Gość: remi IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.01.02, 23:05 brawo Liverpool!!!!-wreszcie ktos pokazal ze MU wygrywa tylko z cieniasami! YNWA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnould Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 22.01.02, 23:15 to jest to-MU na kolanach-ich milionowe gwiazdy upokorzone!! a Jersey był excellent!! nawet ten miętus Nisterlooy i reszta nic nie poradzili Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_ Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 00:03 przyznam sie ze nie wierzylem w zwyciestwo liverpoolu,ale oglądajac mecz doszedlem do wniosku ze Wright i Gerrard są niesamowici i jezeli bedą dalej grac w tym ustawieniu,z hammanem to mistrzostwo nie powinno byc problemem a mu zlekcewazyl przeciwnika,zresztą jak prawie kazdego i sie przeliczyl-fergie popelnil duzo bledow taktycznych i nisterlooy byl wyjęty z gry przez carraghera nie spodziewałem sie tak beznadziejnej gry MU-jednak z mocnymi drużynami Mu mocno kaleczy,zbiera punkty na słabeuszach. Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 00:30 wladyslaw_ napisał(a): > a mu zlekcewazyl przeciwnika,zresztą jak prawie kazdego i sie przeliczyl-fergie > popelnil duzo bledow taktycznych i nisterlooy byl wyjęty z gry przez carraghera > nie spodziewałem sie tak beznadziejnej gry MU-jednak z mocnymi drużynami Mu > mocno kaleczy,zbiera punkty na słabeuszach. po pierwsze MU NAPEWNO nie zlekceważył Liverpoolu, bo takiej drużyny nie da się zlekceważyć po drugie MU raczej nie grał beznadziejnie, bo (jak ktoś napisał w innym wątku) w ostatnich minutach mógl być remis, a może i wygrana MU a po trzecie to, że MU zbiera punkty na słabeuszach jest sformułowaniem nieprawdziwym, bo w Premier League słabeuszy NIE MA (możesz się śmiać, ale to właśnie twój Liverpool przegrał u siebie z Southamptonem, którego MU w przeciągu dwóch tygodni rozłożył dwukrotnie wbijając im dziewięć bramek) a nawet jeśli się z tym nie zgadzasz nijak do tychże nie da się zaliczyć Newcastle jednym słowem prezentujesz typowe spojrzenie zagorzałego fana Liverpoolu lub antyfana MU, co odbiera Ci możliwość obiektywnego myślenia (nie martw się, nie jesteś sam - podobny pogląd prezentuje masa "fanów" Liverpoolu, których wyrosło ostanio jak po deszczu) a tytuł i tak zdobędą Diabły czy to Ci się podoba, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
wladyslaw_ Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 00:50 po pierwsze to nie jestem fanem liverpoolu tylko leeds. i moja opinia o lfc nie jest podyktowana zadną do nich miłością tylko zdrowym rozsądkiem. po drugie-w 2 połowie MU nie istniał-jesli chcesz się przekonac obejrzyj mecz i pogadamy.MU gral mimo to w granicach swoich mozliwosci.Brak im bylo jednak blysku i motywacji.Chłopcy fergusona chyba za bardzo uweirzyli w swoje sily. Co do słabeuszy-owszem słabych dryzyn juz nie ma(vide man city) ale chodzilo mi o slabeuszy jak na Premiership-szkoda ze nie zrozumiales aluzji.A 9 bramek przeciwko soton czy komu innemu o niczym nie swiadczy,wazne jest to jak druzyna sie spisuje w tzw meczach na szczycie-a tu prawie zawsze MU zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 01:09 mecze na szczycie? owszem te są ważne, ale w walce o tytuł najważniejsza jest forma CAŁEGO sezonu, w tym tekże mecze ze słąbeuszami, a w tych jak narazie Liverpool zawodzi a, że jego fanem nie jestę przyjmuje do wiadomości i potwierdza to opcej drugą, czyli antyfana MU a co do tych słabeuszy to podtrzymuje swoje zdanie nawet jeśli chodzi tylko o Premier League słabi to oni są na papierze, ale w każdym meczu może wygrać każdy (co zdarza się w Anglii dość często) Odpowiedz Link Zgłoś
kingaps Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 11:18 Jestem zagorzałym kibicem LFC, ale nie od momentu przyjścia Dudka tylko od meczów z Widzewem. LFC ma tą wadę, że właśnie GUBI zbyt wiele punktów w meczach z drużynami teoretycznie słabszymi vide Bolton czy Southampton. W zeszył sezonie pokonał Mu dwukrotnie ponadto wygrywał mecze z całą czołówką ligi, jednak tytułu nie zdobył bo przegrywał mecze ze 'słabeuszami'. Mając tak dobrą linię obrony (o pomocy i ataku nie wspomnę), kupując Dudka, myślałem że ten problem rozwiązali pomyślnie. Uważam, że każdym sezonie sezonie najważniejszym okresem ligi jest grudzień-styczeń. Statystycznie, kto wygrywa ten okres, ten wygrywa sezon. A tego okresu LFC nie może zaliczyć do udanych. OBYM SIĘ MYLIŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.01.02, 00:58 capulet napisał(a): > wladyslaw_ napisał(a): > > > a mu zlekcewazyl przeciwnika,zresztą jak prawie kazdego i sie przeliczyl-f > ergie > > popelnil duzo bledow taktycznych i nisterlooy byl wyjęty z gry przez carra > ghera > > nie spodziewałem sie tak beznadziejnej gry MU-jednak z mocnymi drużynami M > u > > mocno kaleczy,zbiera punkty na słabeuszach. > > po pierwsze MU NAPEWNO nie zlekceważył Liverpoolu, bo takiej drużyny nie da się > > zlekceważyć > po drugie MU raczej nie grał beznadziejnie, bo (jak ktoś napisał w innym wątku) > w > ostatnich minutach mógl być remis, a może i wygrana MU > a po trzecie to, że MU zbiera punkty na słabeuszach jest sformułowaniem > nieprawdziwym, bo w Premier League słabeuszy NIE MA (możesz się śmiać, ale to > właśnie twój Liverpool przegrał u siebie z Southamptonem, którego MU w przeciąg > u > dwóch tygodni rozłożył dwukrotnie wbijając im dziewięć bramek) a nawet jeśli si > ę > z tym nie zgadzasz nijak do tychże nie da się zaliczyć Newcastle > jednym słowem prezentujesz typowe spojrzenie zagorzałego fana Liverpoolu lub > antyfana MU, co odbiera Ci możliwość obiektywnego myślenia (nie martw się, nie > jesteś sam - podobny pogląd prezentuje masa "fanów" Liverpoolu, których wyrosło > > ostanio jak po deszczu) > a tytuł i tak zdobędą Diabły czy to Ci się podoba, czy nie ja tez nie jestem zadnym fanem lfc(Newcastle),a premiership interesowalem się juz wtedy,kiedy ty jeszcze nie wiedziales o istnieniu piłki noznej a propos-ferguson po meczu powiedział-"we deserved 3 points" Thommo skwitował to tak: "he must have watched a different game" i miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 01:18 to, że Premiership interesowałeś się od dawna, nie znaczy, że masz o niej większe pojęcie na dzień dzisiejszy, bo drużyny i zawodnicy, których obserwowałeś, gdy ja "jeszcze nie wiedziałem co to jest piłka nożna" dziś już nie istnieją uwaga równie niesłuszna, jak niepotrzebna i nie mająca nic wspólnego z całą sprawą do tego, że isnieje zmasowany atak na MU już zdążyłem się przyzwyczaić (i choć w większości przypadków nie jest poparty sensownymi argumentami, to jednak cały czas przybiera na sile), ale niech ktoś zauważy, że kibic MU nie przeprowadzają podobnych na drużyny takie jak Leeds, czy Newcastle (którym kibicujecie(mowa tutaj także o władysławie)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helux Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.01.02, 01:23 Ile mistrzostw Europy zdobył Manchester? 10? A może jednak tylko dwa... To jest cały problem z ManU i ich kibicami - zachowują się jak królowie świata a mają jeden puchar więcej niż jakiś PSV Eindoven... Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 01:52 to nie kibice MU zachowują się jak królowie świata, tylko inni przyrównują Diabły do jakiegoś PSV Eindhoven, co słuszne nie jest i przed czym ci kibice starają się bronić swoją drużynę w tym tylko problem, że wielu nie widzi różnicy (zarówno między PSV i MU, jak i zachowaniem kibiców tego drugiego) a argument "bo nasi zdobyli więcej tytułów" potwierdza zarzut o bezsensowność argumentów przeciwko Manchesterowi co z tego, że inni mają ich więcej, skoro fakty tyczą się lat, w których niektórzy z wypowiadających się na forum nie wiedzieli wówczas co to jest piłka nożna? liczy się TU i TERAZ a osiągnięcia zostaw na plebiscyty na najlepszą drużynę stulecia, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FABIEN Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 01:55 Dynamo Tbilisi zdobylo 10 tytulow, wiec jest lepsze od Man Utd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pater Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.01.02, 02:03 przyrównałem Manchester do PSV by uświadomić kibicom tej niewątpliwie najlepszej w tej chwili drużyny w anglii że do światowej czołówki jeszcze daleko. Real 8 tytułów, Milan 5, Lverpool i Bayern po 4 - 2 razy PE to chyba trochę mało?Pogadamy jak awansujecie na podium - czyli za jakieś 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pater Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.01.02, 02:50 No i jak zapomniałem dodać - absolutny rekordzista - 10 Pucharów Europy Dinamo Tibilisi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 08:27 Jestem fanem Liverpoolu ale szczerze mówiac to wczorajsze zwycięstwo było dośc szczęśliwe. Przez większą część meczu to była Obrona Częstochowy. Fakt , że obroncy grali świetnie i wyłączyli v.Nistelroya. Dudek nie miał zbyt wiele roboty. Parę dośrokowań i dwa ostre strzały. Liverpool miał dwa lu trzy przebłyski no i wtedy Błazen musiał się wykazać, co nawet mu się udało. Przy bramce nie miał nic do gadania. No ale zwycięstwo cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: 157.25.192.* 23.01.02, 08:52 Brawo yeti za obiektywizm !!!! Ja bym tak nie ironizowal - to nie LFC wygral mecz tylko MU przegralo z Murphym Hyppia Henchozem i Dudkiem... Przez wiekszosc meczu LFC gralo wylacznie na swojej polowie i tylko przytomnosci srodkowych obroncow nalezy zawdzeczac ze Dudek mial tak malo do roboty. Reszta zespolu - dno. Heskey - na lawke !!!!! Co dotknal pilki to kiks. Troche rozruszal towarzycho Anelka ale to tylko slady dawnej wielkosci.... MU troch przespalo mecz. Chlopcy Fergussona potrzebuja kopa na poczatku (np stracic bramke) zeby nie spac. Tym razem obudzili sie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 09:32 ja szczerze mówiąc meczu nie oglądałem i sądząc po opiniach pierwszych przedmówców myślałem, że MU dał plamę, ale po opinii yeti, fana Liverpoolu wyszło szydło z worka i brak obiektywizmu niektórych, podyktowany zapewne antypatią do Manchesteru swoją drogą nie wiem skąd ta niechęć się bierze może mi to ktoś wytłumaczyć? a tak na marginesie myślałem, że Mario już nas opuścił na zawsze, a tu niespodzianka! (miła oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: 10.10.15.* 23.01.02, 09:12 Jestem fanem MU niestety wczoraj grali żle, pomoc niezliczona ilość strat myślę,że nie mniej jak 40!!!! obrona dalej niepewna co ciekawe teraz najlepszy Blanc!!? Bekham bez szybkości, RvN przemęczony ,ogólny brak świeżości, pogoń za czołówką drogo ich kosztowała już końcówka poprzedniego meczu to był horror zamknięci w hokejowym zamku cudem uratowali 3 punkty. Liverpool grał bardzo mądrze ,potrafi grać z MU, doskonała obrona i ciekawe kontrataki na kilka krzyżowych podań, bramka bajeczna "brazylijska".Mam nadzieję ,że to chwilowa słabość??! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 09:55 Nie wiem skąd się bierze niechec do MU - pewnie powody są podobne jak niechęć do Hannawalda. Wczoraj MU grał bardziej agresywnie od Liverpoolu. Atakowaki ich już na 30 metrze. Liverpool się cofnął no i miał dużo szczęścia. W rzutach rożnych 11 lub 12 do 1 dla MU. Liverpool nie ma ataku. Samym Ovenem nie da się wygrywać meczów. Jak w najblizszym czasie nie wyłożą kilkunastu milionów na napastnika typu Nistelroy to z tytułem mogą sie pozegnać. Heskey do d... Pod koniec meczu ledwo stał na nogach. poobno duzo pracował ale on ma strzelać bramki. Anelka zaraz po wejściu miał szansę. Moim zdaniem powinien wejść szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
ynwa Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 23.01.02, 16:18 yeti - chyba piszesz tylko o pierwszych 20 minutach:) LFC po poczatkowej "obronie Czestochowy" (jak ktos to ladnie ujal), wybijaniu pilki albo na oslep albo probach rozgrywania dlugimi, wysokimi podaniami, zaczal podawc krotko i budowac w ten sposob atak. 2-ga polowa nalezala juz do nich i zasluzyli na bramke. Jezeli chodzi o poszczegolnych pilkarzy: Heskey - bardzo ciezko pracowal glownie na swojej polowie. w momentach zmasowanych atakow to on byl krolem 11 metru. nic dziwnego ze pod koniec meczu ledwo biegal. Gerrard - najlepszy gracz na boisku, nie przestraszyl sie zoltej kartki ktora dostal po 40 sekundach i byl graczem na ktorego barkach spoczywala odpowiedzialnosc za atak jak i obrone Riise - dla mnie to on powinien zostac pilkarzem meczu. wyeliminowal z gry Beckhama, szkoda ze pod koniec meczu strzelil prosto w Bartheza. Wright - mam nadzieje ze czesciej bedzie goscil w pierwszym skladzie. Rewelacyjny mecz (znowu!!!) Murphy - rewelacyjna bramka jednak... do 84 minuty byl moim zdaniem najgorszym pilkarzem LFC. Piekny lob nad Barthezem przekreslil jednak wszystkie przewiny:))) i Giggs - klasa. Moim zdaniem najlepszy pilkarz MU (nie tylko w tym meczu). mamy szczescie ze pod koniec pierwszej polowy pilka weszla mu na prawa noge... VN nie sfaulowal Dudka umyslnie, natomiast "najbrudniejszym" pilkarzem MU byl bez watpienia Veron, ktory mial szczescie ze nie dostal w 1-szej polowie kartki, bo wyleciaby z boiska. YNWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario29 Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: 157.25.192.* 24.01.02, 09:10 ynwa napisał(a): > yeti - chyba piszesz tylko o pierwszych 20 minutach:) > LFC po poczatkowej "obronie Czestochowy" (jak ktos to > ladnie ujal), wybijaniu pilki albo na oslep albo > probach rozgrywania dlugimi, wysokimi podaniami, zaczal > podawc krotko i budowac w ten sposob atak. 2-ga polowa > nalezala juz do nich i zasluzyli na bramke. Chyba nie ogladles meczu a przynajmniej nie ten sam. LFC mial tylko przeblyski kiedy atakowal. Ich 'ataki' konczyly sie z reguly na kiksie Heskeya, 30 metrow od bramki Bartheza. Podania dokladne i w tempo to wymieniali tylko miedzy soba obroncy i to nie zawsze (Henchoz prawie podtrzymal niechlubna tradycje wbijania Dudkowi samoboja...) Dla LFC w calym meczu bylo moze 15 minut przewagi, a moze i 10.... > Jezeli chodzi o poszczegolnych pilkarzy: > Heskey - bardzo ciezko pracowal glownie na swojej > polowie. w momentach zmasowanych atakow to on byl > krolem 11 metru. nic dziwnego ze pod koniec meczu ledwo > biegal. Jezus gdzie wy ludzie macie oczy .... Heskey co dotknal pilki to albo kiksa mial albo wpadal cialem na obronce i chociaz dwa razy ciezszy to padal na murawe jak sciety i potem przewracal ocZami i grozil sedziemu ze zdziwienia ze nie ma wolnego ... > Gerrard - najlepszy gracz na boisku, nie przestraszyl > sie zoltej kartki ktora dostal po 40 sekundach i byl > graczem na ktorego barkach spoczywala odpowiedzialnosc > za atak jak i obrone Tu plus - tylko celnosc podan do poprawki .... > Riise - dla mnie to on powinien zostac pilkarzem meczu. > wyeliminowal z gry Beckhama, szkoda ze pod koniec meczu > strzelil prosto w Bartheza. > Wright - mam nadzieje ze czesciej bedzie goscil w > pierwszym skladzie. Rewelacyjny mecz (znowu!!!) > Murphy - rewelacyjna bramka jednak... do 84 minuty byl > moim zdaniem najgorszym pilkarzem LFC. Piekny lob nad > Barthezem przekreslil jednak wszystkie przewiny:))) Zgoda w 100% Generalnie - powtarzam to MU przegral mecz a nie LFC wygral. Wygrala wylacznie formacja obronna LFC i to z zastrzezeniami.... Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
ynwa Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! 24.01.02, 12:10 Gość portalu: Mario29 napisał(a): > Chyba nie ogladles meczu a przynajmniej nie ten sam. > LFC mial tylko przeblyski kiedy atakowal. Ich 'ataki' > konczyly sie z reguly na kiksie Heskeya, 30 metrow > od bramki Bartheza. Podania dokladne i w tempo to > wymieniali tylko miedzy soba obroncy i to nie zawsze > (Henchoz prawie podtrzymal niechlubna tradycje wbijania > Dudkowi samoboja...) Dla LFC w calym meczu bylo moze 15 > minut przewagi, a moze i 10.... nie chodzilo mi o przewage Liverpoolu, tylko o rozgrywanie i przetrzymywanie pilki. Zgadzam sie ze jesli chodzi o atak to nie pokazali niczego szczegolnego przez pierwsze 75 minut, natomiast po pierwszych 20 minutach przestali panikowac i zaczeli sobie podawac. Zauwaz ze w 2-giej polowie pilkarze LFC (nie tylko obroncy ale tez i 2-ga linia) podawali pilke w polowie boiska uniemozliwiajac MU atak. Dlatego tez napisalem iz zasluzyli na bramke, poniewaz grali lepiej taktycznie. > Jezus gdzie wy ludzie macie oczy .... Heskey co dotknal > pilki to albo kiksa mial albo wpadal cialem na obronce > i chociaz dwa razy ciezszy to padal na murawe jak > sciety i potem przewracal ocZami i grozil sedziemu ze > zdziwienia ze nie ma wolnego ... w pierwszych 15 minutach meczu Heskey conajmniej 3 razy wybijal pilke ze swego pola karnego. Fakt ze jego gra z przodu pozostawiala wiele do zyczenia i ze jako napastnik rozliczany jest wlasnie z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
wasia Uważąj Mario29, bo sam jesteś... 24.01.02, 14:04 ... bliski polegnięcia. Na uoprzejme przywitania nie odpowiadasz, a wcześniej znikasz na niewiadomo jak długo, napędzając stracha co wrażliwszym forumowiczkom (tak, o sobie też mówię ;-))). A dyskredytacja tego wspaniałego "zwycięstwa z niczego" też ci nie pomoże... A co do Henchoza, to grał poprawnie i proszę mnie nie prowokować, bo pogryzę... (grrr...) (chyba) pzdr, wasia Gość portalu: Mario29 napisał(a): > Generalnie - powtarzam to MU przegral mecz a nie LFC wygral. Wygrala wylacznie > formacja obronna LFC i to z zastrzezeniami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mihal04 Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:19 Świetny korespondencyjny pojedynek Dudek-Barhez. Jak dla mnie góra Doodeck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dun Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.237.24.240.adsl.taaj.worldonline.dk 23.01.02, 21:41 Gość portalu: remi napisał(a): > brawo Liverpool!!!!-wreszcie ktos pokazal ze MU wygrywa tylko z cieniasami! > YNWA Czym się podniecacie, palanty. MU i tak znowu zdobędzie mistrzostwo!Cieniasy to cała reszta, incl. Liverpool. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Legł,zdechł Manchester!!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 09:28 Hi Hi Jak widze , wywołałem burzę w szkalnce wody. Gdybym miał punktować ten mecz to wskazałbym 6 do 4 dla MU. Inną sprawą jest obrana przez trenerów taktyka. Wydaje mi się , że MU postanowił szybko strzelić bramkę a LFC przeczekać i grać z kontry jak się da. No i dało się. Przeważyła dobra gra obrony LFC. LFC potrzbuje klasowego napastnika !!! Odpowiedz Link Zgłoś