Gość: Uzi IP: *.mnc.pl 07.03.01, 17:28 Boże pomocy zwarjuje! Czy ktoś zna jakiś skuteczny sposob walki z depresja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Al Re: ----Depresja!!!---- IP: 192.168.1.28, 212.244.50.* 07.03.01, 17:42 Sądzę, że jeżeli potrafisz tak wołać to nie jest to prawdziwa depresja. Inaczej byłbyś(abyś)w takim stanie, że nie sadzę, że to pozwoliłoby ślęczeć Ci przy komputerze. Myślę, że to chwilowa niechęć do krycia i zagrzebywanie się w ściółkę (jak mówią niekiedy lek wety);-) Uszy do góry i do boju!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: ----Depresja!!!---- IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.03.01, 15:22 jesli naprawde czujesz, ze cos jest nie tak zglos sie do poradni zdrowia psychicznego. w depresji pomoze Ci jedynie psycholog i terapia odpowiednia. TRZYMAJ SIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: ----Depresja!!!---- IP: 217.11.133.* 10.03.01, 17:03 Jaki jest ratunek na depresje...selektywne inhibitory wychwytu serotoniny (Paroksetyna,Fluoksetyna),wyjazd w gory ,Slonce...chocby o wygladzie ogromnego zoltego omletu na talerzu,dwa kilo bananow,czekolada z orzechami,muzea,galerie,kina,teatry,ludzie...Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O'Medina Re: ----Depresja!!!---- IP: 192.39.188.* 16.03.01, 14:08 Gość portalu: Julka napisał(a): > Jaki jest ratunek na depresje...selektywne inhibitory wychwytu serotoniny > (Paroksetyna,Fluoksetyna),wyjazd w gory ,Slonce...chocby o wygladzie ogromnego > zoltego omletu na talerzu,dwa kilo bananow,czekolada z > orzechami,muzea,galerie,kina,teatry,ludzie...Pozdrawiam serdecznie Rozsadna dziewczyna! Studiujemy na medycynie, czy poprostu brałaś SIWS? Uwielbiam przyszłe lekarki! Są niestety (tak jak przy starszym rodzeństwie - prozakach) skutki uboczne bezsenność, otępienie- zanim lek zacznie działać (tydz lub 2 zależy od organizmu), a najgorsze, że ptaszek mały jak po amfie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: ----Depresja!!!---- IP: 217.11.133.* 17.03.01, 19:05 Gość portalu: O'Medina napisał(a): > Gość portalu: Julka napisał(a): > > > Jaki jest ratunek na depresje...selektywne inhibitory wychwytu serotoniny > > (Paroksetyna,Fluoksetyna),wyjazd w gory ,Slonce...chocby o wygladzie ogrom > nego > > zoltego omletu na talerzu,dwa kilo bananow,czekolada z > > orzechami,muzea,galerie,kina,teatry,ludzie...Pozdrawiam serdecznie > > Rozsadna dziewczyna! Studiujemy na medycynie, czy poprostu brałaś SIWS? > Uwielbiam przyszłe lekarki! > Są niestety (tak jak przy starszym rodzeństwie - prozakach) skutki uboczne > bezsenność, otępienie- zanim lek zacznie działać (tydz lub 2 zależy od > organizmu), a najgorsze, że ptaszek mały jak po amfie :-) Rozsadna osoba raczej nie jestem,przyszla lekarka rowniez,SIWS znam wylacznie "teoretycznie"...lepiej gdy mezczyzna ma przez jakis czas "ptaszka malego"...niz stara sie skonczyc z zyciem .Facet,!!!!na "ptaszkach"swiat sie nie konczy...Choc...hmm...przydatne tez bywaja...Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O'Medina Re: ----Depresja!!!---- IP: 192.39.188.* 20.03.01, 10:14 Zgadzam się w całej rozciągłości, cały czas pozostając pełen podziwu dla umiejętnośći zamknięcia w krótkiej wypowiedzi, tak wielu treści. Pozdrawiam serdecznie, wszystkich depresantów także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: ----Depresja!!!---- IP: 195.216.121.* 23.03.01, 10:05 Cześć. Wiem coś na temat depresji, sama z nią ciągle walczę. Raz jest lepiej a raz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: ----Depresja!!!---- IP: *.uio.no 27.03.01, 20:29 I co robicie jak jest gorzej? Jak lzy nie sa juz nawet slone? Bo tyle ich przez caly czas... Czy to prawda ze tylko narcyzy zapadaja na depresje? Jesli tak to dlaczego nienawidze siebie tak bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O'Medina Re: ----Depresja!!!---- IP: 192.39.188.* 28.03.01, 13:28 Leczyć się, Moja Droga. To choroba jak wszystkie inne. Ważne jest też poznanie jej przyczyn. Pomogą Ci w tym specjaliści. Kurację uzupełnij tym: Gość portalu: Julka napisał(a): > wyjazd w gory ,Slonce...chocby o wygladzie ogromnego > zoltego omletu na talerzu,dwa kilo bananow,czekolada z > orzechami,muzea,galerie,kina,teatry,ludzie... pozdrowienia O'Medina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: ----Depresja!!!---- IP: 217.11.133.* 02.04.01, 10:59 ...nie wolno sie poddawac chorobie!Tak wiele zalezy od czlowieka! Serdecznie pozdrawiam Ps.Juz nie trzeba smazyc omletu nieudolnie pozorujacego Slonce. Zabieram zaraz swoje "kosci z cala reszta" i ide pobiegac lapiac cieple promienie.Polecam. Szczegolne pozdrowienia dla O'Medina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: ----Depresja!!!---- IP: *.cs.bialystok.pl 04.04.01, 22:04 Gość portalu: Uzi napisał(a): > Boże pomocy zwarjuje! > Czy ktoś zna jakiś skuteczny sposob walki z depresja? Tak, znam, wiem, co to depresja, ma ona bezposredni zwiazek z niedoborem hormonow, a te organizm produkuje z cholesterolu, gdy go w diecie ograniczamy - wylewamy "dziecko z kapiela". Od trzech lat nie boje sie cholesterolu, ale jednoczesnie ograniczylam do minimum wg zasad DIETY OPTYMALNEJ weglowodany i depresja, a takze wiele innych moich chorob minelo. Pozdrawiam. Krystyna. PS. Nie ma zadnego skutecznego lekarstwa i nie bedzie, niestety... :( Odpowiedz Link Zgłoś
spiral Re: ----Depresja!!!---- 15.04.01, 19:23 pozwól, że zacytuję Ci pewien fragment: "O, ja, który wiem, ja, który wiem i który nie zapominam, ze śmierć mnie kiedys obejmie, witam słońce wschodzące, każdy dzień z radością straszliwą i uczę się co dzień zyć prosto i jasno, i ucze się też tak samo nie odpedzać smutku niepojetego, bo on się nie da odpedzić, tylko nosic go ze sobą jak dolę swoją, nie jak buty letnie i buty zimowe, ale jak głowę która czasem boli." Edward Stachura: "Poranek" do wyzej wymienionych porad, dodam jeszcze swoją: poczytaj sobie wczesne utwory Stachury. opowiadania bądź "całą jaskrawość", czy tez "siekierezadę". to jest niesamowite, w jak piekny sposób on zapisuje zycie. dla mnie w momentach skrajnej rozpaczy, stanowią jego książki bramę do świata, z którego nie chce się wracać... co krok odnajduję tam swoje mysli, problemy, a on wskazuje mi (nie narzuca!) drogę... gorąco polecam! nawet jezeli Ci się to nie spodoba, to i tak warto spróbować. pozdrawiam! trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie Re: ----Depresja!!!---- IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.04.01, 20:30 To ja też dam cytat, ale zupełnie inny. Sposób użycia - pomyśl, ze to Ty sobie tak mówisz, pamiętając o poczuciu humoru. Cytat jest taki: "Ja jestem piękny, ja jestem mądry, ja jestem wspaniały. I ja to wszysstko wymyśliłem!!" to jedna z myśli nieuczesanych St. J. Leca. Jeśli zdołasz się uśmiać, albo choć uśmiechnąc, ale wesoło, nie z jakimiś goryczami czy coś, to zn że znalazłeś drogę na górę. pozdrawiam ciepło. sophie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: ----Depresja!!!---- IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 05.06.01, 14:25 też próbowałam mówic"jestem mądra,piękna,szczęśliwa itp. "ale w " tle " ciągle pamiec o tym ze:facet którego kocham okazał się tego nie wart, że po dwóch operacjach oka widzę słabo na jedno oko ,a drugie oko także zaczyna szwankować!!!!!,że nie potrafię być wredna i cwana jak przystało na nowe czasy i jak postępuje większość moich znajomych,że przecież muszę pracować / zarabiać/ aby żyć , że tyle jeszcze nie przeczytanych książek / czy zdążę choć małą ich część przeczytać ?, czy ..... czy wymieniać dalej? I jak tu nie mieć depresji? Ale gubię się co jest skutkiem a co przyczyną. Zaczęłam więc się leczyć. Może będzie lepiej. NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ .I wszystkim tego życze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ----Depresja!!!---- IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 24.06.01, 00:00 Mały piesek zazwyczaj pomaga, takie stadium, kiedy chce się jeszcze szukać pomocy... (serio) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: ----Depresja!!!---- IP: 10.10.10.* / *.mr.com.pl 25.06.01, 00:00 Gość portalu: Agata napisał(a): > Mały piesek zazwyczaj pomaga, takie stadium, kiedy chce się jeszcze szukać > pomocy... (serio) A co sądzidz o bokserce / tzn.suka rasy bokser/ Będzie dobra? Mam i kocham ją już od kilku lat i nie zamienie na innego małego pieska choćby miało mi się pogorszyć. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: ----Depresja!!!---- IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 22:50 Uzi , odezwij się ! Przeszło ? Mi przepisywano bioxetin , lerivon . Z alternatywnych środkow wymienię : deprim , żeń-szeń i akupunkturę . Podobno depresję może wywołać niedobór wapnia . Polecam książkę R.Granet , R. K. Levinson "A jeśli to...depresja ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: ----Depresja!!!---- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 22:54 kup sobie butelkę wina , np."Sphia" Odpowiedz Link Zgłoś