izelka 17.10.05, 21:27 Było dziś u mnie dwóch gości, którzy oferowali usługe tele2(pod szyldem telekominikacji).czy ktoś cos słyszał może na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katek18 Re: usługa tele2 17.10.05, 22:04 Telekomunikacja to może i jest, ale na pewno nie Polska S.A. :-) Irytuje mnie ich nachalność - przychodżą do domu osobiście, dzwonią, przysyłają oferty pocztą - i nie były to zdarzenia jednorazowe. Zdarzyły mi sie nawet wizyty, miedzy którymi nawet dwa tygodnie nie minęło. A co do ich ofert to sie nie wypowiem, mało dzwonię to i się nie interesuję. Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: usługa tele2 18.10.05, 09:33 Hehe u mnie do biura przychodza przynajmniej raz na tydzien. Jednego razu przyszla kobieta, calkiem calkiem. Pogadalismy o dupie marunie bo od drzwi widzialem sygnature na papierach wiec jej w progu powiedzialem, ze nie jestesmy zainteresowani. Ona wyszla, skrecila w lewo i nawet pol minuty nie minelo a przyszedl jej kolega. To sie nazywa determinacja firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: usługa tele2 17.10.05, 23:34 Dokładnie tak - mówią, że są z Telekomunikacji, co jest nawet i prawdą, ale jednak nieładną sztuczką, bo nasuwa jednoznaczne skojarzenie z TPSA. Raczej radziłbym trzymać się od nich z daleka, jeżeli chcesz skorzystać z tańszych połączeń to zainteresuj się np. NOM-em. A najlepiej zainstaluj sobie na komputerze program Skype i kup słuchawki z mikrofonem do komputera za 20 złotych w supermarkecie lub komputerowym - on naprawdę wychodzi najtaniej (9 gr z VAT / min na stacjonarne po Polsce, Unii Europejskiej i USA - o każdej porze). Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: usługa tele2 19.10.05, 12:28 pawel1940 napisał: > zainstaluj sobie na komputerze program Skype i kup słuchawki z mikrofonem do > komputera za 20 złotych w supermarkecie lub komputerowym - on naprawdę > wychodzi najtaniej (9 gr z VAT/min na stacjonarne po Polsce, Unii > Europejskiej i USA - o każdej porze). Mam słuchawki i mikrofon :) Interesuje mnie obsługa tego programu tzn. łatwy czy trudny w obsłudze ? Mam dosyć wolne łącze. Czy połączenie jest możliwe niezależnie od rodzaju łącza internetowego ? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
hashi-tess Re: usługa tele2 19.10.05, 19:56 Wpisujesz w google skype iściągasz w języku polskim. Czy będzie program chodził na Twoim kompie? Po prostu ściągnij i sprawdz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: usługa tele2 20.10.05, 00:52 Program ściągnij z www.skype.onet.pl . Jest też oryginalna wersja amerykańska (żeby było śmieszniej - z polską wersją językową), ale raczej polecam korzystać z Onet, bo łatwiej z płaceniem itp. itd. Program jest banalny w obsłudze :-). Po prostu wstukujesz cyferki z klawiatury lub wybierasz myszką. Klikasz słuchaweczkę i dzwonisz! :-). Musisz tylko najpierw wykonać parę próbnych połączeń, żeby skonfigurować słuchawki i mikrofon (czasem w systemie są przyciszone, albo np. mikrofon całkiem wyciszony w systemi e itp.). Jest taki darmowy serwis w Skype, który pozwala przetestować ustawienia mikrofonu i jakość połączenia. Dodaj sobie użytkownika o nazwie "echo123" (Skype pozwala nie tylko dzwonić na telefony, ale też do innych użytkowników) i połącz się z nim. Po chwili usłyszysz samą siebie :-). Co do łącza internetowego - jeżeli jest zbyt wolne to niestety może być problem. Jednak mimo wszystko Skype ma jedne z najlepszych algorytmów kompresji, a więc czasem nawet na takich bardzo wolnych idzie :-). Po prostu spróbuj, a najlepiej przed kazda rozmowa polacz sie na chwile z echo123, zeby sprawdzic jaka jest jakosc Internetu w danym momencie. Poza Internetem ze Skype niestety korzystac sie nie da. A teraz ciekawostka na koniec. Skype zostal stworzony w 2003 roku przez kilku Skandynawow. Okolo miesiaca temu sprzedali oni ten program za okolo 2.6 miliarda dolarow. Dokladnie tyle. Program kupil serwis eBay. Niezle prawda? Zeby bylo smieszniej, w tego rodzaju technologie Ci ludzie wprawili sie tworzac popularne swego czasu oprogramowanie do kopiowania muzyki i filmow o nazwie KaZaA ;-). Odpowiedz Link Zgłoś