Gość: Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:48 W roku 2004 pożegnaliśmy wielu wielkich ludzi. Niestety rok 2005 zapowiada się nie lepiej... Taka wiadomość od rana... [`][`][`] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basturk Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: 80.51.254.* 21.01.05, 10:56 dokładnie.. niestety ich następców zabardzo nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdk Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:24 Zawsze budził mój szacunek. Był żarliwym patriotą, dobrym (tak sądzę chociaż go osobiście nie znałem) człowiekiem i rzeczywiście, wspominanym wszędzie ogromnym autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:31 No właśnie - autorytet. Ja jestem już z nowego pokolenia, które wychowywało się w III RP, ale od dziecka wpajając mi do głowy patriotyzm padały pewne nazwiska. Jan Nowak-Jeziorański był wśród nich. Te nazwiska to swoiste oparcie, myśląc jak być Polakiem myślę o tych ludziach. To dzięki tym ludziom nie chcę uciekać za granicę, chcę zostać w Polsce i pracować na rzecz jej wizerunku. Bo widzę, że ma to sens, że nie możemy pozwolić, aby po raz kolejny wywalczona wolność została zaprzepaszczona. Tylko... niestety coraz mniej nam zostaje tych autorytetów. Bardzo się boję, że już wkrótce zostaniem wśród ludzi takich jak Lepper, Giertych, Miller, Rokita. Nie żebym ich wszystich stawiał w jednym szeregu, ale z pewnością jedno ich łączy - brak pomysłu na przyszłość, kłócenie się o dzisiaj. Niestety brak nam - Polakom wśród ludzi obecnie aktywnych w polityce wyrazistego autorytetu, lidera, przewodnika. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś