasad

a czy ja pisze tylko o negatywach?
                  bzdura oczywiscie?
                  to nie moja wina ze w zuzlu tyle glupoty jest

> Ale to juz sprawa moich osobistych preferencji i jako
                  > moderator nic do twoich postów nie mam

nie masz zasad do jakich moznaby sie stosowac, zasady ustalasz do
                  swoich sympatii, posty takze
                  to ludzie widza i dlatego to forum jest takie bezplciowe
                  • Gość: mateusz.p44 Re: Unibax w Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:06
                    Niesamowite, skąd w ludziach jest tyle niezadowolenia, frustracji i
                    malkontenctwa. Nie widzę niczego dziwnego w komentowaniu faktów (że Zielona
                    słabo wyszła na ZZ) - na tym opiera się zwykła analiza pomeczowa. Twoje znawstwo
                    żużla szlachcicu opiera się na tym, że wylewasz tylko pomyje na prawo i lewo, a
                    jak przypadkiem Toruń wygra, to wylejesz jeszcze gdzie indziej. I tak w kółko,
                    dopóki nie będzie próby toru. A jak będzie, uczepisz się nowego tematu.

I co to w ogóle jest za poziom dyskusji? "moderator jestes zaden", wulgaryzmy w
                    moją stronę, "nie bede pisal bo i tak nie zrozumiesz" - nie zastanowiłeś się
                    nigdy, że to ciebie mało kto rozumie?

Ale nic, widocznie forum to jedyne miejsce gdzie możesz "zaistnieć", więc
                    wylewaj żale dalej w internecie, tylko nieco mniej agresji i więcej refleksji
                    (zwłaszcza nad sobą).
                    • Gość: mateusz.p44 Re: Unibax w Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:13
                      Co do samego meczu to moim zdaniem stał na b. dobrym poziomie, jak było widać da się na toruńskim torze walczyć i wyprzedzać. Pomimo dużej krytyki jokera przez wiele osób moim zdaniem zwiększył on poziom emocji w meczu, bo tak naprawdę wystarczyłyby ze 2 defekty w 10-11 biegu i mecz mógłby się zrobić znacznie bardziej nerwowy. Brawa dla Walaska, zupełne zaskoczenie Protasiewicz (po tym co pokazał w poprzednim meczu), niemniej Grzesiek mógłby sobie darować wypłakiwanie się przed wieżyczką sędziego; Miedziak w Zielonej po biegu z Lindgrenem (12 albo 13?) nie wymachiwał na starcie. Jak się okazało w meczu ZZ przyniosłoby lepszy rezultat (moim zdaniem mało kto robi 8 pkt/4 biegach po kontuzji w Toruniu), niemniej szacun za brak manewrów vide Wrocław 2007. Poza tym życzę Falubazowi powodzenia w walce o brąz, myślałem że w dwumeczu będzie z nimi znacznie łatwiej, tymczasem powalczyli dzielnie ;) Ciekawe z kim w finale...
                      • szlachcic Re: Unibax w Finale 22.09.08, 17:31
                        Co do pierwszego Twojego postu to trudno sie jest z nim zgodzic
                        O ile wszedzie analizuje sie mecze po i wyciaga sie z nich wnioski o
                        tyle ze analizuje sie tez wszystko przed meczem
                        Jazon jest forumowiczem tego typu ze on nie dyskutuje tylko
                        komentuje to co zaszlo
                        jest wiec stosunkowo latwo sie madrzyc
                        roznica miedzy mna ja Jazonem polega na tym ze ja nie boje sie mowic
                        i dyskutowac "przed"

>Pomimo dużej krytyki jokera prze
                        > z wiele osób moim zdaniem zwiększył on poziom emocji w meczu

zgadzam sie, nie Jocker jest problemem zuzla

>bo tak naprawdę w ystarczyłyby ze 2 defekty w 10-11 biegu i mecz
                        >mógłby się zrobić znacznie bardz iej nerwowy

Unibax od samego poczatku punktowal Zielona Gore. No od 2 biegu (nie
                        chce narazic sie na atak Jazona)
                        Od drugiego biegu torunianie wygrywali biegi punktowo badz
                        przyjezdzali na 2 i 3 miejscu czyli nie przegrali biegu - Jocker sie
                        nie liczy oceniajac mecz w tym kontekscie
                        mimo ze bylo nerwowo nie mozna powiedziec ze Unibax mial
                        jakiekolwiek problemy, a nerwowo jest zawsze na poczatku meczu

• Gość: Jazon Re: Unibax w Finale IP: *.tvk.torun.pl 22.09.08, 08:42
                    Tak naprawdę na nic nie odpowiedziałeś tylko po raz kolejny sypnąłes
                    ogólnikami... No nic, ja podtrzymuje swoje postanowienie i bede starał sie
                    trzymać moje 'bezpłciowe' posty z dala od twoich.
                    A tak dla zabawy- zrób analize swoich postów i porównaj ilośc 'negatywnych' i
                    'pozytywnych'. Jeżeli to taka bzdura to moze zaprezentuj to w oparciu dla
                    odmiany o twarde fakty- bo ja na przykład widze w obecnej chwili 6 wątków w
                    ktorych krytykujesz coś lub kogoś, natomiast żadnego pozytywnego. Tak jak
                    pisałem- to twoja sprawa, choć motywacji nie rozumiem, ale pewnie nie jest to
                    bez znaczenia w kontekście emocji które wzbudzasz w ludziach, nie tylko na tym
                    forum.
                    • szlachcic Re: Unibax w Finale 22.09.08, 18:50

> A tak dla zabawy- zrób analize swoich postów i porównaj
                      >ilośc 'negatywnych' i 'pozytywnych'.

oczywiscie wiecej jest negatywnych
                      odpowiedz sobie dlaczego
                      bo wiecej jest spraw za ktore trzeba gonic niz chwalic
                      • Gość: Biim Re: Unibax w Finale IP: *.as.kn.pl 22.09.08, 20:11
                        "ale o co ci Biim chodzi?
                        ze Wroclaw jeszcze jest w elidze?
                        Nie zrozumiales mojego tekstu wiec trudno dyskutowac
                        Byliscie kiedys waznym klubem, ciagneliscie lige
                        od jakiegos czasu jestescie cienkimi bolkami (to cytat z Cieslaka)
                        ktorzy jedynym co sie wyrozniaja to robieniem syfu w zuzlu co ma
                        wplyw takze na Waszych kibicow i sponsorow wroclawskiego zuzla
                        Nie rozumiem dlaczego ten post przytoczyles jako argument
                        Caly czas Wroclaw zuzlowo jest nisko i grozi mu upadek
                        Chyba ze cos wiesz o nowym sezonie wiec powiedz"

Ja nie zrozumiałem twojego tekstu? to ty pytasz o co Ci chodzi Biim?
                        więc może to ty masz problemy ze zrozumieniem czegoś.

Autor: szlachcic 21.12.07, 16:59

"Dzieki powiekszeniu ligi agonia zostanie przedluzona.
                        Czas pomyslec nad epitafium"

No to Ci odpowiadam znawco. Co z tym powiększeniem ligi? Zobacz ligi
                        nie powiększyli a my spokojnie sie utrzymaliśmy, więc o jakiej agoni
                        mówiłeś? W jednym z postów chwalisz się, że ty to tylko zabierasz
                        głos przed zaistnieniem jakiegoś faktu, więc jak mam rozumieć twoje
                        słowa o wrocławskiej drużynie, że kiedyś była ważnym klubem itd. W
                        twoich ustach powinno to raczej brzmieć - może kiedyś będzie jeszcze
                        bardziej ważnym klubem. Wrocław w tym sezonie jak pewnie wiesz zajął
                        piąte miejsce,ograł Gorzów zbudowany za dużo większe pieniądze i
                        walczył w każdym meczu z zębem. Rozwineli sie w tym sezonie
                        Jeleniewski, Jędrzejak no i przede wszystkim Maciek Janowski, to
                        cieszy. Ty twierdzisz, że się staczamy i grozi nam upadek, bo mało
                        kibiców, bo sponsorów nie ma itp. Przypomnij sobie ile kibiców
                        chodziło na mecze bodajże dwa lub trzy lata temu w Toruniu. Zanim
                        Karkosik sie nie zlitował istniała realna groźba likwidacji Apatora.
                        Ile było płaczu tu na forum, były zbiórki pieniędzy organizowane
                        przez kibiców i zobacz Toruń jeździ dalej i nic się nie dzieje
                        złego. Co do naszych sponsorów to życzyłbym każdej drużynie takiej
                        firmy jaką jest ATLAS, która jest z nami już ponad 10 lat i jakoś
                        sie nie odwraca co ty sugerujesz, inni sponsorzy też raczej są
                        stali, więc jest wręcz przeciwnie niż Ci sie wydaje.
                        Całe twoje przewidywania co do Wrocławia są bardziej efektem
                        kompleksów niż rzeczowych argumentów, na które to tak często sie
                        powołujesz. Na koniec przeczytaj sobie ten artykuł, choć już go tu
                        na forum umieszczałem i jakbyś był bardziej spostrzegawczy to już
                        byś to wiedział.
                        miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,5705444,Atlas_bedzie_mocniejszy.html

Szlachcic ? EPITAFIUM nie będzie ;) bynajmniej nie takie o jakim
                        myślisz.

p.s. Słyszałem, że Hansiorek wije sobie gniazdko w Gorzowie, on lubi
                        to robić jeszcze przed zakończeniem aktualnego sezonu.
                        • szlachcic Re: Unibax w Finale 22.09.08, 20:32
                          > No to Ci odpowiadam znawco. Co z tym powiększeniem ligi? Zobacz
                          >ligi nie powiększyli a my spokojnie sie utrzymaliśmy,

nadinterpretujesz moje slowa
                          to ze pisalem o agonii wroclawskiego zuzla nie mowilem ze zaraz
                          spadniecie
                          pomysl logicznie
                          ale oczywiscie mi chodzilo o to ze Wroclaw sie staczal, wyglada na
                          to ze ten trend sie zatrzymal
                          Ale nadal jestescie klubem na granicy

spojrz na moje posty co pisalem o BTZ
                          Przed sezonem mowilem ze spadna ale po roku wejda
                          To incydentalna wpadka bydgoszczan
                          Wy budujecie prowincjonalizm od lat, to to jest bardziej
                          niebezpieczne od bydgoskiej wpadki
                          Recze Tobie dzisiaj ze BTZ bedzie w przyszlym sezonie loil Wam dupe

> twoich ustach powinno to raczej brzmieć - może kiedyś będzie
                          jeszcze bardziej ważnym klubem

bardzo chcialbym aby Wroclaw znowu byl lokomotywa zuzla

>Przypomnij sobie ile kibiców
                          > chodziło na mecze bodajże dwa lub trzy lata temu w Toruniu

Incydentalna wpadka, jak z BTZ

> Szlachcic ? EPITAFIUM nie będzie ;) bynajmniej nie takie o jakim
                          > myślisz.

Bardzo mnie to cieszy ze cos moze zaczyna we Wroclawiu dziac
                          a jakie inne
                          jakie epitafium moze byc inne? podaj przyklad, hehehe

• Gość: kama Re: Unibax w Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 21:55
                            szlachcic napisał:jakie epitafium moze byc inne? podaj przyklad,
                            hehehe
                            Karmazynowy koguciku, zapomniałeś napisać coś na temat
                            kompleksów ? Może w końcu co nieco dociera do twojej świadomości?

• Gość: Relacja Zobacz Re: Unibax w Finale IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.10.08, 14:39
        www.itv24.com.pl/film/312/unibax_torun_mistrzem_polski_dmp/
        Konferencja i feta po zdobyciu Mistrzostwa Polski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka