salo 13.08.03, 11:25 Właśnie zjadłem pomidora - po 1,20 za kg - i tak sobie myślę, że mamy teraz ogrom tanich warzyw i owoców. Uzupełniacie naturalnymi metodami witaminki ? Jeśli tak, to jakie macie preferencje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magi Re: Warzywa i owoce IP: *.unregistered.media-com.com.pl 19.08.03, 19:05 Mniam mniam... jaki pyszny temat!!!! Pomidorki są the best! Ale nie zapominajmy o cukiniach, bakłażanach i PAPRYKACH! Podsmażyć cebulkę z czosnkiem, uzupełnić to wodą (lub bulionem czy wywarem) i w tym sosiku dusić pokrojoną w kosteczkę cukinię, kolorowe papryki i obrane ze skórki pomidorki. do tego świeża bazylia lub oregano i mamy pycha sosik, który możemy zeżreć/spożyć/skonsumować z ryżem lub kuskusem. A na deserek równie tanie teraz winogrona lub śliweczki... Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Witaj Magi! IP: serwer:* / 192.168.16.* 19.08.03, 21:34 Fajnie, że wróciłaś, ale nie gadajcie mi o żarciu! Od rana daję koncert pawiowy. Zjadłem wczoraj zepsutego dżemu i męczę się od tego czasu :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Witaj Magi! 19.08.03, 23:12 Gość portalu: Radex napisał(a): > Fajnie, że wróciłaś, ale nie gadajcie mi o żarciu! Od rana daję koncert > pawiowy. Zjadłem wczoraj zepsutego dżemu i męczę się od tego czasu :-((( Takze witam wszystkich po kilkudniowej nieobecnosci. No, nie widac zeby byl tutaj specjalny tlok;-) Wracajac jednak do watku: Radex, w wakacje dzemami sie opychasz? lepsze sa swieze owoce. w kazdym badz razie wyrazy wspolczucia. Uwaga! Powoli zaczyna sie sezon na gruszki-uwielbiam je ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Witaj Magi! 20.08.03, 00:04 man_x napisał: > > Takze witam wszystkich po kilkudniowej nieobecnosci. No, nie widac zeby byl > tutaj specjalny tlok;-) > Wracajac jednak do watku: Radex, w wakacje dzemami sie opychasz? lepsze sa > swieze owoce. w kazdym badz razie wyrazy wspolczucia. > Uwaga! Powoli zaczyna sie sezon na gruszki-uwielbiam je ;-) Tłok jakby wreszcie się robi:-) A co do dżemu to jadłem go chyba po raz pierwszy od miesiąca. Czysty niefart:( Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Warzywa i owoce 26.08.03, 09:36 Gość portalu: magi napisał(a): >A na deserek równie tanie teraz winogrona lub śliweczki... Smacznego! Przy upałach na deser polecam schłodzonego melona, znakomite ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Warzywa i owoce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 01:17 Świeżutkie pomidorki i ogóreczki takie co rosną przed moim oknem . Gdy wracam z pracy i mam trochę czasu to wchodzę do "foliaka" i słyszę jak one rosną! A potem to już tylko kilka oliwek serek feta i mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Warzywa i owoce 20.08.03, 16:31 Własnie takie domowe i nasze pomidory są pyszniutkie-ja bardzo uwielbiam pomidry malinowe czy malinówki na to mówią. A te co sprzedają w hipermarketach to takie dziadostwo ze wogóle ichnie kupuje. S atk niedobre jakieś takie blade bez smaku i zapachu prawdziwych pomidorów. FUJ Radex nie przejmuj sie. Wyobraź sobie że po takim pysznym dżemie leżysz na łódce na rozkołysnaym morzu....::::''''':::__::__;;;;'''''''':::::_______ Odpowiedz Link Zgłoś
salo Sałatka grecka :) 26.08.03, 09:58 Gość portalu: Rena napisał(a): > potem to już tylko kilka oliwek serek feta i mniam mniam. Zgadzam się, że "mniam mniam", tylko skąd wziąść u nas dobrą fetę ? Jaką Ty kupujesz ? Ja po wielu wpadkach przestałem kupować fetę :( Pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Warzywa i owoce IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 11:07 Ja się od kilku dni wspomagam multivitaminowym musem, bo natura przygotowała mi letni zjazd różnych wirusów i choróbsk. Ki-ki-kissmaria Odpowiedz Link Zgłoś
salo Pojawiają się już grzyby, 01.09.03, 10:36 które osobiście uwielbiam, duszone z cebulką i śmietaną :)) Uh, aż mi ślinka cieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Warzywa i owoce IP: *.unice.fr 01.09.03, 13:35 Ja tam ostatnio konsumuje tylko banany bo najtansze 1,30 euro. Reszta za droga, piwo tansze-w sklepie puszka 1 euro, a w knajpie od 4-6 euro(kilo brzoskwin 4,5 euro). Ach, co popieprzony kraj, o wspolnej polityce rolne UE nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Warzywa i owoce 01.09.03, 14:05 Wracaj do Polski, brzoskwinie po 4 zł. (nie euro), banany poniżej 2 zł., a piwo TYSKIE w sklepie 2,35 zł. w knajpach różnie od 3 zł w górę :) Wracaj, co się tam będziesz męczył ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Warzywa i owoce IP: *.unice.fr 01.09.03, 14:10 Jeszcze tylko 3 tygodnie i bede w Tychach. A jak sie napije Tyskiego po 9 miesiacach przerwy to chyba juz pierwszym lykiem sie nawale;-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Warzywa i owoce 01.09.03, 14:19 Miętkie serce mam, jakby co mogę pomóc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Warzywa i owoce IP: *.tsi.tychy.pl 03.11.03, 12:18 A my już wyciagnęliśmy zimowe przetwory: korniszony, sałatkę konserwową i ogórki kiszone. Mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Warzywa i owoce 03.11.03, 14:43 Z zimowych przetworów posiadamy tylko konfitury z wiśni, truskawek i czarnych jagód - takie jak Babcia robiła - pyszności :) Odpowiedz Link Zgłoś