Dodaj do ulubionych

Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów

07.12.12, 19:35
Witam,

Czy wie ktoś skąd wzięło się opóźnienie związane z oddaniem budynku do użytku?
Mam wiele zbieżnych informacji od Dewelopera i chciałbym je porównać, ponieważ powoli przestaje być śmieszna opieszałość przedstawicielstwa Dewelopera.
Obserwuj wątek
    • antydeweloper2 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 08.12.12, 16:42
      Witam,
      może jest tak, że zima zaskoczyła dewelopera a nie drogowców :-p. Tak całkiem poważnie to coś jest na rzeczy bo z tego co się orientuje to część mieszkańców dostała aneksy do umów (ja dostałem i czekam na analizę) a pozostali nawet nie mają oficjalnej informacji o opóźnieniu.
      • lisia312 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 09.12.12, 09:29
        nie ma w Tychach takiej ulicy ;)
        • damektychy Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 09.12.12, 11:08
          Dziękuję za wrócenie uwagi na mój błąd - moje niedopatrzenie, nie mniej jednak temat nie dotyczy błędów ortograficznych a dyskusji samych zainteresowanych :)

Pozdrawiam
          • organista_pl Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 09.12.12, 18:09
            Niedopatrzenie ??? ahhahaha babol jak uj:P
      • miwal_404 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 11.12.12, 09:48
        Witaj. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w bloku na oś Familijnym ul. Wejchertów, czy możesz mi powiedzieć coś na temat tego bloku. Mam na myśli, czy swoją decyzję uznajesz za udaną? Czy w mieszkaniu dopatrujesz się usterek(niedoróbek). Czy jest coś, co gdybyś wiedział wcześniej, to nie zdecydował byś się na zakup tego mieszkania. Po prostu wystaw opinię swoją, na temat tego bloku. Dzięki za odpowiedź
        • damektychy Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 11.12.12, 10:05
          Witam,

Jeżeli chodzi o moją opinię, raczej jest pozytywna, chociaż było sporo poprawek, które zgłaszałem w momencie wstępnego odbioru kluczy, zostały one sukcesywnie usuwane, czasem z mniejszym lub większym poślizgiem niż było to ustalane z deweloperem, ale przez to przebrnąłem jeszcze z miare pozytywnym nastrojem.

Technicznie budynek wygląda na solidny i takie też sprawia wrażenie, więc mam nadzieję że w praktyce nie pojawią się jakieś poważne usterki.

Najważniejszsze, że sąsiedzi w większości to młodzi ludzie - bardzo sympatyczni, przynajmniej w mojej klatce:)

Na plus w mojej ocenie jest również lokalizacja, spokojna, w towarzystwie niskiej zabudowy.

Gdybym miał jeszcze raz możliwość jeszcze raz podejmować decyzję, pewnie byłaby taka sama.

W razie kolejnych pytań proszę o kontakt zajtzu@gmail.com
          • delphinea Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 20.12.12, 13:48
            Witam,
            My również nie żałujemy kupna tego mieszkania, wiadomo że pewne usterki zawsze się zdarzają, np. płyty nie zawsze są super równe, kąt 90 st okazuje się nie tak prosty jak być powinien. Na razie jest ok.
            Mam pytanie co do tych aneksów... czy ktoś wogóle nie zgodził się na podpisanie aneksu?
            Proszę o info
          • trojant Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 08.01.13, 21:11
            Witam,

A jak wygląda sprawa wygłuszenia mieszkań?
            Wiadomo, że na osiedlu 4 pory roku słychać wszystko co dzieje się w drugim mieszkaniu np. rozmowy, krojenie czy nawet pierdnięcie :) ...
            Nowe budownictwo pozostawia pod tym względem często dużo do życzenia. Jak to wygląda na osiedlu familijnym?
            • maruda_12 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 11.01.13, 15:04
              Trudno obiektywnie określić jak wygląda wygłuszenie, chyba że ktoś już tam mieszka. U mnie na razie słychać wiercenie sąsiada, ale to i w starym budownictwie słychać. Pomieszkamy, zobaczymy czy słychać jak np sąsiad kroi chleb ;)
              • lokator696 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 25.02.13, 19:00
                I tak oto Kochani sasiedzi,z budynku nr.2 jak sami widzicie nic nie bedzie :-(
                Ale za to z nieoficjalnych zrodel wiadomo juz,ze powstanie tam market,mam tylko nadzieje ze nie pod samymi balkonami.
                Pozdrawiam wszystkich
                • damektychy Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 25.02.13, 19:29
                  Witam,

Ciekawi mnie czy aby na pewno jest prawdą to co mówisz.
                  Fakt faktem Deweloper w tej sprawie milczy i nie chce puścić pary z ust..
                  Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzą się Twoje nieoficjalne doniesienia..
                  • antydeweloper2 Re: Osiedle Familijne Tychy - Wejhertów 04.03.13, 14:22
                    Ja słyszałem coś o wybudowaniu nowej parafii kościelnej. Mamy obecnie Państwo kościelne więc nie zdziwię się jeśli powstanie przed naszymi blokami taki obiekt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka