Dodaj do ulubionych

Nowoborkowska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 10:39
Czy ktoś coś wie, kiedy zacznie się budowa tej ulicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 15:43
      oby jak najpóźniej
      • Gość: rysiek Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:18
        @abc Mógłbyś/mogłabyś wyjaśnić swoją opinię. Ja natomiast chciałbym, że budowa
        tej ulicy rozpoczęła się jak najszybciej. Chyba wygodniej będzie jeździć ulicą
        asfaltową, niż niszczyć zawieszenie na powybijanych płytach o szerokości
        uniemożliwiającej normalne wymijanie dwóch samochodów.
        • Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 14:49
          Kiedyś też chciałam tego asfaltu, ale odechciało mi się jak widzę, że ludzie w
          ogóle nie związani z osiedlem St.M i Międzylesiem robią sobie tędy skrót do
          Szosy lubelskiej i drogi na Mińsk Maz i odwrotnie.To miała być droga lokalna dla
          mieszkańców Starej Miłosny i Międzylesia, ale wszyscy się zwęszyli i jest tragedia.
          Nikt nikogo nie zmusza do jazdy po tych płytach. Każdy wie, że to niszczy
          zawieszenie. Nie chcesz naprawiać, to tędy nie jeździj. Chociaż jest wielu
          kierowców, którzy jadąc tędy w ogóle nie chcą zjeżdżać na bok, żeby się wyminąć.
          To jest szczyt chamstwa.

pzdr
          • Gość: Niuniek Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 18:31
            Powinni sprawdzać w dowodzie gdzie kto mieszka i dopiero wpuszczać
            na drogę. :)
            • Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 15:13
              jasne, że nikt tego nie dopilnuje, ale mam już pomysł, który trochę zmniejszy
              ilość "skrótowców". Bo niestety nasze drogi osiedlowe (płyty i drogi usypane
              miałem asfaltowym lub tłuczniem) St.M. nie są przystosowane do takich ilości
              samochodów i przez ten wzmożony ruch zostały zniszczone (piszę tu o przyszłej
              nowoborkowskiej, która jest w coraz gorszym stanie i jeszcze dwu innych
              uliczkach, które przez ostatni okres zostały zniszczone strasznie (a mieszkańcy
              tych ulic ledwo wyprosili od urzędu o ich utwardzenie, ale, skrótowcy zwęszyli
              te ulepszenia i zaczęło się rujnowanie).
              • Gość: miejscowa Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:54
                Ja korzystam z tej drogi 20 lat i bardzo bym chciała aby ją
                wyasfaltowano.
                • Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 13:49
                  je mieszkam tu prawie 20 lat i też korzystam z tej drogi. jak będzie, to będzie,
                  a jak nie to nie.
                  szkoda tylko, że projekt tej drogi jest nie do końca dobrze przemyślany i
                  zawiera dziwne pomysły, które zwiększają koszty i ilość drzew przeznaczonych do
                  wycięcia.
                  • sibeliuss Re: Nowoborkowska 13.04.10, 13:42
                    Masz na mysli planowane dostosowanie ulicy do potrzeb komunikacji
                    miejskiej?
                    • Gość: abc Re: Nowoborkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 15:51
                      widziałam plany. będzie po jednym pasie ruchu - wystarczy. ale przesadzili z
                      pasami zieleni między ulicą a chodnikami, niepotrzebnie chodniki po obu stronach
                      jezdni. ścieżka rowerowa chyba z jednej strony - nie pamiętam. wszystko jest
                      strasznie szerokie. przez to trzeba będzie wyciąć o wiele więcej drzew i
                      niestety zlikwidować wydmy. No i przez to pod piłę pójdzie pewnie ten duży dąb -
                      pomnik przyrody obok oczyszczalni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka