Dodaj do ulubionych

NIE wojnie

27.02.03, 22:38
jestem przeciw rekoma i nogoma :)
Obserwuj wątek
    • pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:43
      ja nie jestem zwolennikiem tej wojny, ale nie podoba mi sie atmosfera anty
      amerykanska. przypomnijcie sobie 11 wrzesnia, tyle sie wtedy mowilo ze trzba
      zniszczyc terroryzm na swiecie. a mi sie wydaje ze ludzie juz o 11 wrzesnia
      zapomnielei
      • kaner Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:46
        no a amerykanie co robia??
        Glupki zmienili nawet nazwy French Fries
        na jakies Liberty
        Amerykance to sa popaprance, w glowach im sie poprzekrecalo
        jakby pepkiem swiata byli, a ten ich G.W. Busz
        to jakis idiota chyba ...
        te inteligentne wypowiedzi
        ehhhh
        • pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:55
          kaner napisał:

> no a amerykanie co robia??

a co robia muzulmanie??
          • kaner Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:58
            no coz kazdy ma swe racje
            i bedzie przy nich stal mniej lub bardziej wiernie

Muzulmanie, Zydzi, Chrzescijanie.... itd itp
            kazdy sobie rzepke skrobie...
            i co z tego?? Nigdy nic dobrego
            • pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:08
              kaner napisał:

> no coz kazdy ma swe racje
              > i bedzie przy nich stal mniej lub bardziej wiernie
              >
              > Muzulmanie, Zydzi, Chrzescijanie.... itd itp
              > kazdy sobie rzepke skrobie...
              > i co z tego?? Nigdy nic dobrego
              >

to nie jest tak, bo muzulmanie na przykald w zachdniej europie mimo tego ze
              zyja zwykle na koszt rzadow panstw ue, nie potrafia sie dostosowac. nie ucza
              sie jezyka, nie pracuja. rzady takich krajow jak holandia jedyne co moga zrobic
              to wyplacac im kase bo jak nie to beda kradli
              • Gość: Bywalec Re: NIE wojnie IP: *.unice.fr 28.02.03, 17:16
                pawel_1 napisał:

> to nie jest tak, bo muzulmanie na przykald w zachdniej europie mimo tego ze
                > zyja zwykle na koszt rzadow panstw ue, nie potrafia sie dostosowac. nie ucza
                > sie jezyka, nie pracuja. rzady takich krajow jak holandia jedyne co moga
                > zrobic to wyplacac im kase bo jak nie to beda kradli

We Francji jest podobnie. Jestem za wojna chociaz argumenty o broni masowego
                razenia nie do konca mnie przekonuja. Ja mam nadzieje, ze dzieki wojnie
                zostanie obalony Hussajn i wprowadzona demokracja etc., ktore pozniej zostanie
                rozciagnieta na inne kraja arabskie. Arabstwo trzeba zaczac cywilizowac, uczyc
                co to wolny rynek, prawa czlowieka etc.
        • Gość: Bywalec Re: NIE wojnie IP: *.unice.fr 28.02.03, 17:10
          kaner napisał:

> no a amerykanie co robia??
          > Glupki zmienili nawet nazwy French Fries
          > na jakies Liberty
          > Amerykance to sa popaprance, w glowach im sie poprzekrecalo
          > jakby pepkiem swiata byli, a ten ich G.W. Busz
          > to jakis idiota chyba ...
          > te inteligentne wypowiedzi
          > ehhhh

Jesli chodzi o inteligentne wypowiedzi Bush'a to Chirac ostatnio robi wszystko
          zeby mu dorownac jesli nie przescignac.
    • man_x Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:10
      dobrze gdyby wojny wogole nie bylo
      ale cos mi sie wydaje, ze jak to pozostawimy w tylko rekach inspektorow na
      dobre to nie wyjdzie
      czy nie lepiej zaufac amerykanom i dac im wolna reke w odsunieciu sadama od
      wladzy?
      • pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:12
        najlepiej bylo by go odsunac od wladzy bez wojny ale saddam sie latwo nie podda
    • Gość: obserwator Re: Do antyamerykanów IP: osz2:* / 10.62.16.* 27.02.03, 23:39
      Gdyby nie ci Amerykanie źli i niedobrzy to dalej byśmy byli jedną z prowincji
      II Rzeszy i jej wodza. W przeciwieństwie do francuzów którzy są najbardzierj
      tchórzliwym narodem amerykanie wiedzą co chcą i wiedzą co robią.Nie jestem
      jakimś fanatykiem ameryki i jestem ogólnie przeciwnikiem wojny. Ale nie
      zauważyliściew jak Irak se gra w kulki z ONZ-tem??????? Trzeba być chyba ślepym
      żeby tego nie widzieć. Niektórzy pisali o biednym narodzie Irackim, który
      bedzie uciskany przez Amerykanów. temu narodowi już chyba gorzej być nie może
      niż jest. Codzienne egzekucje, wszędzie wiszące portrety Saddama itp. czy myśmy
      już zapomnieli jak żyje się podczas reżimu????? Kiedy nic złego nie można
      powiedzieć na władze, wszytsko jest kontrolowane, portrety wodza, codzienna
      propaganda?!!! Zgodze sie że wojna jest złem ale w przypadku Iraku jestchyba
      koneczna. Ten jeden człowiek rośnie w siłe dzięki słabości Europy a konkretnie
      paru państw jak np Francji.Zapomnieliście już jak zaatakował 10 lat temu bronią
      biologiczną i chemiczną Kurdów (czyli część swojego narodu) teraz będzie to
      samo. Takich ludzio ttrzeba eliminować bo są niebezpieczni. tak samo powinno
      byc w przypadku Korei Północnej- gdzie codziennie tysiące ludzi umiera z głodu
      a oni się zbroją i urządzanją huczne przyjęcie urodzinowe wodza. jeden człowiek
      możę zamienić półwysep koreański i okoliczne regiony w pył na 100-200-300!!!!!
      kiedy zrozumiecie że są to ludzie niebezpieczni. Zapomnieliscie jak hitler
      dostał sie do władzy??? Wtedy też Europa zach nie przejmowała się nim tak jak
      obecnie saddamem i wodzem Korei Pł Kim Dzon Ilem czy jak mu tam. Przemyślcie
      to. W przypadku Iraku pokojowo sie nie da tego rozwiązać bo Irak tego nie chce.
      • kaner Re: Do antyamerykanów 27.02.03, 23:44
        Co fakt to fakt, ale...
        Przede wszystkim amerykanie zarobili na I i II wojnie
        tak tak
        Ich przemysl rozwinal skrzydla dzieki produkcji
        na rzecz wojny sam nie ponoszac strat
        Cala potega USA tkwi w tych dwoch wojnach
        • man_x Re: Do antyamerykanów 27.02.03, 23:57
          kaner napisał:

> Co fakt to fakt, ale...
          > Przede wszystkim amerykanie zarobili na I i II wojnie
          > tak tak
          > Ich przemysl rozwinal skrzydla dzieki produkcji
          > na rzecz wojny sam nie ponoszac strat
          > Cala potega USA tkwi w tych dwoch wojnach

nie do konca zgadzam sie z twoim zdaniem
          owszem zarono pierwsza jak i druga nie odbywaly sie (no...,moze troszke) na
          terenie stanow i dlatego nie poniesli duzych kosztow, wprost przeciwnie
          napedzili tym swoja gospodarke, ale na pewno nie stworzyli swojej potegi na
          tych wojnach.....
    • franck Dobry arab to martwy arab! 07.03.03, 16:00
      To czy wybuchnie wojna to mnie wali kompletnie. Niemniej trzeba cos zrobic z
      tymi dzikusami arabami, ktorych jest coraz wiecej w Europie. Zjezdzja sie do UE
      bo chca zyc w dobrobycie, a nie respetuja porzadku i regul, ktore w niej panuja
      i dzieki ktorym ten dobrobyt zostal osiagniety.

Dlatego Europa musi zostac zderatyzowana!

• pawel_1 Re: Dobry arab to martwy arab! 07.03.03, 23:39
        i to jest w nich najgorsze ze oni nie potrawia sie przystosowac do warunkow
        panujacych w europie. dlatego na przykald w holandi cenia polakow jako sile
        robocza, bo my przyjezdzamy tam ciezko pracujemy a pozniej wyjezdzamy do
        siebie. araby siedza tam nie pracuja i wcale nie chca wyjechac. europa za kilka
        moze kilkanascie lat bedzie miala duzy problem z kilku milionem
        niereformowalnych muzulmanow
    • Gość: damcio Re: NIE wojnie IP: *.media / 10.10.7.* 07.03.03, 19:38
      a ja jestem za, nie mozna tolerować tyrana, który dodatkowo jest groźny dla
      swiata, taka postawa juz raz nie wyszła światu na zdrowie, hussajn 12 lat nie
      zważał na polecenia ONZ i to jest dostateczny powód za jego siłowym rozbrojeniem
      • kaner Re: NIE wojnie 08.03.03, 09:43
        Jakos dziwnie Fidel Castro jest tez Tyranem i nic nie robia
        w Bialorusi tez jest dyktatura i na Ukrainie i guwno ich to obchodzi
        Korea otwiera elektrownie atomowe
        ale w Iraku sie cos dzieje bo od razu wojska wysylaja
        Tak Tak Amerykance sa zbyt uzaleznieni od ropy pewnie ich zasoby w Texasie sie koncza i potrzebuja nowych SWOICH zrodel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka