IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 18:36
Mam pytanie dla miłośników kawy, czy wpływa ona Wam w jakiś sposób na dziąsła? Gdy piję kawę w większych ilościach (sesja, cięższa praca) mam wrażenie, że dziąsła są jakoś tak bardziej "naciągnięte", czy coś w tym rodzaju. W każdym bądź razie jest to wyraźnie odczuwalny dyskomfort.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Moc kawy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.10, 19:18
      rozpuszczalna kawa to świństwo z konserwantem!
    • Gość: Gosc Re: Moc kawy IP: *.nyc.biz.rr.com 07.06.10, 20:48
      Kawe pije z rana ok. 8:00 a kiedy klade sie spac wieczorem, ok. 22:30 nie moge zasnac i mam rozkolatane serce. Nie mam takich objawow kiedy kawy nie pije. Czy mozliwe jest ze kawa wypita ponad 14 godz. wczesniej ma taki wplyw na sen i samopoczucie?
    • Gość: realistaaa Re: Moc kawy IP: *.chello.pl 07.06.10, 21:17
      gość masz za mało magnezu albo potasu. Na kawe tego nie zwalaj.
    • Gość: radek Re: Moc kawy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:24
      Witam kawoszy,zgodzę się z "gość.M"że rozpuszczalna i tzw.zalewajka to świństwo jakich mało!!!!Niestety chcąc pić dobrą kawę trzeba zainwestować w ekspres ręczny lub automatyczny!!!Miałem ok.8 lat ekspres ręczny,teraz mam od dwóch lat automat, picie kawy było przyjemne a teraz to rozkosz.Dodam że wypijam ok.2-3 mocnych espresso dziennie i jak zauważył autor tekstu do kawe się przyzwycziłem,nie pobudza mnie ale lubię jej smak i zapach.Jak ktoś chciałby kupić automat do kawy nie polecam systemy automatycznego cappucino,mleko zapycha system i trzeba go często czyścić.
    • Gość: room_boorak Re: Moc kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 22:03
      Eee, no wez, Radek odpuść sobie ;) picie kawy z mlekiem? mleko psuje
      ekspres? Pij czarną, jak człowiek ani jak przedszkolak. Pozdrawiam.
    • Gość: marlej Re: Moc kawy IP: *.chello.pl 07.06.10, 23:17
      A ja polecam jointa do kawy. Wtedy to się człowiek naprawdę czuje pobudzony a do tego zrelaksowany.
    • Gość: h Re: Moc kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 02:00
      Nie pije kawy już od trzech lat. Zamiast tego się ruszam i zdrowo odżywiam. Kiedyś bez kawy nie dałbym rady wytrzymać do końca dnia, teraz nie pije nawet herbaty i mam wyższy poziom energii niż kiedyś. To trudne ale na dłuższą metę działa lepiej niż stymulanty.
    • Gość: gość/inaki Re: Moc kawy IP: *.tkk.pl 08.06.10, 08:41
      popieram marleja,konopie z rana do kawy ustawiają na właściwe tory dzień cały
    • Gość: Jac Re: Moc kawy IP: *.is.net.pl 08.06.10, 08:43
      Ostatnie zdanie artykułu : dlaczego taką korelację zaobserwowano tylko u kobiet ?
      W populacji po 80-tce kobiety stanowią zdecdowaną większość - i widocznie jest kiepska sprzedaż kawy w tej grupie wiekowej.
    • beauty.armonia Re: Moc kawy 08.06.10, 09:20
      Piję dwie trzy kawy dziennie.Czuję się świetnie po kawie nie dlatego ,że tak działa kofeina,ale dlatego ,że lubię ten cały rytuał parzenia.
      Dobry ekspres do kawy i co najważniejsze dobra jakość kawy.
      Trzeba wypić w życiu różne kawy by rozróżnić ,że w piciu jakość tez się liczy ...
      Najlepiej kawa smakuje w towarzystwie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka