kaner 27.02.03, 22:38 jestem przeciw rekoma i nogoma :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:43 ja nie jestem zwolennikiem tej wojny, ale nie podoba mi sie atmosfera anty amerykanska. przypomnijcie sobie 11 wrzesnia, tyle sie wtedy mowilo ze trzba zniszczyc terroryzm na swiecie. a mi sie wydaje ze ludzie juz o 11 wrzesnia zapomnielei Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:46 no a amerykanie co robia?? Glupki zmienili nawet nazwy French Fries na jakies Liberty Amerykance to sa popaprance, w glowach im sie poprzekrecalo jakby pepkiem swiata byli, a ten ich G.W. Busz to jakis idiota chyba ... te inteligentne wypowiedzi ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:55 kaner napisał: > no a amerykanie co robia?? a co robia muzulmanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: NIE wojnie 27.02.03, 22:58 no coz kazdy ma swe racje i bedzie przy nich stal mniej lub bardziej wiernie Muzulmanie, Zydzi, Chrzescijanie.... itd itp kazdy sobie rzepke skrobie... i co z tego?? Nigdy nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:08 kaner napisał: > no coz kazdy ma swe racje > i bedzie przy nich stal mniej lub bardziej wiernie > > Muzulmanie, Zydzi, Chrzescijanie.... itd itp > kazdy sobie rzepke skrobie... > i co z tego?? Nigdy nic dobrego > to nie jest tak, bo muzulmanie na przykald w zachdniej europie mimo tego ze zyja zwykle na koszt rzadow panstw ue, nie potrafia sie dostosowac. nie ucza sie jezyka, nie pracuja. rzady takich krajow jak holandia jedyne co moga zrobic to wyplacac im kase bo jak nie to beda kradli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: NIE wojnie IP: *.unice.fr 28.02.03, 17:16 pawel_1 napisał: > to nie jest tak, bo muzulmanie na przykald w zachdniej europie mimo tego ze > zyja zwykle na koszt rzadow panstw ue, nie potrafia sie dostosowac. nie ucza > sie jezyka, nie pracuja. rzady takich krajow jak holandia jedyne co moga > zrobic to wyplacac im kase bo jak nie to beda kradli We Francji jest podobnie. Jestem za wojna chociaz argumenty o broni masowego razenia nie do konca mnie przekonuja. Ja mam nadzieje, ze dzieki wojnie zostanie obalony Hussajn i wprowadzona demokracja etc., ktore pozniej zostanie rozciagnieta na inne kraja arabskie. Arabstwo trzeba zaczac cywilizowac, uczyc co to wolny rynek, prawa czlowieka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: NIE wojnie IP: *.unice.fr 28.02.03, 17:10 kaner napisał: > no a amerykanie co robia?? > Glupki zmienili nawet nazwy French Fries > na jakies Liberty > Amerykance to sa popaprance, w glowach im sie poprzekrecalo > jakby pepkiem swiata byli, a ten ich G.W. Busz > to jakis idiota chyba ... > te inteligentne wypowiedzi > ehhhh Jesli chodzi o inteligentne wypowiedzi Bush'a to Chirac ostatnio robi wszystko zeby mu dorownac jesli nie przescignac. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:10 dobrze gdyby wojny wogole nie bylo ale cos mi sie wydaje, ze jak to pozostawimy w tylko rekach inspektorow na dobre to nie wyjdzie czy nie lepiej zaufac amerykanom i dac im wolna reke w odsunieciu sadama od wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: NIE wojnie 27.02.03, 23:12 najlepiej bylo by go odsunac od wladzy bez wojny ale saddam sie latwo nie podda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Do antyamerykanów IP: osz2:* / 10.62.16.* 27.02.03, 23:39 Gdyby nie ci Amerykanie źli i niedobrzy to dalej byśmy byli jedną z prowincji II Rzeszy i jej wodza. W przeciwieństwie do francuzów którzy są najbardzierj tchórzliwym narodem amerykanie wiedzą co chcą i wiedzą co robią.Nie jestem jakimś fanatykiem ameryki i jestem ogólnie przeciwnikiem wojny. Ale nie zauważyliściew jak Irak se gra w kulki z ONZ-tem??????? Trzeba być chyba ślepym żeby tego nie widzieć. Niektórzy pisali o biednym narodzie Irackim, który bedzie uciskany przez Amerykanów. temu narodowi już chyba gorzej być nie może niż jest. Codzienne egzekucje, wszędzie wiszące portrety Saddama itp. czy myśmy już zapomnieli jak żyje się podczas reżimu????? Kiedy nic złego nie można powiedzieć na władze, wszytsko jest kontrolowane, portrety wodza, codzienna propaganda?!!! Zgodze sie że wojna jest złem ale w przypadku Iraku jestchyba koneczna. Ten jeden człowiek rośnie w siłe dzięki słabości Europy a konkretnie paru państw jak np Francji.Zapomnieliście już jak zaatakował 10 lat temu bronią biologiczną i chemiczną Kurdów (czyli część swojego narodu) teraz będzie to samo. Takich ludzio ttrzeba eliminować bo są niebezpieczni. tak samo powinno byc w przypadku Korei Północnej- gdzie codziennie tysiące ludzi umiera z głodu a oni się zbroją i urządzanją huczne przyjęcie urodzinowe wodza. jeden człowiek możę zamienić półwysep koreański i okoliczne regiony w pył na 100-200-300!!!!! kiedy zrozumiecie że są to ludzie niebezpieczni. Zapomnieliscie jak hitler dostał sie do władzy??? Wtedy też Europa zach nie przejmowała się nim tak jak obecnie saddamem i wodzem Korei Pł Kim Dzon Ilem czy jak mu tam. Przemyślcie to. W przypadku Iraku pokojowo sie nie da tego rozwiązać bo Irak tego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Do antyamerykanów 27.02.03, 23:44 Co fakt to fakt, ale... Przede wszystkim amerykanie zarobili na I i II wojnie tak tak Ich przemysl rozwinal skrzydla dzieki produkcji na rzecz wojny sam nie ponoszac strat Cala potega USA tkwi w tych dwoch wojnach Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Do antyamerykanów 27.02.03, 23:57 kaner napisał: > Co fakt to fakt, ale... > Przede wszystkim amerykanie zarobili na I i II wojnie > tak tak > Ich przemysl rozwinal skrzydla dzieki produkcji > na rzecz wojny sam nie ponoszac strat > Cala potega USA tkwi w tych dwoch wojnach nie do konca zgadzam sie z twoim zdaniem owszem zarono pierwsza jak i druga nie odbywaly sie (no...,moze troszke) na terenie stanow i dlatego nie poniesli duzych kosztow, wprost przeciwnie napedzili tym swoja gospodarke, ale na pewno nie stworzyli swojej potegi na tych wojnach..... Odpowiedz Link Zgłoś
franck Dobry arab to martwy arab! 07.03.03, 16:00 To czy wybuchnie wojna to mnie wali kompletnie. Niemniej trzeba cos zrobic z tymi dzikusami arabami, ktorych jest coraz wiecej w Europie. Zjezdzja sie do UE bo chca zyc w dobrobycie, a nie respetuja porzadku i regul, ktore w niej panuja i dzieki ktorym ten dobrobyt zostal osiagniety. Dlatego Europa musi zostac zderatyzowana! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_1 Re: Dobry arab to martwy arab! 07.03.03, 23:39 i to jest w nich najgorsze ze oni nie potrawia sie przystosowac do warunkow panujacych w europie. dlatego na przykald w holandi cenia polakow jako sile robocza, bo my przyjezdzamy tam ciezko pracujemy a pozniej wyjezdzamy do siebie. araby siedza tam nie pracuja i wcale nie chca wyjechac. europa za kilka moze kilkanascie lat bedzie miala duzy problem z kilku milionem niereformowalnych muzulmanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damcio Re: NIE wojnie IP: *.media / 10.10.7.* 07.03.03, 19:38 a ja jestem za, nie mozna tolerować tyrana, który dodatkowo jest groźny dla swiata, taka postawa juz raz nie wyszła światu na zdrowie, hussajn 12 lat nie zważał na polecenia ONZ i to jest dostateczny powód za jego siłowym rozbrojeniem Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: NIE wojnie 08.03.03, 09:43 Jakos dziwnie Fidel Castro jest tez Tyranem i nic nie robia w Bialorusi tez jest dyktatura i na Ukrainie i guwno ich to obchodzi Korea otwiera elektrownie atomowe ale w Iraku sie cos dzieje bo od razu wojska wysylaja Tak Tak Amerykance sa zbyt uzaleznieni od ropy pewnie ich zasoby w Texasie sie koncza i potrzebuja nowych SWOICH zrodel Odpowiedz Link Zgłoś