redykolek 03.06.07, 19:04 Nie zawsze w dobrym smaku, ale zawsze śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redykolek Re: Dowcipy historyczne 03.06.07, 19:06 Przenoszę tu link do filmu ilustrującego alternatywną hipotezę wyjaśniającą wyginięcie dinozaurów. Odpowiedz Link Zgłoś
kyos nie wiem na ile to żart, a na ile fakt... 31.08.07, 20:39 ...ale mnie powaliło :))) " Cytat z encyklopedii Laurosse`a z bodaj 1880 roku: „Kozacy - wojownicze plemię rosyjskie, rzucające się na wroga z okrzykiem: Yob tvoya mat! co oznacza Bóg jest z nami” " www.panoramaolesnicka.pl/index.php?act=humor&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
redykolek Noworoczny prezent 01.01.08, 13:51 Noworoczny prezent dla Forumowiczów: Największe postacie historyczne w formacie kieszonkowym Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: Dowcipy historyczne 03.01.08, 13:32 Rybak złowił złotą rybkę i dał jej 3 życzenia: 1) chcę być bogaty 2) chcę być sławny 3) chcę uczestniczyć w ważnym wydarzeniu historycznym. Rybka plusnęła ogonkiem, facet się budzi w pałacu w pięknym łożu, przez drzwi zagląda lokaj i mówi: - Wasza arcyksiążęca wysokość, pozwalam sobie przypomnieć, że dziś jedziemy do Sarajewa. - * Może mało historyczne, raczej żydowskie, ale moje ulubione: Tańczy arcyksiążę z hrabianką. - Ależ wasza wysokość znakomicie tańczy! - - Wie pani, tak sobie... odpierdalam. - (rumieńce) - Ależ wasza wysokość brzydko mówi! - - I chuj! Ale fajnie tańczę! - Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: Dowcipy historyczne 01.12.08, 20:05 Trochę w tym duchu, ponoć autentyczne. Z tzw. brzydkim słowem, ale urokliwe :). Dwudziestolecie międzywojenne, jeden z arystokratów, cieszący się mimo nie najmłodszego wieku, powodzeniem u pań, zostaje zapytany przez młodszych kawalerów o tajemnicę tego zdumiewającego powodzenia u płci pięknej. Hrabia, zaciągając z wileńska lub lwowska, bo nie pamiętam, odpowiada: - Ależ to proste. Kłaniam się damie i pytam: "czy dobrodziejka zezwoli się popierdolić?". - Ależ hrabio! - protestuje młódź. - Toż za to można w pysk dostać! - Można. Jednakowoż częściej zdarza się popierdolić. Odpowiedz Link Zgłoś
delaralde Re: Dowcipy historyczne 04.04.09, 21:28 Opowiadał mi to kiedyś wykładowca od historii teatru i dramatu.. [Tu ze strony: mariolaszczyrba.blog.iwoman.pl/wpis,pikantne;anegdoty;gustawa-konrada,19214.html] Słynny odtwórca roli Gustawa-Konrada lubił opowiadać anegdotę o wielkim szekspirowskim aktorze Edmundzie Keanie, który miał podobno romans z królową Anglii. Po spektaklu zjawiał się w jej pokoju kolejno jako Hamlet, Makbet, Ryszard III, Otello... Spędzali razem upojne noce. Aż pewnego razu Królowa poprosiła, żeby przyszedł do niej po prostu jako Edmund Kean. - To niemożliwe – odpowiedział jej aktor. - Bo prywatnie jest impotentem. Może średnio historycznie ale do pozostałych postów jakoś pasuje.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
redykolek Re: Dowcipy historyczne 16.01.08, 16:32 Historyczne już zdjęcie Naszej Klasy Odpowiedz Link Zgłoś
papieska_kremowka przywilej koszycki 25.02.08, 01:12 Jak dla mnie mistrzostwo :))) nonsensopedia.wikia.com/wiki/Nonźródła:Przywilej_koszycki Odpowiedz Link Zgłoś