Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty - rozmiar

IP: *.chello.pl 07.05.09, 16:08
    Witam,

Przede wszystkim chcialem na wstepie przeprosic za nie przejrzenie historii forum o ten sam temat. Potrzebuje szybko odpowiedzi bo jeszcze moge buty wymienic.

Jestem poczatkujacym wspinaczem, ktory zakupil swoje pierwsze buty wspinaczkowe - Mad Rock Flash. Wedlug skali Mad Rocka moj rozmiar to 43. Czytalem na wielu forach ze podobno kupuje sie buty mniejsze niz to wychodzi ze skali. Idac tym tokiem myslenia zakupilem je w rozmiarze 42.5. Dzis przyszly.

Po wbiciu sie w but czuje jak mnie uwieraja kostki u palcow stóp. Po wyjeciu po 5 min kostki sa sine. Jak proboje stanac na calym bucie to boli tak ze nie wystoje dluzej.

Moje pytanie jest nastepujace... Czy tak ten proces ma wygladac czy lepiej wymienic na 0,5 rozmaiara wieksze czyli na zgodne ze skala (43). Przyznam ze przy takim bolu wspinanie nie bedzie dla mnie przyjemnoscia a z drugiej strony jak kupie 43 i sie szybko rozbija to beda jak szmaciaki i zero czucia.

Prosze Szanownych Forumowiczow o pomoc i rade. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam,
    poczatkujacy łojant
    Obserwuj wątek
      • panel-moj-dom Re: buty - rozmiar 08.05.09, 07:50
        Gratuluje wyboru butów. Sam miałem, całkiem fajne.

Cóż, trzeba pamiętać że każda firma ma inną rozmiarówke. Przez
        internet nie warto zamawiać tylko przymierzyc w sklepie i wszystko
        tip-top.

W twoim przypadku chyba polecałbym wymienienie butów na te większe.
        Takie wspinannie nie ma sensnu, a Flashe tak szybo sie nie
        rozchodzą...
        Pzdr
        • Gość: poczatkujacy Re: buty - rozmiar IP: *.chello.pl 08.05.09, 11:57
          dzieki za odpowiedz. problem w tym ze tych butow w Trojmiescie (skad jestem) nigdzie nie ma. Obdzwonilem wiekszosc sklepow i nie maja tego modelu dlatego jestem skazany na Interent. z wymiana nie ma problemu. z 42,5 (stopa 275mm) chce wymienic na 44,5 (stopa 290mm). nie wiem czy nie za duzo ale w tamtych (42,5) palce ciska jak cholera i sinieja wiec sadze ze te 1,5 cm wieksze nie beda takie zle. dobrze kombinuje ?

pozdrawiam
          • Gość: kris Re: buty - rozmiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 12:19
            skoro nosisz 43 to nie przesadź w drugą stronę. Buty muszą być
            ciasne bo innaczej będziesz miał kapcie.
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka