Dodaj do ulubionych

kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy

08.06.06, 17:20
Jestem na etapie szukania kuchni na wymiar, byłem w kilku studiach i najbardziej przypadła mi cenowo, wyglądem i obsługą w firmie TORUS w Tychach na Glince. Mam pytanie czy ktoś z forumoiwiczów miał kontakt z tą firmą, tzn. jak się wywiązują z zadania i czy robią dokładnie.
Obserwuj wątek
    • maccon Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 08.06.06, 20:35
      Jestem bardzo zadowolony... Polecam w 100 procentach!
      • morfeusz100 Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 09.06.06, 12:21
        Decoline na ryneczku kościoła na osiedlu H. Obok technikum Zegowskiego
        • darekjen Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 09.06.06, 14:49
          W decoline byłem ale cena mnie powaliła z nóg. a co kolejna wizytę było drożej, no a upust 150 zł na kuchni którą wyliczyli na 17000 rozbawil mnie do łez. tak więc zostanę przy torusie
    • lawia Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 09.06.06, 14:53

Ja zamawiałam blat do kuchni w TORUSIE i nie dość, że czekałam na niego chyba z miesiąc bo zawsze coś tam wypadało to na koniec okazało się, że nie ma takiego jak chciałam.
      • bozena15 Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 10.06.06, 16:21
        Ja zamawiałam kuchnię u p.Chwalczyka na rynku koło kościoła , jestem z mebli
        bardzo zadowolona.
    • tytus41 Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 10.06.06, 19:28
      A ja zapłaciłem za projekt 150pln w firmie "Heban" w Kobiórze.
      Wycenili ją na 5500pln bez montażu, transportu i dodatków.
      Zrobiłem trochę mniejszą sam i kosztowała mnie 1650pln.
      Nie chwaląc się "high quality", ale robiłem ją 3 miechy w piwnicy.
      Majsterklepkom polecam "Somę" i "Dorex" na Wilkowyjach, z ich pomocą zrobisz
      prawie każdy mebel.
    • asik740 Tylko nie "TORUS" 12.06.06, 09:04
      Zamawialam tez kuchnie w firmie TORUS. Czekalam ponad miesiac, chociaz
      zapewniali ze bedzie szybciej. Po miesiacu przyszli zamontowac szafki.
      Ostrzegam - trzeba patrzec jak robia, bo gdyby nie oko mojego tescia to szafki
      na jednej scianie wisialyby o 10 cm nizej niz na scianie obok. Po zamontowaniu
      szafek czekalam jeszcze 2 tygodnie na wykonczenie roboty, bo sie okazalo ze zle
      zrobili drzwiczki do szafek. Tylko ze mnie nawet nie poinformowali ze przyjda
      za kolejne za 2 tygodnie, a ja nie moglam sie rozpakowac po remoncie.W koncu po
      zrobieniu awantury u Pana Jakubka kuchnie mialam 2 dni przed Wigilią. SKANDAL.
      Nigdy nie skorzystalabym wiecej z ich usług.
      • darekjen Re: Tylko nie "TORUS" 12.06.06, 09:59
        dzięki za opinie .czekam na więcej bo jeszcze się zastanawiam
      • darekjen Re: do asik740" 12.06.06, 14:55
        a powiedz mi czy ogólnie poza opisanymi wpadkami jesteś zadowolona z jakości wykonania, dopasowanie elementów , estetyka itp.
        • asik740 Re: do asik740" 13.06.06, 10:37
          Tak jestem dosyc zadowolona, ale przy montowaniu niestety trzeba byc cały czas
          przy pracownikach, bo bardzo krzywo wieszają szafki, piec do zabudowy musieli
          poprawic bo byl krzywo zamontowany i kolo blatu zrobily sie szpary, drzwiczki
          do szafek nie byly podokrecane, prez co robily wrazenie krzywych. Po tych
          korektach i awanturze kuchnia jest OK. Po prostu trzeba na wszystko zwracac
          uwage.
    • anitaja Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 21.06.06, 15:01
      ja polecam przynajmniej wizualnie i cenowo Black Red White, projekt robią za
      darmo i mają ciekawe pomysły
      • mandok Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 21.06.06, 22:07
        Black Red White - meble gotowe ktore samemu sie montuje ,raczej nie robia
        mebli na konkretny wymiar podany prze klienta
        • darekjen Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 22.06.06, 00:16
          Niestety , w BRW są podobne ceny co w innych studiach, a też słyszałem ,że nie są najwyższej jakości. A ja chciałbym kuchnię z wyspą i chyba by tam nie zrobili, ale kto wie? muszę sie popytać. Na razie jednak zostaje przy Torusie - dostali nagrodę 1 miejsce na tyskich targach więc chyba też to do czegoś zobowiązuje( za pietruszkę chyba jej nie otrzymali )Na razie jeszcze czekam na odbiór mieszkania(niby czerwiec)dokonają dokładnych pomiarów i zobaczymy wtedy cenę. Zastanawiam się też nad blatami granitowymi cena ok 4000zł w firmie Hooder , no ale wszystko okaże się w praniu wiadomo kesz.
          • lawia Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 22.06.06, 08:58
            Skoro się na nich zdecydowałeś to życzę Ci więcej szczęścia niż miałam ja.
            Przypilnuj ich i poganiaj tak żebyś nie czekał miesiąc:-)
            • darekjen Re: kuchnia na wymiar w firmie "TORUS" Tychy 22.06.06, 20:48
              jeszcze do końca się nie zdecydowałem, ale przyznam że to najkorzystniejsza oferta, więc czekam na opinie o nich bo niestety żaden znajomy u nich nie robił
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka