Dodaj do ulubionych

tankini - help

18.09.09, 17:19
poszukuję tankini dla swojej mamy. rozmiar biustonosza 30GG, mama ma 158 wzrostu. Musi to być coś chyba usztywniającego, biust jest duży, mama w wieku średnim. Nie sądzę, żebym znalazła coś w polskich sklepach, ale może w zagramanicznych? Są na figleaves, ale boje sie, że za długie.

A tak BTW, bywam tu bardzo rzadko, więc przekazuję: podziękuj tym dziewczynom z internetu, pierwszy raz od 4o lat mam porządny biustonosz :) - dziękuje mama, wierna klientka dopasowanej.
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: tankini - 32GG 18.09.09, 17:26

• marciasek a po co usztywniane? 19.09.09, 01:01
        Nie wiem ile lat ma Twoja mama, ja mam 37 i zaręczam, że nie jest mamie potrzebne tankini usztywniane, jeno dopasowane. Usztywniane trudno kupić, jeśli już to w fasonie plunge, który akurat dojrzałym biustom może nie służyć, poza tym po kapieli gąbka strasznie długo schnie (zimnooo). I teraz kwestia długości - wiem, jakie to ważne, bo mam również problem z długością, tyle, że w drugą stronę. Najkrótsze tankini wydaje się produkować Panache, możesz poszukać czegoś od nich. Freya i Lepel też mogłyby pasować. Fantasie raczej omińcie, one są dość długie.

A gdybyś zadała to pytanie w wątku o kostiumach kąpielowych albo w ratunkowym, to prędzej otrzymałabyś odpowiedzi, pewnie byłoby ich więcej i nie trzeba by było podbijać ;-)
        • aga_sama Re: a po co usztywniane? 20.09.09, 20:08
          inaczej, mama chce wszyty biustonosz. Znalazłam dostępne panache sorrento,
          zobaczymy :)
          • marciasek Re: a po co usztywniane? 20.09.09, 21:08
            KAŻDE tankini polecane na Lobby ma wszyty biustonosz, zazwyczaj z zapięciem z
            tyłu :)
          • akj77 Re: a po co usztywniane? 21.09.09, 13:18
            aga_sama napisała:

> inaczej, mama chce wszyty biustonosz. Znalazłam dostępne panache sorrento,
            > zobaczymy :)

Mam tankini sorrento, opisałam na Wygodnych:
            wygodne.eu.org/blog/2009/07/02/sorrento-czyli-sztuka-kompromisu/
            Podtrzymanie mogłoby być lepsze (nie nadaje się jako top, ale jak na kostium
            może być). Jest bardzo dużomiskowe i dość luźne w obwodzie. Ma bardzo, bardzo
            szerokie (prawie na plecach) i wysokie na mostku fiszbiny. Jeśli mama planuje
            się opalać, to nie w tym kostiumie, bo jest wysoko zabudowany i potem nie będzie
            mogła założyć dekoltu w szpic.
            Jest też dość długie, na mnie akurat (177 cm, ale wysokie majtki).
            Nie jestem z niego do końca zadowolona, chociaż ma swoje zalety. Jedną z nich
            jest to, że można je teraz dość tanio kupić, oraz kolor turkusowy :)
            • marciasek Re: a po co usztywniane? 21.09.09, 17:09
              No i proszę, jak subiektywną rzeczą jest postrzeganie świata. Ot kwestia długości tankini Sorrento: ja tez się do niego przymierzałam i nie kupiłam bo uznałam za mocno za krótkie (tez z wysokimi majtkami), a jestem tylko o 5 cm wyższa od Ciebie... :)
              • akj77 Re: a po co usztywniane? 21.09.09, 18:04
                marciasek napisała:

> No i proszę, jak subiektywną rzeczą jest postrzeganie świata. Ot kwestia długoś
                > ci tankini Sorrento: ja tez się do niego przymierzałam i nie kupiłam bo uznałam
                > za mocno za krótkie (tez z wysokimi majtkami), a jestem tylko o 5 cm wyższa od
                > Ciebie... :)

Może ja mam proporcjonalnie więcej w nogach? Faktem jest, że Sorrento sięga mi
                akurat do majtek i wygląda z nimi prawie jak kostium. Oczywiście podwija się
                przy chodzeniu, no i jak pływam i jestem wyciągnięta, to też mam goły brzuch,
                ale już nie przesadzajmy.
                • marciasek Re: a po co usztywniane? 21.09.09, 20:21
                  a widzisz, a to zależy od tego, czego ktoś oczekuje od kostiumu. Bo ja kupuję
                  tankini po to, żeby mi brzuch zakrywało. Jakbym miała taki, któego bym się nie
                  wstydziła pokazywać, chodziłabym w bikini a nie w tankini ;-)

zakładam, że to nie chodzi o proporcje w długości naszych nóg, tylko właśnie o
                  odmienne oczekiwania wobec kostiumu oraz, być może, o proporcje w szerokości ;)
                  czyli krótko mówiąc jestem tłusta a ty nie
                  • akj77 Re: a po co usztywniane? 24.09.09, 10:49
                    > a widzisz, a to zależy od tego, czego ktoś oczekuje od kostiumu. Bo ja kupuję
                    > tankini po to, żeby mi brzuch zakrywało. Jakbym miała taki, któego bym się nie
                    > wstydziła pokazywać, chodziłabym w bikini a nie w tankini ;-)
                    >
                    > zakładam, że to nie chodzi o proporcje w długości naszych nóg, tylko właśnie o
                    > odmienne oczekiwania wobec kostiumu oraz, być może, o proporcje w szerokości ;)
                    > czyli krótko mówiąc jestem tłusta a ty nie

Ha, a ja myślałam, że przeciwnie, i że mierzyłaś mniejszy obwód/rozmiar (ja 75H)
                    i dlatego było za krótkie :)
                    Mogłabym Ci pokazać to moje na maila (możesz się odezwać na gazetowy).
                    Tankini było kompromisem. Mój brzuch nie nadaje sę do pokazywania, ale uznałam,
                    że na dobrze dopasowany kostium jednoczęściowy nie mam szans ze względu na
                    wzrost i jak czasem wylezie pasek skóry, to trudno.
                    • marciasek mierzyłam 32HH i 34G 24.09.09, 12:03
                      u mnie jest jeszcze problem mocno zaznaczonej sylwetki klepsydry - zbyt krótkie tankini podnosi mi się wysoko, tam gdzie ma najwęziej. Tankini wybrałam z tego samego powodu co ty i tez godzę się na pasek skóry, ale w Sorrento miałam tej skóry szeroki pas, a nie pasek. BTW, jak będziesz jeszcze kiedyś kupować tankini, to wypróbuj sobie Fantasie, są znacznie dłuższe i znacznie lepiej podtrzymują biust. Z zeszłosezonowych modeli zwłaszcza Verona była uszyta z bardzo stabilnego materiału. Wiem, tylko do G, ale ze względu na ścisłość można swobodnie celować w obwód o oczko większy. Ja się zmieściłam w 34G i jestem bardzo zadowolona.
                      • akj77 Re: mierzyłam 32HH i 34G 24.09.09, 14:29
                        Dzięki, na następne wakacje poszukam Fantasie, bo to Sorrento zamierzam zedrzeć
                        na basenie, do plażowania mogłoby być jednak coś lepszego :)
          • marciasek Re: a po co usztywniane? 21.09.09, 17:18
            a te widziałaś?

kaleidoscope by free - nowiutki model
            Freya crystal cove - z ramiączkiem na szyję, wprawdzie tylko do G, ale możecie spróbować 32G
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka