Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Kolejorz" trzyma koło

IP: *.173.15.19.tesatnet.pl 11.05.09, 22:41
    CHCEMY DUBLETU!!! Kolejorz
    Obserwuj wątek
      • Gość: PB "Kolejorz" trzyma koło IP: 213.199.217.* 12.05.09, 07:45
        Tak jest! Chcemy dubletu, Kolejorz chcemy dubletu!

A kontra zostanie wyprowadzonaw najbardziej odpowiednim z momentów - z Cracovia.
        • Gość: wz Re: "Kolejorz" trzyma koło IP: 150.254.166.* 12.05.09, 08:56
          Żeby mieć mistrza to Wisła musi gdzieś zgubić punkty a niestety na to się nie
          zanosi, szkoda że ta pobudka nie miała miejsce choć jedną kolejkę wcześniej
          wtedy wszystko byłoby w naszych nogach.
          Dobrze chociaż że Kotor oby na stałe wyleciał z bramki bo to ile ten koleś
          meczów nam położył i tyle ile chaosu swoją niepewnością wprowadzał w głowie się
          nie mieści.
          • Gość: posen zauważ, że na kotora stawiał smuda IP: 212.126.10.* 12.05.09, 12:28
            jeśli nie będzie majstra, to smuda ma wypie...ć!!!!!!!!!!!!

skisła jest zbyt słaba by wygrać 3 mecze

• Gość: amica fan Re: zauważ, że na kotora stawiał smuda IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.05.09, 13:40
              za to wy kuchenkorze jestescie zajebiscie silni, czekamy na
              1. remis z Lechia
              2. porazke z Cracovia.

TAk bedzie.
          • Gość: mateo Kolejorz Mistrzem i tyle! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:38
            nie zanosi? a wlasnie ze zanosi! Z ŁKS-em watpie by wygrali bo na
            wyjazdach rzadko w ogole wygrywaja. Lech pojedzie z Lechia i nie
            sadze by na 2 kolejki do konca grajac nawet z mizerna Polonia dal
            sobie wydrzec Mistrza. To Wisla ma marny terminarz a nie Lech wiec
            nie wiem dlaczego wszyscy trabia ze Wisla zostanie Mistrzem? Chyba z
            przyzwyczajenia i poboznych zyczen ktore maja sie nijak do
            rzeczywistosci:-)
            • Gość: wz Re: Kolejorz Mistrzem i tyle! IP: 150.254.166.* 12.05.09, 13:05
              Myślę że Wisła jest zbyt doświadczona żeby nie wiedzieć o co gra, to jest
              niestety jej atut. Masz jednak rację co do tego że na wyjazdach często remisuje,
              ale pamiętaj że my też mamy jeszcze cięki wyjazd na Polonię gdzie remis nie jest
              wykluczony.
              Obyś jednak Ty miał rację :)
              • Gość: vii Re: Kolejorz Mistrzem i tyle! IP: *.centuria.pl 13.05.09, 15:30
                A ja mam taką obserwację. Załóżmy, że Wisła spartoli jakiś mecz, a Lech i Legia
                wygrają wszystkie swoje mecze, mamy wtedy taką sytuację, że obydwie drużyny mają
                równą ilość punktów. Z tego co wyczytałem w regulaminie, to następnie jest brana
                pod uwagę różnica bramek strzelonych i bramek straconych, a dopiero później
                ilość strzelonych bramek.

Na ten moment Legia ma lepszą różnicę 44-14 = 30, a Lech więcej strzelonych
                45-19 = 26.

W takim razie, jeśli Legia powiedzmy wygrywa 3 mecze 1:0, to będzie
                47-14 = 33, Lech wygrywając 3 mecze 2:0 będzie miał 51-19 = 32 - czyli nadal za
                mało...

Tak więc, żeby Lech miał Majstra to nie dość, że Wisła musi się potknąć, to
                Legia też musi się potknąć albo tylko Wisła się potyka a Lech tłucze 4 bramki
                więcej od Legi...

Tak czy siak... Mam nadzieję, że się uda :]
        • Gość: kuchenka Re: "Kolejorz" trzyma koło IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 14:16
          Od kiedy na Amicę mówi się Kolejorz ? Bo przecież Lecha już nie ma !!!
      • Gość: kolejorz skisła z czym do 'europy' IP: 212.126.10.* 12.05.09, 12:29
        dostaliście od kolejorza w tym sezonie tęgie lanie, nie zasługujecie na mistrza
        • Gość: asd Re: skisła z czym do 'europy' IP: *.net.autocom.pl 12.05.09, 13:28
          typowy kibic amiki
      • Gość: lopez Re: "Kolejorz" trzyma koło IP: 195.245.84.* 12.05.09, 12:33
        ten artykuł jest bez sensu nic już od kolejorza nie zależy może wygrać nawet po 10 do 0 i co z tego jeśli Wisła wygra(a zapewne wygra) pozostałe mecze.
        pozdro z krakowa
        • Gość: Fan_Lecha Nie jest problemem kto będzie mistrzem IP: *.man.poznan.pl 12.05.09, 13:17
          Masz rację.
          Problem leży w głowach fanów-forumowiczów i szerzej, stosunku najbardziej
          krzykliwych kibiców (w tym dziennikarzy) do piłki nożnej np.: chcemy Mistrza!
          inni to dno, Azja, prowincja, trampkarze.
          Ja pasjonuję się futbolem, bo uważam, że to fajna dyscyplina i wisi mi, czy Lech
          będzie mistrzem - ważne, żeby grał fajną, dobrą piłkę, a z tym nie jest wcale
          najgorzej (dlatego spośród angielskich drużyn najwyżej cenię Arsenal).
          Dlatego, będę się cieszył jeśli do końca ligi wszystkie drużyny będą grać
          ambitnie, bez kunktatorstwa, cynizmu, brutalności, oszustw, cwaniactwa i
          liczenia na sędziów. Jeśli nawet mistrzem będzie Wisła, czy Legia, to i tak będę
          miał świadomość, że w tym sezonie Lech zrobił ogromny postęp i będę dumny z tej
          drużyny.
          • Gość: wz Re: Nie jest problemem kto będzie mistrzem IP: 150.254.166.* 12.05.09, 14:32
            Nie do końca się z Tobą zgadzam. Gdy patrzę na grę repy czy w moim przypadku
            Lecha nie liczy się styl tylko osiągane wyniki. Gdy chcę sobie pooglądać ładną
            piłkę włączam na barcę czy arsenal. Co mi po dobrej piłce Lecha, jeśli będzie
            ona nieskuteczna i za rok nie zobaczę go w pucharach. Nie mówiąc już o tym, że w
            takim wypadku zespół by się pewnie kompletnie posypał i nie byłoby już czego
            zbierać w następnym sezonie.
            Oczywiście jak przy okazji będą grali ładnie to super, ale to przy zaangażowaniu
            emocjonalnym raczej dodatek
      • Gość: KKK Dwumecz z Polonią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 12:40
        Ciekawe tylko, że w dwumeczu pucharowym z Polonią Lech nie strzelił żadnej
        prawidłowej bramki (w pierwszym meczu uznana ze spalonego, w drugim po karnym,
        którego nie było).

Nie wiem, czym tu się podbudowywać. W tym dwumeczu powinno byc 2 razy 1:0 dla
        Polonii, tak jak było dla Ruchu z Legią.
        • frisky2 Re: Dwumecz z Polonią 12.05.09, 12:57
          Wisła nie powinna mieć problemu z wygraniem wszystkich meczow do konca. Gorzej
          moze byc z Lechem, bo polonia ostatnio byla wyraznie lepsza.. Mysle, ze Lech
          przegra w Warszawie, albo cudem zremisuje. Wiec uwazam, ze Wisla bedzie
          mistrzem, a Legia wicemistrzem
          • leftt Re: Dwumecz z Polonią 12.05.09, 13:04
            A ja stanąłem o północy na rozstajnych drogach, zabiłem czarnego
            koguta, wróżyłem z jego wnętrznosci i wyszło mi, że mistrzem będzie
            Lech albo ktoś inny.
          • Gość: Lol Re: Dwumecz z Polonią IP: *.echostar.pl 12.05.09, 13:08
            Co do Wisły nie byłbym tego taki pewien, ŁKS będzie walczył o chociaż jeden
            punkt bo jest mu potrzebny do utrzymania. Lechia załózmy, że przegrywa z Lechem
            i potem co? Gra z Wisłą, Lechia może nie zdobyć nawet punku w tych trzech
            kolejkach, a Wiśle na pewno nie odda meczu, chociaż są przyjaciółmi, bo jeśli
            odda, a z dołu tabeli powygrywają niektóre mecze to już robi się smród. Ostatnia
            kolejka, cóż Sląsk odda mecz, bo gra o pietruszkę, Wisła w tej chwili ma
            wyrażnie cięższy terminarz. Co do Lecha, widać, że zespół zaczyna grać i wątpię,
            żeby były niespodzianki, chyba, że Lechia postawi takie zasieki, że nie da się
            przejść....:) W co osobiście wątpię.
            Polonia Warszawa? To jakiś dzołk? Dwumecz to czyste murowanie bramy, w lidze
            muszą się otworzyć i rzucić wszystko na jedną kartę, bo jak 3pkt nie zdobędą to
            prawdopodobnie żegnają się z pucharami, sądząc, iż GKS utrzyma swoją formę,
            Cracovia cóż to będzie ciekawy mecz, jeśli Craxa będzie pewna spadku to oddaje
            mecz, co jest dosyć prawdopodobne i zalozmy, że Lech wygrywa wszystkie trzy
            mecze, a Wisła się potyka, Legia również wygrywa (W co nie wierze.) i Wisełka
            ledwo łapie się na podium przed GKSem i Polonią, a za Legią i Lechem, co wtedy?
            Myślmy logicznie, a nie unośmy się niepotrzebnymi emocjami, w tej chwili wygląda
            na to, że Wisła ma najtrudniejszy terminarz z całej trójki, więc spokojnie trzy
            kolejki zostały...
            • frisky2 Re: Dwumecz z Polonią 12.05.09, 13:15
              Każdemu punkty są potrzebne. Czy Lks nie walczyl z Legia o ten 1 punkt? I w
              mkońcówce wbił sobie samobója. Wisła będzie skuteczniejsza od Legii i wbije
              elkaesiakom ze dwa gole.
              O Lechii nie mowie, bo grają słabiutko, śląsk też gra o pietruszkę więc nie
              będzie się spinał. Jeśli Wisła nie wygra tych trzech meczów, to będzie frajerem.

Co do Polonii - w rewanżu w pucharze oglądałem ostatnie kilkadziesiąt minut i
              Lech się bronił wybijając piłkę. Zobaczysz, że na Polonii przegracie, albo
              najwyżej zremisujecie.

Legia teoretycznie powinna wygrać te trzy mecze, ale pudłując w takich
              sytuacjach jak w Krakowie, to nie wiem, czy jest w stanie komukolwiek strzelić
              bramkę. Więc sądzę, że też pogubi punkty.
              • Gość: Lol Re: Dwumecz z Polonią IP: *.echostar.pl 12.05.09, 13:19
                Lech w dwumeczu z Polonią grał Piach i jeszcze raz piach, ze Śląskiem zaczął
                grać i na pewno nie oddał on nam meczu, teraz wyjazd na Polonię będzie zupełnie
                inaczej wyglądać...Wisła teoretycznie ma doświadczenie, ale to co się wydarzyło
                na Legia - ŁKS to był czysty fart, a jak ŁKS zamuruje bramkę to nawet Brożek nie
                pomoże, dodając do tego, że nie będzie Boguskiego i wątpię aby cały mecz zagrał
                Sobolewski. :)
                • frisky2 Re: Dwumecz z Polonią 12.05.09, 13:27
                  WIsła zagra z ŁKS lepiej niż Legia, która ma niemoc strzelecką. Generalnie Lech
                  pokpił sprawę, jak był liderem, potem Legia pokpiła sprawę. A teraz może Wisła
                  pojdzie w ich ślady i przegra niemal gwarantowane mistrzostwo:-)
              • Gość: KKS KKS Lech pozdrawia KKS Polonia Warszawa;-) IP: *.man.poznan.pl 12.05.09, 13:24
                Rzadko się o tym pamięta, ale co kolejorz, to kolejarz;-)
                • Gość: frytkownica Re: KKS Lech pozdrawia KKS Polonia Warszawa;-) IP: *.chello.pl 12.05.09, 21:37
                  nie kolejorz tylko kuchenkorz i nie kolejarz tylko tapicer
      • Gość: adde urojenia IP: *.bredband.comhem.se 12.05.09, 13:43
        Puste słowa bo choćby Lech wygrał wszystkie mecze to i tak musi liczyć na
        potknięcie Wisły. Tak naprawdę wszystko zależy od Wisły bo ma najłatwiejszy
        rozkład - mistrzostwo Lecha (wątpliwe) to może być co najwyżej prezent Wisły...
      • Gość: oko "Kolejorz" trzyma koło IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.09, 14:17
        Amica na mistrza ? Jeszcze nigdy tej drużynie się to nie udało !!!
      • Gość: mariancio "Kolejorz" trzyma koło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 14:50
        Kibicuję polskiej pilce - dlatego chciałbym, by mistrzem została Wisla. Osobiście uważam, że powinien zostać Lech ale patrze na to przez pryzmat pucharów. Zakładam, że PP wygra Lech i z tego powinien wejść do P. Uefa - w ten sposób będziemy mieli mocniejsze drużyny w pucharach (jakoś nie uśmiecha mi się, by Ruch grał zamiast Polonii czy GKS).
      • canisparvus "Kolejorz" trzyma koło 12.05.09, 15:05
        Jeżeli Lech nie zdobędzie mistrzostwa (mam nadzieję, że jednak
        zdobędzie), to w duzym stopniu na własne życzenie. Nie trzeba było
        przegrywać meczu inauguracyjnego (chyba z Piastem Gliwice?) i
        ostatnio z Arką Gdynia. U siebie! Takich wpadek było kilka. Nie
        powinno być ani jednej.
        • Gość: erbe Re: "Kolejorz" trzyma koło IP: *.bb.sky.com 12.05.09, 19:07
          Piłeś?? Lech w tym sezonie przegrał jedynie 3 razy. Z Bełchatowem u siebie 2:3,
          z Ruchem w Chorzowie 0:2 i z Arką w Gdyni 1:2. Jedynym gwoździem do trumny mogą
          być remisy z drużynami z dołu tabeli.
          www.cwkslegia.ovh.org
          • canisparvus Re: "Kolejorz" trzyma koło 13.05.09, 07:23
            Kochanieńki,

nie mam tak świetnej pamięci jak Ty. Ale nieśmiało przypomnę, że
            mistrzostwo zdobywa ta drużyna, która zdobędzie najwięcej punktów w
            całym sezonie od początku rozgrywek w sierpniu do końca rozgrywek w
            maju. Pamiętasz wynik pierwszego meczu Lecha w sierpniu? Na własnym
            boisku! Może właśnie ta wpadka zdecyduje o mistrzostwie. Oby nie!
      • Gość: Ravic artykuł ku pokrzepieniu serc... IP: 82.160.241.* 12.05.09, 15:12
        Piękne acz puste frazesy. Lech, owszem, ma szansę na tytuł
        mistrzowski, ale warto nadmienić, że nie zależy to od samego Lecha.
        Zdobycie 9 punktów w pięknym i porywającym stylu sprawi, że kibice i
        piłkarze Lecha będą jeszcze bardziej sfrustrowani, w przypadku gdy
        Wisła zrobi to samo. A nie zapominajmy z kim gra Wisła, a z kim Lech.
        Lechini po raz kolejny nadmuchali wielki balon. Różnica jest taka, że
        rok temu powietrze z niego schodziło powoli... tym razem ten balon
        pęknie, gdy sędzia gwizdnie koniec meczu Wisła-Śląsk.
      • neuro99 "Kolejorz" trzyma koło 12.05.09, 15:17
        Artykuł napisał ktoś kto niedokładnie oglądał mecz.To nie Enriquez z kikutem
        plus Tanevski ( bo kazdy pomylił się co najmniej raz) ale Turina umożliwił
        Lechowi dalszą grę o MP - i nie tylko Gancarczyków musiał zatrzymać.
        Co do Polonii walczącej o europejskie puchary - nie wierzę ,że wola zagrania w
        UEFA będzie napędzała warszawską drużynę bardziej aniżeli Poznaniaków walka o MP
        - czyli to bardziej dla Lecha będzie walka o życie.....
      • Gość: kejus Sprzedali się IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 12.05.09, 15:37
        SPRZEDALI SIĘ SPRZEDALI SIĘ ZA KUCHENKĘ....TKWM
      • Gość: roki "Kolejorz" trzyma koło IP: *.kp.pl 12.05.09, 15:42
        A ja sie ciesze, ze wreszcie jest sezon w ktorym sa emocje do konca.
        Niestety obawiam sie, ze kolo fortuny ruszylo i bedziemy swiadkami
        niezlego show, tyle ze nie tylko na boisku ...
      • zawaldemar Lech potwierdza idiotyczne paradoksy ligowe 12.05.09, 17:57
        1- Wisła traci Brożka i... gra całkiem dobrze 2- Lech sadza Stilica na ławce
        ( drugi po Lewandowskim strzelec zespołu!), nie gra Djurdjevic i... WYGRYWA
        0-2. 2-Legia- grając jednym analfabetycznym napastnikiem ma 3 miejsce a onże
        Chinyama jest na dziś królem strzelców 4-Polonia ma najlepszą (niby) pomoc w
        Polsce a pomocnicy strzelają mniej bramek niż rywale samobójów , Majewski=
        goli ZERO! 5-GKS Bełchatów- z żadnym składem prawie do końca walczył "o
        puchary" UEFA 6- Ruch drużyna bliska spadku ma szanse grać w rozgrywkach UEFA
        przez Puchar Polski. Można po prostu zwariować.
      • Gość: zbych "Kolejorz" trzyma koło IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.05.09, 18:00
        "Kolejorz"-kujawiaki z tobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka