Dodaj do ulubionych

rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!!

13.11.09, 21:28
witam
ponieważ nie mam doświadczenia w żadnych stanikach typu sportowego
to mam do Was prośbę.
pomóżcie mi wybrać rozmiar na allegro.
moje wymiary to pod biustem 83 lekko ściśnięte, a w biuście na luzie
100,
miske triumpha mam ok D czy w tych sportowych tez wybrać D??

Licze na Wasza pomoc ponieważ nie chciałabym wyrzucać pieniędzy w
błoto :(
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 13.11.09, 21:48
      eedytkoo, na początek wejdź koniecznie tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,100167874,100167874,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_42.html
      bo przy podanych przez Ciebie rozmiarach rozmiar miseczki D z Triumpha przy 83
      pod biustem nie ma szans Ci pasować-są dramatycznie za małe, staniki nie leżą
      dobrze, piersi wypadają a ramiączka zsuwają się.
      Kiedy już zmierzysz się według instrukcji w tamtym poście wpisz do niego swoje
      rozmiary, by ustalić prawidłowy rozmiar, jaki powinnaś nosić (w przypadku
      Triumha nie mieścisz się w ich rozmiarówkę, niestety, jak większość z nas), a
      dopiero od tego rozmiaru wyjdź, dobierając shock-absorbera. Nie wiem, jaki sport
      uprawiasz, ale już teraz mogę podpowiedzieć Ci, ze dobrze dobrany stanik z
      ciasnym obwodem pod biustem i dopasowanymi miskami zastępuje z powodzeniem
      staniki sportowe - ale MUSI być dobrze dobrany. Mówię z doświadczenia, jako
      posiadaczka rozmiarów 82/102, czyli prawie jak Ty. Ja na aerobic noszę
      koronkowe, miękkie staniki i doskonale trzymają biust:)
      • cavova Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 20.11.09, 11:22
        nie zawsze zastępuje. na aerobic jak najbardziej wytarczy zwykły stanik, ale na przykład do biegania - niekoniecznie. sprawdziłam na własnym biuście ;)
    • xclone Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 16.11.09, 08:24
      za koleżanką powyżej - najpierw wątek rozmiarowy.. :)
      co do triumpha - chyba nie ma tutaj pani o "kwiecistych rozmiarach", mieszczącej
      się w rozmiarówce osławionego w PL triumpha.. niestety, sklepy w PL dopiero
      dorastają (i to tylko dzięki "uświadomionym" klientkom) do wprowadzania w swoich
      sklepach oferty dobrze dopasowanej bielizny - z własnego doświadczenia sugeruję
      omijać Fantastyczne Sklepy Triumpha szerokim łukiem.. chyba, ze po majtki i inne
      koszulki.. :)
      co do shock-absorbera - nie do końca jest tak, jak pisze koleżanka powyżej, że
      dobrze spasowany stanik moze z powodzeniem go zastąpić - różnica jest kolosalna
      i w tkaninie, i w budowie, i - co za tym idzie - w "działaniu".. w skrócie -
      biust nie podskakuje, wszystko trzyma się w kupie nawet przy bardzo aktywnym
      ruchu.. oczywiście, nie spodziewaj się odjęcia kilogramów - ale na pewno nie
      będą one fruwać tak, jak grawitacja tego sobie zyczy..
      osobiście kupiłem na 75/101 rozm. 70J.. jest bardzo ściśle, ale nie
      niewygodnie.. dużo pomaga dodatkowe zapięcie przy łopatkach..
      • monika_i Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 19.11.09, 00:18
        Mam freya active, idealny do biegania. w obwodzie wiekszy o rozmiar, bo stanik
        scisly i nie rozciaga sie, miska w tym samym rozmiarze.
      • kk345 Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 19.11.09, 00:30
        Osobiście strasznie nie lubię efektu ściskania i spłaszczania, jaki dają shock
        absorbery i staniki sportowe, po co się męczyć i wbijać w nie, skoro standardowe
        staniki dają radę? Mogę wyobrazić sobie różnicę przy jeździe konnej, ale przy
        mniej intensywnym sporcie?
        Mogę pisać wyłącznie z własnego doświadczenia, ale na własnych doświadczeniach
        opiera się wszak to forum, prawda?

Poza tym chyba szkoda sił na naszą dyskusję, bo autorka wątku nie trafiła do
        wątku rozmiarowego, więc temat chyba jej nie zainteresował...
        • xclone Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 19.11.09, 17:41
          wiesz, może to też kwestia rozmiaru.. przy 32HH wychodzi na to, że to jednak ma
          duże znaczenie, skoro użytkowniczka do ćwiczeń jednak woli zakładać "ściśliwca"
          :) sama twierdzi, że do codziennego noszenia zdecydowanie się to nie nadaje, ale
          do ćwiczeń używa go chętnie..

ja tez powinienem pisać "z własnego doświadczenia", jednak - jest to zapewne
          zrozumiałe ;) - takowego nie posiadam i mogę się jedynie opierać na "zeznaniach"
          osoby, która używa, dla której kupiłem i która jest z tego zadowolona.. :)

i masz rację :) zdaje się, że autorka najzwyczajniej nas zlała.. ;) trudno.. nic
          na siłę.. :) dziękuję za dyskusję.
          • kk345 Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 19.11.09, 21:12
            > dziękuję za dyskusję.
            Ja też. I- przy okazji- chapeau bas- za drążenie tematu stanikowego i pełne
            zrozumienie dla kobiecych problemów. Przy okazji pogratuluj siebie swojemu "32HH":)
            • xclone Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 21.11.09, 19:58
              dziękuję, ale.. to trochę bardziej skomplikowany temat.. :)
              niemniej - jeśli przyjdzie taki dzień, że będę musiał całkowicie zmienić swoje
              życie, otworzę sklep z bielizną.. :) może wrocek.. może kraczek.. może
              świdnica.. ale na pewno tym się zajmę.. pewnie szybko splajtuję ze względu na
              obecność faceta w czysto-babskim temacie i świecie.. :) ale chociaż przez chwile
              będę Szczęśliwym Człowiekiem ;))
              • marciasek Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 22.11.09, 00:53
                > może wrocek.. może kraczek.. może
                > świdnica..

oo, to ty jesteś taki wrocławsko-krakowski?
                • xclone Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 22.11.09, 11:47
                  hihi :> nie, pomorski.. :)
                  ale jeśli przyjdzie taki dzień, to od "maleńkości" ciągnie mnie w tamta stronę,
                  najlepiej się tam czuję i.. i w ogóle :)

chciałem napisać, że się od tematu oddalamy, ale.. autorkę ten temat znudził
                  jeszcze zanim zapytała, więc jednak nie czuję się winny.. ;)
        • bibea Re: rozmiar SHOCK ABSORBER- pomocy!! 19.11.09, 18:01
          Przy 30f roznice czuc np. przy intensywnym stepie. Niby maly biuscik, ale wole
          jak sobie siedzi przy klatce piersiowej, a nie lata.
      • marciasek w obronie Triumpha 20.11.09, 02:20
        > z własnego doświadczenia sugeruję
        > omijać Fantastyczne Sklepy Triumpha szerokim łukiem...

Nie przypuszczałam, że przyjdzie mi wypowiadać się w obronie firmy na T, a jednak :)

Otóż SĄ KOBIETY, którym pasują wyłącznie staniki Triumpha. Osobiście spotkałam się z takim przypadkiem, jest nim moja własna teściowa. Całe życie nosiła staniki z bazaru za dychę, w końcu poprosiła o pomoc w doborze biustonosza na fiszbinach, pierwszego w jej życiu. Mierzyłyśmy wszystko, co się dało oraz gdzie się dało. Mileny, Dalie, Gorsenie, Panache, Feliny, Anity - absolutnie nic, poza Tryumphem, na nią nie pasuje. Masakra. Z Tryumpha - 3 modele dobre, z czego jeden - bardzo dobry.

Wielkie podziękowania tu składam Forumce, która wiedząc o wszystkich osobliwych cechach sylwetki mojej teściowej doradziła mi udanie się właśnie do Tryumpha. Bez jej życzliwej pomocy w życiu do głowy by mi to nie przyszło. Nie zdradzę któż to, bo nie chcę jej nicka nazwą firmy na T brukać ;) - dość, że sama na pewno wie, że to do niej. Dziękuję!
        • maheda Oooooo i który rozmiar w końcu był dobry? :) 20.11.09, 02:25
          ( Ups, wydało się ;) )

Bo mię ciekawość zeżre...
          • marciasek Re: Oooooo i który rozmiar w końcu był dobry? :) 20.11.09, 15:43
            a wiesz, że nie pamiętam? Skleroza :/
            Chyba 90 albo 95E, zadzwonię później do teściowej, zapytam i napiszę.
            :)
        • xclone Re: w obronie Triumpha 21.11.09, 20:13
          wiesz..
          ja przez długie lata (10 ?) kupowałem tylko Triumpha, bo obojętnie co innego się
          wdziało, było DNO.. i w dopasowaniu i w kolorystyce.. tylko Triumph dawał radę z
          rozmiarem i wymogami techniczno-estetycznymi.. fiszbiny, szerokie ramiączka,
          mocne zapięcia, niebanalny wygląd i wysokiej jakości tkanina - bardzo długo
          tylko Triumph stawał na wysokości zadania, ale..
          no właśnie - ale po ciąży Triumph tez wymiękł w rozmiarze i zacząłem szukać
          rozwiązania - trafiłem tutaj, grzecznie czytałem i dokształcałem (się)..
          pierwsze zakupy to Tango i nietrafiona Fiesta.. następna Zakręcona Kaśka była
          już idealna i od tego czasu nigdy nie wtopiłem.. :) czytam, uważam, słucham,
          porównuję..

czasami jeszcze odwiedzam Triumpha, ale tylko żeby popatrzeć, jak fajnie
          rozwijają modele.. niestety, rozmiarowo zostali daleko w tyle i wątpię żeby byli
          w stanie to nadgonić - prawdopodobnie polityka finansowa firmy tego nie przewiduje..

konkludując ;) to nie tak, że bluzgam na Triumpha bez doświadczenia i wiedzy..
          ale w BigBra trzeba ich omijać szerokim łukiem, bo kuszą, ale zdecydowanie to
          nie ta klasa dopasowania.. a za te pieniądze "mniejsze rozmiary" znajda coś w
          równie wysokiej klasie na wyspach :)
          • marciasek nie, nie, to nie tak 22.11.09, 00:50
            Uwierz mi (choć wiem, że trudno): istnieją kobiety, które za żadne pieniądze NIE ZNAJDĄ niczego lepszego niż Triumph. Ani na Wyspach, ani w Polsce. Miałam podobny problem z niewiara, ale byłam z Teściową w _naprawde_ wielu dobrych sklepach i: Kaśki - nie, Tango - nie, Freje - nie, Maskaradki nie wchodzą w rachubę, wszelkie polskie wyroby (z wyjątkiem Effuniaka - nie mierzyłyśmy bo nie ma ich w sklepach) - nie, Anita - nie, Felina - nie. Tylko Triumph. Wcale przy tym nie uważam staników Tryumpha za niebanalne, czy nawet ładne - zwyklaski takie. Ale leżą. Na mnie żaden Tryumph nie leży, a na Teściowej - wyłącznie.

Zatem apeluję by nie wydawać pochopnych sądów na temat Tryumpha. Większości młodych dziewczyn nie będzie odpowiadał, ale dla starszych osób, zwłaszcza z wadami kregosłupa, Tryumph ma bardzo dobra ofertę.
            • xclone Re: nie, nie, to nie tak 22.11.09, 12:56
              ale własnie to napisałem - że gdyby nie krótka tabela rozmiarowa, pewnie nadal
              zaopatrywałbym się w Triumph-owych sklepach :) mam nawet kartę zniżkową.. ;)
              niestety, przy takich potrzebach jakie obecnie mam - Triumph odpada nie tylko
              dla mnie, ale tez dla pozostałych F+ (w D->E jeszcze dają radę).. :)

więc wierzę i - jak dla mnie - to wcale nie takie trudne :)))
              a teściowa.. dobrze, że ma taką upartą synową :) ja swojej jak zamówiłem gatki z
              wyprzedaży za marne grosze i przekonała się, że dobrałem rozmiar, wygląd i
              wszystko tak, jak być powinno, to się długo pozbierac nie mogła.. :D hahhaha..
              ot, taki zięć z niespodziankami.. :)
              • marciasek Re: nie, nie, to nie tak 22.11.09, 20:39
                Ja wiem czym taka uparta? Prosiła, to pomogłam :) Na Triyumpha się nie upierała,
                bo ona dotąd bazarniaki za dychę wyłącznie nosiła, więc i preferencji w zakresie
                marki żadnych nie miała. No to zmierzyłyśmy wszystko, co się dało, a na końcu
                tego nieszczęsnego Tryumpha, który ostatecznie okazał się numerem jeden.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka