Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec poniż...

21.08.09, 09:21
    "There are no words to describe him. He's like a created game
    person. He's like a cheat code. That's how good he is..."
    Patton powiedział wszystko :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic_ka Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec poniż... IP: *.icpnet.pl 21.08.09, 09:29
        Rzeczywiście Bolt jest jak z innego świata. Cudowne bieganie! Mam
        tylko nadzieję, że go na niczym nie przyłapią - w tym wypadku byłoby
        NAPRAWDĘ szkoda...
        • slon2002 co mnie to obchodzi? Czy od tego chleb stanieje? 21.08.09, 11:01
          gó... mnie to obchodzi drogi gazeciarzu.
          • polihistor Re: co mnie to obchodzi? Czy od tego chleb stanie 21.08.09, 12:21
            slon2002: mam dla ciebie pomysl: przestan placic za internet - bedziesz mial
            troche wiecej pieniedzy a swiat stanie sie lepszy.
      • lokiferrari Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec poniż... 21.08.09, 09:29
        dobra, dobra.. zobaczymy za kilka latek, czy nie wyjdzie jak z innymi. oby był
        czysty i nie koksował. moze wszczepiono mu coś w mięśnie?
        tnij.org/d39b nauczyli kota grać w szachy! jak takie rzeczy można
        zrobić to co dopiero w takich biegach?
        • shevariell Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon 21.08.09, 09:38
          Mało prawdopodobne że go nie złapią - poprzednicy brali (Lewis,
          Johnson, Green, wyliczać można długo...) i biegali o 0,3 s wolniej
          od czystego Bolta? Trudno w to uwierzyć, choć sam siedzę z wypiekami
          na twarzy gdy ma biec i czekam na kolejna magiczną barierę którą
          pokna...
          • Gość: gari Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:52
            > Mało prawdopodobne że go nie złapią - poprzednicy brali (Lewis,
            > Johnson,

Lewisa i Johnsona złapali???
          • Gość: Lopez Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon IP: 195.117.118.* 21.08.09, 09:52
            Jedni brali, a inni nie brali i też biegają szybko. Nie wolno
            generalizować i insynuować, że wszyscy sprinterzy ćpają. Strasznie
            mnie śmieszą kolesie, którzy czasami się pojawiają na forum i piszą
            objawione teksty typu "znam jednego i trenera i on powiedział, że
            wszyscy biorą".
            ...Aaaa, no tak, Pan Kazio powiedział, więc na pewno tak jest
            (oczywiście, jak Ja bym biegał, to by, nie brał...:))

Jak ktoś ćpa to widać to po wynikach. Nagle poprawia życiówkę o pół
            sekundy w ciągu jednego sezonu na przykład. Poza tym dzisiejsze
            metody wykrywania są bardzo zaawansowane, więc skończcie opowiadać
            głodne kawałki, jak to dopiero za kilka lat się coś ew. okaże. Nie za
            kilka lat, ale już dzisiaj w Berlinie, jeszcze w ogóle przed startem
            zdyskwalifikowano 5 jamajczyków ze sztafety 4x400 i 4x1100 za doping.

Owszem, wielu lekkoatletów brało/bierze, ale to nie oznacza, że biorą
            wszyscy. Jak ktoś biega przez 15 lat w okolicach 10 sekund (Chambers)
            to chcecie mi wmówić, że przez 15 lat ćpa i cały czas jego organizm
            ma się dobrze? Przecież to bzdura. Nie rzucajcie oskarżeń bez
            dowodów, bo wychodzicie na głupków, bo jak narazie wszystkie testy
            Bolta są negatywne.

ps. Carl Lewis nigdy nie został skazany za umyślny doping.
      • Gość: Marco Alez tłumaczenie! :D:D:D IP: *.magma-net.pl 21.08.09, 09:37
        W tekście jest po polsku:
        - To tak, jakby Jamajczyk stworzył postać gier komputerowych. Tylko, że on gra
        na kodach. Właśnie tak dobry jest Bolt

a stasio_paluch napisał:

> "There are no words to describe him. He's like a created game
        > person. He's like a cheat code. That's how good he is..."

PRAWIE to samo! :D:D:D
      • lu_kaczu_szenko Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain 21.08.09, 09:38
        będzie przynajmniej szybko skakał po fajki do kiosku
        • Gość: gracz Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.09, 09:40
          ja bym chciał tak szybko rano po bułki biegać
          • savrin Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain 21.08.09, 10:04
            a ja żeby to bułki biegały
        • Gość: Ja Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.anicasystem.com.pl 21.08.09, 10:04
          Albo prezydentem zostanie...
          • Gość: kacper mąciwoda Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.ericsson.net 21.08.09, 10:26
            Żeby być prezydentem to musiałby być powolnym flegmatycznym
            kurduplem a nie szybkim wysokim mężczyzną
            • Gość: czyngis-chan Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.09, 15:39
              już widzę te moherowe protesty, że jak to tak, w katolickim kraju murzyn na
              prezydenta ??
        • Gość: ss Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.55.classcom.pl 21.08.09, 11:53
          Husajn mu daj
          • Gość: kaniuszek Re: Jak bede mial syna to dam mu na imie Usain IP: *.ericsson.net 21.08.09, 12:09
            Maj nejm is Błąd. Husajn Błąd
      • Gość: lukasznaw Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec poniż... IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.09, 10:07
        Nie może otrzymać tytułu "Sir" - nie jest obywatelem Wielkiej Brytanii.
        Co najwyżej Knight of the British Empire - KBE.
        • Gość: gravez Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon IP: *.acn.waw.pl 21.08.09, 10:19
          Gość portalu: lukasznaw napisał(a):

> Nie może otrzymać tytułu "Sir" - nie jest obywatelem Wielkiej Brytanii.

To Wielka Brytania ma obywateli?
        • Gość: yapek Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon IP: 62.244.137.* 21.08.09, 10:31
          Może zostać "Sir" !!!!
          Info z wikipedii na temat Jamajki:

Monarchia konstytucyjna; głową państwa jest Elżbieta II reprezentowana przez
          gubernatora generalnego 2-izbowy parlament – Senat (21 miejsc), Izba
          Reprezentantów (60 miejsc).
        • Gość: Jonek Re: Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec pon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:30
          Ech ty znawco od trzech boleści. Jamajka należy do wspólnoty Brytyjskiej więc
          Jamajczycy nadal są formalnie poddanymi Królowej Wielkiej Brytanii. Do tego
          Królowie mogą nadawać tytuły szlacheckie obywatelom zupełnie innych państw.
          Nawet książę Monako lub król Hiszpanii może Boltowi nadać tytuł szlachecki. Ale
          aby go otrzymać to Bolt musiałby chyba wynaleźć lekarstwo na raka bo królowie
          nie są aż tak hojni aby rozdawać tytuły sportowcom, choćby i najlepszym. Może za
          X lat, na starość jeśli Bolt będzie miał pozytywny wpływ na rozwój sportu i
          przez całe życie wykaże się szlachetnym zachowaniem i sposobem postępowania.
      • Gość: WB INSANE BOLT!!!!!!! IP: 81.210.87.* 21.08.09, 10:13
        :DDD
      • Gość: hlsng Teoria spiskowa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:37
        Tak się zastanawiając i biorąc przykład z serialu X-Files, odkryłem spisek.

Usain Bolt jest amerykańskim super-sportowcem. Wyhodowanym tylko po to aby
        wygrywać. Oczywiście amerykanie nie chcieli żeby w razie porażki na nich
        spadła wina, więc wybrali Jamajkę jako kraj narodzin pierwszego genetycznego
        sportowca - blisko i przyjaźnie nastawiony naród.
        Poszlaki, którymi się kierowałem są widoczne dla każdego, należy je tylko
        odpowiednio zinterpretować:
        imię - USAin - taki mały podpisik, że to amerykanie go stworzyli;
        nazwisko - Bolt, czyli błyskawica. Typowo amerykańskie nazewnictwo dla
        superbohaterów. Zapewne chcieli wybrać mu Flash, ale kolesie z DC Comics
        mogliby mieć jakieś pretensje :P

Czyli wychodzi że Bolt biega czysty, ale jego DNA nie do końca jest naturalne :D
        • Gość: rotua Re: Teoria spiskowa... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.09, 15:41
          hihi dobre ;))
      • observer_01 Ich bin ein Berlino 21.08.09, 10:54
        Szkoda, ze w tekstach Gazety, podobnie jak w innych dziennikach coraz wiecej
        niedbalosci stylistycznych i redakcyjnych. Mnie denerwuje ta pogon za
        wierszowka i powtarzenie nie tylko informacji ale wrecz calych akapitow. A
        jezykow jesli juz nie znacie to przynajmniej odpisujcie staranniej. Na
        koszulce Bolta bylo napisane: Ich bin ein BerlinER. Podkreslenie moje. Dobrze,
        ze chociaz Sir bylo bez bledu.
        • Gość: TZ Re: Ich bin ein Berlino IP: *.233.34.184.dynamic.cablesurf.de 21.08.09, 11:20
          Niestety nie! Zdanie: "Ich bin ein Berliner" pochodzi z wypowiedzi J.F.
          Kennediego (podczas pobytu w Berlinie Zachodnim; chyba 1963). Tekst na koszulce
          Bolta to jakby podwójna aluzja. Do maskotki MS w Berlinie (Berlino) i do danej
          wypowiedzi. Pozdrawiam z Monachium!
        • Gość: Jonek Re: Ich bin ein Berlino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 11:22
          A gó... prawda. też na początku myślałem, że na koszulce jest napis "jestem
          berlińczykiem" ale kilkukrotnie zrobiono zbliżenie, nawet w internecie dzisiaj
          widziałem jedno z tych ujęć i wyraźnie widać napis "Ich bin ein Berlino" a nie
          berliner.
          • Gość: kTT Re: Ich bin ein Berlino IP: 81.210.12.* 21.08.09, 12:36
            Uff to dobrze, bo "Ich bin ein Berliner" oznacza "jestem pączkiem".
        • Gość: marian Re: Ich bin ein Berlino IP: *.chello.pl 21.08.09, 11:50
          i widzisz, słaby observer z Ciebie wyszedł. Tyle się nagorączkowałeś a sam
          palnąłeś babola.

Miał napisane jak byk 'Ich bin ein BerlinO', podkreślenie moje.
        • Gość: leon Re: Ich bin ein Berlino IP: 80.51.74.* 21.08.09, 12:14
          I tu sie własnie mylisz, bo Bolt specjalnie zmodyfikował ten wyraz...na 100%
          było BerliNo - nawiazujac w ten sposob do imienia maskotki mistrzostw
        • Gość: radek Re: Ich bin ein Berlino IP: 212.127.66.* 21.08.09, 12:19
          niedbaloscia to Ty sie wykazales. Najpierw przeczytaj uwaznie a potem krytykuj.
          W artykule nie ma bledu. Mial napisane na koszulce Berlino a nie Berliner!
      • Gość: Wojtek Berlino to niedźwiadek, maskotka mistrzostw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 10:54
        Bolt miał napisane "jestem Berlino", czyli maskotką mistrzostw. A poniżej
        rysunek niedźwiadka. Berlińczyk to Berliner. Ale i tak fajna farafraza :)
      • Gość: Nieznayomy Berlin 2009. "Sir" Usain Bolt mógł pobiec poniż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 12:26
        Bolt jesteś moim Bogiem .!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka