idziejoannaoch Re: Propozycja zlotu w Warszawie 21.09.09, 22:04 ja jestem jak najbardziej chętna :) Odpowiedz Link
idziejoannaoch bazarek używanych staników 21.09.09, 22:37 myślę, że warto by powtórzyć ten pomysł z poprzedniego zlotu w warszawie z możliwością sprzedaży używanych staników. Ja mam kilka w dobrym stanie, które bym sprzedała, myślę, że podobnie jak większość forumek. No i w końcu sama w zeszłym roku dorobiłam się taką drogą pierwszej maskaradki :)W zeszłym roku przed zlotem wysłano do wszystkich listę do wpisywania staników, które chciałoby się sprzedać i chyba ten pomysł (plus metki na stanikach) się sprawdził, chociaż słyszałam, że podobno komuś niestety coś zginęło... Odpowiedz Link
agafka88 Re: bazarek używanych staników 21.09.09, 22:43 idziejoannaoch napisała: > y > się sprzedać i chyba ten pomysł (plus metki na stanikach) się sprawdził, chocia > ż > słyszałam, że podobno komuś niestety coś zginęło... Z tego co wiem, to wszystkie staniki wrocily do wlascicielek. Po prostu kilka osob pomylilo sie i wzielo np. tango 30gg, zamiast 30g. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: bazarek używanych staników 22.09.09, 09:54 idziejoannaoch napisała: > myślę, że warto by powtórzyć ten pomysł z poprzedniego zlotu w warszawie z > możliwością sprzedaży używanych staników. Ja się napaliłam, staniki przygotowałam, ometkowałam, ustaliłam ceny ... a potem się okazało, że na zlot przyszły głównie szczupłe małobiuściaste i moje 34g wróciły do domu :-( Odpowiedz Link
justinehh Re: bazarek używanych staników 27.09.09, 21:48 Bo cały wątek o tym poprzednim zlocie był na LMB a nie tu ... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: bazarek używanych staników 30.09.09, 08:07 Jak dla mnie jest to jeden z głównych powodów, dla których nie da się zorganizować bardzo dużego zlotu - przy tej liczbie osób co ostatnio naprawdę bałam się, że coś zginie, zniszczy się, zawieruszy. Przy większej chyba trzeba byłoby zorganizować punkt wydawania staników, co mnie jednak przeraża (potrzebne byłoby kilka osób do zajmowania się tylko tym). Odpowiedz Link
felisdomestica Re: bazarek używanych staników 30.09.09, 10:39 Nie wiem, jak wyglądały poprzednie zloty. Wyobrażałam sobie, że nikt nie oddala się ze stanikiem w niewiadomym kierunku, tylko mierzy go przy stoisku :-). Dlatego potrzebne by były przymierzalnie do każdego stoiska. Rzeczywiście przy wiekszej liczbie osób potrzebna jest żelazna dyscyplina :-(, jedna osoba do obsługi na pewno nie wystarczy. Może warto by było sporządzić jakiś "regulamin" zlotu, typu: "prosimy nie zabierać towaru poza stoisko", "prosimy nie przynosić jedzenia na stoisko" itp. Myślę, że większość forumek zdaje sobie sprawę, że staniki są drogie i trzeba o nie dbać, ale może pojawią się też osoby "towarzyszące", niezorientowane aż tak dobrze. Jeśli sformułowałoby się taki "regulamin" grzecznie i delikatnie i wywiesiło np. na drzwiach sal, nikt by się nie obraził. Odpowiedz Link
heliamphora Też jestem chętna :) 21.09.09, 22:40 Cena 30-40 zł za udział w zlocie jest dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania. Pamiętam pierwszy zlot warszawski, w jakiejś szkole językowej na Pradze, gdzie było nas dużo (jak na ten mały lokal), ale można było bezpiecznie chodzić bez ubrania, bo były same zweryfikowane osoby, ktoś pilnował wejścia i wiadomo było, że jeśli są robione zdjęcia, to z zachowaniem Lobbowej etyki i etykiety i nigdzie nie wyciekną (i nie wyciekły). Marzy mi się właśnie coś w tym klimacie :) Odpowiedz Link
silencio18 Re: Też jestem chętna :) 21.09.09, 23:10 Chetnie dolacze - ja sie wlasnie na poprzedni duzy zlot nie zalapalam i dlugo potem zalowalam ;-) Wejscie do 40 zeta jak najbardziej akceptowalne :-) Tez bym miala kilka stanikow nowych albo malo uzywanych do odsprzedania / oddania w dobre rece :-) Odpowiedz Link
victoria1985 Re: Też jestem chętna :) 22.09.09, 17:47 tez chętna jestem uczestniczyć w zlocie Odpowiedz Link
kry0 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 21.09.09, 22:49 Ja tez bym chciała znów wziąc udział. W marcu byłam i było bardzo sympatycznie, choć faktycznie forumek było dużo. Odpowiedz Link
lillyannee Re: Propozycja zlotu w Warszawie 21.09.09, 23:41 zglaszalam sie juz na balkonetce, ale zglosze sie na wszelki wypadek i tu:) mysle ze zbieranie oplat za wejscie przed zlotem (wplata na konto organizatorki) jest dobrym pomyslem:) co do przekasek to na ostatnim warszawskim zlocie byla masa pysznosci przyniesionych przez forumki, mysle ze nie ma koniecznosci zamawiania dodatkowego kateringu. ale oczywiscie stosowna skladka na wynajecie sali i organizacje musi byc. stosowna, czyli pokrywajaca spokojnie koszty:) Odpowiedz Link
kamamil Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 07:49 Ja się piszę! W komentarzach po ostatnim zlocie zaproponowałam, że mogę pomóc organizując jakieś zajęcia integrujące, co niniejszym podtrzymuję, jeśli uznacie, że jest taka potrzeba Odpowiedz Link
iczanka Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 08:54 ja tez bym siepisała i to z podczytujaca przyjaciółką, co do opłaty, 30zł to nie dużo konwenty bywają droższe;) Odpowiedz Link
suziliu Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 09:47 Jako że ja zawsze do tej pory zglaszałam sie za póxno, pozwalam sobie zgłosić się juz teraz :) Odpowiedz Link
kasia_j Kilka uwag 22.09.09, 09:55 Napisałam też na LMB, ale piszę też tu: 1.Prowadzenie kilku wątków, w kilku miejscach utrudnia organizację. 2. To, że ktoś mieszka za granicą nie jest przeszkodą w organizacji zlotu. Dużo czynności wykonuje się poprzez internet. 3. 100 osób na zlocie to stanowczo za dużo. Chyba, że ma być to spotkanie towarzyskie, ale jak widać po wpisach nie wszystkim to odpowiada. 4. Na poprzedni zlot zgłosiło się ponad 100 osób, ale na zlocie nie było tylu. Nie wszystkie dziewczyny przybyły. 5. Może trzeba zrobić kilka zlotów? 6. Trzeba ustalić, co ma być tematem/celem zlotu. Wykład butters był dobry, ale do mnie nie przemówił. Inne problemy mają mało biuściaste w doborze staników, inne dużobiuściaste. Co do składek, to wpłata na konto przed zlotem jest bardzo wskazana i powinna być potwierdzeniem chęci przybycia, zgłoszenia. Zanim zacznie się szukać lokalu, trzeba ustalić, jaka jest górna granica ilości osób na zlocie. Lokali do wynajęcia w Warszawie jest mnóstwo, ceny też są różne, ale inny lokal jest potrzebny dla 50 osób, a inny dla 100. W zależności od tego, co ma być robione podczas zlotu, może okazać się, że jedno pomieszczenie nie wystarczy. Na poprzednim zlocie, miałyśmy do dyspozycji kilka pomieszczeń, wręcz cały budynek. Odpowiedz Link
suziliu Re: Kilka uwag 22.09.09, 10:08 Popieram, i tak myslę, że wczesniejsze pobieranie opłaty pomoże nie tylko w ustaleniu liczby forumek, ale i pomoże organizatorkom Kwota 30 -40 zł z pewnością jest do zaakceptowania pomysł podziału na grupy rozmiarowe również uwazam za bardzo celowy, ja za swoim 32 HH/J - 34 GG/H zapewne mam inne doswiadczenia stanikowe niż koleżanki z innych krańców tabelki. No i giełda uzywanych staników bardzo by sie przydała ( i tu piszę bardzo egoistycznie) bo mam sporo staników do oddania/sprzednania w czasów migracji :) Odpowiedz Link
mbossik Re: Kilka uwag 22.09.09, 10:21 Moim skromnym zdaniem powinnysmy ustalić 3 terminy: Pierwszy termin (np. do 10 pazdziernika) na wpisanie się na listę uczestniczek. Wpisanie rozumiem jako wpłacenie tych 30-40zł (do ustalenia) na konto bankowe jednej z organizatorek. Po tym pierwszym terminie będzie już cała lista osób oraz fundusze. Wtedy też organizatorki będą wiedzieć jaki lokal wynając, ile będzie osób, ile funduszy przeznaczyć na napoje/przekąski. Drugi termin (np. 11-20pazdziernik) to czas dla organizatorek na wynajęcie lokalu i przygotowania. Trzeci termin = "zlot" Chętnie pomogłabym w przygotowaniach, jako że sprawy organizacyjne nie są mi obce ;P Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Kilka uwag 22.09.09, 11:13 mbossik napisała: > Moim skromnym zdaniem powinnysmy ustalić 3 terminy: > Pierwszy termin (np. do 10 pazdziernika) na wpisanie się na listę > uczestniczek. Wpisanie rozumiem jako wpłacenie tych 30-40zł (do > ustalenia) na konto bankowe jednej z organizatorek. IMHO przed rozpoczęciem wpłat trzeba ustalić dokładny termin i godziny w jakich odbędzie się zlot (Gdyby to miał być 7 listopada rano to w ogóle się nie wpiszę na listę , ale jeśli po południu to zapłacę i trochę się spóźnię), a ciężko to zrobić z góry a potem szukać sali. Odpowiedz Link
grecz Re: Kilka uwag 22.09.09, 17:12 wg mnie lepiej najpierw stworzyć listę chętnych, którym daje się termin zapłaty. brak wpłaty oznaczałby rezygnację. gdyby wpłacenie było równoznaczne z wpisaniem się na listę, to mógłby powstać ogromny problem z liczbą osób - byłoby tak, że kto wpłacił, ten idzie czyli ooogroom osób ;) poza tym odgórne ustalenie terminu jest o wiele praktyczniejsze. nie wszystkim pasuje jeden termin, odpadłby problem oddawnaia wpłaconych kwot. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 10:32 Numer swojego konta powinna podać zaufana forumka, więc to na pewno nie ja :) Trzeba jak najszybciej ustalić limit osób, może 50? I wyzerować licznik uczestniczek, tzn. podać, od kiedy można wpłacać pieniądze i za zgłoszenie będą uważane wpłaty. Najważniejsze to zrobić kosztorys na podstawie liczby osób i kosztu sali, co da wysokość składki. Proponuję, żeby już nie zgłaszać się w wątkach, żeby nie robić bałaganu :) Odpowiedz Link
kasia_j Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 10:42 Czyli, trzeba ustalić ile osób ma być i tego się trzymać. Zapisy zgłaszane na maila, kto pierwszy ten lepszy, chyba, że jednak zdecydujemy się na kilka zlotów podzielonych np. tematycznie. Wybrać organizatorki i podać na forum, kto to jest i za co odpowiada, bo mogą się podzielić, co która robi, np. jedna przyjmuje zgłoszenia i wpłaty, druga szuka lokalu, trzecia szuka braffiterek itd. 4 organizatorki wystarczą? Organizatorki mogą utworzyć sobie konto mailowe na gazecie, aby miały do niego wszystkie dostęp i aby nie robić sobie bałaganu w swojej poczcie. Na forum trzeba podać termin, do kiedy będą przyjmowane zgłoszenia i ile wynosi składka. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 15:31 kasia_j napisała: > Czyli, trzeba ustalić ile osób ma być i tego się trzymać. > > Zapisy zgłaszane na maila, kto pierwszy ten lepszy, Wydaje mi sie, ze opcja kto pierwszy ten lepszy nie jest do konca sprawiedliwa. W koncu to zlot LB, a nie przypadkowych osob. Tak wiec uwazam, ze np. osoby aktywne na LB powinny miec pierwszenstwo przed osobami z jednym czy 5cioma postami. Nie zapominajmy, ze na zlotach panuje dosc swobodna atmosfera, forumki czesto zmieniaja staniki w dowolnie wybranych miejscach wiec zalezy nam na dyskrecji. Poza tym nie chcialabym, zeby ktoras forumka nie znalazla sie na zlocie, bo ktos inny zabierze ze soba osiem kolezanek. Pamietajmy, ze liczba miesc jest ograniczona. chyba, że jednak > zdecydujemy się na kilka zlotów podzielonych np. tematycznie. Widze Kasiu, ze zalezy Ci na osobnym zlocie dla osob z Twojego przedzialu rozmiarowego. Tak wiec zamierzasz zrobic osobny zlot? Tak czy siak wydaje mi sie, ze gdyby mialyby byc 2 zloty, to powinny byc w roznych terminach, zeby nie stawiac pewnych osob w niezrecznej sytuacji. > > Wybrać organizatorki i podać na forum, kto to jest i za co > odpowiada, bo mogą się podzielić, co która robi, np. jedna przyjmuje > zgłoszenia i wpłaty, druga szuka lokalu, trzecia szuka braffiterek > itd. 4 organizatorki wystarczą? Ja mysle, ze wiecej niz 4 osoby do organizacji to az nadto. Tzn. chodzi o to, ze 34 osoby moga byc "glownymi odpowiedzialnymi", a w razie gdyby sie nie wyrabialy moga prosic o pomoc inne osoby. Na poprzednim zlocie bylo ok. 15 bra-fitterek, z kazda mam kontakt mailowy, wiec z bra-fitterkami nie bedzie wielkiego zamieszania, mozna zalatwic ta sprawe jednym mailem. Jestem tez wspolopiekunka stanikowej mapy, wiec mam kontakt to wiekszosci sklepow stacjonarnych i wiekszej czesci netowych. Odpowiedz Link
kasia_j Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 16:00 > Widze Kasiu, ze zalezy Ci na osobnym zlocie dla osob z Twojego > przedzialu rozmiarowego. Tak wiec zamierzasz zrobic osobny zlot? Tak > czy siak wydaje mi sie, ze gdyby mialyby byc 2 zloty, to powinny byc > w roznych terminach, zeby nie stawiac pewnych osob w niezrecznej > sytuacji. Nie, nie zależy mi. Napisałam tylko swoje uwagi i wrażenia. Jeżeli mają być dwa zloty, to oczywiście w dwóch różnych terminach. Co do tego, kto powinien być na zlocie to też napisałam, że zależy, co ma przynieść takie spotkanie? Czy ma to być spotkanie głównie towarzyskie, czy spotkanie dla osób nowych, które chcą zobaczyć w realu, na czym polega dobór stanika? Dlatego tez pisałam o określeniu celu tego zlotu. A piszę to, bo z poprzedniego zlotu prawie nic nie wyniosłam, a dlaczego też pisałam. Co do ilości organizatorek to, jeżeli ma ktoś full czasu to pewnie, że może to zrobić nawet jedna osoba. Ale przy poprzednim zlocie i ilości chętnych było mnóstwo pracy. Agafko, jesteś odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu, nic dodać nic ująć:D Jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam. Odpowiedz Link
nieco8 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 10:31 Nasunęły mi się pewne pomysły dotyczące organizacji zlotu. Trochę w celu ograniczenia liczby chętnych a najbardziej w takim celu byśmy mogły wynieść jak najwięcej z tego zlotu, może należałoby przyjmować zapisy do 3-4 grup roboczych w zależności od noszonego rozmiaru (np. A-DD, G+ i pozostałe), a dopiero w miarę możliwości pozostałe osoby. Taki podział wydaje mi się uzasadniony, jeśli założymy, że spotkanie ma mieć charakter warsztatowy i być dla już uświadomionych osób a nie świeżynek, aby mogły one zweryfikować i ugruntować swoją wiedzę oraz nieść kaganek oświaty dalej. Z tych względów uwagę kasi_j o konieczności określenia celu zlotu uważam za istotną. Odpowiedz Link
kasia_grubasia Ogłaszam wybory organizatorek :) 22.09.09, 12:26 Proszę się zgłaszać. Kandydatury wpisujemy w tytule postu. Odpowiedz Link
kasia_grubasia agafka88 22.09.09, 12:28 Zgłaszam Agafkę, bo już się zgodziła i ma doświadczenie Odpowiedz Link
agafka88 zawsze_zielona 22.09.09, 15:35 zglosila sie jako chetna do pomocy na LMB, wspolorganizowala poprzedni zlot. Odpowiedz Link
iw1978 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 18:36 Zlot to super pomysł. Giełda używanych staników też. W marcu mimo ogromnego tłoku i sporego zamieszania było bardzo sympatycznie. Uważam, że składka do dobry pomysł, ale zebrane środki powinny pokryć koszty sali, koszty poniesione przez organizatorki i napoje. Wybór i jakość jedzenia na poprzednim zlocie były na takim poziomie, że nie wiem czy warto brać catering. Z organizacją nie pomogę, ale udział chętnie wezmę. Odpowiedz Link
agafka88 Termin 22.09.09, 20:47 Jak wroce z pracy to otworze tabele googlowa, w ktorej przeglosujemy termin. Oczywiscie kazda wpisuje swojego nicka obok glosu. rDo wyboru mamy sobote 7, 14, 21, 28. We wszystkich Swietych raczej zlatywac sie nie bedziemy ;) Chyba, ze ktoras z Was ma czas zrobic ta tabele teraz. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
idziejoannaoch Re: Propozycja zlotu w Warszawie 22.09.09, 23:59 ja również chętnie pomogę w organizacji, tzn, bardziej w przygotowaniach itp, bo nie mam takich dojść żeby załatwić jakoś korzystnie jakiś lokal np, niestety :/ może ustalmy oficjalnie do kogo trzeba się zgłaszać z chęcią pomocy/udziału w zlocie? bo na razie wiele osób się oferuje, ale nie wiadomo do kogo w końcu uderzać ;) Odpowiedz Link
agafka88 Chetne do pomocy. 23.09.09, 06:44 idziejoannaoch napisała: > może ustalmy oficjalnie do kogo trzeba się zgłaszać z chęcią pomocy/udziału w > zlocie? bo na razie wiele osób się oferuje, ale nie wiadomo do kogo w końcu > uderzać ;) Ok, jezeli nikt nie ma nic przeciwko, osoby chetne do pomocy moga pisac na mojego gazetowego. Najlepiej z zaznaczeniem, do czego moga sie przydac :) Odpowiedz Link
kalinejka Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 00:35 Ja też bardzo chętnie się pojawię. Marcowy zlot podobał mi się przede wszystkim za niezwykle sympatyczną atmosferę. Można było się trochę dowiedzieć, były sklepy, Ewa, Kinga, dobre jedzonko. W moim odczuciu jednak faktycznie tym razem trzeba by zadbać o lepszą informację - co i gdzie się dzieje, przemyśleć chociażby sposób prowadzenia giełdy stanikowej, która nota bene jest bardzo dobrym pomysłem, ale wydaja mi się, że mało staników zostało sprzedanych/wymienionych ze wzgledu na trudność w dotarciu do właścicielek... Organizacja przestrzeni w dużej mierze wyznacza funkcjonowanie zlotu, chodzi mi nie tylko o ograniczenie liczby osób, ale i przebieg. Sądzę, że ważne, żeby były: - jedna duża sala (wykłady, wymiana doświadczeń, porady) - miejsce dla sklepów - miejsce na giełdę - miejsce na pogaduchy w podgrupach - miejsce na coś do przegryzienia - przydałoby się też nagłośnienie - i dużo sporych luster Da się to zrobić na jednej sali, ale z trudem i wymaga to niezłej gimnastyki umysłowej ;) Dobrze by było dysponować trzema działami - gadanie, staniki, jedzenie - podział może być przestrzenny lub czasowy lub przestrzenno-czasowy - to trzecie chyba najlepiej. Wydaje mi się, że w marcu nie był w pełni wykorzystany potencjał największej sali - nabitej w czasie prelekcji i kompletnie niemal opuszczonej po niej, bo dziewczyny tłoczyły się w mniejszych salach. Może udałoby się ustawić sklepy w największej sali np. w przerwie po prelekcji na integracyjne jedzonko lub insze tego typu działania, albo prowadzić prelekcję wśród ustawionych już pod ścianami wieszaków - co swoja drogą byłoby bardzo miłe :) Niezbędnych też jest kilka osób to panowania nad przebiegiem imprezy - czysto organizacyjnym, zupełnie niezależnie od zaproszonych prelegentek, brafitterek i matek-założycielek, czyli osób odpowiedzialnych za merytoryczny poziom spotkania. No i informacja - przed i w czasie zlotu np. ulotki z programem, dobrze oznaczone miejsca, gdzie coś się dzieje, osoby, które będą w stanie szybko i sprawnie zareagować - udzielić informacji, pomocy itp. To tak na szybko moje przemyślenia. No ale bez Komitetu Organizacyjnego ani rusz, ktoś to wszystko musi ogarnąć i zostać menadżerem projektu ;) w miarę możliwości czasowych chętnie pomogę :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 01:42 Ja jestem chetna, a ktora to dokladnie sobota listopadowa bedzie, nie robi mi specjalnej roznicy ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 08:29 Ja jestem chętna. Jak na razie każda sobota w listopadzie mi pasuje. Odpowiedz Link
ewcior Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 09:42 Ja też jestem chętna. Na żadnym zlocie do tej pory nie byłam, więc w organizowaniu raczej pomocna nie będę. Ale przyjdę z przyjemnością :) Odpowiedz Link
kasia_grubasia Mamy zarząd zlotu 23.09.09, 14:11 Skład: Agafka88, Zawsze_zielona i 987ania. Odpowiedz Link
moniach_1 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 23.09.09, 21:58 Bardzo chętnie się zjawię :) Odpowiedz Link
goszkaaaaa ja tysz!!! 24.09.09, 00:28 ja rowniez bardzo chetnie przybede:] uwazam, ze kwota 30zl jest okej. a bazarek koniecznie!!! Odpowiedz Link
1alexandra1 Re: ja tysz!!! 26.09.09, 12:42 ja też chętnie się zjawię:) jeszcze nigdy nie byłam na zlocie ;) a bazarek, jestem za! Odpowiedz Link
ak1957 Re: ja tysz!!! 27.09.09, 21:23 Ja tysz chętnie wzięłabym udział, nigdy w żadnym zlocie nie uczestniczyłam. Piekę pycha serniki, mogę przywieźć. Odpowiedz Link
ak1957 Re: ja tysz!!! 27.09.09, 21:36 Proszę o informacje gdzie zapisać się na listę chętnych na zlot, na jakie konto wpłacić za uczestnictwo itd. Odpowiedz Link
brykanty Re: ja tysz!!! 27.09.09, 21:41 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,100646409,100646409,Zlot_Warszawa_wybieramy_TERMIN.html Odpowiedz Link
agafka88 TERMIN 28.09.09, 00:42 Zlot zgodnie z wolą głosujących odbędzie się 21 listopada. Wkrótce podam więcej szczegółów dotyczących zapisów. Odpowiedz Link
madzi1 Re: TERMIN 28.09.09, 10:15 No żesz.... akurat w tą sobotę będę mieć zjazd :( buuuuuu Odpowiedz Link
agata272 Re: TERMIN 28.09.09, 17:13 Witamy w klubie Madzi1 :). No cóż, nie teraz, to następnym razem :). Odpowiedz Link
victoria1985 Re: TERMIN 28.09.09, 21:57 Ja też wtedy mam zjazd na uczelni :) chyba na tej samej studiujemy he he ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: TERMIN 29.09.09, 09:44 i ja niestety też będę na uczelni... szkoda, ale może następnym razem się uda ;) warszawianek sporo to i zloty powinny być częste, wiadomo nie każda w danym terminie się załapie ;)) Odpowiedz Link
houhou Re: TERMIN 02.10.09, 17:08 Czy pojawi się jakaś ogólnodostępna lista dla chętnych? Zagłosowałam na termin i nie wiem, czy jeszcze gdzieś mam krzyczeć że też bardzo chętnie wezmę udział w sabacie;) --------------- "Bo Czesio śpiewa sobie w środku. W Czesiu." Odpowiedz Link
lillyannee jakie sklepy na zlocie? 08.10.09, 11:50 z mojej perspektywy oczywiscie im wiecej sklepow tym lepiej (wiecej stanikow do przymierzenia i wieksze prawdopodobienstwa znalezienia jak najlepiej dobranego stanika/stanikow:D) ale zapewne wzgledy lokalowe narzuca jakies ograniczenia;] Odpowiedz Link
agafka88 Re: jakie sklepy na zlocie? 08.10.09, 13:01 lillyannee napisała: > z mojej perspektywy oczywiscie im wiecej sklepow tym lepiej (wiecej > stanikow do przymierzenia i wieksze prawdopodobienstwa znalezienia jak > najlepiej dobranego stanika/stanikow:D) > ale zapewne wzgledy lokalowe narzuca jakies ograniczenia;] Liczba sklepów zostanie podana, kiedy skończą się zapisy na zlot. Jak na razie zgłosiło się ok. 40 osób i dla takiej liczby nie ma sensu zapraszać np. 8 sklepów. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: TERMIN 29.09.09, 09:39 agafka88 napisała: > Wkrótce podam więcej szczegółów dotyczących zapisów. Już się deklarowałam na forum ale sie przypopmnę, bo na 2-3 dni oddalam się w miejsce bez cywilizacji i moge nie dopaść listy zapisów. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: TERMIN 29.09.09, 11:40 agafka88 napisała: > Zlot zgodnie z wolą głosujących odbędzie się 21 listopada. > Hurra ! to była moja jedyna wolna sobota ! Odpowiedz Link
wronki12 Re: TERMIN 29.09.09, 11:48 ja się powtórzę, że JA TEŻ i bardzo chciałabym zabrać mamę, bo potrzebuje pomocnej dłoni Odpowiedz Link
dwa_przecinki w takim razie chętnie się pojawię 30.09.09, 19:33 jeżeli jeszcze można się zgłaszać Odpowiedz Link
izas55 Re: Propozycja zlotu w Warszawie 28.09.09, 15:58 Jeżeli lista chętnych uczestniczek jest jeszcze otwarta, to ja bardzo proszę o wpisanie. Odpowiedz Link
idziejoannaoch Re: Propozycja zlotu w Warszawie 29.09.09, 11:31 Ja też, chociaż wiele razy pisałam, że się na zlot piszę, to napiszę jeszcze raz: JA TEŻ :) a w ogóle proponuję, żeby te z nas, które głosowały nad terminem zostały wpisane automatycznie na listę zlotu Odpowiedz Link
nelyen Re: Propozycja zlotu w Warszawie 29.09.09, 13:34 i ja też chcę! najpewniej z co najmniej trzema koleżankami, które lobby nie przeglądają, a bardzo chciałyby iść na zlot. znajdzie się miejsce? Odpowiedz Link
brykanty Re: Propozycja zlotu w Warszawie 29.09.09, 14:31 Ja głosowałam i się zgłaszałam, ale na wszelki wypadek deklaruję się kolejny raz. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Lokal 29.09.09, 14:23 Dziewczyny, jesli ktoras z Was zna jakis lokal, w ktorym zlot moglby sie odbyc, prosimy o kontakt. Lokal musi byc spory, najchetniej kilka sal, w ktorych pomieszcza sie sklepy, forumki z wlasnymi stanikami (duuuzo stanikow) i miejsce na stoliki z jedzeniem itp. Jakby byl z lustrami, byloby idealnie. Odpowiedz Link
felisdomestica Re: Lokal 29.09.09, 15:12 Przyszło mi do głowy, czy taki zlot nie mógłby się odbyć w sali gimnastycznej jakiejś szkoły? Wszystko byłoby w jednym miejscu i odpadłby problem, że część forumek coś straciła, bo działo się w jakiejś odległej sali. Pod ścianami byłyby stoiska, nawet przymierzalnie mogłyby być zorganizowane dla każdego stoiska za prześcieradłami, czy chustami. A pośrodku sali stoliczki i krzesełka, kawka, herbatka i ciasteczka. zlot nie musiałby się wtedy ograniczać do 80 osób, mogłby pomieścić nawet ze 200. Wiem, że szkoła podstawowa na Białobrzeskiej ma bardzo przyjemną, niedużą salę gimnastyczną i swego czasu wynajmowała ją na aerobik, być może nadal wynajmuje. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Lokal 29.09.09, 21:02 felisdomestica napisała: > Przyszło mi do głowy, czy taki zlot nie mógłby się odbyć w sali gimnastycznej j > akiejś szkoły? Wszystko byłoby w jednym miejscu i odpadłby problem, że część fo > rumek coś straciła, bo działo się w jakiejś odległej sali. Ja raczej myślałam o wynajęciu kilku sal w szkole. Problem z salą gimnastyczną jest następujący: - wszystko jest w jednym miejscu, więc towar sklepowy się może pomieszać (a do tego dochodzą jeszcze staniki forumek) - jedzenie i picie + staniki = niebezpieczeństwo - nie dałoby się zrealizować oddzielnych wykładów dla różnych grup rozmiarowych, a takie propozycje tu padały. - boję się tego hałasu, które potrafi wygenerować więcej niż kilkadziesiąt biuściastych w jednym pomieszczeniu. Ale jeżeli nic się nie znajdzie innego, to i sale gimnastyczne mozemy rozważyć - wygooglam sobię tą szkołe i postaram się z nimi skontaktować. Odpowiedz Link
felisdomestica Re: Lokal 30.09.09, 10:44 Kilka sal w szkole to jest bardzo dobry pomysł. Można wynająć kilka obok siebie, a na korytarzu catering :-). Ze szkołami, niezależnie od tego czy to byłby sala gimnastyczna, czy sale klasowe, problem jest jeden :-). Smrodek niedomytych nastolatków :-). Trzeba by odświeżyć tam powietrze :-)))! Odpowiedz Link
dwa_przecinki to żart jakiś? 01.10.09, 17:36 smrodek nie domytych nastolatków?! Rozumiem, że sala, w której się przebiera naraz kilka klas po lekcji w-f może pachnieć nie najlepiej, ale młodzi ludzie mają zmysł powonienia i wietrzą sami zwykle :) Odpowiedz Link
polta Re: Lokal 29.09.09, 16:01 A myślałyście o szkole tańca np? Tam są duże sale z lustrami. Trzeba by tylko pogadać, żeby to było więcej niż jedno pomieszczenie. szkola-tanca.pl/wynajem-sali-warszawa.php www.szkolytanca.pl/news/453 Odpowiedz Link