Dodaj do ulubionych

nocne roboty

21.01.11, 11:23

Witam, czy może ktoś z tutaj obecnych wie o co chodzi z tymi "nocnymi robotami" na ulicy Elfów przy MDK nr 2 ??? Hmm ja gdybam, jest tama jakaś awaria / usterka ale bez przesady ! czy nie można tego robić / usuwać o normalnych godzinach. Dlaczego o godzinie 24 jestem zmuszona oglądać pomarańczową dyskotekę przez okna mieszkania (ale to nic) i słuchać tych wszystkich donośnych odgłosów maszyn nie dających spać. Czy ich nie obowiązuje '"cisza nocna" ? pewnie mogę sobie kupić stopery .....;)
Zastanawiam się czy tylko ja marudzę i narzekam, czy jeszcze jest ktoś niezadowolony I NIEWYSPANY ?
Obserwuj wątek
    • organista_pl Re: nocne roboty 21.01.11, 12:56
      I bardzo dobrze ze robią w nocy tak jak na całym świecie aby w dzień nie było korków wydaje mi się ze jesteś marudna
    • matams maruda jesteś i tyle!! zgrzęda tyska i nic więcej! 21.01.11, 13:23
      Jak będą pracować i blokować ruch w ciągu dnia to się odezwiesz, że korki, nie da się przejść, że mogli by to zrobić po za godzinami szczytu. Przeszkadza Ci pomarańczowy blask? Czy przeszkadza warkot maszyn?
      • meaby Re: maruda jesteś i tyle!! zgrzęda tyska i nic wi 21.01.11, 23:27
        matams
        niegrzecznie się odezwałeś

też miałam napisać że lepiej że robią w nocy niż w dzień
    • tasqa Re: nocne roboty 22.01.11, 11:27
      O jejku ! jakie wzburzenie.

To, że jest to droga/jezdnia/ulica – akurat nie ma nic do rzeczy. Miejsce te jest stale przejezdna ponieważ te „roboty” jej nie dotyczą, odbywają się poza ulicą (pomijając fakt, że jest to droga osiedlowa, na której z reguły się nic nie korkuje).

Chodzi o sam fakt robót ( nie drogowych!), głośnych, dających się we znaki. Mało dnia na załatwienie tego typu napraw ?

matams czy ja Cię wyzywam ? zły dzień miałeś czy taki wredny charakter ?

Miłego dnia ! – dzisiaj byli cicho ;)
      • gadzik3 Re: nocne roboty 23.01.11, 09:24
        Dzwonisz na policje w tej sprawie a firma, która hałasuje po godz 22 dostanie mandat za zakłócanie ciszy nocnej.
        • matams Re: nocne roboty 02.02.11, 12:46
          Za co i na jakiej podstawie mają dostać mandat? Jakiś przepis na to, paragraf? A ta pora po 22 to tez jakaś unormowana prawnie?
      • matams Re: nocne roboty 02.02.11, 12:45
        Czekaj, czekaj. Czytam swój post i nigdzie nie widzę, żebym Cie wyzwał. Chyba, że czytamy inne fora?
        • tasqa Re: nocne roboty 03.02.11, 15:50
          Tu cytat: "maruda jesteś i tyle!! zgrzęda tyska i nic więcej!"
          Autor matams
          • matams Re: nocne roboty 03.02.11, 23:19
            tasqa napisała:

> Zastanawiam się czy tylko ja marudzę i narzekam

Jeśli ktoś marudzi to jest marudą. Proste.
    • drobna Re: nocne roboty 23.01.11, 11:33
      a ja z okna ich nagrałam www.youtube.com/watch?v=ntXpHnlCHTo
      • mickewazowsky Re: nocne roboty 24.01.11, 06:54
        nie przypisuj nigdy więcej czyjejś rzeczy, pracy, wysiłku, pomysłu sobie. Zaraz odezwie się ktoś stwierdzając ze dziurę na tym filmiku osobiście rekami wygrzebał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka