Dodaj do ulubionych

[`] Jan Nowak-Jeziorański

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:48
W roku 2004 pożegnaliśmy wielu wielkich ludzi. Niestety rok 2005 zapowiada
się nie lepiej...

Taka wiadomość od rana...

[`][`][`]
Obserwuj wątek
    • Gość: basturk Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: 80.51.254.* 21.01.05, 10:56
      dokładnie.. niestety ich następców zabardzo nie widać
      • Gość: tdk Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:24
        Zawsze budził mój szacunek. Był żarliwym patriotą, dobrym (tak sądzę chociaż go
        osobiście nie znałem) człowiekiem i rzeczywiście, wspominanym wszędzie ogromnym
        autorytetem.
        • Gość: Paweł Re: [`] Jan Nowak-Jeziorański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:31
          No właśnie - autorytet. Ja jestem już z nowego pokolenia, które wychowywało się
          w III RP, ale od dziecka wpajając mi do głowy patriotyzm padały pewne nazwiska.
          Jan Nowak-Jeziorański był wśród nich. Te nazwiska to swoiste oparcie, myśląc
          jak być Polakiem myślę o tych ludziach. To dzięki tym ludziom nie chcę uciekać
          za granicę, chcę zostać w Polsce i pracować na rzecz jej wizerunku. Bo widzę,
          że ma to sens, że nie możemy pozwolić, aby po raz kolejny wywalczona wolność
          została zaprzepaszczona. Tylko... niestety coraz mniej nam zostaje tych
          autorytetów. Bardzo się boję, że już wkrótce zostaniem wśród ludzi takich jak
          Lepper, Giertych, Miller, Rokita. Nie żebym ich wszystich stawiał w jednym
          szeregu, ale z pewnością jedno ich łączy - brak pomysłu na przyszłość, kłócenie
          się o dzisiaj. Niestety brak nam - Polakom wśród ludzi obecnie aktywnych w
          polityce wyrazistego autorytetu, lidera, przewodnika. Szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka