mrpw 06.02.09, 11:15 To nie była ostatnia zbiórka meczu tylko przedostatnia. Dziewiąta :-) Ostatnia była na 2 sek. przed końcem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Coach Kontrowersyjny rekord LeBrona Jamesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 11:27 Sam fakt że się nad tym zastanawiają jest niesamowity. Podziwiam ich! Odpowiedz Link Zgłoś
emesen LeBron vs Jordan 06.02.09, 11:29 Tylko należy wziąć pod uwagę jakim Knicksom rzucił ponad 50pkt Jordan (z Ewingiem, Starksem, Oakley'em), a jakim Knicksom Le Bron. Nawet nie wiem kto tam teraz gra w Nowym Jorku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wldk Re: LeBron vs Jordan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.09, 12:07 Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Dla ciebie Starks i Oakley to byli tacy straszni kozacy? Proszę cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj23forever Re: LeBron vs Jordan IP: 195.205.254.* 06.02.09, 12:08 Dokładnie- Starks był jednym z najlepszych obrońców ligi (w jednym z najlepiej broniących teamów) a przeciwko komu rzucał LeBron i Kobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubson Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:16 buahahaha... z tym starksem to cie stary ponioslo mocno... takich jak on w dzisiejszej NBA jest mnostwo... slabo slabo slabo to jak juz tak porownujesz, to powiedz mi czemu jordan jakims Clipersom, czy innym cienkuszom nie wladowal nigdy takiego tripla? nie ma co porownywac - totalnie bez sensu... Jordan jest uznawany za playa wszechczasow i niech tak zostanie. o wyzszosci zadecydujmy jak i lebron zakonczy kariere i porownamy osiagniecia obu panow Odpowiedz Link Zgłoś
emesen Re: LeBron vs Jordan 06.02.09, 12:35 OK, może Starks z Oakleyem nie byli wielkimi gwiazdami (na dzisiejszą miarę). Ale Knicksi to była wtedy drużyna, któa nadawała ton i walczyła regularnie z Chicago w finale konferencji lub grała w finałach. A dzisiejsi Knicksi dzięki "świetnemu" właścicielowi oraz "jeszcze świetniejszemu" Ajseji Thomasowi to walczą ale o najlepszy pick w drafcie... ;-) Dzisiaj mecz w MSG, to chyba takie przeżycie, jak wycieczka do LA, ale do Clippersów. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:55 Gość portalu: Kubson napisał(a): > to jak juz tak porownujesz, to powiedz mi czemu jordan jakims Clipersom, czy > innym cienkuszom nie wladowal nigdy takiego tripla? Bo kto by o tym pisał? ;) A tamten NY w obronie to było coś. Szczególnie przeciwko bykom. Swoją drogą gdy Jordan strzelał 50 Knicksom były inne przepisy gry w obronie, grało się na dużym kontakcie. A teraz? Ręka na obrońcy i faul. Nie da się w ogóle tego porównać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubson Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:00 no masz racje... strefa tez byla zakazana;] wiec oceniajmy sprawiedliwie... nie wyszukujmy argumentow tylko i wylacznie gloryfikujacych mj'a. wychowalem sie na nim, no ale coz... moge tylko powiedziec: lebron rozwija sie prawidlowo, aby byc gwiazda tego lub moze i nawet wiekszego formatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doki Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:56 Nie ma co się rozwodzić i porównywać: drugiego MJ23 już nigdy nie będzie, i nikt nigdy mu nie dorówna. Złożyło się na to wiele czynników ( np. "święte wojny" pomiędzy drużynami ) sam fakt popularności NBA w tamtych czasach, ale przede wszystkim geniusz przywódczy i sportowy MJ23. Dobrze, że są jeszcze tacy zawodnicy jak Kobe czy James, ale nie umniejszając im niczego - to nie ten poziom co MJ23. P.S. A kto nie docenia Starksa czy Oakleya, to chyba jest młody i nie pamięta okresu 90-94 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubson Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:30 Bo ty pamietasz...buahahaha chyba z youtube, no chyba ze miales dzianych starych w miales staelite na poczatku lat 90:D ja sie przyznaje bez bicia NBA znam 0d 92-93 jakos kiedy to na dwojce zaczely leciec mecze zza oceanu. ale podejrzewam, ze roznica miedzy nami jest taka, ze nie kiedy kto zaczal ogladanie ameryckiego basketa, tylko kto teraz oglada... starks nigdy nie byl "jednym z najlepszych obroncow ligi" - no chyba, ze w ranking obejmowal po 30 graczy w sezonie... naprawde - patrzycie bardziej przez sentyment niz przez fakty. poki co Bron nie dorownal Jordanowi, ale ma wielkie szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 20:55 Gość portalu: Kubson napisał(a): > Bo ty pamietasz...buahahaha chyba z youtube, no chyba ze miales dzianych starych > miales staelite na poczatku lat 90:D > ja sie przyznaje bez bicia NBA znam 0d 92-93 jakos kiedy to na dwojce zaczely > leciec mecze zza oceanu. Sam sobie przeczysz w tych zdaniach. Czy Starks był dobrym obrońcą? Ja pamiętam raczej "wyczyny" za 3: 4xairball,5xcelne :D To była dwójka! Po zasłonie na pełnej szybkości góra i ... airball :] To o różnicy nie było do mnie, ale fakt dzisiejsza NBA mnie nudzi. Nie wytrzymuję całego meczu. I z tymi sentymentami się zgodzę, ale szczerze wolę obejrzeć meczyk z lat 90 niż NBA obecnie ( z małymi wyjątkami - Shaq, AI, Kobe vs Lebron, Celtics). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doki Re: LeBron vs Jordan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 23:09 Cóż zasmucę Ciebie, ale pamiętam bardzo dobrze z TV. Od 91 roku oglądałem na świetnym programie SCREENSPORT ( który potem połączył się z Eurosportem ) A Starks? Może Elo, Thomas czy w końcu Majerle bronili lepiej, ale Starks był tuż za nimi. Szczególnie w latach 93-95 miał szczyt swojej formy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ko1 D'Antoni trener Knicks i wszystko jasne:P IP: *.sileman.net.pl 06.02.09, 12:23 D'Antoni trener Knicks i wszystko jasne:P ten trener nie zwraca wogole uwagi an defensywe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Kontrowersyjny rekord LeBrona Jamesa IP: *.euro-lan.pl 06.02.09, 12:44 Ja trochę odejdę od powyżej dyskusji i wrócę do tego, co było w artykule. W opisanej sytuacji Ben Wallace zbił piłkę do LeBrona, czy w takim wypadku zbiórkę zalicza się Wallace'owi czy jest to tzw. team rebound? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś