kaner 16.04.03, 09:28 <a src='forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=59&w=5672224'>Ciekawa dyskusja na temat KZK GOP :) </A> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaner Re: KZK GOP 16.04.03, 09:29 Sorry pomylka :( <a href='forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=59&w=5672224'>Ciekawa dyskusja na temat KZK GOP</A> Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: KZK GOP 16.04.03, 09:30 cos mi nie wychodzi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=5672224 moze tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: KZK GOP 19.04.03, 16:08 Jakiś kolo z Gliwic uważa tyskie przedsiębiorstwo za najlepsze na śląsku, i ja się z nim zgadzam.W ogóle cieszę się,że nie jesteśmy razem w GOPie,nieprzyłączenie się Tychów,myślę opłaciło się i dla PKMu i dla naszych pasażerów.firma działą sprawnie,rozwija się,modernizuje tabor itd.No i ten ładne (choć kwestia gustu) żółto-zielone barwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: KZK GOP IP: 213.216.88.* 19.04.03, 20:12 Nie zachwycałbym się aż tak MZK Tychy. Owszem, pod wieloma wzgledami przewyższa KZK GOP, jednak ma też swoje minusy. Wiele razy doświadczyłem ich, szczególnie podczas świąt, sylwestrów itp. okazji, gdy MZK Tychy obcina o pewnych godzinach przewozy i koniec. Co ma wtedy począć biedny i niezmotoryzowany pasażer? Na szczęście może skorzystać z KZK GOP - i tak jest niestety co święta :-(((. Ja rozumiem, że kierowcy autobusów też chca mieć wolne, ale organizatorzy komunikacji tez powinni postawić się czasem w sytuacji pasażera, który wracając z pracy (a wielu pracuje też w święta) nie ma jak dostać się do domu - tak wiele się mówi o tym, aby ograniczać w miastach ruch prywatnych samochodów oraz aby przesiadać się do środków komunikacji publicznej - oczywiście idea jest dobra, ale nie z takim podejściem MZK... POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: KZK GOP IP: 213.216.88.* 19.04.03, 20:15 ...aha, o nocnych liniach organizowanych przez MZK Tychy to juz nawet nie wspomnę :-)))... Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: KZK GOP 19.04.03, 21:15 W sumie sam sobie odpowiedziałeś.Sprawa czy powinni jeździć w święta czy nie jest NIE do roztrzygnięcia i pogodzenia.To nie jest kwestia lepszości czy gorszości danego przewoźnika.Wiesz,na zachodzenie w większości sklepy w niedzielę są zamkniete.I nikt nie narzeka,bo potrafi postawić się w sytuacji gdyby sam musiał iść tego dnia do pracy.To samo w święta. A przecież nie ma sytuacji,że w ogóle autobusy nie jeżdżą-po prostu z mniejszą częstotliwością są puszczane(tzw. próba kompromisu) Moim zdaniem podejście MZK i PKMu(patrząc ogólnie) jest dobre,dużo robią by firma na siebie zarabiała i była konkurencyjna. Zresztą z autobusów MZK korzysta właśnie KZK GOP,co potwierdza jej konkurencyjność. A PKM nie bedzie na siłę tworzył 'odświętnych' autobusów by przewieść kilku pasażerów.I tak już wiele robi-np.zakup mikrobusów i małych autobusów by obsługiwały linie i godziny o małym natężeniu-to jedyne przedsiębiorstwo wyposażone w tego typu pojazdy na Śląsku! A spójrz na tabor,tu już GOP(poza może Gliwicami i Katowicami) pozostaje daleko w tyle.No i jeszcze EKOLOGIA,znów Tychy górą. Trudno jedynie powiedzieć coś o liniach nocnych.Wydaje się,że powinno coś takiego powstać.Ale z drugiej strony PKM ma odpowiednich specjalistów, i myślę,że zrobili już kalkulację czy jest zapotrzebowanie i opłacalność. JA TAM JESTEM WIELKIM FANEM TYSKIEGO PKMu. WEJDŹ SOBIE NA www.mzk.pl-tam są ciekawe rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: KZK GOP 19.04.03, 23:10 a na dodatek zarezerwowali sobie swietna domene- mzk.pl!!! Odpowiedz Link Zgłoś