bbuziaczekk 03.08.08, 19:09 Gdzie są dobre kebaby w Tychach? Dobre były na rynku koło koscioła na rogu ale niestety juz tego tam nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: Kebaby w Tychach 04.08.08, 14:37 Dla mnie dobry kebab powinien się wykrawać z kawałków mięsa, a nie z mielonego. Szczerze już dawno nie widziałam takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
goon Re: Kebaby w Tychach 04.08.08, 14:52 Całkiem niezłe są w Donerze przy Realu (w budkach obok ronda) i świetne są u turka koło leclerca - fastfood.blox.pl/2008/05/Fast-Food-Konfrontacje-cz18.html - zwłaszcza dobre są te w kubku. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 04.08.08, 16:42 Zajadałam się tymi kebabami w kubku,póki 3 razy pod rząd nie znalazłam w nich czarnego tureckiego włosa...Fuj!odechciało mi się...3 razy dawałam mu szanse,3 razy ją zaprzepaścił;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Kebaby w Tychach 03.09.08, 12:01 Nie przejmuj sie:) ja kiedys w Pizza Hut w Katowicach w pizzie znalzałam długiego włosa, odechciało mi sie jeść... zwróciłam im delikatnie uwagę z przerażeniem zabrali i przyniesli nową + gratiss wszystko dla innych (bylismy w 4 osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
kanaliza2010 Re: Kebaby w Tychach 07.11.10, 20:23 Jeżeli Ty lubisz jeść kebab u turka kolo Leclerc'a to chyba nigdy nie jadłeś prawdziwego kebab'a. Podstawą jest tu cięte mięso a nie posklejana mielonka nie wiadomo z czego i o bliżej nieokreślonym kolorze. Uważaj chłopie bo się kiedyś zatrujesz jak już nie chwyciłeś czegoś w stylu Helikobakter Pyroli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 26.08.08, 11:38 Po pierwsze, wiesz co to jest kebab? Kebab to są kawałki mięsa nabite na patyk i pieczone jak szaszłyk. Ale jeśli już w Polsce nazwą kebab określa się "donera" to idźmy tą drogą. Zatem prawdziwy kebab (doner), jest wykrawany z baraniego mięsa mielonego. Wersja z mięsem drobiowym jest tylko urozmaiceniem na potrzeby rynku. Niestety Tychy zostały zdominowane przez drób... Znam 3 lokale w Tychach gdzie podają baraninę: naprzeciwko Reala, Drink Bar koło torów na Grota Roweckiego no i koło Leclerca z prawdziwymi Turkami! Zagadam z nimi, może dadzą się namówić na włączenie do menu porządnego sosu chilli. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 26.08.08, 14:31 Właśnie u tych prawdziwych Turków jadłam kebab(doner)w kubku!!Popatrz,co polecają to bedziesz wiedział! Powinni chować te swoje czarne włosięta pod jakąś czapką,czy coś,żeby nie było niespodzianek-obrzydliwych niespodzianek... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 26.08.08, 23:42 wole włosy fachowców w jedzeniu niż zepsute żarcie przygotowywane przez dzieciaka z ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 27.08.08, 07:17 To smacznego!!!!A jak po raz kolejny wyciągniesz włosa spomiędzy zębów,pomyśl ciepło o tych FACHOWCACH,którzy nawet nie potrafią zadbać o higiene swojego miejsca pracy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 27.08.08, 09:40 nie wszystko złoto co się świeci :] jeśli będę chciał zjeść coś nieskazitelnego to pójdę na roweckiego koło getin banku zapłacic 20 zl za kebaba :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 27.08.08, 10:09 Rób jak uważasz,ja wiem jedno-nigdy więcej kebabu od Turków(przynajmniej tych spod Leclerca).Zresztą i tak jestem na diecie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 27.08.08, 11:26 w zasadzie chodzi tylko o to, że na włosa równie dobrze mogłaś się natknąć w tym kebabie jak i w każdym innym (no moze poza tym na roweckiego ;p ). Oczernianie turków za ten incydent jest niesprawiedliwe, bo wiele kebabów serwuje znacznie gorsze niespodzianki, choć nie zawsze zauważalne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 27.08.08, 13:34 Masz rację,że wszędzie mogłam natknąć sie na taką niespodziankę,ale wątpię,że wszędzie aż 3 razy pod rząd...Ja ich nie oczerniam,bo cieszę się,że to własnie Turcy robią kebaby,a nie Polacy,ale uwazam,że mogliby bardziej się postarać. A tak jeszcze mała uwaga:jacy oni się powolni!!!!!Dwie osoby przed nami i godzina czekania;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 28.08.08, 09:45 z tymi trzema razami pod rząd to trzeba było od razu, chyba że nieuważnie czytałem ;p za to należy się kopniak w dupe, to fakt. A jeśli chodzi o szybkość przygotowania hmmm... to niekoniecznie jest wada, fast foof fast foodem ale jednek im dluzej przygotowywane tym wieksza szansa ze bedzie dobre ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 28.08.08, 12:47 Czytanie ze zrozumieniem i w miarę uważnie,to jednak trudna umiejętność;-) Od początku pisałam o trzech razach!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 29.08.08, 17:27 Zupełnie niepotrzebnie;-)Napisałam to z uśmiechem... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 31.08.08, 12:41 wiem, że niepotrzebnie, gdybym naprawdę był urażony to bym już nie pisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
saxegaard Re: Kebaby w Tychach 17.08.08, 10:37 Parę miesięcy temu w Sasie właśnie znalazłem w kebabie kawałki skóry z włoskami. Od tej pory nie jem tam już niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Kebaby w Tychach 11.08.08, 09:38 W Tychach nie ma dobrych kebabów, bo więcej "trawska" dodają niż dobrego mięska. Bardzo dobre kebaby są w Oświęcimiu u "Turka" duży wybór, pycha mięsko i kebeb jest ogromny:) Odpowiedz Link Zgłoś
goon Re: Kebaby w Tychach 11.08.08, 16:36 I bardzo dobrze, że jest tyle "zielska", dzięku temu są to jedne ze zdrowszych fastfoodów (nie zdrowych, ale tylko zdrowszych w porównaniu do frytek, zapiekanek czy hamburgerów). Dodatkowa porcja witaminek nikomu nie zaszkodzi, a jak ktoś chce więcej mięsa to można sobie zamówić różne specjale i xxl. A co do samego mięsa to faktycznie, niewiele jest lokali z mięsem jakości przynajmniej przyzwoitej - pamiętam jak zjadłem kebaba z nieistniejącej już budki przy tesco - myślałem że sie pożygam, bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Kebaby w Tychach 12.08.08, 08:54 Źle mnie zrozumiałeś, lubię "zielsko" i "trawkę":))) zajadam się sałatkami:) ale w kebabach czesto sa niepropocjonalne ilości cebuli,sałaty i czerwonej kapusty w stosunku do mięska, ot takie oszukiwanie klienta:) czasami mam wrażenie jakbym tylko to jadła:) lubię kebaby dobrze zrobione i takie sa w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
dotttek Re: Kebaby w Tychach 11.08.08, 23:59 taaaa oświęcim :D mój luby jak chce mnie udobruchać - pojedziemy do oświęcimia na kebaba :P [i cholera zawsze daje sie na to nabrać] Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Kebaby w Tychach 13.08.08, 22:37 A gdzie w Oswiecimiu jest ten kebab u Turka ? gdzie dokladnie bo nie znam za bardzo Oswiecimia ale moze kiedys podjade sprobowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Kebaby w Tychach 14.08.08, 14:28 W ryneczku w uliczce na przeciwko kościoła, jak bedziesz jechała od Tychów i miniesz w Oświecimiu most z rzeką, zaraz za mostem, pierwsza uliczka w prawo, jest reklama, napewno trafisz po zapachu...:) ech aż mi ślinka cieknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dotttek Re: Kebaby w Tychach 15.08.08, 02:03 ten tyski kolo leklerka sie nie umywa dzis probowalam - chociaz ciasto maja lepsze niz w oswiecimiu - miesko jest jakies takies. [standardowo bez salatek bralam miesa w cholere ale srednio smaczne i cholernie tluste ale nie takim wewnetrznym tluszczem tylko wyciekajacym - emmmm.. rozumiecie? :D ] ten z oswiecimia powinien byc wyznacznikiem dobrych kebabow ever :D Odpowiedz Link Zgłoś
lucdec Re: Kebaby w Tychach 15.11.10, 20:28 Zgadzam się co do jakości kebabów w Oświęcimiu. Jadłem też w Jaworznie w tej samej firmie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce Antalya kebap i wsystko jasne. Ale muszę przyznać, że ostatnimi czasy, jeżeli już jadam w Tychach to tylko na Bibliotecznej - wybieram wersję z tortilą i z dodatkiem odrobiny salsy - naprawdę niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
nica85 Re: Kebaby w Tychach 17.08.08, 13:07 Bardzo dobre kebaby są na pętli na paprocanach, pychotka:) Odpowiedz Link Zgłoś
lift-90 Re: Kebaby w Tychach 19.08.08, 10:55 Dobre kebaby sa w donerze kolo reala polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agaslad Re: Kebaby w Tychach 01.02.09, 13:27 polecam kebab - Tychy, Aleja Jana Pawła 10 ( z tyłu hotelu Tychy) bardzo dobre mięso www.kebab-tychy.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Kebaby w Tychach 20.03.09, 12:18 spróbowałam i taki sobie - średni, nic specjalnego, po prostu mnie nie zachwycił Odpowiedz Link Zgłoś
kikka1981 Re: Kebaby w Tychach 08.03.09, 19:52 witam koło e'leclerka jest znowu otwarty kebab wprawdzie nie ma już turków bo przejął tą budke nowy właściciel ale kebab jest zdecydowanie lepszy,mięcho super z tego co wiem wołowina z baraniną a nie jak wszędzie kurczak, nie żałują do bułek sosik super,a nie jakiś kefir polecam Odpowiedz Link Zgłoś
jasem_1 Re: Kebaby w Tychach 12.03.09, 10:14 A ja tam z kolei nic nie kupie. Wkurzyłem się jak byłem głodny na maxa i wracałem z Cieszyna na Stare Tychy. Myślę sobie, że sobie zjem tam, miałem 10 minut czasu, żeby coś zamówić na wynos i co? Godzina 19.00 a tam zamknięte... Odpowiedz Link Zgłoś
sasadi Re: Kebaby w Tychach 13.04.09, 22:59 Ja powiem jedno w chyba nie jedliście dobrego kebaba!!! W Tychach to jest ehhhhhh musiałabym przeklnąć Żywiec porazka , doner co za siano mięso !! Mieszkam w Tychach ale na kebaby jeżdze do Mysłowic nie pamięta co to za dzielnica ale nie trudno znaleźć przy głównej drodze Brzezinka albo coś podobnego super Kebab od Turasa a nie od Pani Stasi bleeeeee. Zjadliwy Tyski kebab to przy leclerku ( mgłam zrobić błąd bo nie chodze do tego sklepu) Odpowiedz Link Zgłoś
majkaola Re: Kebaby w Tychach 29.06.09, 14:05 przy leklerku jest nowy właściciel, kebeb stał się bylejaki!!! szkoda, u Turków był o niebo lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 29.06.09, 16:38 Rzeczywiście...w co drugim były wstrętne czarne kudły!Fuj! Może chociaż teraz mają kebab bez dodatków... Z drugiej strony może to właśnie przez te dodatki był taki smaczny??:-)) Poza tym do szału doprowadzało mnie to,że czekało się na jedzenie pół godziny!bo ruchy to on miał,jak stara baba. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: Kebaby w Tychach 29.06.09, 19:22 Doszlam do wniosku ze najlepsze kebaby sa w Sasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fokus1977 Re: Kebaby w Tychach 03.07.09, 00:54 ja powiem tak...w Tychach jadłem już kebab wszędzie:)(bo jestem smakoszem ze tak powiem:))-a najlepsze? na petli,budka przy leclercu,jaho-tam mam pewne dobre zarełko słyszałem ze na merino otwarły sie turasy-pojechałem,zjadłem i to był pierwszy i ostatni raz...masakra-cipią sosu,mieso chyba z bawoła takie czarne,bułki wyciagane z worka na smieci xD-dzięki-zostane przy swoich sprawdzonych:) a najgorszy w miescie to chyba pseudo kebab Wypas-jak ktos chce zjesc wegetariana to polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
tamira1 Re: Kebaby w Tychach 29.06.09, 23:14 Słyszałam, że kebab z leclerka został przeniesiony gdzieś w rejony merino :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piu_grande Re: Kebaby w Tychach 06.07.09, 21:44 Na merino są najlepsze kebaby. Zawsze swierze i mnóstwo mięsa facet daje. Pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
kikka1981 Re: Kebaby w Tychach 09.07.09, 23:06 na merino to sie mozna po tych 'wypasionych'kebabkach rozchorować... ja tam nie jadłam ale moi dwaj koledzy mieli pecha i sie zatruli,więc z tą pychotką to troche przesadziłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia361 Re: Kebaby w Tychach 28.07.09, 21:51 polecam kebab przy Pubie Zywiec pyszne lepszych w tychach nie jedlismy i bardzo miła i szybka obsługa za wyjątkiem tej szczuplutkiej brunetki ale tamte starsze to super babki i robia wszystko takie wypasione Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta23 Re: Kebaby w Tychach 31.07.09, 12:57 Wybraliśmy się do nowego kebabowego clubu w Metro, bo stwierdziliśmy że skoro nowy lokal to na pewno będzie chciał na początku sie pokazać i będzie pycha. Hmm, nie podszedł nam wcale. Mięsa jak na lekarstwo, co prawda spory wybór dodatków, ale nawet sos nie była taki fajny jak myśleliśmy. Pani bardzo miła i uprzejma i to jest plus. Natomiast kebab w cieście w doner (na przeciw reala) dostaję w ciepłym naleśniku, a ten był niestety zimny mimo iż od razu wzięliśmy się za jedzenie. To już wolę Doner lub Grzybka. Pozdrawiam kebabowych maniaków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zmienmyto Re: Kebaby w Tychach 03.08.09, 09:39 a co powiecie na kebab w pasażu Tesco? Mnie całkiem smakował. Ale tak naprawdę to wszystkie kebaby w mieście są z jednego wora. Mięso już przygotowane kupują w hurtowni, więc nie ma co się doszukiwać smaczków. Ale, jak się nie ma co się lubi... Dobre kebaby jadłem u Turka w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
kafe_luko Re: Kebaby w Tychach 06.09.09, 15:39 My tez byliśmy w Kebab Klubie w Metrze i bardzo nam smakowało. Dużo mięsa, dużo dodatków, nawet można sobie wybrać własną kompozycję dodatków! Przynajmniej pierwsze miejsce gdzie można usiąść w miłej atmosferze. Nasze pierwsze zamówienie było darmowe, bo wygraliśmy na automatach :))))) a co do minusów to szkoda że tylko drobiowe mięsko, ale może się rozwiną i będzie większy wybór ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kkondrat Re: Kebaby w Tychach 06.09.09, 21:29 tylko JAHO ul. Nad Jeziorem, bardzo blisko pętli trolejbusowej na paprach. Odpowiedz Link Zgłoś
dotttek Re: Kebaby w Tychach 07.09.09, 20:46 Pojawił się nowy kebabownik. na bielskiej obok przystanku autobusowego. mięso wieprzowe dobre. zjadłam dziś zobaczymy jak będę żyła jutro :D Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Kebaby w Tychach 11.09.09, 01:16 Najlepsze kebaby są jak się jedzie od straży pożarnej w kier. na Katowice. Za autokomisami na wysokości Wartogłowca, na łuku lekko w prawo. Potem ok.70km główną drogą i jest Kraków. Aż dojdziesz do ul.Grodzkiej. Tam jest kebab z mięsem wołowym, tak jak Bóg/Allah przykazał, a nie z filetami z pożal się Boże/Allahu kurczaka, ciętym piłą a la Stihl... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Re: Kebaby w Tychach 25.10.09, 07:59 Allah przykazał robić kebab z baraniny, a nie z wołowiny... Może się mylę ale Turcja nie jest znana z hodowli bydła :) Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Kebaby w Tychach 24.11.09, 23:59 Może się mylę ale Turcja nie jest znana z hodowli bydła :) Oj, czepiasz się... Kawy po turecku też twierdzą, że nie znają :) Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re : Do remo29..... 01.12.09, 11:13 ....dowiedziałam się,że w nazwie "KEBAB WYPASIONY" ...znaczy duże porcje jadła,a nie dotyczy to hodowli bydła w Turcji! Proszę....zastanów się zawsze nad odpowiedzią.....po prostu bzdur nie wypisuj,nie jest to nawet zabawne!Miłego dnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
ddd-123 Re: Kebaby w Tychach 22.11.09, 22:43 najlepsze kebaby są na osiedlu R , jest nowy właściciel,wczoraj jadłem ,dużo pysznego mięska ,polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia361 Re: Kebaby w Tychach 01.12.09, 15:23 Najlepszy jaki jedliśmy a jemy dużo i czesto to kebab przy knajpie żywiec robia go super a szczególnie w cieście Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Kebaby w Tychach 24.11.09, 23:17 Obok przystanku autobusowego....na Niepodległości...w pobliżu apteki i przychodni "4".....jest taki napis:"KEBAB WYPASIONY".Nie byłam,ale intryguje mnie ...."wypasiony".Ciekawe,co tam serwują? Odpowiedz Link Zgłoś
easysebastian Re: Kebaby w Tychach 31.08.10, 02:07 uwielbiam jesc kebaby i najlepszy kebab gdzie najbardziej mi smakował to był z tyłu hotelu tychy na jana pawła tam gdzie stare solarium było poprostu rewelacja. Tylko przypadkiem nie pomylcie z tym kebabem obok bo będzie masakra:). kebab nazywa sie su ve ates czy jakos tak. dobre są jeszcze na Z u spoconego. polecam tu i tam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia361 Re: Kebaby w Tychach 31.08.10, 09:15 No nam akurat tam nie smakował według nasze paczkowej opini to kebab przy żywcu jest rewelka duze i smaczne w cieście to nie da sie dojeść polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia361 Re: Kebaby w Tychach 03.11.10, 14:43 najgorszy syf to za hotelem wlasnie po solarium to co że duże ale to jest duzy syf Odpowiedz Link Zgłoś
lolenkaa Re: Kebaby w Tychach 31.08.10, 10:58 Właśnie te kebaby gdzie było soolarium za hotelem tychy są ochydne. Ostatnio skusiłam się tam i poprostu wyrzuciłam do kosza prawie cały. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
easysebastian Re: Kebaby w Tychach 31.08.10, 13:26 tam dają dużo i tego nie da się przejesc, a ty chyba jadlas w tym malym wstretnym kebabiku. wszystkim moim kumplom smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Kebaby w Tychach 31.08.10, 22:19 A mi ostatni bardzo smakował kebab w cieście(już więcej nie kupie takiego w bułce)obok Sasa.Zmierzła laska go robiła,ale smak był ok.Dobry sos musztardowy,sałatki itd. A może smakuje mi dlatego,że nie mam zbyt wybrednego,"fransuskiego"podniebienia?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszypraptak Re: Kebaby w Tychach 02.11.10, 22:41 Jeśli chodzi o tego kebaba obok sasa Barkebab czy jakoś tak , to maja dobre mięso robione przez turków, a nie przez polskie firmy, porządny sos czosnkowy a nawet curry, i są ogromne Odpowiedz Link Zgłoś
1-smieszek Re: Kebaby w Tychach 10.11.10, 22:25 Sprawa kebaba, najwazniejsza sprawa w okresie przed wyborami. Macie problemy w Tychach wagi panstwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kafe_luko Re: Kebaby w Tychach 01.12.10, 19:11 Ja polecam Kebab Klub w Metrze. Mają najlepsze zapiekanki w mieście - nie z mrożonek - wszystko sami robią!!! No i jeszcze pyszne mini hot dogi za 1,70. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arekipenia Re: Kebaby w Tychach 03.02.11, 09:37 Kebab w Tesco w Tychach - fujj! Mięso mega przesolone, twarde - nie dało się tego zjeść! Ciekawe czemu to mięso było takie słone - wiadomo- dobry punkt w sklepie, dużo głodnych ludzi się przewija to zjedzą wszystko nawet stare mięso! Nie rozumiem polityki działania właściciela tego punktu. Na uwagę również zasługuje Pani, która tam obsługuje -masakra! Wiecznie obrażona! Najgorszy kebab jaki jadłam! W ogóle nic dobrego tam nie ma do zjedzenia. Szkoda więcej słów. Polecam natomiast, jak ktoś będzie w Oświęcimiu kebab Tourus naprzeciw PKP, kawałek dalej za centrum handlowym Niva -na rondzie prosto w stronę PKP. Dobry i w super cenie! Odpowiedz Link Zgłoś