black_halo Georgiana Fioletowa (Debenhams) 36FF 10.05.10, 16:37 Poniewaz troche mi sie schudlo to jest duzo za luzna, zwlaszcza w obwodzie. Ogolnie nie wiem czego sie spodziewalam ale wizualnie to dla mnie tansza wersja Aragona, ktory zamiast tego szmatlawego tiulu mial koronke. Plus za ramiaczka, o wiele lepsze niz w Aragonie, nie zsuwaja sie chociaz cale ze sliskiego materialu i niczym nie podszyte. Odpowiedz Link
aleksandralm antoska gorset 34G 10.05.10, 23:51 Ktora mi podwedzila z ebay gorset antoskowy w wyzej wymienionym rozmiarze? Przyznac sie natychmiast! <mr evil> Zostalo mi 34FF w ktore nie wiem czy wlize miskowo. Z Panache mam 32GG Confetti czarno zlote, Cleo Goerge w kilku kolorach tez w tym rozmiarze, Maskaradke jedyna w 34G (sahara) - czy wleze w to 34FF co zostalo czy raczej dac sobie spokoj??? W tej chwili mam ciasno 74cm pod biustem, w biuscie 101cm Jesli mozna to pliz w miare szybka odpowiedz bo i to 34ff mi zniknie... Odpowiedz Link
princetongirl991 Madison gorset 25.05.10, 16:43 Witam, jestem zainteresowana kupnem gorsetu Madison. Jestem już w posiadaniu stanika Madison w rozmiarze 36G. Potwornie się rozciągnął, a ostatnio jeszcze schudłam 13 kg i w ogóle nie nadaje się do noszenia. Boję się jednak, że gorset z obwodem 34 może być ciasny... Czy ktoś ma porównanie obwodu stanika z gorsetem? Biust też mi zmalał, dlatego zastanawiam się pomiędzy 34G/36F. CO radzicie? Odpowiedz Link
mszn Re: Madison gorset 25.05.10, 20:34 Może zacznij od zmierzenia się :) 13 kilo na pewno mocno zmieniło wymiary. Odpowiedz Link
agn44 Emerald czerwona 27.05.10, 11:42 Jak tylko go zobaczyłam, od razu mi się spodobał i musiałam go kupić. Obwód jest satynowy (?), ramiączka również. Na ramiączkach dodatkowo przyszyty jest pasek aksamitu (?). Ramiączka regulowane do połowy długości. Cienka gąbka miseczki pokryta jest koronką ze wzorem kwiatowym, przetykanym złotą nitką. Nie wiedziałam o tym wcześniej, na zdjęciach katalogowych tego nie widać. Niestety koronka jest przyszyta punktowo do góry miseczki (nie przez całą długość) i jest jej za dużo. Odstaje sprawiając wrażenie, że stanik jest dużo za duży. Niestety nie udało mi się za bardzo trafić z rozmiarem. Przeważnie z Masquerade noszę rozmiar 30FF lub 30G. Emerald czerwoną mam w rozmiarze 32FF i jest na moje 68/69cm pod biustem za luźna. Nawet na najciaśniejszej haftce mi podjeżdża, miseczki natomiast są odrobinę za duże. Odpowiedz Link
ptasia Tiffany plunge 30f, Georgiana 30f, Estepona 30e 30.05.10, 12:44 jw. mierzone wczoraj w Secret Hills. Ja obecnie 93 (sniff)/70-71/74. Tiffany lila: śliczny, miękki, wygodny, ładny efekt, ale obwód skandalicznie luźny. Jeśli na moje wymiary najciaśniejsza haftka była najlepsza, a to nowy stanik, to - cóż. Z ogromnym żalem zrezygnowałam. Georgiana 30f ceglasta - obwód ok, efekt całkiem przyjemnie jabłuszkujący - nie taki, jak w Aragonie, ale przyjemny. Chyba kiedyś nabędę, choć tiul, jak przewidywałam, mnie wkurza, i to nawet nie ten na górze, ale na dole obwodu. Estepona 30e - obwód dość ścisły, ale wygodny, miski - nigdy bym nie próbowała tego rozmiaru, a na moje obecne, skurczone wymiary jest dobry, więc oceniam jako dużomiseczkowca. Kształt nie idealnie okrągły, raczej nosek, ale nie dziób (ale mi Polka też dziobów nie robi). Myślę, że dzioby mogą jednak powstać, jeśli miska jest choć trochę za duża - moja jest idealnie na styk. Śliczny materiał. Nabyłam + do tego gatki w rozmiarze 8 - 10 była wieeelka (a mam 95 cm w biodrach). M zobaczył komplet w stanie spoczynku i spytał, czy to kostium kąpielowy. Na modelce na żywo już mu się podobał ;) Dziś mam od rana na sobie i jest b. wygodny, nic nie obciera, nie wbija się. Odpowiedz Link
ewelina_1 Antoinette - kolory 04.06.10, 01:32 Mam turkusową 30E. Na 67 "pod" obwód dla mnie normalny. Ponieważ pojawiają się czasem perełki we wcześniejszych kolorach, poradźcie w jakie rozmiary warto inwestować. Czy miski i obwód w czerwonej i wrzosowej są porównywalne z turkusową? Czy np. 32DD powinno pasować czy jednak może być zbyt luźne? Odpowiedz Link
alexis-z Re: Antoinette - kolory 04.06.10, 08:42 Pozwolę sobie napisać, nie wiem czy to ci się przyda, ale słyszałam,że kolor turkusowy z jesieni 2009 miał ciut większe miski od starszych kolorów, jak z obwodem niewiem. Odpowiedz Link
agn44 Re: Antoinette - kolory 06.06.10, 13:48 Właśnie zmierzyłam wrzosową i turkusową (oba w rozm. 30ff) i mają takie same głębokości miski. Mam jeszcze antoinette czerwoną w rozm. 32ff i na moje 68cm pod biustem jest dobra, ale zapięcie jest 3x3, w Twoim rozmiarze byłoby chyba 3x2, więc obwód mógłby być mniej stabilny. Miseczki są trochę większe niż w 30ff, więc z przeliczonym obwodem byłoby coś koło 30g. Odpowiedz Link
fioolkaa Masquerade Coquette 70E 20.06.10, 16:35 moje wymiary to 68/69 na 91. obawiałam się, że w miskach będzie za duży, a jest nawet lekko za mały. obwód w porządku, noszę na środkowej haftce. kupiłam go w bradea za 90 zł i powiem szczerze, że gdybym miała pieniądze (co jest nierealne :P) nigdy bym go nie kupiła w cenie regularnej. jest ładny (chociaż byłoby lepiej gdyby kolor był katalogowy, a nie morski), ale to żadna rewelacja. ramiącha niestety szerokie, nie wiem po co. za to co do kształtowania nie mogę się przyczepić :) Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Co podobnego do modelu Casablanca? 19.07.10, 18:43 Zostałam właśnie szczęśliwą posiadaczką niebieskiej Casablanki 36F. Mój biust uwielbia właśnie taki fason stąd moja prośba. Doradźcie jakie jeszcze biustonosze mają zbliżony krój do maskaradek? Chodzi mi o takie z miękkimi miskami, bo chociaż mam też Sorię i Isis to wygodniej jest mi w nieusztywnianych. Odpowiedz Link
ptasia Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 19.07.10, 19:40 szukaj pionowego cięcia + halfów, np. Kalyani, obecnie Faubourg. W Listkach jest chyba wciąż na przecenie Cotton cool, imho podobny kształt nadaje. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 20.07.10, 07:35 Minerva z maskaradek. Zresztą mam na sprzedaż 36F właśnie, niewiele używane, gdybyś chciała :) Z pionowych cięć i miękkich staników jest też Panache Rosa, ciut wyżej zabudowany, ale też fajny. Był gdzieś jakiś wątek o stanikach z pionowymi cięciami, chyba na małobiuściastych z tego co pamiętam. Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 20.07.10, 18:32 Nie kuś! Kocham maskaradki całym sercem ale ilość czarnych staników w mojej szufladzie przekroczyła już wszelkie dopuszczalne normy :-) Dzięki za podpowiedzi :-)) Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 27.10.10, 21:40 Pionowe ciecia miseczek ma tez w niektorych modelach Ewa Bien np to Rea nowy soft: www.ewabien.com/eshop/?prod,1063 i Dalia w modelu K11 np Emily. www.twojabielizna.pl/b1.php?co=foto/0_751.jpg No i ostatnio Halfki Effuniak Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 22.07.10, 16:06 A skad ty wytrzasnelas casablanke w tym rozmiarze, bo ja tez szukam? :) Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Re: Co podobnego do modelu Casablanca? 22.07.10, 18:50 Upolowałam na allegro, nóweczkę :-) Własnemu szczęściu nie dowierzałam kiedy go znalazłam, bo kiedy dołączyłam do "uświadomionych" Casablanca była już od dawna wspomnieniem :-)))Marzy mi się biała, ale niebieska też cudo Odpowiedz Link
marudna_maruda Maia Chocolate/Ivory 30dd 11.09.10, 11:54 Najnowszy zakup. Na wymiary: pod biustem 65/70 (ciasno/luźno) i 85 w biuście Maia w rozmiarze 30dd pasuje. Na podstawie zdjęć katalogowych wydawało mi się, że kolor będzie jaśniejszy. Ale ten nie jest zły, taka mleczna czekolada w chłodnym odcieniu, albo mocna kawa inka na mleku (kto to jeszcze pamięta?) Moim zdaniem ma same zalety: kształtuje w jabłuszka, pionowe cięcie zaokrągla i nie spłaszcza. Dla niektórych wadą może być pionowy szew odznaczający się pod obcisłą bluzką, podobnie jak zakończenie miski. Głębokość miski taka sama jak we fioletowej w tym samym rozmiarze, miseczki są troszkę wyższe, maksymalnie o 0.5cm. Obwód w spoczynku 64cm, w maksymalnym naciągnięciu 76. Obwód jak to u Mai - z dość rozciągliwej satyny, przy dużym zaniżaniu może robić się sznurkowaty. Odpowiedz Link
ptasia Re: Maia Chocolate/Ivory 30dd 11.09.10, 12:01 mocna kawa inka na mleku (kto to jeszcze pamięta?) > ja nie tylko pamiętam, ale całkiem często pijam :) Odpowiedz Link
caffenero Czy gdzieś jeszcze można dostać Hestię straplesa?! 13.09.10, 21:40 Potrzebuję na ślub... rozmiar 30E... ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Odpowiedz Link
nancy_callahan Angie 15.09.10, 17:20 czy ktoś widział ją gdzieś może dostępną? Mam ogromną chcicę na ten stanik, w polskich sklepach piszą o dostępności od października, w brytyjskich też nie znalazłam. Może ktoś się gdzieś natknął? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Angie 15.09.10, 17:27 Wg producenta Angie będzie dostępna od 11 października, bez rozróżnienia na sklepy polskie i brytyjskie. Ze względu na odległość i transport, pewnie szybciej pojawi się w UK. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Angie 15.09.10, 17:36 skoro zapowiadana jest na październik to pojawi się właśnie w październiku, raczej nie wcześniej ;) Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Angie 15.09.10, 18:17 Dzięki za wieści, czekam zatem cierpliwie do października:) Obym tylko upolowała rozmiar:) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Georgiana orange 19.09.10, 17:57 Zakupiłam i jestem zachwycona! To najwspanialsze ramiączka jakie w życiu gościły na mych ramionach. Zero obtarć, zero wrzynania. Absolutnie idealne. Cała reszta także wspaniała. Jestem w niebie :-) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Georgiana orange 19.09.10, 17:57 Jeszcze rozmiar: 34F. Na moje 80/103 w sam raz. Odpowiedz Link
nientepaura Hestia gorset raz jeszcze 07.10.10, 23:21 Dobre dusze, doradźcie;) absolutnie zachorowałam na czarną hestię - znalazłam nawet rozmiar, który mógłby być dobry -30F- niestety w zaporowej cenie 55Ł. Antośkę mam 30FF, gorset też dopiero FF był dobry...Wybijcie mi z głowy tę hestię;) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Hestia gorset raz jeszcze 08.10.10, 09:40 Czy wybiję z głowy, to nie wiem, ale mam czarną Hestię 32FF kupowaną na wymiary 77/100 i jak dla mnie, to ona jest bardzo ścisła. Ledwo się w nią zapinałam i było mi średnio wygodnie. Teraz na pewno nie kupowałabym "tabelkowego" obwodu, tylko większy. Z miskami też byś pewnie trochę zaryzykowała, skoro w Antośce dobra jest większa, wg mnie te modele wypadają miskowo tak samo, przynajmniej u mnie. A tak zupełnie szczerze- teraz już nie kupiłabym tej Hestii. Jest problematyczna w zakladaniu, ciasna, w sumie prawie jej nie noszę. Zdecydowanie wolę antośkowy gorset:) Odpowiedz Link
ptasia Re: Hestia gorset raz jeszcze 08.10.10, 09:59 ja sądzę, że bym w 30'' Hestii nie weszła, a mam 72 obecnie ścisło pod. Mam 32e i jest dla mnie bardzo ścisły. Nie żałuję zakupu - no, ale ja kupiłam bardzo okazyjnie - bo jeśli gorset, to taki, co wygląda jak gorset (Antośki i takie tam to dla mnie bardziej koszulki niż gorsety - z tymi przezroczystymi plecami ;/). Nosiłam do tej pory 2 razy, ale to w końcu coś na specjalne okazje. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Hestia gorset raz jeszcze 08.10.10, 10:26 Hestia wg moich obserwacji ma mniejsze miski niż Antośka, ale zależy to jeszcze od koloru. Ze staników na przykład w Hestii mam 30E, a Antośka 30DD jest za duża. Potrzebowałabyś tego samego rozmiaru, czyli 30FF albo nawet 30G, to 30F na bank będzie za małe. Nawet nie próbuj kupować, bo stracisz tylko czas i pieniądze na odsyłaniu! Odpowiedz Link
nientepaura Re: Hestia gorset raz jeszcze 08.10.10, 16:01 no i klops;) a niedawno Sybla1 miała hestię 30G i chyba na allegro w końcu poszła...no to poluję dalej;) Odpowiedz Link
urkye Re: Hestia gorset raz jeszcze 17.10.10, 09:56 Jeśli szukasz Hestii 30G, to napisz do mnie na gazetowego - rozważam sprzedaż;) Odpowiedz Link
irenka65f Jeszcze raz maia 16.10.10, 20:23 Moja pierwsza, ale na pewno nie ostatnia. Cudna jest. Obawiałam się, ze koronka na brzegach misek może mnie drapać, ale jest przyjemnie mięciutka. A kolor - dla mnie idealny. No i przepiękne i bardzo wygodne szorty. Odpowiedz Link
irenka65f Rio czy ktoś ma? 16.10.10, 20:25 Chciałabym się do niego przymierzyć, ale obawiam się, że może ciąć brzegiem, no i nie wiem w jaki rozmiar celować. Ktoś mi coś podpowie? Odpowiedz Link
alexis-z Re: Też bym chciała wiedzieć. 30.10.10, 11:35 Ja przymierzałam Rio i powiem tak Jest to taki sam krój jak Polka czyli krojony na 3 części. Na mnie ochy dnie leżał. Sądzę, że komu leży Polka to i ten będzie leżał. Miski chyba standardowe obwód nie pamiętam na pewno nie rozciągliwy jak Maia. Odpowiedz Link
madzi1 Antoinette pistacjowa/różowa Georgiana 26.10.10, 11:26 Mam! W końcu udało mi się kupić i dopasować Antośkę do której wzdychalam od zawsze. Właściwie to nie wiem dlaczego dopiero teraz ją kupiłam. Rozmiarowo niestety nie porównam kolorów bo nie wiem jak było z innymi. Natomiast na moje 67/84-5 mierzyłam 60E i był spory luz w miskach. Zamówiłam sobie w peachfield 60DD i okazało się dobre w kierunku na styk :) Do dekoltów będzie super, bo robi świetny efekt. Już go uwielbiam, wygodny, ścisły na najluźniejszej haftce, mostek nie gniecie. No i kupiłam z 10% rabatem :D Natomiast Georgianę mierzyłam w Abrakadabra, rozmiar 60E za mały na moje wymiary. Czyli miski małe. Sam stanik też bardzo wygodny, obwód dobry, dosyć elastyczny, co lubię. Będę polować na 60F, ale obawiam się, że w tym rozmiarze fiszbiny mogą być za szerokie. Odpowiedz Link
nancy_callahan ANGIE właśnie odebrałam:) 27.10.10, 20:30 I na szybko dzielę się wrażeniami. Jest śliczna:) Wzięłam 32FF, bo 32 G nie było, a poza tym chudnę, więc myślałam o niej przyszłościowo. I okazało się, że to 32 FF ma wprawdzie za małe miski, ale nie tak za małe jako powinno. W tej chwili mam 103 w biuście i lekko bułkuje, ale niezbyt dużo, więc śmiem twierdzić, że to raczej dużomiseczkowiec w porównaniu z innymi tego typu maskaradkami - maią, insis. Krój miski to dwa pionowe cięcia, układa się ślicznie, jestem zachwycona tym stanikiem. Ramiączka w części nierozciągliwej zrobione z miękkiej satyny jak w tiffany. Obwód raczej luźny, na pewno dużo luźniejszy niż w mai. Wzięłam też do niej figi i strigi. Moim zdaniem też są dość duże, wzięłam 14 i są w tej chwili ok, na moje w biodrach jakieś 103-104. Stringi mają krój podobny do tych od sorii, figi tył z podwójnej, gładkiej, czarnej siateczki. Odpowiedz Link
nientepaura Kokietka 30G głębokość miseczki 11.11.10, 13:39 czy jakaś dobra dusza mogłaby zmierzyć? z góry dziękuję;) Odpowiedz Link
marikooo Re: Kokietka 30G głębokość miseczki 11.11.10, 14:19 chętnie zmierzę, bo mam, tylko napisz mi na gazetowego, w którym miejscu mam centymetr przyłożyć, bo w plunge'u to nie jest oczywiste :) Odpowiedz Link
nientepaura Re: Kokietka 30G głębokość miseczki 11.11.10, 14:49 marikooo, masz maila;) Odpowiedz Link
nientepaura Antośka a Kokietka 11.11.10, 15:21 mam już totalny mętlik w głowie... czy Kokietka jest małomiskowa? Antośkę mam 30FF, czy Kokietkę brać 30G? na wymiart 66/94(w zwisie) Odpowiedz Link
daisy0811 Re: ANGIE właśnie odebrałam:) 17.11.10, 17:51 Tak, Angie jest piękna:) Potwierdzam, że raczej dużomiskowa (miski większe niż Isis białej, Georgiany zielonej czy Regency) i obwód raczej luźnawy. Moim zdaniem nie spłaszcza i nadaje okrąglutki kształt piersiom. Ja jestem bardzo z niej zadowolona! Na wymiary 70/89 mam rozmiar 30DD. Odpowiedz Link
idid Re: ANGIE właśnie odebrałam:) 28.01.11, 11:56 I ja kupiłam. 65F, miski większe niż standard - co mnie cieszy, bo jestem między wymiarowa. Wygląda bosko, nosi się wygodnie. Obwód mógłby być mniej rozciągliwy - jest imo podobny do Minervy. Odpowiedz Link
fuks-09 Masquerade Tiffany Strapless 16.11.10, 08:25 Macie??? Jak wrażenia? Mam na niego chrapkę, odkąd zakupiłam czarny bandeau Tiffany marzy mi się jasna wersja pod białe bluzki. Chciałabym wiedzieć jak ma się sprawa z wielkością miseczek, czy nie spłaszcza, czy jest widoczny pod bluzką i jak z trzymaniem po odpięciu ramiączek. Waham się czy inwestować w maskaradkę, szukać jakiegoś niezłego T-shirt bra, czekać na białą Fantasię albo ślubne Fauve z kolekcji na wiosnę... Takie dylematy.... Dlatego będę wdzięczna za komentarze od posiadaczek Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Masquerade Tiffany Strapless 16.11.10, 10:40 Rozmiarowo wypada podobnie jak czarny, czyli miska odrobinę mniejsza niż standard. Obwód ściślejszy, dobrze trzyma bez odpinania ramiączek. Z pod bluzek, które mierzyłam nie był widoczny. Odpowiedz Link
fuks-09 Re: Masquerade Tiffany Strapless 25.11.10, 09:14 No więc mam ją. Jest piękna :-) Miseczki rzeczywiście mniejsze niż standard, obwodu nie odczuwam jako mocno ścisłego, dla mnie w sam raz. Po bokach wszyte silikonowe paseczki. Minimalne różnice w konstrukcji w porównaniu z czarnym bandeau na koszyść straplessa. W straplesiku miseczki są o jakieś 5-8 mm wyższe, fiszbiny odrobinę węższe. Nic się nie odcina pod ubraniem, a w czarnym niestety brzeg miseczek widać pod bardzo obcisłymi bluzkami. I powiem tak, jest to najlepszy strapless jaki kiedykolwiek był przeze mnie mierzony, zaznaczam mierzony, nie noszony. Biust wygląda w nim naprawdę ładnie, czeka go jeszcze test na wytrzymałość w skakaniu, ale myślę, że nawet jak go nie przejdzie celująco to dla mnie jest numerem one i warto mieć go w szafie. Mankamenty: muszę podszyć kanaliki do zapinania ramiączek, bo lubią się wypinać jak mają luz. Materiał wierzchni trochę się miejscami marszczy, ale sądze, że ułoży się w czasie noszenia. Ogólnie jestem zauroczona, bo w rzeczywistości wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Masquerade Tiffany Strapless 02.01.11, 12:48 W całości potwierdzam, wszelkie zachwyty są w pełni uzasadnione :D Sama mając czarne bandeau miałam ochotę schować w nim ramiączka, tylko nie było gdzie ;) Jak więc tylko pokazał się czarny straplesik natychmiast musiałam go mieć - jestem w końcu uzalżniona od czarnych staników. Jestem nim zauroczona. Faktycznie miski ma nieco mniejsze niż bandeauw tym samym kolorze i rozmiarze (również same fiszbiny są węższe), ale świetnie podtrzymuje, dzielnie trzyma się na miejscu (choć obwód wcale nie taki ciasny) i jest przewygodny - dla mnie kluczowa jest wysokość tej dodatkowej bocznej fiszbiny, która w straplesie jest o dziwo niższa niż w bandeau (choć mostek faktycznie wyższy jest w straplesiku). Polecam do wszystkich kreacji bez pleców (teraz jak znalazł), sama mogę nareszcie spokojnie nosić kupioną wieki temu jedwabną bluzkę wiązaną na szyi, spod której straplesik Hestii wychodził na wszelkie możliwe sposoby :P Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Masquerade Tiffany Strapless 21.01.11, 22:30 Chyba można wysnuć śmiały wniosek, że uzależniłam się od Tiffany. Do kompletu do czarnych bandeau i straplessa dokupiłam straplessa ivory. Sama nie wiem, który kolor bardziej mi się podoba, oba są takie śliczne. Jak na razie przetestowałam tylko czarnego, kremowy czeka po przymiarce na letnie, jasne ubrania. Ale rozmiarowo wypadają tak samo, mam nadzieję, że kremowy sprawdzi się równie dobrze jak czarny :D Odpowiedz Link
mokta Pandora 30F turkusowa 06.01.11, 13:12 Ustrzeliłam na ebayu. Miski raczej standard przy porządnym obwodzie. Ale! to podobno wersja dla Bravissimo i mogę rzec tylko tyle, że kiedy mierzyłam ja stacjonarnie była luźniejsza nod tej mojej. Bardzo przyjemny materiał, nie podoba mi sie tylko ta koronka ktora strzępi się już po pierwszym praniu. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Pandora 30F turkusowa 06.01.11, 15:11 Turkusowa Pandora? Była ogólnie dostępna, nie była to limitowana wersja dla Bravissimo :) Odpowiedz Link
mokta Re: Pandora 30F turkusowa 13.01.11, 17:06 Wiem, ale często jest tak, że na rynku istnieją wersja dla zagranicy i na rynek UK. Tak jak to było z Opium czy stanikami Discover Mademosielle. Kiedyś stacjonarnie mierzyłam 30E i 30FF też turkusowa Pandorę i były luźniejsze od tej którą mam. Odpowiedz Link
mokta Emerald 30E 06.01.11, 13:16 Kupiłam wraz z majtkami r S do kompletu. Kolor emerald - na zdjęciach wygląda jak turkus ale jest szaro-niebieski. Obwód jak na pierwsze użytkowania zapinam na pierwsze haftki i trzyma. Choć niestety podejrzewam, że będę go kiedyś musiała podszyć. Fiszbina ma 14cm szerokości (dość szerokie jak na 30E). Miska raczej standardowa -22cm głębokości. Materiał przyjemny - 41% bawełny. Kolejne niedociągnięcie tego modelu to koronka na misce - jest jej za dużo przez co sprawia wrażenie, ze stanik jest za duży. Gdyby tak ją ciachnąć o 0,5cm byłoby lepiej. Ma cudne dzyndzadełko na misce i na gatkach. Gatki przezroczyste z tyłu i malutką dziurką. Wygodne, dość wycięte. Ogólnie jestem zadowolona ale nie kupiłabym go drugi raz, chyba że w fioletowej wersji. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Tiffany plunge czarny 32F 13.01.11, 08:36 Po pierwszym założeniu w przymierzalni - bardzo wygodny stanik, nic nie gniecie, nie wrzyna się, no ogólnie super. No i niby tak jest, ale niestety obwód moim zdaniem choć ścisły (na ok 73 cm pod biustem ciasno), to jakoś kiepsko pracuje i podjeżdża, po kilku godzinach noszenia muszę poprawić, zapinam na ostatnią haftkę. Ale to nie jest kwestia ścisłości, bo mam luźniejsze staniki, które nie podjeżdżają cały dzień. Poza tym stanik ideał, gdyby nie ten obwód to bym go nie czuła, bardzo mięciutki, miły w dotyku materiał. Na mnie plandże leżą z reguły dobrze, ten również, fajnie kształtuje biust. Ramiączka regulowane w połowie, ale nie są za długie, co się rzadko zdarza :) Bardzo miękkie fiszbiny (pewnie dlatego taki wygodny), zza których czasami coś ucieknie do tytułu. Podsumowując - wygodny, przyjemny dla ciała, ale podtrzymanie bez szału (przez ten obwód i fiszbiny), dla mnie raczej na specjalne okazje, nie na co dzień. I moim zdaniem ciut wielko- miseczkowy, bo ostatnio raczej noszę 32FF, a tu F jest w sam raz :) Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: Tiffany plunge czarny 32F 13.01.11, 15:26 Hmm, ja mam Tiffany plunge czarny 32FF, czyli mój standardowy, nie odbieram go jako wielkomiseczkowca. Leży ładnie, ładnie kształtuje piersi, konstrukcja lepsza od mojego drugiego, czarnego plunga Zary panache, która jest trochę zbyt pancerna i miseczki załamują się po bokach, na dole (choć dekolt niezgorszy i pod ciuchami nie widać, choć nie pod wszystkim da się ją ukryć). Co do obwodu zgodzę się, od razu zapinałam na środkową haftkę i niby jest ciasno, ale lubi się przesunąć do góry, nie mam tego problemu z żadnym innym stanikiem, nie do końca wiem czemu tak jest. Ramiączka rzeczywiście spoko, bo ja jestm niska i regulacja jest wystarczająca, a w Zarze, która jest co prawda regulowana na całej długości, regulacja wypada mi dość niefortunnie prawie na czubku ramion. Z miseczek nic mi nie ucieka do tyłu, czasem do przodu, ale ja tak mam w każdym plunge. Całkiem wygodny i ładny stanik do zadań specjalnych. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Tiffany plunge czarny 32F 14.01.11, 08:45 No właśnie on ma coś takiego dziwnego z obwodem, że jest ścisły, a podjeżdża w ciągu dnia. Też nigdy tak nie miałam, więc nie wiem skąd to się bierze, ale przypuszczam, że to wina rodzaju / elastyczności ? materiału, z którego wykonany jest obwód. No dla mnie 32FF było za duże zdecydowanie, a w tej chwili noszę brytyjskie 32FF, wszystkie F, które mam zrobiły się za małe. A ten, kupowany całkiem niedawno, już po zmianie rozmiaru, 32FF okazał się za wielki. Dobrze, że kupowałam stacjonarnie. Ale fakt, nie zauważyłam, żeby był komentowany jako wielkomiseczkowiec ... Odpowiedz Link
idid Re: Tiffany plunge czarny 32F 28.01.11, 12:01 Ja go mam od jakiegoś czasu i też nigdy bym nie powiedziała, ze to wielkomiseczkowiec. Według mnie rozmiar ma standardowy, bo lekko z niego wypływam - choć może to wina mojego biustu po przejściach dzieciowych. Odpowiedz Link
alex331 Antoinette 32FF turkusowa 26.01.11, 11:36 Turkusowa w rozmiarze 32FF na 76/100. Obwód w moim odczuciu ścisły, miseczki standartowe, mostek nie przylega, ale w Maskaradkach zazwyczaj mi nie przylega. Obwód 66/77 cm U/UU 16/34 cm Głębokość miseczki ok. 26/27 cm Fiszbiny boczne trochę mnie gniotą pod pachami, ramiączka jak na razie nie zwijają się, choć aksamitka do najwygodniejszych nie należy. Odpowiedz Link
alex331 Pandora czarna 32FF 26.01.11, 11:43 Czarna w rozmiarze 32FF na 76/100. Obwód w moim odczuciu normalny w kierunku do rozciągliwych, miseczki standardowe, choć na mnie trochę za małe, są bardzo na styk. Mostek nie przylega, ale w Maskaradkach zazwyczaj mi nie przylega. Obwód 68/79 cm U/UU 15/33 cm Głębokość miseczki ok. 26 cm Bardzo wygodny do noszenia stanik, nic nie gryzie, nie ugniata. Ramiączka regulowane do połowy, bardzo wygodne. Odpowiedz Link
mela1 Rhea do H. Gdzie stacjonarnie? 26.01.11, 13:33 Jest dostępna na stronie Bravissimo w dwóch kolorach. Szukam takiej stacjonarnie w Warszawie, bo nigdy nie mieściłam się w Masquerade i musiałabym zamówić conajmniej dwa rozmiary. Da się gdzieś przymierzyć? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Rhea do H. Gdzie stacjonarnie? 26.01.11, 15:20 W tej chwili pewnie jeszcze nie, bo ten model wchodzi w Polsce w lutym (pierwsza połowa). Zapewne dostępny będzie w większości sklepów. Odpowiedz Link
yaga7 RHEA 27.01.11, 14:05 Dotarła z Bravissimo w rozmiarze 32GG (to mój ostatni freyowy najlepszy rozmiar). I co? I guzik. Tak ciasna, że nie mam, co marzyć o zapięciu (Panama bra by Bestform, który dotarł w tym samym rozmiarze zapinam na najciaśniejszą haftkę, a i tak jest za luźny). Wydaje mi się, że jest wielkomiseczkowa. Jak któraś chce, mogę sprzedać, pomierzyć - nie ma sprawy. Zdjęc w galerii nie będzie, bo się nie zapnę :)) Odpowiedz Link
agn44 Re: RHEA 27.01.11, 20:00 A patrzyłaś jak wygląda z przedłużką? Którą kupiłaś? Fioletową czy tą jasną? Odpowiedz Link
yaga7 Re: RHEA 27.01.11, 20:05 Nie mam przedłużki i raczej nie będę kupować, bo nie noszę staników z przedłużkami. A kupiłam fioletową. Odpowiedz Link
alexis-z Re: RHEA 28.01.11, 08:53 Szkoda, że nie dałaś informacji bym się z chęcią dołączyła, ponieważ ta fioletowa mnie urzekła. Pytanko ładny jest to odcień, do jakiego modelu porównasz cięcie miski? Odpowiedz Link
yaga7 Re: RHEA 28.01.11, 09:21 Szkoda, że o czym nie dałam informacji?? O tym, że robię zamowienie? Gdybym chciała na forum pisać za każdym razem, że coś kupuję w sklepie, to dużo by tego było ;) Co do koloru głównego, to mi się podoba, jest fajny wrzosowy. Natomiast ta ozdobna koronka jest moim zdaniem ciut jasna, wydawało mi się ze zdjęć, że powinna być ciut ciemniejsza. Niestety nie mam za bardzo do czego porównać, bo praktycznie nie noszę już maskaradek. Na pewno nie jest to krój Pandory, którą bardzo lubię. Miska jest dość sztywna, na pewno bardziej sztywna niż halfy Fauve czy Freyi, natomiast nie mam porównania z innymi maskaradkami poza Pandorą - od której też jest bardziej sztywna. Miska jest cięta na trzy, standardowo. Obwód jest z jednej warstwy dość cienkiego materiału, stanik w składzie ma ok 70% poliestru, jeżeli to coś komuś powie ;) W każdym razie ja nie będę wymieniać na inny rozmiar, bo jednak dla mnie jest zbyt sztywna, Fauve są bardziej miękkie i to mi bardziej odpowiada. Natomiast jeszcze raz podkreślę, że nie wiem, jak sztywne są obecne maskaradki, bo nie mam żadnej z nowych kolekcji :)) Odpowiedz Link
alexis-z Re: RHEA 28.01.11, 10:05 Dzięki za tak dokładny opis. Cieszy mnie, że Rhea ma ciasny obwód i więcej cięć, bo ma szanse na mnie leżeć. A propo sztywności misek Masquerade nie umiem odpowiedzieć na ten temat bo miałam tylko Maia, Antoinette. Fauve mi się marzy ale cena aż głowa boli. A Summer i spółka jakby za szeroka fiszbina sama nie wiem. Ja zostaję przy Masquerade. Jeszcze raz dzięki za informacje. Będą mi przydatne. Odpowiedz Link
jud.yta Re: RHEA 28.01.11, 10:36 yaga7 napisała: > Zdjęc w galerii nie będzie, bo się nie zapnę :)) > A może byś jednak wrzuciła zdjęcia nie nabiustne :) a samego stanika :) Odpowiedz Link
ptasia Re: RHEA 28.01.11, 11:27 Ta wielkomiseczkowość i ścisły obwód by się zgadzało z tym, co ktoś pisał na stronie Brav na FB. Odpowiedz Link
anial_ek Re: RHEA 31.01.11, 23:37 ja tez potwierdzam. moja wlasnie przyszla (kolor iris 28G) i nie jestem jest w stanie zapiac zupelnie (tzn brakuje dobrych kilku centymetrow) podczas gdy wiekszosc 28ek moglabym nosic od poczatku na najciasniejszej haftce. tez mi sie wydaje wielkomieczkowy, choc jesli chodzi o szczegoly to nie moge sie wypowiedziec do konca, bo nie moge go zapiac:P jak na moje oko, to trzeba brac obwod o 2 oczka wiekszy niz normalnie, a miske o 2 mniejsza. wiec absolutny chaos (ktory swoja droga mnie dosc zdenerwowal, bo to nie sa delikatne roznice, to jest zupelnie inny rozmiar, a ja place za odsylanie, nie majac pojecia, czy tym razem trafie, ani czy bedzie mi sie w ogole podobalo to, co zobacze - ksztalt, zabudowanie, dekolt itd). poza tym stanik, jak to maskaradka, pieknie wykonczony, materialy, ramiaczka, hafty super, ale co z tego jak trzeba odsylac... i powaznie zastanawiam sie czy go w ogole wymieniac, bo choc piekny to wybor rozmiaru to loteria Odpowiedz Link
irenka65f Rhea - czy faktycznie ścisła 26.03.11, 23:29 Kierując się opiniami na forum zamówiłam obwód 32 i guzik. Za luźna była. Musiałam oddać bo już nie miałam na co wymienić (kupowałam w dopasowanej). Zastanawiam się czy nie zamówić w bravissimo, ale znów jaki rozmiar? Czy ta szczególna ścisłość obwodu dotyczy tylko fioletowej? Czy ktoś miał okazję porównać te dwa kolory? Odpowiedz Link
izas55 RHEA fioletowa 38H 27.03.11, 10:11 Jak dla mnie była potwornie ścisłą. Noszę 38, z bardziej rozciągliwych 36. Mierzyłam stacjonarnie w Bravissimo tą fioletową mój najbardziej standardowy rozmiar czyli 38H. Nie byłam w stanie się zapiąć, brakowało mi co najmniej kilka centymetrów, a miski wyglądały na co najmniej miskę więcej Odpowiedz Link
sbarazzina Georgiana rożowa 11.02.11, 22:39 Ktoś wie jak wypada Georgiana różowa i móglby mi porównać np do czarnego Tiffany? :) Normalnie noszę 32DD, ale Tiffany w tym rozmiarze jest zdecydowanie za luźny. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Georgiana rożowa 14.02.11, 14:02 Nikt nie ma tego stanika, zeby mi cos podpowiedziec? :) Odpowiedz Link
alexis-z Re: Georgiana rożowa 14.02.11, 14:30 Nie wiem o którą różową chodzi czy o ten cielisto różowawy zwany petal czy może o ten z zagranicy ten ciemny róż. Ale spróbuję pomóc ja miałam 2 Georgiany zielona i petal i mierzyłam ceglastą. Każda pasowała mi w rozmiarze 30ff ponieważ one wypadają trochę mniejsze. Georgiana ma ciaśniejszy obwód od Tiffany. Dodam, że plung czarne Tiffany pasował 30f ale obwód był luźny więc zapięłam się od razu na najciaśniejszą haftkę. Georgiane moim zdaniem możesz celować w 32e. Odpowiedz Link
arienna Re: Georgiana rożowa 30.06.11, 00:05 w moim odczuciu ściślejsza od np. turkusowej mai, ale i tak rozciągliwa. i bardzo wygodna - nic nie uwiera Odpowiedz Link