man_x 13.06.04, 23:33 Tak to wyglada: PO - 27-28 proc LPR - 14-16 Samoobrona, 14-15, PiS - 11-12, SLD-UP - 11, PSL - 6-7, UW - 5, SdPl - 4 Frekwencja cos kolo 20%- zdaje sie ze najgorsza w Europie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzys00 Re: po wyborach..... 13.06.04, 23:38 LPR+Samoobrona ale bedzie wesolo w parlamencie europejskim- byleby wstydu nie bylo na cala europe Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Wyniki mojej komisji: 14.06.04, 02:08 Głosowało 370 na 1848 uprawnionych. Zdecydowane zwycięstwo PO - 151 głosów, PiS i SLD po 30-parę, LPR 20-parę, UW- 20, Samoobrona - kilkanaście (niezmiernie się cieszę!). Coś znaczącego chyba pominąłem. A osobą rządzącą na osiedlu był Jerzy Buzek:-) Nasz PerłaiŁotr 8 głosów. Pozdrawiam Przewodniczący Komisji Wyborczej Radex:-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: po wyborach..... IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 14.06.04, 15:03 Kilka uwag po wyborach do PE.: Frekwencja: Polacy sa pasywni i maja niestety wszystko w dupie. Wynik LPR: Ludzie, którzy oddali głos na LPR nie skumali o co chodzi z PE i jaka jest jego rola. Chociaż z drugiej strony nie ma się co dziwić skoro sam Romek Giertych tego nie wie. LPR jedzie do Strasburga by bronić Europy przed gejami, eutanazja i aborcją. Szkoda bo tym akurat PE sie nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: po wyborach..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:48 > Wynik LPR: Ludzie, którzy oddali głos na LPR nie skumali o co chodzi z PE i No niestety, znam osobę która głosowała na Pana Macieja Giertycha. I nie jest tajemnicą, że ludzie głosowali na nich głównie dlatego, że Radio Maryja tak powiedziało. Jak argumentowała ta osoba wybór LPR? "Bo to partia, która jak sama nazwa wskazuje rodzinę, to może przywrócą zasiłki i będą wspierać politykę prorodzinną". Niby podejście rozsądne, ale tylko pokazuje, że ludzie nie mają zielonego pojęcia na temat poglądów politycznych poszczególnych partii, czym różni się lewica (dla wszystkich lewica = komuniści) od prawicy, jakie mają poglądy na gospodarkę itp. Żeby nie było - ja tam do LPR nic nie mam, w przeciwieństwie do Samoobrony uważam, że jest to poważna partia, która ma coś konkretnego do powiedzenia. Także rodowód Pana Romana Giertycha jest godny uwagi. LPR to po prostu partia, z którą się poglądowo nie zgadzam. Nie podoba mi się natomiast, że zdobywają wyborców nie programem wyborczym, ale dlatego, że pewna rozgłośnia do tego nawołuje. Myślę z resztą, że Pan Giertych też wolałby wygrywać bardziej świadomie. Przy okazji - czy ktoś się orientuj kim dla Romana Giertycha jest Maciej Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: po wyborach..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 19:57 Maciej Giertych jest ojcem Romana Giertych. Dla mnie LPR to takie same gówno jak Samoobrona. Jak słuchm D.Grabowskiego lub M.Kotlinowskiego(wg. giełda papierów warościowych służy tylko spekulacji, boje w obronie majątku narodowego vide Polski Cukier etc.) jak przedstawiają LPRowskie poglądy na gospodarkę to mi się niedobrze robi. Dobry wynik jest też skutkiem ich kampanii wyborczej w Wawie, w której współrządzą z PiSem. Przypomnieli o swoim istnieniu zabraniając zorganizowania parady równości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: po wyborach..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:17 > w obronie majątku narodowego vide Polski Cukier etc.) jak przedstawiają > LPRowskie poglądy na gospodarkę to mi się niedobrze robi. Racja, nie przeczę i mowię, że się z nimi kategorycznie nie zgadzam. Miejscami rzeczywiście pokazują populizm, ale myślę, że to przez niewłaściwe osoby w ich ugrupowaniu. Nie wiem, może rzeczywiście za poważnie ich odbieram, ale dla mnie prezentują po prostu poglądy konserwatywnej endecji (bo chadecja to chyba za słabe określenie), z której znany był w przeszłości chociażby Pan Dmowski, a chyba nikt nie nazwie go dzisiaj populistą... > Dobry wynik jest też skutkiem ich kampanii wyborczej w Wawie, w której > współrządzą z PiSem. Przypomnieli o swoim istnieniu zabraniając zorganizowania > parady równości. Tutaj myślę, że była to suwerenna decyzja Pana Kaczyńskiego i to tylko do niego należy mieć pretensje o zamieszanie z paradą. Swoją drogą, fajnie wczoraj na antenie TVN-u ponajeżdżał na TVN, że za bardzo wspierają platformę. Powiedział to w iście zabawny sposób: "TVN to radiostacja, która wspiera platformę obywatelską, nie oszukujmy słuchaczy." ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: po wyborach..... 14.06.04, 20:49 LPRu nie lubię, Giertych mnie śmieszy gdy już się szykuje do przejęcia władzy w Polsce, ale to co najgorsze to Samoobrona. I dobrze, że wyborcy pokazali Lepperowi miejsce w szyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katna Unia Wolności 6,92% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 16:39 jeszcze nie splynely wyniki z wszystkich obwodow...czyzby 5 mandacik sie szykowal?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Unia Wolności 6,92% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:41 Podobno nie ma szans na piąty :-(. A szkoda, może by wtedy ktoś ze Śląska się dostał... Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Unia Wolności 6,92% 14.06.04, 20:44 7% przekroczyli, ale na 5 miejsce szans nie ma. Cieszę się jednak, że UW wróciła do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Unia Wolności 6,92% IP: *.local.pl / 62.233.185.* 14.06.04, 20:50 radexior napisał: > Cieszę się jednak, że UW wróciła do polityki. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Unia Wolności 6,92% 14.06.04, 21:11 radexior napisał: > 7% przekroczyli, ale na 5 miejsce szans nie ma. Cieszę się jednak, że UW wrócił > a do polityki. Ciekawe czy teraz bedzie latwiej dostac do naszego partlamentu? Z jednej strony tak. UW mogla nie przekroczyc progu wiec pewnie wiele osob zachowawczo zaglosowalo na PO. Teraz gdy ponad 5 % jest realne znajdzie sie wiecej ludzi gotowych glosowac na ta partie. Ale jest tez druga strona medalu. Do europarlamentu wyjada gwiazdy. Zobaczymy czy uda sie ich zastapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katna Re: Unia Wolności 6,92% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:45 UW na śląsku raczej bedzie miala mandat- wszystko zalezy od frekwencji, a na slasku zawsze byla spora. niestety na obecna chwile nie mozna wiele powiedziec, gdyz jeszcze nie wplynely wyniki z 46 komisji w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Szanowny Panie Przewodniczcy.... 14.06.04, 20:54 byly jakies ekscesy? ;-) Moze ktos zamanifestowal cos na karcie do glosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Jedyne co mierzi... 14.06.04, 21:05 ..to brak kreatywności rodaków: 50% wyborców wielgachne karty do głosowania kwitowało "Większych nie mieli?". Ludzie, pomyślcie że tak każdy może powiedzieć i jak chcecie być zabawni to wymyślcie coś oryginalnego!! Ekscesów brak, jeden pijany, jedna narzekająca na cały świat i kradzież kilku długopisów:-) Manifestów politycznych w ogóle nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Jedyne co mierzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:30 > ..to brak kreatywności rodaków: 50% wyborców wielgachne karty do głosowania kwi > towało "Większych nie mieli?". Ludzie, pomyślcie że tak każdy może powiedzieć i Hehe, moja babcia skomentowała, że dobrze, że lokale wyborcze dłużej niż zwykle, to może zdąży przeczytać :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex :-))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:43 I to było megakreatywne! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jedyne co mierzi... 14.06.04, 22:49 heheheh faktycznie jak powiedział radex meeeegakreatywne masz zabawną babcie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk były ekscesy 14.06.04, 22:48 były ekscesy. hehe zoabczcie to: www.radiobielsko.pl/?g=wiadomosci_pelne&id=3263 jestem ciekaw miny ten biednej kobiety ale aż mi jej poprostu żal. Odpowiedz Link Zgłoś