Gość: ppp IP: 80.51.253.* 25.03.05, 13:45 Kto sie wybierze na rowerek mamy piekną i cudowna pogode !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sola Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:58 jeszcze się nie wybrałeś na ten rowerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galanonim Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:27 Nie chce mi sie logować bo zaraz wyjeżdzam do Pszczyny. Jest taka zaje..fajna pogoda, że szkoda w domu siedzieć. Ponoć w domu ludzie umierają, wiecie coś na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meti Re: Kto na rowerek??? IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 25.03.05, 15:33 ja wsiadam i jade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Kto na rowerek??? IP: 80.51.253.* 25.03.05, 21:37 I juz po rowerku naprawde cudowna pogoda była na rowerek i na spacerek oby tak dalej wiosna pełna parą Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 28.03.05, 20:19 Oj tak, przez święŧa zaliczyłem 100 km :-). I wciąż mam niedosyt. Tak, to jest to co uwielbiam, rowerem po naszych lasach... Chyba nic mnie nie odstresowuje bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 30.03.05, 12:16 No ja mam w końcu kolejny urlop. Tak więc nic innego mi nie pozostało w tak śliczną pogode jak sie zbierać i jechać w plener. W końcu nie wiadomo jak długo sie takie słoneczko utrzyma bez zachmurzeń. See you leater... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 30.03.05, 17:26 Ja też korzystając z ostatniego wolnego dnia od szkoły zrobiłem dzisiaj 42 km po okolicy... Pogoda naprawdę fajna, gdyby jeszcze nie ten wiatr... Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 30.03.05, 18:47 Wow, 42 km w takim wietrze ??? Naprawde robi wrażenie. Mi przewiało uszy i na tym dzisiejszy maraton zakończe. P.S. Nie wiem niestety ile ja robie km, tak więc nie moge sie "pochwalić" moimi wyczynami. Jedno co moge napisać to tyle, że fajnie sie jedzie z g. Żar i innych okolic. Może ktoś z Was zna jakieś fajne zakątki, trasy itp. na wypady rowerowe??? Czekam na propozycje, w końcu fajna pogoda żeby co nieco pozwiedzać;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 30.03.05, 19:59 > Wow, 42 km w takim wietrze ??? Jezdzilismy glownie po lasach, dlatego ze tam wieje mniej :-). > P.S. Nie wiem niestety ile ja robie km, tak więc nie moge sie "pochwalić" moimi Polecam zainwestowac w licznik, to naprawde przydatna rzecz jezeli ktos jezdzi choc troche wiecej... > wyczynami. Jedno co moge napisać to tyle, że fajnie sie jedzie z g. Żar i > innych okolic. No to widze, ze calkiem ladnie :-). Ja tez bardzo lubie jezdzic po Beskidach. > Może ktoś z Was zna jakieś fajne zakątki, trasy itp. na wypady rowerowe??? > Czekam na propozycje, w końcu fajna pogoda żeby co nieco pozwiedzać;) Oj jest bardzo wiele tras... Na pewno na poczatek proponuje wybrac sie lasem przez Kobior do okolic Pszczyny, albo z Kobiora mozesz tez skrecic na Zgon. Gdy bedzie mniej wialo to polecam trase w kierunku Oswiecimia, przez Cielmice. Bardzo ja lubie, kiedys ja tutaj opisywalem, moge poszukac. Ale jest caly czas asfaltem, na ten wiatr lepsze sa trasy przez las. No i krociotka trasa kolo Tychow, ktora bardzo lubie jak mam malo czasu - wjezdzam do lasu na Wilkowyjach lub Zwakowie i jezdze po tamtej okolicy (az do okolic Jeziora Paprocanskiego), sa tam stawiki (uwaga, listopadowa nawalnica poczynila spore szkody i sciezki przy stawikach sa czesciowo nieprzejezdne), mozna skrecic na Wyry lub na Gostyn. W okolicach Wyr mozna sobie po polach pojezdzic... Z Wyr juz blisko do Lazisk, tam jest taka fajna zazieleniona nieduza halda, a niedaleko niej maly lasek z calkiem fajnymi gorkami do zjezdzania. Blisko Wyr jest tez Mikolow, a w nim fajny park w okolicach basenu... A z drugiej strony mamy lasek murckowski i las w okolicach Wesolej... Mozna tez na Lysine jechac... Wokol Tychow jest tyle fajnych miejsc... Sam je wciaz z radoscia odkrywam :-). Planuje (o ile znajde czas) stworzyc strone internetowa z trasami rowerowymi po blizszych i dalszych okolicach Tychow. Moze sie przylaczysz do opisywania tras? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 30.03.05, 21:21 Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy umiałbym te wszystkie trasy opisać tak jak Ty to zrobiłeś. Widze że lubisz zwiedzać okolice Tychów co mnie cieszy. W końcu też jezdzimy "tu i ówdzie", a dobra rada od kolegi gdzie i kiedy jezdzić zawsze sie przyda. W sumie ja też jeżdże podobnie jak Ty w okolicach miasta, ale od kilku lat spodobało mi sie robienie "wypadów" jedniodniowych nieco dalej jak np. Częstochowa, Zakopane, Opole, Kraków itp. Co prawda nie jeżdżę w te miejsca codziennie jak dookoła jeziora, ale cały czas myśle nad nowymi punktami docelowymi;) Pewno jak sie domyślasz jeżdżę sam (zazwyczaj), gdyż tak jest bezpieczniej i wygodniej. Co sie zaś tyczy stronki internetowej na temat szlaków rowerowych to nie jest głupi pomysł. W końcu moda na jazde rowerkiem z dnia na dzień jest coraz większa, tym bardziej, że robi sie coraz cieplej. Sam w przyszłości myśle nad kupnem "cyfrówki" co pomoże mi zbierać zdjecia z miejsc, w których sie już było. Na razie musze sobie radzić pstrykając fotki zwykłym aparatem "Sjena". Co prawda jest to antyk, ale jestem z niego zadowolony i jakoś nie moge bez niego sie obejść. W końcu nie tylko na rowerku można pstrykać fajne foty. No ale chyba jak zwykle odeszłem od tematu za co b. przepraszam. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśniczy m jak miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 11:06 Tylko uważajcie i nie wchodzcie publicznie w ślinę , bastruk krązy po lasach i tropi sensację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: m jak miłość IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 11:55 buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:37 Popieram zrobienie stronki na necie. Będzie b. pomocna. Niestety nie jestem w temacie, nie pomogę. Z utęsknieniem będę oczekiwać efektów twojej pracy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyski Re: Kto na rowerek??? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.04.05, 20:51 racja Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 02.04.05, 20:52 Ciesze się, że strona jest oczekiwana :-). Postaram się zrobić co w mojej mocy, aby przed rozpoczęciem sezonu na dobre powstała - przynajmniej w jakiejś skromnej, prostej postaci. A później może uda ją się pociągnąć wspólnymi siłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyski Re: Kto na rowerek??? IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.04.05, 21:00 Nie zapomnij o stworzeniu forum dla stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 02.04.05, 21:04 Forum to nie wiem czy jest sens, bo wbrew pozorom stworzenie społeczności na forum, tak by forum nie było martwe nie jest rzeczą prostą. Ale na pewno pojawi się jakiś system komentarzy do tras, tak by każdy mógł dodawać swoje uwagi. A jako forum myślę, że świetnie sprawdzi się forum gazetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona.sz2403 Re: Kto na rowerek??? IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 10.04.05, 13:43 jeśli już ta stronka powstanie to dajcie mi znac na adres iwona.sz2403@wp.pl. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 10.04.05, 14:23 No za pieknej to dziś pogody nie mamy, ale "dla chcącego nic trudnego". Dobrze sie ubrać i życze szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 08:58 Pogoda niemal zawsze dobra na rower :o) Przerowerkowałam bezśnieżne okresy zimy i jestem zahartowana. Hulało się cudownie. Szczególnie po Jaroszowicach. Jak lasy wyschną polecam trasę właśnie z Jaroszowic do Katowic. Rewelacja. Nie jest tak uczęszczana jak ścieżki w okolicach Paprocan, Kobióra i Wyr. Chyba, że przez sarny... Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 13:54 Ostatnimi czasy spodobało mi sie szosowanie po mieście, między samochodami i pieszymi. Sucha i równa nawierzchnia to jest to;) Jeszcze jak do tego dodać szybką jazdę trasą Tychy-Pszczyna to adrenalina gwarantowana. Jakbyście zauważyli jakiegoś "kamikadze" to wiecie kto nim jest;)) "Żyj szybko, kochaj mocno i umieraj młodo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 13:58 Anonimie uważaj żeby nie ziścilo sie twoje motto Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 14:17 Zyta nie bój żaby. Panuję nad sytuacją;) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 14:22 Ty może panujesz, ale nie wiadomo jak poradzi sobie kierowca. A szczególnie początkujący lub o słabych nerwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:38 Takich idiotow jak Ty powinno sie odstrzelic zeby nie ryzykowali zycia innych! Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 14:58 > Takich idiotow jak Ty powinno sie odstrzelic zeby nie ryzykowali zycia innych! XYZ wiesz czemu Bóg kocha idiotów takich jak ja??? Bo tyle ich storzył:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Kto na rowerek??? 11.04.05, 15:25 A skąd wiesz, że jesteś tworem Najwyższego? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Sciezki rowerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 00:35 Wedlug UM w miescie jest 45 km drug rowerowych i ich siec sie zageszcza. Cos mi nie pasuje z tymi 45 km i z zageszczaniem. Gdzies powstaly ostatnio jekies sciezki? Chyba ze licza sie sciezki lesne ale tak to mozna latwo zwiekszyc do nawet 200 km. Chce wiedziec bo bym je dodal do planu miasta. Zobaczcie tez mapke na stronie www.umtychy.pl/? lang=pl&dzial=miasto&kat=ciekawostki4 Najbardziej mnie bawia numerki 9 i 4 :) UM by sobie wstydu nie robil :( Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Sciezki rowerowe 12.04.05, 09:29 Z tej mapki śmieję się od dawna. Ale zerknijcie na nią. Poszukajcie Jaroszowic. Proponuję Wam trasę ulicami: Goździków Spokojną (przedłużenie Goździków, nie zaznaczona na mapie) ze Spokojnej w lewo Kościelna i po prawej stronie zagajnik. Można zrobić rundkę naokoło zagajnika. W okresie wiosenno letnim lubią paść się tam sarny i... bocian. Potem Jaroszowicką, Długą, Wspólną i do końca Kościelną. Przechodzimy na drugą stronę Oświęcimskiej i Główną dojeżdzamy do kolejnego zagajnika. Przejdżamy przez zagajnik i jesteśmy przy Beskidzkiej, obok szpitala wojewódzkiego. Całkiem przyjemna i spokojna trasa. Czas od 1,5 do 2 godzin (w zależności od tego czy zalicza się jaroszowicki zagajnik). Dla szaleńców wystarczy godzina. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Sciezki rowerowe 12.04.05, 16:59 szczypior74 napisała: > Dla szaleńców wystarczy godzina. He, he, he to w sam ras dla mnie. Jak będzie okazja to sie wybiore tą trasą i zdam Ci relację. Dzięki za namiary;) Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 16.04.05, 20:24 Nocna jazda rowerkiem po mieście to jest to <OK> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolaażżż Re: Kto na rowerek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:42 Mamy tyle kilometrów ścieżek rowerowych w tychach,że długość ich napawa optymizmem,tylko w jakim stanie są te ścieżki, przeraża. kto wybierze się ulicą Sikorskigo w kierunku paprocan nich uważa, są tam same dziury,a nawierzchnia z płytek chodnikowych, pod wpływem tegorocznych mrozów zamieniła się w sypki i niebezpiecznie śliski żwir,a gdzie indziej jest nie lepiej, bo o ścieżki rowerowe w tychach nikt nie dba, w zeszłym roku na ulicy bielskiej wpadłem w dziurę rozkopaną przez wodociągi, złamałem koło i widelec, to cud że z tego wszystkigo wyszedłem bez szwanku. ale mi to czar rowerku!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: embi Re: Kto na rowerek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:41 Przygotowuje wlasnie mapki rowerowe do strony, zamieszczam tu probke, zeby sie dowiedziec czy mapka jest dosc czytelna i jest sens robienia takiego czegos, tym bardziej ze kolejne mapki beda troche bardziej skomplikowane. www.tychy.silesianet.pl/mapka_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty Re: Kto na rowerek??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:26 jak dla mnie czytelna Co do jakosci i ilości ścieżek, to miasto mogłoby jakiś program zrobić poprawy i zwiększenia ilości tras rowerowych. Opracować kompleksowy projekt i go realizować samodzielnie lub przy okazji innych inwestycji co do tras to polecam jazdę nasypem kolejowym od wiaduktu nad glinczańska do torow trasy katowice bielsko i dalej do Wyr, wzdłuż torów, trasa jest nie najlepiej przejezdna, ale mozna zobaczyć któredy biegnie główny gazociag miasta,a któredy woda z goczałkowic na północ, a na koniec dworzec w wyrach. Tor jest jeden, ale mozna w terenie dostrzec przygotowania (dawno porzucone) pod drugi. Do tego mozna spotkać jeszcze Strażnika Torów, jezdzi w te i wewte lokomotywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Rowery na tory, - Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:03 Gość portalu: bty napisał(a): > co do tras to polecam jazdę nasypem kolejowym od wiaduktu nad glinczańska do > torow trasy katowice bielsko i dalej do Wyr, wzdłuż torów, trasa jest nie > najlepiej przejezdna, ale mozna zobaczyć któredy biegnie główny gazociag > miasta,a któredy woda z goczałkowic na północ, a na koniec dworzec w wyrach Nie no rozbrajasz mnie... Wycieczka rowerem wzdłuż ruły z gazem i wodą i do tego jeszcze po torach. Ja proponuje szlakami tyskich trolejbusów, albo od przystanku do przystanku z przerwami na zajrzenie w lekture rozkładu jazdy ( można przy okazji przyjrzeć się trakcji trolejb. i dowiedzieć się skąd płynie prąd ) Jest jeszcze szlak samobójców, (odcinek kolejowy od st. Tychy Zwaków i 500 m. w stronę Tych ) nie ma miesiąca aby tam się ktoś nie podłożył, wiem to z relacji znajomych osób mieszkających tam ( o samobójcach rowerzystach nie słyszałem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Rowery na tory, - Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:27 co do obrażania i wulgaryzmów to widze, że są lepsi tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Rowery na tory, - Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:12 trza sie znizac do twego poziomu niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyski Re: Rowery na tory, - Bravo IP: *.unregistered.media-com.com.pl 29.04.05, 11:06 nie NA torach tylko WZDŁUŻ orientuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Rowery na tory, - Bravo 29.04.05, 12:15 No i czego sie czepiasz? Odwal sie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Do Embi 29.04.05, 11:28 Embi, rewelacja! Bardzo proszę o więcej. Jak wyczerpią Ci się pomysły na trasy w Tychach podeślę moje ulubione ścieżki z Tychów do Katowic. Piękne i mało ludne :o) Większość tyszan kieruje się w stronę Kobióra lub Pszczyny. A szkoda, bo w takich np. Bojszowach można poczuć się jak na Mazurach. Potwierdził to nawet mój znajomy warszawiak :o) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bty Re: Do Embi IP: *.crowley.pl 29.04.05, 11:40 szczypior podaj namiary na trasy do Katowic bo ja znam tylko jedna sensowna. Dojezdzasz do Kostuchny, skrecasz przy torach i potem wzdłuz lasu itd (trasa oznakowana) w Katowicach wyjezdzasz w parku leśnym. Trochę mi się trasa znudziła Ostatnio jechałem w sobotę, pełno ludzi jeździ tam na rowerach - to dobrze Skoro polecasz to w najbliżsyzm czasie wybiorę sie na południowy wschód Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Do Embi 29.04.05, 16:11 Muszę zerknąć na moją mapę-składaka. I opowiem next week. Pozdrawiam i życzę Wam i sobie słonecznego długiego weekendu :o) Odpowiedz Link Zgłoś
embitychy Re: Do Embi 27.05.05, 00:01 Czas na kolejne mapki. Zapraszam: www.tychy.silesianet.pl/trasy_rowerowe.php _____m_0v0_m_____ www.tychy.silesianet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Kto na rowerek??? 29.04.05, 14:09 Fajna mapka. I czytelna. Prosimy o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Kto na rowerek??? 01.05.05, 21:18 Świetna ta mapka! :-). Jak już pisałem w innym wątku, ja także pracuję nad tyskim serwisem rowerowym. Może połączymy siły? :-). Odpowiedz Link Zgłoś
salo Po przeczytaniu tego wątku 29.04.05, 12:02 stwierdziłam, że chyba już najwyższy czas aby mój rower wywlec z piwnicy. Szczypiorku, chyba Ty mówiłaś kiedyś gdzie można rowerek oddać do przeglądu, możesz mi przypomnieć ? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Po przeczytaniu tego wątku 29.04.05, 16:00 Z największą przyjemności :o) Serwisuję rower u Aurela, do wyboru: - w sklepie rowerowym w "butikach" przy ulicy Stoczniowców na osiedlu R - w sklepie na ulicy (o ile dobrze pamiętam) Elfów (obok dwóch sklepów komputerowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Po przeczytaniu tego wątku IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 30.04.05, 09:27 Embi - mapka dobra, tylko tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Po przeczytaniu tego wątku 01.05.05, 20:00 Serwisowałem tam rower w poprzednim sezonie (jeszcze stary). Generalnie nieźle, choć raz trafiłem na jakiegoś praktykanta chyba i musiałem mu osobiście pomagać przy wymianie wolnobiegu (bo sam nie umiał), za co przecież płaciłem... Ale ogólnie nieźle. Obecnie nowy rower serwisuje w ramach gwarancji w salonie w Katowicach. Daleko, ale jeżeli ktoś by chciał namiar to służę. Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: Kto na rowerek??? 01.05.05, 22:07 Mamy dziś 1 maja i jak nakazuje tradycja wielu ludzi wybiera sie na jakies "wypady". Jedni do znajomych, inni na spacer, a jeszcze inni siedzą po prostu w domu przy grillu. Ja natomist ze znajomym wpadliśmy kilka dni temu na pomysł, aby wybrac sie na wycieczkę rowerową do Wisły. Co prawda troche sie zasiedzieliśmy w Tawernie i można by powiedzieć, że wystartowaliśmy o 5:00 troszkę "wczorajsi". Na szczęście rano nie było tak sporego ruchu, więc wskoczyliśmy na "jedynkę" i pomkneliśmy do Wisły przez Bielsko. O tym, że strasznie zmarzneliśmy to już nie wspomnę, w końcu "odrobina" zimnego powietrza na nasz aktualny stan dobrze wpłynęła;)) Co prawda do Wisły nie dotarliśmy, bo zatrzymaliśmy się w Szczyrku, ale fakt że wycieczka nam sie udała jak mało która. Do domu wróciliśmy dopiero przed 16:00. Dlaczego tak póżno??? Bo po drodze zatrzymaliśmy sie jeszcze w Pszczynie, na małe conieco <piwo>. Jeżeli nie macie żadnej koncepcji na rowerowe wycieczki to po przeczytaniu tego krótkiego sprawozdania może też sie wybierzecie na podobny "wypad". Licze, że w razie czego takze sie podzielicie wrażeniami;) Pozdrawiam... radio94.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 No proszę 03.05.05, 12:21 A ja wczoraj (2 maj) szalałem w Wiśle :-). Tyle, że plan mieliśmy trochę inny, bo do Wisły dotarliśmy pociągiem i jeździliśmy sobie po górkach Apropos pociągu - jechaliśmy takim wagonem rowerowym, super wyremontowanym - niby 2 klasa, ale pierwsza w tym składzie mogła się przy nim schować - wagon na poziomie europejskim. Jakby ktoś jechał do Wisły to polecam pociąg w dni robocze - 7:11 z Tychów, 18:32 powrót z Wisły. Trasa: Wisła - Trzy Kopce Wiślańskie - Orłowa - Niebieskim i zielonym szlakiem do Brennej i Leśnicy, żółtym szlakiem do Dawnego Kamienia Granicznego, stamtąd na Zakrzosek, Trzy Kopce Wiślańskie i spowrotem do Wisły :-). Trasa przednia, choć trudna. Ale było super! :-). Odpowiedz Link Zgłoś
galanonim77 Re: No proszę 03.05.05, 18:19 Apropos pociągu - jechaliśmy takim wagonem rowerowym, super wyremontowanym - > niby 2 klasa, ale pierwsza w tym składzie mogła się przy nim schować - wagon na > > poziomie europejskim. Jakby ktoś jechał do Wisły to polecam pociąg w dni > robocze - 7:11 z Tychów, 18:32 powrót z Wisły. Słyszałem od kolegów którzy także jechali pociągiem z rowerami i mowili, że ponoć są specjalne "wieszaki" w wagonie na rowery. No proszę, w końcu jakies postępy nadchodza;) radio94.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: No proszę 03.05.05, 19:09 Tak, są wieszaki :-). Dzięki nim rower się nie przetacza przez wagon na zakrętach i nie obija :-). Ale te wieszaki to tylko część efektu - siedzenia, tapicerka, wykładzina na podłodze, wystrój wnętrza... Jak nie PKP! Choć to chyba tylko jeden taki wagon, kiedyś jechałem z Bielska innym - nie był taki fajny. Część rowerowa wyglądała jak stodoła (zwykle proste deski, jedynie polakierowane). Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: Kto na rowerek??? 08.09.05, 09:36 mimo spędzenia dwóch tygodni w "siodle" ciągle ciągnie mnie na rowerek, pogoda dopusuje więc heja..... Odpowiedz Link Zgłoś