Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 10:39 Czy ktoś coś wie, kiedy zacznie się budowa tej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 15:43 oby jak najpóźniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:18 @abc Mógłbyś/mogłabyś wyjaśnić swoją opinię. Ja natomiast chciałbym, że budowa tej ulicy rozpoczęła się jak najszybciej. Chyba wygodniej będzie jeździć ulicą asfaltową, niż niszczyć zawieszenie na powybijanych płytach o szerokości uniemożliwiającej normalne wymijanie dwóch samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:49 Kiedyś też chciałam tego asfaltu, ale odechciało mi się jak widzę, że ludzie w ogóle nie związani z osiedlem St.M i Międzylesiem robią sobie tędy skrót do Szosy lubelskiej i drogi na Mińsk Maz i odwrotnie.To miała być droga lokalna dla mieszkańców Starej Miłosny i Międzylesia, ale wszyscy się zwęszyli i jest tragedia. Nikt nikogo nie zmusza do jazdy po tych płytach. Każdy wie, że to niszczy zawieszenie. Nie chcesz naprawiać, to tędy nie jeździj. Chociaż jest wielu kierowców, którzy jadąc tędy w ogóle nie chcą zjeżdżać na bok, żeby się wyminąć. To jest szczyt chamstwa. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuniek Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 18:31 Powinni sprawdzać w dowodzie gdzie kto mieszka i dopiero wpuszczać na drogę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 15:13 jasne, że nikt tego nie dopilnuje, ale mam już pomysł, który trochę zmniejszy ilość "skrótowców". Bo niestety nasze drogi osiedlowe (płyty i drogi usypane miałem asfaltowym lub tłuczniem) St.M. nie są przystosowane do takich ilości samochodów i przez ten wzmożony ruch zostały zniszczone (piszę tu o przyszłej nowoborkowskiej, która jest w coraz gorszym stanie i jeszcze dwu innych uliczkach, które przez ostatni okres zostały zniszczone strasznie (a mieszkańcy tych ulic ledwo wyprosili od urzędu o ich utwardzenie, ale, skrótowcy zwęszyli te ulepszenia i zaczęło się rujnowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowa Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:54 Ja korzystam z tej drogi 20 lat i bardzo bym chciała aby ją wyasfaltowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:49 je mieszkam tu prawie 20 lat i też korzystam z tej drogi. jak będzie, to będzie, a jak nie to nie. szkoda tylko, że projekt tej drogi jest nie do końca dobrze przemyślany i zawiera dziwne pomysły, które zwiększają koszty i ilość drzew przeznaczonych do wycięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Nowoborkowska 13.04.10, 13:42 Masz na mysli planowane dostosowanie ulicy do potrzeb komunikacji miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:51 widziałam plany. będzie po jednym pasie ruchu - wystarczy. ale przesadzili z pasami zieleni między ulicą a chodnikami, niepotrzebnie chodniki po obu stronach jezdni. ścieżka rowerowa chyba z jednej strony - nie pamiętam. wszystko jest strasznie szerokie. przez to trzeba będzie wyciąć o wiele więcej drzew i niestety zlikwidować wydmy. No i przez to pod piłę pójdzie pewnie ten duży dąb - pomnik przyrody obok oczyszczalni. Odpowiedz Link Zgłoś