ja_joanna Czy znowu jest jakiś czasowy problem? 20.12.10, 04:58 Chciałam się zapytać, czy znowu jest jakiś problem z odpowiadaniem na maile tudzież realizacją zagranicznych zamówień? Szczerze mówiąc trochę mam dość tego, że co kilka tygodni czy miesięcy sytuacja się powtarza i muszę (nie muszę, ale nie wiem, kto inny miałby to za mnie zrobić) interweniować tutaj w imieniu moich niemieckich forumowych koleżanek, które znowu od tygodni czekają na odpowiedzi, zwrot pieniędzy czy realizację zamówień. Byłabym wdzięczna za uregulowanie tej sytuacji w jakiś sposób, bo to jest potwornie męczące dla wszystkich. Nie mówiąc o tym, że po każdej takiej sytuacji wiarygodność sklepu Ewa Michalak jako marki spada i mimo świetnych konstrukcyjnie staników jest coraz mniej chętnych na ich wypróbowywanie właśnie przez takie problemy z zamówieniami. Przetrzymywanie pieniędzy, które dawno temu powinny wrócić do zamawiającego, który zwrócił przesyłkę uważam za niedopuszczalne. Niestety niewiele mogę robić poza pisaniem na publicznym forum na ten temat. Nie mam już pomysłów, jak jeszcze pomóc niemieckim forumkom. Odpowiedz Link
effuniak Re: Czy znowu jest jakiś czasowy problem? 20.12.10, 05:50 Mam problem z odpowiedziami na te maile bo nie znam języków a osoba odpowiedzialna za tę część pracy nie do końca wywiązuje sie z tego obowiązku Zamówienia są realizowane bez poślizgów - tu jest przekłamanie w Twoich informacjach A zwroty robię od reki czyli najdalej dzień po ich otrzymaniu tylko nie te, które klientki przesłały w stanie nienadającym się do dalszej sprzedaży czyli brudne lub trwale pogniecione np. strapless który ma wysokość miseczek 12cm a jedna z Pań wysłała go w pudełku o boku 5 cm - miski zgniecine na trwało, czekam na wpłate kosztów wysyłki i z przyjemnością oddam ten zniszczony stanik jak i innym Paniom - brudne Ja wiem, że dawniej takie "kwiatki" przechodziły i nikt nie oddawał klientkom zniszczonych staników ale teraz sama się tym zajmuję i nie widze powodu dla jakiego miałabym robić takie prezenty i zostawać z towarem, którego nie mogę dalej sprzedać bo jest brudny lub pognieciony Ciekawe jak byś zareagowała gdybym wysłała do Ciebie stanik brudny od osadu z ciała poprzedniej klientki ? .... Odpowiedz Link
zazulla Re: Czy znowu jest jakiś czasowy problem? 21.12.10, 01:21 Ale te uwagi o brudnych lub uszkodzonych zwrotach dotyczą Niemek? Odpowiedz Link
effuniak Zazu - tak 21.12.10, 05:52 Jeśli trafia się jakiś taki zwrot od klientki z Polski to albo dzwonię albo pisze maila i też czekam na wpłate za taki wyrób a następnie odsyłam A odkąd się tym zajmuję to wyłapuję takie niepełnowartościowe zwroty i , wierz mi, jest ich znacznie więcej zza granicy niż z Polski Jeśli np pudełko ode mnie się zniszczy w transporcie to z kraju dostaję przesyłkę zapakowaną w pudeko nawet prowizorycznie sklecone z pudełka po butach ale takiej wielkości by stanik się przypadkiem nie pogniótł a jak się coś takiego trafia klentce z Niemiec to stanik wraca w najmniejszym pudełku pocztowym jakie można tam kupić - bo taniej , ale w efekcie jest drożej , bo po podróży kilkudniowej w ciasnej paczce stanik już jest tak pognieciony, że delikwentka staje się jego właścicielką , po wcześniejszym oplaceniu przesyłki zwrotnej I chyba nikogo nie dziwi moje postępowanie bo nie wyobrażam sobie bym miała komuś dalej taki wyrób próbować sprzedać Mogę czegoś nie zauważyć i wysłac klientce ale z pewnością nie wyślę nikomu celowo zniszczonego czy brudnego produktu Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Zazu - tak 25.12.10, 14:37 effuniak napisała: > I chyba nikogo nie dziwi moje postępowanie bo nie wyobrażam sobie bym miała kom > uś dalej taki wyrób próbować sprzedać > Mogę czegoś nie zauważyć i wysłac klientce ale z pewnością nie wyślę nikomu cel > owo zniszczonego czy brudnego produktu Uwazam takie stwierdzenia za niedopuszczalne. Nie wiem dlaczego insynuujesz, ze Niemki sa brudasami i usiluja na dodatek oszukac cie jako producentke. Twoje opakowania sa jak na niemieckie standardy tez bardzo dziwne. Ja bylam bardzo zaskoczona, bo paczuszka byla zupelnie nietypowa. Kartony nie przychodza tez do nas uszkodzone, ale ja tez nie wyslalabym z Niemiec stanika w oryginalnym pudelku, bo nie wiem, czy by mi to nawet na poczcie przyjeto. Wiec skoro ci zalezy, by stanikowi nic sie nie stalo, to pisz, by zwroty wykonywac w oryginalnym opakowaniu, bo klientka nie musi tego wiedziec i nie kieruje sie przeciez zla wola, a zwyklym przyzwyczajeniem do innej formy. Z drugiej strony wymagasz moze za wiele, bo koszty za wielgachny karton, to w Niemczech prawie cena calego stanika, z brastopu przychodzi tez tylko szara koperta i staniki sa zwykle w calosci. Moje bogato zdobione, sztywne staniki do tanca brzucha wysylalam na terenie Niemiec tez w kopertach, nic sie nie dzialo. Mozliwe wiec tez, ze zniszcznia i przybrudzenia dokonuja sie na poczcie polskiej, zagraniczne przesylki sa regularnie rozpracowywane przez ciekawskich pracownikow i pewnie traktowane jak worki z ziemniakami. I nie wyjasnia to tez sprawy, dlaczego niemieckie klientki czekaja tak dlugo na odpowiedz i pieniadze. Skoro masz zastrzezenia, to daj od raz znac konkretnym klientkom, a nie taka zabawa w kota i myszke i publiczne szkalowanie kogos na niechluja. Odpowiedz Link
imp18 Re: Zazu - tak 25.12.10, 17:51 >Wiec skoro ci zalezy, by > stanikowi nic sie nie stalo, to pisz, by zwroty wykonywac w oryginalnym opakow > aniu, bo klientka nie musi tego wiedziec A to chyba w regulaminie sklepu jest więc nie trzeba zaznaczać. I niestety jeżeli ktoś się nie zgadza na takie warunki i takie koszty związane z odsyłaniem itp to chyba nie powinien kupować... no ale nie moja sprawa :P Odpowiedz Link
anka-ania Re: Zazu - tak 25.12.10, 18:50 imp18 napisała: > A to chyba w regulaminie sklepu jest więc nie trzeba zaznaczać. Regulamin nadal jest tylko w języku polskim, więc klient zza granicy czasem nie ma szans, żeby się z nim zapoznać (google translator zawodny jest). > I niestety jeże > li ktoś się nie zgadza na takie warunki i takie koszty związane z odsyłaniem it > p to chyba nie powinien kupować... no ale nie moja sprawa :P To może odwróćmy to: jeżeli ktoś zgadza się sprzedawać swój towar za granicę, to może powinien udzielać podstawowych informacji w języku zrozumiałym dla tychże klientów (chociażby ten regulamin, żeby klientki wiedziały na co się piszą). Ale masz rację - to nie nasza sprawa, nie nam powinno na tym zależeć. Odpowiedz Link
slotna Re: Zazu - tak 25.12.10, 20:22 Z drugiej strony wymagasz moze za wie > le, bo koszty za wielgachny karton, to w Niemczech prawie cena calego stanika, > z brastopu przychodzi tez tylko szara koperta i staniki sa zwykle w calosci. No wlasnie. Niedawno dostalam z brastopu stanik Showgirl, konstrukcyjnie dla mnie identyczny z usztywnianym HP - przyszedl w foliowej kopercie, w calosci. Staniki z ebay wszystkie przychodzily do mnie w takich kopertach, a zamawialam glownie od firm. Zadnemu nic sie nie stalo, z usztywnianych mialam Inferno, dwie maskaradki, La senze - wszystkie zyja. Koszt odsylki stanika w kartonie to w Irlandii 10 euro. A teksty o Niemkach - brudasach sa totalnie ponizej krytyki. Odpowiedz Link
grecz Re: Zazu - tak 25.12.10, 22:28 Tekst Efunniak o brudasach nie tyczył tylko Niemek: "A odkąd się tym zajmuję to wyłapuję takie niepełnowartościowe zwroty i , wierz mi, jest ich znacznie więcej zza granicy niż z Polski" Konkretnie o Niemkach było tylko w kontekście zbyt małych pudełek. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Zazu - tak 26.12.10, 00:42 grecz napisała: > Tekst Efunniak o brudasach nie tyczył tylko Niemek: "A odkąd się tym zajmuję to > wyłapuję takie niepełnowartościowe zwroty i , wierz mi, jest ich znacznie więc > ej zza granicy niż z Polski" Niemki, nie Niemki, ale skoro niepelnowartosciowe zwroty (zle opakowane) zdarzaja sie czesciej przy zagraniczych przesylkach, to sklep powinien sie zastanowic, czy daje zagranicznych klientkom w ogole mozliwosc zachowania sie zgodnie z regulaminem. Naprawde nie wiem w czym problem przetlumaczyc pare zdan na angielski. Nawet chinskie sklepy na ebayu tumacza na angielski i niejednokrotnie na niemiecki. Z koszmarnymi bledami, ale ze wszystkimi istotnymi informacjami. A ze zagraniczne klientki czesciej odsylaja brudne staniki, to jakas wymyslona szykana, bo nie widze ani jednej logicznej przyczyny, dlaczego akurat tak mialoby by byc. Odpowiedz Link
3_asiunia do Ewy lub forumek korzystających z odbioru osobis 20.12.10, 15:34 Mam pytanie, chciałabym po raz pierwszy skorzystać z odbioru osobistego. Nawrzucałam już rzeczy do koszyka, ale nigdzie nie pojawia mi się opcja bez opłaty za kuriera. Czy mam złożyć zamówienie razem z kosztami wysyłki? Gdzie, kogo i jak informować o odbiorze osobistym? A i czy muszę wcześniej zrobić przelew czy mogę zapłacić przy odbiorze? Wysłałam maila do sklepu w niedzielę, ale ani widu ani słychu. Pomóżcie proszę, chciałabym się załapać na rabat na chabrowy komplet... Odpowiedz Link
akj77 Re: do Ewy lub forumek korzystających z odbioru o 20.12.10, 16:56 Przecież jest opcja odbioru osobistego na stronie, gdzie wybierasz sposób zapłaty i dostawy. Odbiór osobisty dostępny jest zarówno przy przedpłacie, jak i przy płatności przy odbiorze. Sprawdziłam to przed chwilą, klikając po sklepie i robiąc testowe zamówienie. Odpowiedz Link
3_asiunia Re: do Ewy lub forumek korzystających z odbioru o 20.12.10, 20:01 dziękuję ;) moja percepcja ostatnio jest jakaś obniżona ;) Odpowiedz Link
monissska Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 28.12.10, 18:08 kolejne już zakupy w sklepie - zero problemów;) zwrot pieniędzy na konto błyskawiczny; jak dla mnie całokształt na 6:] Odpowiedz Link
mujer22 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 29.04.13, 20:29 najgorszy sklep z jakim miałam do czynienia! a na brafittingu znam się całkiem dobrze. miałam wątpliwą przyjemność być osobiście i jedyne co mogę powiedzieć to zero profesjonalizmu, zero klasy, atmosfera jak na bazarze a same biustonosze bardzo kiepskiej jakości, nie wiem skąd ten cały szum wokół tego "sklepu". dziewczyny radzę lepiej poszukać bo widzę, że te które się kompletnie nie znają dają sobie wcisnąć kit, że te biustonosze są "profesjonalne". Ja wolę pójść do prawdziwej braffiterki która indywidualnie podejdzie do sprawy i uszyje biustonosz co do centymetra na mnie a takie gotowce równie dobrze w tesco za połowe ceny kupicie! Odpowiedz Link
jesiennamgla Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.04.13, 09:14 Jeśli chcesz żeby ten wpis brać na poważnie, to podaj konkrety. Opisz na czym polegał brak profesjonalizmu, co w stanikach zasłużyło na taką złą opinię- ramiączka, materiały, czy coś innego. Takie ogólne plucie jadem każdy skwituje wzruszeniem ramion. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.04.13, 09:57 mujer22 napisał(a): Ja wolę pójść do pr > awdziwej braffiterki która indywidualnie podejdzie do sprawy i uszyje biustonos > z co do centymetra na mnie a takie gotowce równie dobrze w tesco za połowe ceny > kupicie! Masz na myśli chyba gorseciarkę, a nie braffiterki? Bo braffiterki biustonoszy nie szyją. Nie muszę też zbyt często chodzić do Tesco, by wiedzieć, że nie mają tam mojego rozmiaru. Wykazałaś się tu więc taką znajomością brafittingu, że nie sądzę, że potrafisz ocenić biustonosze Ewy Michalak. Odpowiedz Link
the_pipeline Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.04.13, 13:21 Jak dla mnie ten "post" nadaje się do natychmiastowego usunięcia jako że jest to obrzydliwy spam, którego czytanie jest całkowitą stratą czasu dla osób które klikneły w wątek i szukają jakiś informacji. Odpowiedz Link
butters77 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.12.10, 14:24 Jestem świeżo po zakupach - realizacja zamówienia przebiegła absolutnie BEZ ZARZUTU. Błyskawiczna przesyłka - nawet modele, na które spodziewałam się czekać dłużej, przyszły od razu. Niestety, nie trafiłam z rozmiarem i będę wymieniać - ale organizacyjnie super :-) Odpowiedz Link
fauve-love Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 04.01.11, 23:15 to tylko poradzę Ci, żebyś odesłała je od razu. Odpowiedz Link
kryklu Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 05.01.11, 00:01 fauve-love napisała: > to tylko poradzę Ci, żebyś odesłała je od razu. A o co chodzi? Odpowiedz Link
kjustynak mtransfer 04.06.11, 08:32 Zapłaciłam za zakupy korzystając z tej opcji. Środki poszły inny numer konta, inny adres niż jest podany na stronie. Zostałam oszukana? W statusie zamówienia zaksięgowano wpłatę. Przyznam, że zaczynam trochę panikować. Ja już chyba cofnąć przelewu nie mogę, ale może któraś z was płaciła za zakupy w sklepie Ewy mtransferem? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: mtransfer 04.06.11, 08:46 Nie przejmuj się, tak to właśnie działa - pieniądze przechodzą przez konto pośrednika - operatora płatności :) Tym bardziej nie wiem, czym się przejmujesz, skoro wpłata została zaksięgowana. Sklep nie zaksięgowałby wpłaty, gdyby nie otrzymał Twojego przelewu :P Odpowiedz Link
azymut17 czy jest jakis problem z zamówieniami? 05.01.11, 11:20 Zastanawiałam się, czy posta nie zatytułować "Czy sklep nadal działa?", ale z wpisów tutaj wnioskuję, że tak. Ja tymczasem poczułam się zlekceważona jako klient, bo 2 tygodnie temu złożyłam zamówienie i od razu je opłaciłam. Dostępność towarów 7 dni. Tymczasem minęło już 10 dni roboczych, a ja nie mam ani pieniędzy, ani bielizny. Na maila też nie dostałam odpowiedzi. Do tej pory wszystkie zamówienia były realizowane szybko i bez zarzutu, nie wiem, co się stało? Odpowiedz Link
azymut17 Re: czy jest jakis problem z zamówieniami? 05.01.11, 21:06 Ha! Wpisy na forum mają moc sprawczą - dostałam maila, że zamówienie zostało wysłane :-) Lepiej było zostać przy terminie zamówień "do 14 dni" wtedy człowiek był przygotowany na dłuższy czas czekania i najwyżej się miło zaskakiwał. A teraz się denerwuje... Odpowiedz Link
ptasia Cena przesyłek 12.02.11, 12:15 Właśnie dostałam @ ze sklepu o podwyżek kosztów przesyłki. Wysyłka pocztą PL za list polecony wynosi, uwaga, 17 zł z przedpłatą. Jakim cudem taka wysoka cena? Czy wliczane w to jest jakieś ubezpieczenie przesyłki? Bo jako żywo z cennika PP wychodzi coś innego, a ze złota te pudełka chyba nie są? Odpowiedz Link
kasikk68 Re: Cena przesyłek 12.02.11, 12:45 no własnie też miałam o tym napisać! to jakiś żart? za co te 17zł? wysłanie stanika w kartoniku pocztą poleconym priorytetem wynosi 7zł + ew ubezpieczenie przesyłki razem do 10zł ale 17?! kurier też już 2 raz idzie w górę... zamówienie 1 stanika już się praktycznie niezbyt opłaca... Odpowiedz Link
akj77 Re: Cena przesyłek 12.02.11, 18:13 Ja osobiście podejrzewam, że ceny podniosła firma kurierska, a przesyłka pocztowa jest droższa po to, żeby jak najwięcej osób wybierało jednak kuriera, bo wtedy można utrzymać stosunkowo niskie ceny przesyłek (jak ostatnio wysyłałam małą kopertę z dokumentami kurierem z jednej dużej instytucji do drugiej - czyli też pewnie mają jakieś umowy - kosztowało to 30 zł). Odpowiedz Link
effuniak Re: Cena przesyłek 13.02.11, 09:26 Akj77 - właśnie tak , trafiłaś w samo sedno Ponadto kurier odbiera paczki w siedzibie firmy a na pocztę moja pracownica musi pójść, odstać w kolejce, znosić humory pań w okienku i stracić ze dwie - trzy godziny(zależy od ilości przesyłek i nastawienia pani w okienku) w czasie dnie pracy na te upojna czynność kosztem innych obowiązków A jeśli chodzi o przesłki kurierskie to i tak uważam, że mamy wynegocjowane świetne warunki ale po podwyżce stawki vat wzrosły one nie tylko o 1% a o znacznie więcej I po otrzymaniu faktur za poprzedni miesiąc wyszły takie a nie inne stawki za jednorazową przesyłkę Odpowiedz Link
greylin Re: Cena przesyłek 13.02.11, 12:16 Przecież na poczcie też możesz zamówić sobie odbieranie przesyłek z firmy. Przy większych ilościach możesz też negocjować ceny przesyłek. Odpowiedz Link
agnieszka.onlyher Re: Cena przesyłek 13.02.11, 14:21 serio? U mnie na poczcie na wieść o tym, że chciałabym ponegocjować ze względu na ilość wysyłanych przesyłek - Pani popatrzyła dość osobliwie i powiedziała, że to nie jest negocjowalne w żadnym wypadku, a odbieranie przesyłek nie wchodzi w grę. Od tego jest kurier odpowiednio droższy i wygodniejszy i tak ma być, bo to różnica między pocztą a kurierem. Poczta to instytucja skostniała. Albo akceptujesz warunki, które dają, albo won. Niestety. Odpowiedz Link
ptasia Re: Cena przesyłek 13.02.11, 15:29 Nie wiem dokładnie, jak z negocjowaniem, ale jak firma mojego męża, w której trochę pracowałam, nadawała dużo przesyłek listowych (także poleconych), udało nam się ustalić z pocztą tak, że przychodziliśmy z wypełnioną książką nadawczą i listami, całość przepychaliśmy przez okienko "kontroler" z informacją, że to do nadania i wracaliśmy po książkę za kilka godzin lub następnego dnia - a więc nie traciliśmy specjalnie czasu. Zaznaczam, że to był i jest wyjątkowo mało przyjazny klientom UP, gdzie nie ma nawet automatów na numerki, stoi się do wszystkiego w jednej kolejce i za każdym razem jest awantura między klientami a obsługą. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Cena przesyłek 15.02.11, 07:29 U mnie na poczcie osoby z ksiązkami nadawczymi i listami firmowymi stoją jak każdy w kolejce i są obsługiwane tak, jak każda inna osoba. W związku z tym, jak ktoś ma do nadania 100 poleconych, to reszta grzecznie czeka. Niestety. Odpowiedz Link
marisella Negocjowanie cen wysyłek pocztowych i umowy :) 05.05.11, 12:17 yaga7 napisała: > U mnie na poczcie osoby z ksiązkami nadawczymi i listami firmowymi stoją jak ka > żdy w kolejce i są obsługiwane tak, jak każda inna osoba. W związku z tym, jak > ktoś ma do nadania 100 poleconych, to reszta grzecznie czeka. Niestety. Bo widać nie ma podpisanej umowy z pocztą i tak tylko przychodzi, jak każdy inny. Można natomiast podpisać z pocztą umowę i wtedy faktycznie wypełnia się tylko książkę nadawczą, oddaje ją bokiem, nie stając w kolejce, razem z ponumerowanymi (wg ksiązki) przesyłkami a potem książkę się odbiera wypełnioną (np. przy okazji oddawania kolejnej tury przesyłek). Wtedy na przesyłkach nikt już znaczków nie nakleja, tylko na zaplaczu dostają erki, pieczątkę, że opłata pobrana na podstawie umowy takiej a takiej i tyle. A pieniądze za przesyłki z danego miesiąca poczta inkasuje łącznie na koniec miesiąca i wystawia zbiorczą fakturę :) Jest to bardzo wygodne rozwiązanie pod warunkiem, że się przesyłki nadaje zawsze z tego samego urzędu, bo tak niestety trzeba (podpisuje się umowę tak jakby z konkretnym urzędem i w innym ona nie obowiązuje). Oczywiście jak się ma podpisaną umowę z pocztą to można zamówić odbiór przesyłek z firmy - kurier poczty przychodzi o umówionej godzinie, a jeśli się zjawi przed 13-tą, to przesyłki wychodzą jako nadane przed 15-tą, czyli dochodzą kolejnego dnia. No i jeszcze kwestia negocjowania cen - jest coś takiego rzeczywiscie. W zalezności od ilości wysyłanych przesyłek danego typu (od 25, więc naprawdę niewiele) otrzymać można rabat od 11% do dwudziesty paru. Dodatkowy rabat udzielany jest, jeśli oddaje się się przesyłki odpowiednio przygotowane - nanosi się na nich samemu napis, że opłata pobrana na pdstawie umowy takiej i takiej, samemu podaje się wagę i koszt przesyłki i oznacza datę i miejsce nadania, nr przesyłki z puli otrzymanych numerów (czyli robi się to, co normalnie robi Pani w okienku) no i oddaje książkę nadawczą w dwóch egzemplarzach. Wtedy rabat wynosi od dwudziestu do trzydziestu paru procent :) No i oczywiscie jest już masa programów, która generuje od razu to wszystko, więc jest to do ogarnięcia :) Czyli generalnie jesli nadaje się sporo przesyłek, to jest wygodnie mieć umowę z pocztą i nie trzeba godzinami w urzędzie wystawać, psując krew swoją i towarzyszy niedoli, którzy stoją z jednym awizem ;) Czasem nawet poczta zdaje mi się lepsza, od niejednego kuriera ;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Cena przesyłek 13.02.11, 15:51 agnieszka.onlyher napisała: > Poczta to instytucja skostniała. Albo akceptujesz warunki, które dają, albo won > . Niestety. Może i skostniała, ale nie narzuca sprzedawcom wszystkich opłat. Możesz mi bowiem wytłumaczyć, dlaczego u ciebie wysyłka jednego stanika za granicę kosztuje tylko 15zł, a u effuniaka aż 25? W porządku, 6-7 euro zapłacę też za przesyłkę z innych krajów europejskich i tyle życzy sobie też niemiecka czy brytyjska poczta do Polski, ale tam ceny są na niej ogólnie wyższe, więc nie bardzo rozumiem skąd bierze się taka suma. Odpowiedz Link
greylin Re: Cena przesyłek 14.02.11, 18:52 serio ;) maila napisałam, żeby oftopa tu nie robić. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Cena przesyłek 12.02.11, 13:30 Pewnie po to, żeby cena kuriera nie była zbyt wysoka. Dzięki temu przesyłkę pocztą wybiorą tylko ci, którzy naprawdę nie mogą inaczej. Ja to popieram, bo zależy mi na niedrogiej przesyłce kurierskiej - jest szybsza i wygodniejsza dla mnie. Odpowiedz Link
ptasia Re: Cena przesyłek 12.02.11, 15:34 > Pewnie po to, żeby cena kuriera nie była zbyt wysoka. Dzięki temu przesyłkę poc > ztą wybiorą tylko ci, którzy naprawdę nie mogą inaczej. Ja to popieram, bo zale > ży mi na niedrogiej przesyłce kurierskiej - jest szybsza i wygodniejsza dla mni > e. ?? To chyba mało uczciwe? Nie mówiąc o tym, że cena przesyłki kurierskiej, jak to wcześniej zauważono, systematycznie drożeje. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: Cena przesyłek 13.02.11, 13:16 > ?? To chyba mało uczciwe? mało uczciwe to mało powiedziane. Czyli mam płacić więcej, żeby ktoś inny miał mieć taniej? Tym bardziej, że odesłanie stanika pocztą w tej samym opakowaniu kosztowało mnie coś około 7 złotych.... Naprawdę 10zł nie pokryje ceny pudełka i tego, że ktoś pójdzie na pocztę??? Przecież z pewnością nie idzie z jednym pudełkiem... Odpowiedz Link
imp18 Re: Cena przesyłek 12.02.11, 16:03 No tak, ale sądze, że znacznej większości zależy na jak najtańszej przesyłce po prostu :/ Odpowiedz Link
deenbee Re: Cena przesyłek 14.02.11, 23:49 koszta wysyłki zdecydowanie zniechęcają - nie znam innego bra sklepu z tak wygórowaną ceną przesyłki ale chyba serio im na pudełka brakowało - ostatnie zamówienie dostałam w ścioranym pudełku, najprawdopodobniej zwrotnym od innej klientki (wnoszę po tym, że na pudełku były napisane długopisem dane tej klientki i adres sklepu) swoją drogą mam nadzieję, że moje dane adresowe nie latają po innych ludziach Odpowiedz Link
yaga7 Re: Cena przesyłek 15.02.11, 07:31 No takie sytuacje nie powinny się w ogóle zdarzać. Nie wyobrażam sobie, że dostaję przesyłkę ze sklepu z danymi jakiejś innej osoby. Odpowiedz Link
kryklu Re: Cena przesyłek 15.02.11, 14:25 ostatnie zamówienie dostałam w ściora > nym pudełku, najprawdopodobniej zwrotnym od innej klientki (wnoszę po tym, że n > a pudełku były napisane długopisem dane tej klientki i adres sklepu) Uuuu kiepsko. Podoba mi się wielokrotne wykorzystywanie pudełek, ale nieszanowanie danych osobowych klientek już nie. Mam nadzieję, że to było pojedyncze niedopatrzenie. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 16.02.11, 11:47 Muszę bardzo pochwalić działanie sklepu internetowego. Kolejny raz dostałam na konto zwrot za odesłany stanik w tempie błyskawicznym. Stanik odesłałam w piątek, nawet nie priorytetem, a już dzisiaj w środę pieniądze mam na koncie. Nigdy w żadnym sklepie internetowym nie dostałam tak szybko kasy z powrotem:) Odpowiedz Link
beatea007 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.04.11, 09:19 Złożyłam zamówienie we wtorek - jak tylko zwietrzyłam onyksa. Opłaciłam od razu w nadziei, że dziś (najpóźniej jutro rano) staniki dotrą i będę miała w czym paradować na Świątecznych wizytach. Nie bardzo wiem w czym problem - sprawdziłam kilkakrotnie przelew: kwota i nr konta się zgadza. Wysłałam maila do sklepu, ale tu bywają szybsze reakcje, więc staram się czegoś dowiedzieć. Jutro w południe wyjeżdżam, więc pewnie dostanę przesyłkę dopiero po Świętach. Nic to, tylko bym chciała wiedzieć. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.04.11, 09:46 O, ja mam taki sam problem, sklep nie zaksięgował mi jeszcze przelewu :( Odpowiedz Link
beatea007 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.04.11, 14:43 Ok. :) Już zaksięgowane. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.04.11, 17:35 Moje też, już nawet jest w drodze. Cieszę się ;) Odpowiedz Link
beatea007 ekspresowo :) 27.04.11, 23:05 To niesamowite, ale kurier z paczką był u mnie o 10tej rano w piątek. Złapał mnie zaraz przed wyjazdem!:) Odpowiedz Link
meredith0 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 21.04.11, 14:37 Mam za sobą dwa zamówienia w tym sklepie. Za pierwszym razem towar był na zamówienie (do 14 dni), ale dostałam go dużo wcześniej. Kontakt mailowy ze sklepem był bez zarzutu, szybko dostałam poradę w sprawie rozmiaru, a potem na bieżąco informowano mnie mailami o statusie mojego zamówienia (wiem, to automat, ale nie wszystkie sklepy wysyłają aż tyle powiadomień). Wybrałam przesyłkę kurierską (zawsze taką wybieram, bo mi na PP przesyłki często giną), więc biustonosze przyszły bardzo szybko. Zamówienie zapakowane starannie, w nowy, niezniszczony karton i foliowe torebki. Jeden z zamówionych biustonoszy wysłałam w tym kartonie z powrotem, praktycznie na ostatnią chwilę, pani na poczcie przyjęła go jako list polecony, wyszło coś koło 5-6 zł. Zwrot pieniędzy był błyskawiczny, zostałam o nim poinformowana mailem. Za drugim razem zamówiłam biustonosz, który był dostępny od ręki. Zapłaciłam w środę w nocy, a w piątek już go miałam u siebie :). Śmieszne tylko, że jeden biustonosz zapakowany był w taaaakie wielkie pudełko :D Odpowiedz Link
elle_b Problem z kontaktem 28.04.11, 15:27 Jak wyżej, ostatnio nie mogę się skontaktować ze sklepem, nie dostaję odpowiedzi na maile. Czy dzieje się coś o czym nie wiem? Zamówienie niby dostępne od ręki a już prawie 2 tyg czekam :( Pani Ewo... Odpowiedz Link
elle_b Re: Problem z kontaktem 28.04.11, 15:58 Pani Ewo chodzi o zamówienie. Miał do mnie wrócić jeden z wysłanych staników i za drugi na wymianę strapless, rozmawiałyśmy o tym przez telefon i pisałam do sklepu dwukrotnie ale nie wiem czy moje wiadomości nie docierają :( W statusie zamówienia widnieje że brakuje 120zł a przecież odesłałam dwa staniki za równowartość 240zł. Zależy mi bardzo dlatego robię tyle szumu ale za chwilę impreza a ja jestem jedynie z figami od kompletu. Odpowiedz Link
effuniak Re: Problem z kontaktem 28.04.11, 16:04 Czy to mowa o 65G z kropkami/bez kropek na obwodzie? Odpowiedz Link
elle_b dokładnie :) 28.04.11, 16:11 drugie zamówienie złożyłam zaraz po Pani telefonie i tak sobie wisi w sieci. Odpowiedz Link
effuniak Re: Problem z kontaktem 28.04.11, 16:14 Sprawdziłam te zamówienia Oddałas dwa staniki ale jeden wraca do Ciebie z powrotem - pamietasz dlaczego ? W zwiazku z tym mimo, że wysłałas dwa staniki to mogłam przenieść wartość tylkoz jednego stanika, prawda? I z tego powodu nadal oczekuje na wpłate 120 zł bo w nowym zamowieniu są dwa staniki Reasumując : Oddałaś na wymianę jeden, bo drugi do Ciebie wraca Zamówiłaś dwa - więc czekam na wpłatę kasy za drugi stanik Odpowiedz Link
elle_b Re: Problem z kontaktem 28.04.11, 16:21 i wszystko jasne :) dziękuję. Myślałam że ma być zaznaczony ten 65G który wraca. w takim razie czy mam go usunąć z zamówienia i z łożyć nowe tylko na strapless? ufff :) Odpowiedz Link
effuniak Re: Problem z kontaktem 28.04.11, 16:23 :)))) Usunę :)) sie dagadałyśmy .... HHihihiiii Odpowiedz Link
yaga7 Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 05.05.11, 11:13 Składałam zamówienie na produkty dostępne w terminie 14 dni. Przy składaniu zamówienia wpisałam w uwagach do zamówienia, że dzień lub dwa dni przed wysłaniem proszę o informację, kiedy zamówienie może być wysłane, bo przecież muszę być w domu, żeby je odebrać. Jak składam zamówienie na produkty dostępne od razu, to wiem, że przykładowo za dwa dni nie wyjeżdżam i produkt mogę odebrać. No ale w przypadku dostępności 14 tak naprawdę nie wiem, kiedy zamówienie zostanie wysłane i czy będę je mogła odebrać. Stąd moja uwaga. Ale niestety. Sklep uwag nie przeczytał. Dzisiaj dostałam pierwszego maila, że zamowienie jest przygotowywane do wysyłki - szybko im odpisałam, a zaraz potem dostalam drugiego maila, że zamówienie zostało już wysłane. No to po co klient ma wpisywać uwagi do zamówienia, skoro sklep ich tak nie czyta? Nie wiem, czy dam radę odebrać przesyłkę jutro, bo wiem, że nie będzie mnie w pewnych godzinach w domu, a kurier i tak nigdy nie dzwoni. Gdyby sklep wczoraj mnie poinformował, to mogłabym coś jeszcze z tym zrobić. A tak to co? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 07:32 Czy sklep mógłby chociaż tutaj na Lobby odpowiedzieć, jak to jest z tymi uwagami do zamówienia? Bo może przyszłe klientki chciałyby wiedzieć, czy jest sens wpisywać coś w uwagach do zamówienia, czy jednak nie. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 08:07 Podbijam, bo chciałabym zamówić, zapłacić i prosić o wysłanie z mniej więcej tygodniowym poślizgiem. Moja poczta trzyma awizowane przesyłki jedynie 7 dni, więc jest to dla mnie dosyć istotne. Odpowiedz Link
bluemacia Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 10:00 Raczej napisz oddzielnie do sklepu. W uwagach, gdy napisałam, zostały pominięte, na maila zareagowano od razu. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 10:08 Widzisz, a ja na swojego maila do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. To po co są te uwagi do zamówienia, skoro i tak nie są czytane? Tylko wprowadzają klientów w błąd. Nie lepiej usunąć to pole z zamówienia i dopisać, że wszelkie uwagi proszę przesyłać mailem? W każdym razie na chwilę obecną kontakt ze sklepem uważam za fatalny. Pamiętam, jak robiłam wcześniejsze zamówienia, było znacznie lepiej i faktycznie wtedy na maile otrzymywałam w miarę szybko. I pamiętam, że kiedyś też prosiłam o wysyłkę w innym terminie i nie było z tym problemu. Odpowiedz Link
kryklu Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 10:25 Rzeczywiście uwagi do zamówienia bywają przeoczane, za to komunikacja mejlowa jest idealna. Odpowiedz Link
ciociazlarada Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 11:59 Dlaczego w naszych drogich lobbowych sklepach ma byc tak, ze jezeli nie wymienisz serii kurtuazyjnych maili o pogodzie, cenach ropy i problemach spolecznych na swiecie to nic nie zamowisz? Ja chce wejsc do sklepu, zlozyc zamowienie, zaplacic i miec z glowy. Dla niektorych zakupy sa okazja do pogaduszek i wirtualnej kawy, inni robia je w przerwach w pracy. Nie chce pisac maili i mnozyc bytow, nie mam na to czasu. Jezeli sklep nie czyta uwag do zamowienia, to pozostaje jedynie zamowic i zwlekac z zaplata tyle, ile mozna aby zamowienie nie zostalo anulowane, a jednoczesnie termin dostawy okazal sie dogodny dla nas. Jest to oczywiscie gorsze rozwiazanie dla sklepu ale trzeba sobie jakos radzic, prawda? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:08 Ja Cię rozumiem doskonale. Ja też tak chcę. Dlatego w pewnych sklepach zakupy robię częściej, w innych rzadziej. Jeżeli w danym sklepie mi się nie podoba, to wrócę tam tylko wtedy, gdy gdzie indziej tego towaru nie ma, albo sklep ma towar, na którym mi zależy. Na razie effuniakami jestem nasycona, doszły do mnie dwa halfy, więc podejrzewam, że kolejne zamówienie za parę miesięcy, może coś się poprawi do tego czasu. Odpowiedz Link
kryklu Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:49 > Dlatego w pewnych sklepach zakupy robię częściej, w innych rzadziej. Jeżeli w d > anym sklepie mi się nie podoba, to wrócę tam tylko wtedy, gdy gdzie indziej teg > o towaru nie ma, albo sklep ma towar, na którym mi zależy. To tak jak ja :) W sklepie E.M. kupuje mi się dobrze, a towar jest jedyny w swoim rodzaju. Odpowiedz Link
mania_aniam Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:34 a gdzie trzeba wymieniac takie maile? u effuniak? przed zamowieniem, mam sie starac zaprzyjaznic z obsluga:)? pytam szczerze, bo na moje pytania na forum effuniak nigdy nie odpowiada, a jak juz je zada ktos inny, to odpowiada. Odpowiedz Link
kryklu Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:45 mania_aniam napisała: > a gdzie trzeba wymieniac takie maile? u effuniak? przed zamowieniem, mam sie st > arac zaprzyjaznic z obsluga:)? No przestań :) W tym sklepie kupuje się bezproblemowo. Możesz kupować hurtowo bez wymiany jednego mejla. Na pytania na formularzu sklepowym przy każdym produkcie też zawsze dostawałam odpowiedź. Bywa, że nie czytane są uwagi przy zamówieniu, tyle. bo na moje pytania na forum effu > niak nigdy nie odpowiada, a jak juz je zada ktos inny, to odpowiada. Na wiele moich pytań na forum Effuniak też nie odpowiedziała. Ja zakładam, że to przeoczenie, brak czasu, a nie zła wola. Odpowiedz Link
kryklu Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:34 > Ja chce wejsc do sklepu, zlozyc zamowienie, zaplacic i miec z glowy. I ten sklep właśnie tak działa :) Problemy czasem pojawiają się kiedy chcemy coś zrobić inaczej, do czego oczywiście mamy prawo. > Jezeli sklep nie czyta uwag do zamowienia, to pozostaje jedynie zamowic i zwlek > ac z zaplata tyle, ile mozna aby zamowienie nie zostalo anulowane, a jednoczesn > ie termin dostawy okazal sie dogodny dla nas. Jest to oczywiscie gorsze rozwiaz > anie dla sklepu ale trzeba sobie jakos radzic, prawda? Całkiem rozsądne postępowanie. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:39 kryklu napisała: > > Jezeli sklep nie czyta uwag do zamowienia, to pozostaje jedynie zamowic i > zwlek > > ac z zaplata tyle, ile mozna aby zamowienie nie zostalo anulowane, a jedn > oczesn > > ie termin dostawy okazal sie dogodny dla nas. Jest to oczywiscie gorsze r > ozwiaz > > anie dla sklepu ale trzeba sobie jakos radzic, prawda? > > Całkiem rozsądne postępowanie. Tylko że w przypadku produktów z dostępnością 14 dni to postępowanie traci rację bytu, bo one są realizowane dopiero, jak kasa wpłynie na konto. Odpowiedz Link
kryklu Re: Dziewczyny, ale mi sie nie chce! 06.05.11, 12:46 > Tylko że w przypadku produktów z dostępnością 14 dni to postępowanie traci racj > ę bytu, bo one są realizowane dopiero, jak kasa wpłynie na konto. Racja :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 13:32 yaga7 napisała: > To po co są te uwagi do zamówienia, skoro i tak nie są czytane? Tylko wprowadza > ją klientów w błąd. Nie lepiej usunąć to pole z zamówienia i dopisać, że wszelk > ie uwagi proszę przesyłać mailem? Może i były czytane, nie zostały tylko zrealizowane. Nie każde indywidualne życzenie klientki da się zrealizować. Nie bardzo rozumiem, jak na przykład przy dużej ilości zamówień sklep ma uwzględniać życzenia dotyczące dnia przyjęcia przesyłki. Sklep wysłał ci przecież zawiadomienie o wysłaniu przesyłki, więc wiedziałaś kiedy przyjdzie. Ja zarezerwowałam kiedyś stanik i prosiłam w uwagach, by poczekano z przesyłką, bo chcę dokupić brakujące w sklepie majtki. Nie było żadnego problemu. Poczekali, dokupiłam majtki, poprosiłam znowu w uwagach o wspólną wysyłkę i wysłali jak wszystko było gotowe. Ale takie - proszę czekać, ja napiszę, kiedy macie mi wysłać, bo jestem w domu tylko wtedy i wtedy, to chyba przesada prawda? Sklep musiałby chyba zatrudnić dodatkowych ludzi układających i dbającach o ekstra harmonogramy. Ja widzę proste wyjście, które zresztą też stosuję, kiedy rzadko jesteś w domu, to zamawiaj pocztą i przesyłkę możesz sobie wtedy odebrać kiedy ci pasuje. U mnie kurier/listonosz przychodzi czasem też w najgłupszych porach, na przykład wcześnie rano i nie zawsze mam ochotę otworzyć mu wtedy drzwi. Z kurierem mam stres, bo muszę dzwonić i się ponownie umawiać, dlatego biorę od razu pocztę. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 06.05.11, 13:45 Chyba mnie nie zrozumiałaś, albo ja niezbyt wyraźnie napisałam ;) To jeszcze raz. Składałam zamówienie na produkt z dostępnością 14 dni. Więc nie wiem, kiedy przyjdzie i nie wiem, kiedy mam być w domu. A zaznaczę, że pracuję w domu i jestem tutaj przez 90% czasu, no ale czasem wychodzę czy to na fitness, czy do sklepu, czy mam wizytę u lekarza. Normalne chyba nie ;) Więc to nie tak, że jestem rzadko w domu, wprost przeciwnie, jestem tu prawie non stop ;) W uwagach poprosiłam, żeby do mnie napisano na dzień lub dwa PRZED wysłaniem przesyłki, żebym wiedziała, kiedy może przyjść. Żeby sobie nie umawiać wizyty u lekarza na ten dzień, przykładowo. Ale dostałam najpierw maila, że przesyłka jest gotowa - od razu im odpisałam, żeby się dowiedzieć, czy to znaczy, że już będą wysyłać, czy to znaczy, że jest przygotowywana do wysyłania, a wysyłać będą dopiero później - bo to są dwie różne rzeczy. Nie otrzymałam odpowiedzi. A za to 3 albo 4 godziny później otrzymałam kolejnego automatycznego maila, ze przesyłka już jest wysłana. I nie, nie chodziło mi o to, żeby wysłali wtedy, kiedy JA chcę, tylko żeby mnie poinformowali ze dwa dni wcześniej, że będą nadawać przesyłkę. Wtedy już sobie SAMA dopasuję swój harmonogram. Natomiast jeżeli zostaję postawiona przed faktem dokonanym, że MUSZĘ być na następny dzień w domu, to to jest trochę niefajnie. Jak zamawiam produkt z normalną dostępnością, przykładowo w poniedziałek, od razu wpłacam i wiem, że wtorek / środa do mnie wyślą, więc czwartek / piątek przyjdzie i nic sobie nie ustalam na te dni, bo wiem odpowiednio wcześniej, że przyjdzie kurier. Natomiast rozumiem, że sklep może nie mieć czasu na SPEŁNIANIE próśb, ale skoro ma pole UWAGI, to powinien je chociaż czytać i informować klientów, że prośbę MOŻE spełnić albo i nie. Taka tam kultura ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 14:01 "...chciałabym zamówić, zapłacić i prosić o wysłanie z mniej więcej tygodniowym poślizgiem. Moja poczta trzyma awizowane przesyłki jedynie 7 dni, więc jest to dla mnie dosyć istotne." Nie zalezy mi na tym, zeby sklep pisal do mnie epistoly. Wystarczy jesli przeczyta uwagi i wysle moja przesylke pozniej, np. razem z innymi, pozniej zamowionymi przesylkami. Nikt nie musi specjalnie dla mnie ekstra latac na poczte. Podane przez Ciebie rozwiazanie odpada, bo jesli nie ma mnie w domu np. 10 dni, to paczka wraca do Polski. Niektore rozmiary znikaja u Effuniak bardzo szybko, np. Mietus 70D byl dostepny chyba ze trzy dni w sumie. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 15:58 ciociazlarada napisała: > Podane przez Ciebie rozwiazanie odpada, bo jesli nie ma mnie w domu np. 10 dni, > to paczka wraca do Polski. Ja też mieszkam za granicą i moja poczta przetrzymuje przesyłki też krótko, tylko 7 dni roboczych, dlatego zamawiając za granicą muszę trochę kalkulować, by nie być w tym czasie na przykład gdzieś w wyjazdach. Zawsze można kogoś poprosić i wydać mu upoważnienie do odebrania przesyłki za ciebie. Ale sklep podaje przecież teoretyczny czas dostawy, więc problem jest dla mnie ciągle niezrozumiały. Istnieją sklepy, które tego w ogóle nie robią. Takie są niestety uroki kupowania w internecie, ma ono swoje plusy i minusy. I ja rozumiem, że niektóre rozmiary znikają szybko, ale w normalnych sklepach też tak jest, czasem jak nie mamy możliwości pójścia na zakupy, to najlepszy towar sezonowy może być już wykupiony. I doskonale rozumiem sklep, który w nawale przesyłek nie może sobie pozwolić na magazynowanie paczek na tydzień później, dwa tygodnie później, albo na kiedyś tam. Maile też wychodzą automatycznie, to się robi przecież hurtowo. Jedni chcieliby być zawiadomieni dwa dni przed przesyłką, inni może trzy dni, albo tydzień, jak to twoim zdaniem wykonać? Kto miałby się tym wszystkim zajmować? Jakieś luksusowe butiki, które znają wszystkich klientów z imienia, nazwiska i upodobań, pewnie to robią, ale na pewno nie za taką cenę. Ten konkretny problem opisany przez yagę, jest dla niej może stresujący, ale jest według mnie mocno rozdmuchany. Odpowiedz Link
yaga7 Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 16:04 Oczywiście rozumiem, że Tobie mój problem może się wydawać rozdmuchany, w końcu to mój problem, nie Twój ;) Ale na szczęście staniki mam, obyło się bez problemów, więc i ten konkretny problem uważam za zamknięty. Ale tak czy siak, nadal nie rozumiem, po co są "uwagi do zamówienia" skoro ich nikt nie czyta. Prościej dla wszystkich by było, gdyby sklep z tego zrezygnował. Wtedy klienci nie będą liczyć na to, że sklep będzie te uwagi czytać i po problemie. Od razu mówię - jeżeli te uwagi zostaną zlikwidowane, w niczym mi to przeszkadzać nie będzie, po prostu składając zamówienie, będę się liczyć z takimi a nie innymi warunkami. Proste. Zresztą w przypadku kolejnego ewentualnego zamówienia już będę wiedzieć, ze nie należy tam nic wpisywać ;) Tylko nadal uważam, że dobrze by było poinformować klientów o tym, żeby nic w uwagach nie wpisywali. Albo je usunąć z formularza. Odpowiedz Link
effuniak Uwagi do zamówień 06.05.11, 16:15 są niestety nie do usunięcia z maski sklepu I Yaga, wybacz, ale to wszystko jest robione automatycznie tak samo jak i wprowadzanie wyprodukowanych sztuk wyrobów które automatycznie zostaja przypisane do danego zamówienia To czego oczekujesz ode mnie jest utopią Odpowiedz Link
yaga7 Re: Uwagi do zamówień 06.05.11, 16:23 OK, rozumiem, że utopią jest realizowanie uwag każdej klientki, ale czy utopią jest także zwykłe odpisywanie na maile? Bo na maila też nie dostałam odpowiedzi. Odpowiedz Link
ja_joanna Effuniak 07.05.11, 01:13 Effuniak, wybacz, ale to bzdura. To, że czegoś nie da się zrobić z poziomu klikalnego w skepie, nie znaczy, że nie da się tego zrobić z poziomu FTP/serwera/plików/bazy danych itp. Nie chce mi się składać fejkowego zamówienia tylko po to, żeby Ci powiedzieć, jaki kawałek kodu trzeba skasować/ukryć itp. Jeśli macie kontakt z osobą, która robiła stronę to ona to zmieni w ciągu 5minut. Jak nie to się zgłoście do mnie na maila niegazetowego to to dla Was zrobię w zamian za jakiś rabat przy moim następnym zamówieniu czy coś. Jeśli zależy Ci na Twoich klientkach to zadbaj o to, żeby rzeczy, które nie działają, były ukryte. Twój sklep jest bardzo ładny i bardzo funkcjonalny, szkoda by było, naprawdę szkoda by było, żeby coś, co nie jest przez Was używane, było dostępne dla klientek, bo jest to szalenie mylące. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 16:19 yaga7 napisała: > Tylko nadal uważam, że dobrze by było poinformować klientów o tym, żeby nic w u > wagach nie wpisywali. Albo je usunąć z formularza. Moje uwagi zostały jednak uwzględnione. Twoje, jak już napisałam, też zostały pewnie przeczytane, ale ich uwzględnienie przekraczało możliwości sklepu, więc to nie jest argument do usunięcia formularza. Przecież taki formularz, to nie jest złota rybka. ;-) Też uważam, że fajnie, jak sprzedawcy traktują nas indywidualnie i osobiście, ale nie w każdej sytuacji możemy tego wymagać. Odpowiedz Link
yaga7 Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 16:22 To znaczy, że uważasz, ze sklep powinien odpisywać tylko wtedy, gdy może uwzględnić czyjeś uwagi? Bo ja nie dostałam żadnej informacji, że moje uwagi nie zostaną uwzględnione, ani nie dostałam odpowiedzi na mojego maila, który już pisałam normalnie na adres sklepu. Odpowiedz Link
effuniak Yaga 06.05.11, 17:53 Bo ja nie dostałam żadnej informacji, że moje uwagi nie zostaną uwzględnione, a > ni nie dostałam odpowiedzi na mojego maila, który już pisałam normalnie na adre > s sklepu. > Jak odpisałas na automatycznie wysłaną z systemu sklepu informację to jest tak samo jakbyś chciała dyskutować z automatem na infolinii Takie maile do nas nie docierają Odpowiedz Link
yaga7 Re: Yaga 06.05.11, 22:26 To mail, który macie podany na stronie sklepu, sklep@ewa-michalak.pl, jest nieaktualny i na niego nie odpisujecie?? To na jaki adres mają pisać klientki? Odpowiedz Link
zazulla Re: Yaga 07.05.11, 09:58 effuniak napisała: > Bo ja nie dostałam żadnej informacji, że moje uwagi nie zostaną uwzględnione, a > > ni nie dostałam odpowiedzi na mojego maila, który już pisałam normalnie n > a adre > > s sklepu. > > > > Jak odpisałas na automatycznie wysłaną z systemu sklepu informację to jest tak > samo jakbyś chciała dyskutować z automatem na infolinii > > Takie maile do nas nie docierają To musicie wrzucić tekst do automatycznych maili mówiący o tym. Większość sklepów/serwisów tak robi i nie ma przez to nieporozumień. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 16:42 pierwszalitera napisała: I doskonale rozumiem sklep, który w nawale przesyłek nie może sobie pozwo > lić na magazynowanie paczek na tydzień później, dwa tygodnie później, albo na k > iedyś tam. Alez moga. Wedlug regulaminu, sklep na wplate czeka 14 dni, wiec chcac nie chcac musi przez te 14 dni magazynowac towar, ktory jest zamowiony, ale nie oplacony. Placac z gory i proszac w uwagach sklep, zeby przetrzymal wysylke przez tylko przez dodatkowych 5-7 dni, zamiast regulaminowych 14 niejako ide sklepowi na reke, nie sadzisz? Odpowiedz Link
effuniak Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 17:56 Placac z gory i proszac w uwagach sklep, zeby przetrzymal wysylke przez tylko p > rzez dodatkowych 5-7 dni, zamiast regulaminowych 14 niejako ide sklepowi na rek > e, nie sadzisz? Nie, nie sądzę, bo wolę poczekać na kasę niż warować i codziennie sprawdzać, czy to konkretne zamówienie nie odfiltrowało sie i nie zostanie jednak zrealizowane I zamiast pójscia na ręke robi się kłopot Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: To ja sie moze zacytuje:) 06.05.11, 18:46 Dobrze wiedzieć, będę w takim razie z tego korzystać w razie potrzeby, bo rozwiązanie bardzo mi odpowiada - a termin płatności mogę sobie zawsze ustawić w przypomnieniach. Dzięki! Odpowiedz Link
bluemacia Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 09.05.11, 09:40 Moje uwagi do zamówienia zawierały prośbę o połączenie dwóch przesyłek. (Nie piszę tam żadnych epistołów ani nie proszę o specjalne traktowanie mnie jako klientki - staram się jedynie korzystać z możliwości jakie oferuje sklep.) Tym samym zmieniała się kwota całkowita do wpłaty i wisiał cały czas brak pełnej wpłaty. Gdy tę sama prośbę wysłałam odrębnym mailem, błyskawicznie wysłano do mnie przesyłkę. Odpowiedz Link
magda2em Re: Sklep nie czyta uwag do zamówienia :( 09.06.11, 10:40 Przy każdym zamówieniu zaznaczam w uwagach do kuriera, żeby kontaktował się telefonicznie przed dostawą, bo są problemy z domofonem. Ostatnie dwa-trzy zamówienia były realizowane tak, że kurier zapukał bezpośrednio do drzwi, a raz nawet zostawił przesyłkę u sąsiadów, mimo że byliśmy w domu cały czas - chyba nawet nie zapukał do nas, bo przecież byśmy usłyszeli. Jak wpisałam w uwagach prośbę o połączenie zamówień - głucha cisza, mail do sklepu - reakcja natychmiastowa. Popieram prośbę o wyłączenie tej funkcji ze sklepu albo jej uruchomienie tak, żeby to działało, bo nie uśmiecha mi się jeżdżenie na wygwizdów po przesyłkę od kuriera bo radośnie nie zostały przekazane mu uwagi o sposobie kontaktu. A powinnam dostać paczkę do rąk własnych, prawda? W końcu kurier to nie poczta. Odpowiedz Link
polta nowe zdjęcia 10.05.11, 17:32 Gratuluję nowych zdjęć, są duuużo lepsze. Jedna modelka się gdzieś zapodziała ;) Odpowiedz Link
kjustynak mtransfer 04.06.11, 08:35 Zapłaciłam za zakupy korzystając z tej opcji. Środki poszły inny numer konta, inny adres niż jest podany na stronie. Zostałam oszukana? W statusie zamówienia zaksięgowano wpłatę. Przyznam, że zaczynam trochę panikować. Ja już chyba cofnąć przelewu nie mogę, ale może któraś z was płaciła za zakupy w sklepie Ewy mtransferem? I może jednak wszystko bedzie dobrze? Odpowiedz Link
noweti Re: mtransfer 04.06.11, 09:43 Jesli status zamowienia brzmi "zaksiegowano wplate" to wszystko jest w porzadku. Powinnas jeszcze sprawdzic maila, bo przychodzi e-mail potwierdzajacy. Ja placilam zwyklym przelewem, ale tez z mBanku i troche trwalo az zaksiegowano moja wplate (2 dni), ale pozniej status zamowienia sie zmienil z "oczekujemy na wplate" na "oczekuje na dostawe". Szczerze powiedziawszy to na stronie nie widzialam mozliwosc placenia mTransferem, ale mozliwe, ze to jakos przegapilam. Mam nadzieje, ze wszystko sie wyjasni i nie bedzie zadnych problemow z Twoja wplata:) Odpowiedz Link
kjustynak Re: mtransfer 04.06.11, 10:06 Przed chwilą dostałam maila z potwierdzeniem otrzymania płatności. Wiec chyba jest wszystko ok ;) Zdziwiłam się tylko danymi sklepu jakiegoś elektronicznego, zamiast effuniaków. Całe życie się człowiek uczy, nie wpadłam na to, że mógł to być pośrednik. mTransfer chyba jest od niedawna, wcześniej też go nie widziałam. Odpowiedz Link
mszn Formularz zwrotu 06.06.11, 09:19 Czy naprawdę nie da się dołączyć formularza zwrotu do paragonu, albo wydrukować go na odwrocie tej kartki z tabelką? Nie mam drukarki ani ja, ani nikt z moich znajomych, więc zmuszona jestem do logowania się do sklepu z bielizną na uczelnianych komputerach. Z różnych względów nie jest to dla mnie komfortowa sytuacja i myślę, że nie tylko mi brak formularza utrudnia życie. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Formularz zwrotu 06.06.11, 10:19 A nie macie punktów ksero na uczelni? U nas w każdym takim punkcie jest także możliwość druku z pendrive'a ;) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Formularz zwrotu 06.06.11, 10:30 mnie bardziej przeszkadza, ze nie mogę go sobie edytować i wpisac danych na komputerze ;-) Chociaż mam wrażenie, że nawet wypisana ręcznie informacja o zwrocie z podaniem danych przedmiotu i swoich wystarczyłaby, zeby oddać coś do sklepu. Odpowiedz Link
akj77 Re: Formularz zwrotu 06.06.11, 12:54 > Nie mam drukarki ani ja, ani nikt z moich > znajomych, więc zmuszona jestem do logowania się do sklepu z bielizną na uczel > nianych komputerach. Nie musisz się logować do sklepu. Zapisz sobie ten formularz w formacie PDF i wyślij sobie na maila albo przerzuć na pendrive, i na uczelni dyskretnie wydrukuj :) Odpowiedz Link
mszn Re: Formularz zwrotu 07.06.11, 11:30 Wszystko jest do zrobienia, jasne, ale mi chodzi o ogólną zasadę, że to nie ja powinnam kombinować, tylko sklep powinien jak najwięcej spraw ułatwić, a zrobienie dodatkowej tabelki na odwrocie tej kartki, do której jest przyczepiony paragon, nie jest problemem. Odpowiedz Link
borsuczy_los Re: Formularz zwrotu 07.06.11, 21:23 Ja zawsze pisze odręcznie co zwracam,nr. zamówienia i nr konta, i jest OK, żadnych problemów Odpowiedz Link
amused.to.death A czy ramiączka można odczepić? 07.06.11, 22:52 Napisałam co prawda właśnie na adres sklepu, ale teraz czytam i się zastanawiam czy na dobry adres.... więc na wszelki wypadek napiszę to i tu. Zamówiłam Onyxa - ze względu na te wymienne ramiączka. Ramiączka są w torebce, która jest zamknięta i przyczepiona do stanika. Może mój problem wyda się głupi, ale czytając komentarze po prostu zgłupiałam: Ewa pisze, że oderwanie metki od stanika (nawet przypadkowe) powoduje, że tego stanika nie można zwrócić. Co w takim razie z przyczepioną torebką z ramiączkami? Czy jak oderwę to też już muszę sobie zostawić? Pomijając już to, że przyczepienie tego jest strasznie niewygodne przy mierzeniu bluzek na stanik - jak mam je zmierzyć??? Odpowiedz Link
effuniak Re: A czy ramiączka można odczepić? 07.06.11, 23:29 nie, nie można przyczepione są z boku, pod pachą i nie zakłócają widoku misek pod bluzką - wiem, bo wiele klientek mierzy te staniki w firmie i w niczym ta torebeczka nie przeszkadza Odpowiedz Link
amused.to.death ??? 07.06.11, 23:34 czyli jeżeli zamówiłam ten biustonosz ze względu na to ramiączko na szyję to mam sobie teraz zgadnąć w którym będzie lepiej? 70E bez wkładek czy 70F z wkładkami? Czy jest może jakiś inny sposób na przekonanie się który bardziej pasuje? Odpowiedz Link
effuniak Re: ??? 08.06.11, 09:47 ramiączek nie można odrywac od stanika ponieważ wtedy można spokojnie chodzić w tym staniku 10dni a potem go oddać I wiem z całą pewnością, że znalazłyby sie osoby korzystające z tej możliwości Odpowiedz Link
slotna Re: ??? 09.06.11, 00:44 > ramiączek nie można odrywac od stanika ponieważ wtedy można spokojnie chodzić w > tym staniku 10dni a potem go oddać > I wiem z całą pewnością, że znalazłyby sie osoby korzystające z tej możliwości O. Planowalam zamowic onyks wlasnie dla tej opcji, z nadzieja, ze bedzie pierwszym, ktoremu sie uda halternekowanie, ale skoro tak sie sprawy maja - pasuje. Cale szczescie, ze to przeczytalam, do glowy by mi nie przyszlo. Odpowiedz Link
effuniak Re: ??? 09.06.11, 09:29 Do głowy by Ci nie przyszło, ze mozna tak zrobić - chodzić a potem oddać , czy nieodrywac ramiaczek ? Mnie też by nie przyszło gdyby do zwrotu nie wrócilo pare sztuk brudnych, przepoconych z metką przy głównym ramiaczku i z rozpakowanymi dodatkowymi ze śladami użytkowania I jako argument za tym, że to niemożliwe i stanik ni był noszony padało stwierdzenie - no przeciez metka jest nienaruszona ! Nie należą do przyjemnych takie rozmowy więc by to zminimalizować - nie ma możliwości oderwania ramiaczek od stanika można podziękować tym kilku przedsiębiorczym Paniom, które do tego doprowadziły co niniejszym czynię Odpowiedz Link
magda2em Re: ??? 09.06.11, 10:27 A nie łatwiej przyczepić metkę w stanikach z wymiennymi ramiączkami nie na ramiączku, a gdzieś z boku pod pachą, czy przy mostku, zamiast uniemożliwiać pełne przymierzenie stanika...? Kupiłam Onyksa, bo chciałam czarny stanik, więc mierzenie na te szerokie ramiączka doczepione domyślnie wystarczyło, halterneck był w bonusie, więc nawet nie rozpakowałam pozostałych dwóch ramiączek. Ale w pełni rozumiem dziewczyny, które zamówiły stanik tylko dla przetestowania jak leży ramiączko halterneckowe, nie dziwię się też rezygnowaniu z zamówienia, bo brak możliwości zmierzenia tego ramiączka w takiej sytuacji jest absurdem. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: ??? 09.06.11, 10:53 >Ale w pełni rozumiem dziewczyny, które zamówiły stanik tylko dla przetestowania jak leży >ramiączko halterneckowe, Myślę, że tego własnie Ewa chciała uniknąć - kupowania tylko po to, aby przetestować. Ja rownież Onyksa kupiłam dlatego, że był czarny i ramiączko na szyję także potraktowałam jako bonus (i tez leży nierozpakowane). Rozumiem argument, że może ktoś kupuje biustonosz tylko dla tego ramiączka i niemożność przetestowania dyskredytuje cały stanik. Do mnie jednak bardziej przemawia argument producenta - ja jako klientka chce kupować bieliznę nową, czystą i nie używaną i dlatego cieszy mnie taka dbałość firmy o te sprawy. Odpowiedz Link
magda2em Re: ??? 09.06.11, 10:59 > Myślę, że tego własnie Ewa chciała uniknąć - kupowania tylko po to, aby przetes > tować. Hm, takie ryzyko prowadzenia sprzedaży internetowej, a nie stacjonarnej. Zwroty były i zawsze będą. Wydawało mi się, że możliwość przymiarki do podstawa? Kupujesz każdy pojedynczy stanik, który przymierzasz? A w przypadku kupowania halternecka kluczową sprawę jest to, czy dobrze leży, nieprawdaż? Dla mnie uniemożliwienie przymierzenia stanika w takim przypadku jest próbą sprzedaży kota w worku. To, że stanik leży dobrze w wersji z ramiączkami normalnymi, nie znaczy, że będzie danej osobie pasował z ramiączkiem przełożonym przez szyję i tyle. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: ??? 09.06.11, 11:18 Ale rozmawiałyśmy o testowaniu konkretnie samego ramiączka, jak sama napisałaś: >zamówiły stanik tylko dla przetestowania jak leży ramiączko halterneckowe, to co innego niż testowanie samego stanika. Ja kupując biustonosz sprawdzam czy jest dobry obwód i miseczki. Jeśli tak - wkładam do szuflady, jeśli nie to natychmiast ściągam i odsyłam. I nie zastanawiam się, jakby leżały miseczki z innym ramiączkiem. Albo są za duże/za małe, albo w sam raz. Ramiączko na szyję tu chyba nie nic pomoże. Ale masz rację - jeśli ktoś kupuje biustonosz tylko dla samego ramiączka, to rzeczywiście może mieć problem. Odpowiedz Link
magda2em Re: ??? 09.06.11, 11:29 Dla mnie ramiączka są integralną częścią stanika x) Zwłaszcza w przypadku multi-waya. I dokładnie tak samo trzeba je przetestować, jeżeli się ma zamiar w takiej wersji stanika używać. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: ??? 09.06.11, 14:45 pineapplegirl napisała: >[miseczki] Albo są za duże/za małe, albo > w sam raz. Ramiączko na szyję tu chyba nie nic pomoże. tu bym się mogła kłócić - zupełnie inaczej układaja się miseczki, kiedy je "zebrać" do środka jednym ramiaczkiem a inaczej kiedy ramiaczka są dwa (dla mnie halternekowe zapięcie sprawia, ze miseczki są głębsze niz przy zapięciu zwykłym) Ale mierzyłam onyksa i zupełnie wystarczyło mi do sprawdzenia jak leży jako halterneck z jednym z oryginalnie doczepionych ramiączek.. Wygody halternekowego nie mogłam sprawdzić, ale wygląd miseczek i kompatybilność - tak. Odpowiedz Link
magda2em Re: ??? 09.06.11, 11:00 Ach, i żeby nie było: ja rozumiem powody Ewy - też bym nie chciała dostawać zwrotów zniszczonego towaru. Ale sposób ochrony przed taką sytuacją już mi się nie podoba. Odpowiedz Link
slotna Re: ??? 09.06.11, 12:48 > Myślę, że tego własnie Ewa chciała uniknąć - kupowania tylko po to, aby przetes > tować. Przy zakupach internetowych kazdy stanik kupuje w domysle po to, zeby "przetestowac", jesli tak nazywasz przymiarke. To jest oczywiste. Place, dostaje stanik, mierze, jesli nie pasuje - odsylam, jesli pasuje - zostawiam i wtedy dopiero jest faktycznie kupiony i moj. Na tym polega sprzedaz wysylkowa. Nie wiem przeciez, czy stanik bedzie pasowal czy nie, MUSZE go "przetestowac". > Rozumiem argument, że może ktoś kupuje biustonosz tylko dla tego ramiączka i ni > emożność przetestowania dyskredytuje cały stanik. Do mnie jednak bardziej przem > awia argument producenta - ja jako klientka chce kupować bieliznę nową, czystą > i nie używaną i dlatego cieszy mnie taka dbałość firmy o te sprawy. Moze firma powinna pomyslec o zamocowaniu metki na samym staniku, a nie obrzucac blotem klientki, co? Zauwaz, ze przy takim postawieniu sprawy ty tez jestes potencjalnym nieuczciwym brudasem. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: ??? 09.06.11, 13:28 slotna napisała: Zauwaz, ze przy takim postawieniu sprawy ty tez jestes p > otencjalnym nieuczciwym brudasem. Ale o co ci chodzi? Producent stwierdził fakt - jakieś tam klientki odesłały brudne, noszone staniki. Wykorzystały fakt, że metka nie była przyczepiona do każdej opcji ramiączek. Czy to robi zaraz z każdej z nas od razu brudasa? Nie. Ale brudasy i nieuczciwe są wśród nas, tego nie zaprzeczysz i trudno, by producent telepatycznie wiedział wysyłając paczkę, które należą do tej grupy, a które nie. I jeżeli chodzi o ścisłość, to Onyks nie jest reklamowany jako multiway, tylko przedstawiony jest w sklepie jako half cup CH na bazie Chabra. Dodatkowe ramiączka, podobnie jak wkładki, są bonusem i nie muszą być traktowane przez producenta jako główne kryterium dopasowania przy przymiarce. Jako klientka masz prawo zrezygnować z zakupu, jeżeli ci to nie odpowiada. Odpowiedz Link
slotna Re: ??? 09.06.11, 13:49 Na stronie informacja o trzech rodzajach ramiaczek jest wyboldowana i dodatkowo podkreslona. Nie widze natomiast nigdzie zastrzezenia, ze nie mozna ich przymierzyc. Nie wpadlabym na to i potencjalnie mogla stracic 150 zl, gdybym nie weszla w ten watek. Kupilam w sumie juz kilkanascie effuniakow, niekoniecznie potrzebuje kolejnego, ale opcja halterneck byla necaca, bo jeszcze zadnego takiego stanika nie udalo mi sie dopasowac. Coz, trudno. A teksty o brudasach uwazam za zenujace, sprawe mozna by rozwiazac przyczepiajac metke do stanika, ale przyjemniej popsioczyc. Zreszta z tego co pamietam, ryzyko, ze akurat ty oddasz brudny stanik jest wieksze, w koncu mieszkasz w Niemczech - taki tekst tez juz padl :P Odpowiedz Link
paulaalt Re: ??? 09.06.11, 14:05 Moim zdaniem pomysł z dodatkowymi ramiączkami przyczepionymi do stanika jest zupełnie nietrafiony. W pierwszej chwili chciałam odrywać ten foliowy woreczek, ale na szczęście się powstrzymałam. Przymierzyłam stanik - leżał pięknie, choć obwód odczułam jako luźny (nie przekonały mnie rady na forum, by wybrać mniejszy - błąd! ;)). Pomyślałam jednak, że jest to jeszcze akceptowalne. Nie mogłam nie przymierzyć pozostałych ramiączek, tym bardziej, że te szerokie akurat najmniej mi się podobają. Wyjęłam je z woreczka, nie odczepiając go od stanika. I, jak się okazało, dobrze, że się na to zdecydowałam. O ile przy zwykłych ramiączkach obwód mogłam zaakceptować, o tyle z ramiączkiem na szyję czułam się już niekomfortowo (zbyt luźny obwód, który w takiej konfiguracji układał się już inaczej - dla mnie różnica była znacząca). I to zadecydowało o wymianie (mimo że to - niestety - kolejne 14 dni czekania). Ramiączka wcisnęłam zwinięte z powrotem do woreczka, ale przyznam, że pierwszy raz musiałam stosować takie manewry przy przymiarkach w domu ;) Pomysł naprawdę chybiony, zważywszy na fakt, że można spokojnie z tego wybrnąć montując po prostu metkę na staniku. Jaki to jest problem? Nie rozumiem takiej polityki. Wyobrażam sobie nieprzyjemności związane z nieuczciwymi klientkami, ale równie dobrze może się zdarzyć, że któraś z pań będzie nosić stanik z nieoderwaną metką i tez odsyłać jako nieużywany. Widać zawsze znajdzie się ktoś na tyle bezczelny. Jednak wydaje się, że nieuczciwe klientki nie powinny być tu jakimś wzorcem przez który tracą osoby chcące po prostu dokonać właściwej przymiarki. Argument o zamówieniu dla przetestowania? Chyba jest to cechą każdego zakupu internetowego. Może są nawet osoby, które z założenia przymierzają tylko stanik i zwracają go? ;) Nie wiem, ludzie są różni, a sklep internetowy zawsze ponosi takie ryzyko. Według mnie tu w ogóle nie ma tematu. Odesłałam stanik na wymianę na drugi dzień, z tego co widzę, został przyjęty. Czekam więc na mojego Onyksa, już we właściwym rozmiarze. Aha, wkładki też wyjęłam i odesłałam obok (nie chciałam upychać po swojemu). Tak na marginesie, to Onyks jest naprawdę wspaniałym, nowatorskim produktem, więc nie rozumiem, czemu sklep zabiera sobie szansę na jeszcze większą sprzedaż ;) Odpowiedz Link
slotna Re: ??? 09.06.11, 12:44 effuniak napisała: > Do głowy by Ci nie przyszło, ze mozna tak zrobić - chodzić a potem oddać , czy > nieodrywac ramiaczek ? Ze mozna reklamowac stanik jako multiway i nie dac klientkom mozliwosci przymiarki tegoz stanika w wersji innej niz podstawowa. > Mnie też by nie przyszło gdyby do zwrotu nie wrócilo pare sztuk brudnych, przep > oconych z metką przy głównym ramiaczku i z rozpakowanymi dodatkowymi ze śladami > użytkowania > I jako argument za tym, że to niemożliwe i stanik ni był noszony padało stwierd > zenie - no przeciez metka jest nienaruszona ! Och, jakie zle klientki, wstretne, nieuczciwe brudasy. No dzieki. Nie przyszlo ci do glowy, zeby zamocowac metke rowniez na dodatkowych ramiaczkach albo po prostu na staniku? > Nie należą do przyjemnych takie rozmowy więc by to zminimalizować - nie ma możl > iwości oderwania ramiaczek od stanika Swietnie, w takim razie ja go nie zamowie. > można podziękować tym kilku przedsiębiorczym Paniom, które do tego doprowadziły > > co niniejszym czynię Gratuluje podejscia do klienta. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: ??? 09.06.11, 14:36 ło jeżu, kobiety, ale Wy zrzędzicie. na dobrą sprawę, jak się nie ma żadnego ramiączka od starego stanika (ja mam z 5 kompletów, zostawione po nieuświadomionych ;P) to przecież można sobie to pogrubione założyć przez szyję o_O a jakby metka była przymocowana do obwodu, to zaraz byłyby pretensje, że na stanika nie można przymierzyć bluzki, bo się metkę urwie (jak przy straplessach) o_O Odpowiedz Link
snowflake86 Re: ??? 09.06.11, 14:58 dodam jeszcze, bo pewnie zaraz pojawi się odpowiedź, że podgrubiane są za krótkie, że można sobie przypiąć 2 i zawiązać na szyi ;P jak leżą miseczki - widać, czy obwód nie za luźny - czuć. a czy ramiączko na szyi jest wygodne to i tak się nie da stwierdzić przy krótkiej przymiarce, tylko trzeba trochę ten stanik ponosić ;> Odpowiedz Link
siarkaa Czas oczekiwania na "uszycie" stanika 16.07.11, 16:33 dziewczyny, czekam na uszycie Onyksa, zamowienie do realizacji przyjeto we wtorek - jest szansa, ze w przyszlym tygodniu, mimo zastrzezonych 14 dni, zapukalby juz kurier do mych drzwi? (to znaczy, gwoli scislosci nie zapuka ani nie zadzwoni do drzwi, bo nie mam dzwonka przy furtce;P). tak sie niecierpliwie, bowiem razem z Onyksem ma przyjsc Magnolia, ktorej wygladalam w Effusklepie od miesiaca chyba^^. a wracajac jeszcze do faktu noszenia stanikow w ciagu tych 10 dni od doreczenia przesylki, a potem zwracania - w glowie mi sie nie miesci takie zachowanie O_o. ale gdyby hipotetycznie takie karygodne zachowanie dopuscic, to sie zastanwiam jak trzeba byc bezczelnym i pozbawionym klasy, zeby oddac stanik ubrudzony/przepocony?? wstyd mi za kobiety, w takich chwilach. Odpowiedz Link
yarshiva Re: Czas oczekiwania na "uszycie" stanika 17.07.11, 18:03 Moje zamówienie do realizacji zostało przyjęte 5 lipca (wtedy zaksięgowano wpłatę) i nadal czekam. Z tym, że uszyte muszą być wszystkie zamówione przeze mnie rzeczy, więc podejrzewam, że jeszcze to trochę potrwa (jakby na to nie patrzeć, regulaminowo jeszcze max tydzień). Dlatego też sądzę, że nie ma sensu niecierpliwie wyczekiwać i wypatrywać zamówienia (biorąc jeszcze poprawkę na przenosiny sklepu i zamówienia złożone w tamtym czasie, które też muszą być zrealizowane). Odpowiedz Link
siarkaa Re: Czas oczekiwania na "uszycie" stanika 17.07.11, 19:51 "Dlatego też sądzę, że nie ma sensu niecierp > liwie wyczekiwać i wypatrywać zamówienia" e, troche wprawdzie nozkami przebieram, jak ogladam dziewczyny w Magnolii, ale wytrzymam spokojnie, mysle ;). ale gdzies w duchu bede miala nadzieje, ze moze zamowienie dotrze przed nastepnym lykendem^^. dziekuje w ogole za odpowiedz, zauwazylam, ze chyba pytanie w niezbyt szczesliwym (w sensie - malo widocznym) miejscu postanowilam ;). Odpowiedz Link
yarshiva Re: Czas oczekiwania na "uszycie" stanika 23.07.11, 14:21 Realizacja u mnie jednak była szybciej, niż myślałam - 19go dostałam maila o realizacji, 20go o wysyłce, a 21 bieliznę miałam już w domu :) Wszystko pięknie odszyte i leży fantastycznie :) Effugacie to po prostu mistrzostwo ;) Odpowiedz Link
siarkaa Re: Czas oczekiwania na "uszycie" stanika 24.07.11, 00:07 o, zazdraszczam i gratuluje :). swoja droga, dopiero teraz doczytalam, ze owe 14 dni oznacza ponoc 14 dni roboczych O_o. Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: ??? 08.06.11, 14:41 Ale przecież Onyks ma ramiączka, te szerokie, schowane są tylko zwykłe i ramiączko na szyję. Przynajmniej mój tak ma ;) Przymierzyć więc można. Odpowiedz Link
akj77 Re: ??? 08.06.11, 16:23 ale rozumiem, że wersji na szyję przymierzyć się nie da, chyba że z własnym ramiączkiem albo z tym szerokim przewleczonym przez kark? nie wiem, pytam, bom onyksa nie widziała na oczy :) Odpowiedz Link
inez69 Re: A czy ramiączka można odczepić? 20.07.11, 16:48 Nie rozumiem jednej sprawy, dlaczego staniki brudne, przepocone i z wyraźnymi oznakami mierzenei zostaly przyjęte spowrotem? Przecież wszędzie wyraźnie jest napisane, że można zwrcać/wymieniać rzeczy nieużywane. Jeśli Ewo, Twoja firma takie zwroty przyjmuje, to juz jest Twój problem, a my, uczciwe klientki nie powinnysmy na tym tracić. W żaden sposob nie przemawia do mnie argument PL, że stanik nie jest sprzedawany jako multiway. Jest. A czy on bedzie plungem, halfem czy innym fulcupem, to już nie ma znaczenia. Niecierpliwie czekam na mojego haltera Lilię, która ma być pod suknię ślubną, ale brak przymiarki go do ramiączka od sukni zdyskwalifikuje go :( A tak czekałam :( Odpowiedz Link
effuniak Inez69 24.07.11, 08:55 z całą pewnością nie dostałas stanika przepoconego i z oznakami mierzenia bo był SZYTY NOWY I jakbys nie wiedziala juz kilkukrotnie podnosiłam tu problem zwrotu brudnej bielizny i nie raz za to oberwałam A w kwestii Twojego stanika - no cóż mogę tylko powiedzieć z pełną odpowiedzialnością - staniki o kroju CH nie nadaja się do biustu po tak drastycznym odchudzaniu jak u Ciebie i żadne kombinacje ramiączek nic tu nie pomogą Musisz miec stanik, który okiełzna biust od góry czyli typu balkonetka inaczej będziesz czuła dyskomfort i zamiast skupić się na Swoim Wielkim Dniu będziesz myślała o biuście Mówię serio i bez złosliwości . Widzę niejednokrotnie klientki poodchudzeniowe i wiem, że praktycznie żaden stanik z dotychczasowej mojej kolekcji nie nadaje się na takie biusty i ZAWSZE odradzam im zakupy u siebie Dopiero we wrześniu bedzie odpowiedni krój stanika na biusty po drastycznym odchudzaniu, karmieniu i innych przejsciach Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Inez69 -odpowiedni krój stanika na biusty po d 24.07.11, 10:52 brzmi interesujaco ;) czekam niecierpliwie do wrzesnia i juz rezerwuje sobie ze dwa modele ;) pozdrawiam Odpowiedz Link
pierwszalitera Nowe miękkie half cupy? 24.07.11, 13:09 effuniak napisała: > Dopiero we wrześniu bedzie odpowiedni krój stanika na biusty po drastycznym odc > hudzaniu, karmieniu i innych przejsciach To bardzo fajna wiadomość, zwiększa różnorodność asortymentu, ale czy można w dalszym ciągu liczyć na nowe miękkie half cupy? Jakieś plany na jesień i zimę? Chodzę praktycznie już tylko w miękkich Effuniakach i pożądam namiętnie nowych kolorów. ;-) Coś mrocznego i grzesznego mi się marzy, ale niekoniecznie całe w czarni. Trochę złota, czekolady, śliwki, przydymionej oliwki, zieleni (ha, ha, ha).... Ach... ;-) Odpowiedz Link
inez69 Re: Inez69 30.07.11, 09:38 Mój biust jednak jest w świetnym stanie. To prawda, że ubyło mi go o połowę i "myślałam", że nie jest już jędrny, ale po konsultacjach na żywo z innymi kobietami, nie mam mu nic do zarzucenia. Pewnie, że nie jest twardy jak skała, ale wygląda i czuje się świetnie, przez co i Lilia leży dobrze i o dziwo, jest bardzo wygodna. Rozstaw ramiączek wyklucza ją jako stanik ślubny, ale... i teraz usiądź, bo pewnie padniesz, założę ją bez ramiączek :D Odpowiedz Link
effuniak Re: Inez69 30.07.11, 10:49 Nie padnę bo to nie mój szatański pomysł by tak ten stanik nosić bez ramiączek ;) Ty się natomiast nie zdziw jak w środku wesela stanik wraz z suknią zacznie się opuszczać bo od tego momentu skończy się myślenie o najszczęśliwszym dniu w życiu a zacznie strach o przeklety stanik ... Odpowiedz Link
effuniak Re: Inez69 30.07.11, 11:01 i jeszcze.... wbrew pozorom bardzo się cieszę, że stanik pasuje a co ważniejsze że Twój biust jest w dobrej kondycji Mimo pewnych naszych animozji nie cieszyłoby mnie Twoje nieszczęście Jesteś atrakcyjna kobietą i powinnas czuc się perfekt w swoim Najważniejszym Dniu i....sprawiło mi niemałą satysfakcję ujrzenie Cie w moim staniku ;D Odpowiedz Link
inez69 Re: Inez69 - offtop 30.07.11, 11:30 Mój stosunek do Twoje osoby to jedno, a miłość do bielizny, to zupełnie inna sprawa. Nie widzę powodu, dla którego miłabym nie kupować bielizny firmy Ewa Michalak. Odpowiedz Link
effuniak Re: Inez69 - offtop 30.07.11, 11:55 jjjjjjjjjjjjasne ;DD a czy przypdkiem Ewa Michalak to nie ja ? ;DDDDD Odpowiedz Link
inez69 Re: Inez69 - offtop 30.07.11, 12:01 Firma Ewa Michalak i jej produkty to jedno, a forumka, kobieta Ewa Michalak prywatnie, to dla mnie dwie odrębne jednostki. Fajnie by było gdybyś też to zauwazyła. Nie mam nic więcej do dodania. Odpowiedz Link
effuniak Re: Inez69 - offtop 31.07.11, 08:24 Muszę Cię wyprowadzić z logicznego błędu Forumka Ewa Michalak i firma Ewa Michalak - to jedna jednostka Fajnie by było gdybyś też to zauważyła. Nie mam nic więcej do dodania. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Inez69 - offtop 31.07.11, 13:04 effuniak napisała: > Muszę Cię wyprowadzić z logicznego błędu > Forumka Ewa Michalak i firma Ewa Michalak - to jedna jednostka > Ja staram się to też jednak rozdzielać. Bo forumka Ewa Michalak jest dla mnie osobą nieprzewidzialną emocjonalnie, strzelającą często ponad cel, być może mającą swoje racje i uzasadnienie dla takiego zachowania, ale jednak bardzo prywatnie się reprezentującą, przez co budzącą kontrowersje i mieszane uczucia. Firma Ewa Michalak zachowuje się na szczęście profesjonalnie, według dosyć jasnych reguł i przyjętych na rynku konwencji. Gdyby firma postępowała jak forumka, to nie ryzykowałbym zakupu i straciłabym przyjemność noszenia fajnych staników. Klient kieruje się przy zakupach często emocjami, jemu po prostu wolno. Producent wychodzi na tym lepiej, gdy ma dobrze opracowany koncept corporate identity i tego się trzyma. Założę się jednak, że osoba Ewy Michalak sama dzieli pomiędzy interesami emocjonalnymi, a ekonomicznymi, tylko nie do końca to dostrzega. Dlatego pomimo sympatii, antypatii, czy innych animozji, zakupy w sklepie Ewy Michalak nigdy mnie nie rozczarowały i kojarzą mi się bardzo pozytywnie. :-) Odpowiedz Link
kryklu Re: Inez69 - offtop 31.07.11, 13:21 pierwszalitera napisała: > Ja staram się to też jednak rozdzielać. Bo forumka Ewa Michalak jest dla mnie o > sobą nieprzewidzialną emocjonalnie, strzelającą często ponad cel, być może mają > cą swoje racje i uzasadnienie dla takiego zachowania, ale jednak bardzo prywatn > ie się reprezentującą, przez co budzącą kontrowersje i mieszane uczucia. Firma > Ewa Michalak zachowuje się na szczęście profesjonalnie, według dosyć jasnych r > eguł i przyjętych na rynku konwencji. Gdyby firma postępowała jak forumka, to > nie ryzykowałbym zakupu i straciłabym przyjemność noszenia fajnych staników. K > lient kieruje się przy zakupach często emocjami, jemu po prostu wolno. Produce > nt wychodzi na tym lepiej, gdy ma dobrze opracowany koncept corporate identity > i tego się trzyma. Założę się jednak, że osoba Ewy Michalak sama dzieli pomięd > zy interesami emocjonalnymi, a ekonomicznymi, tylko nie do końca to dostrzega. > Dlatego pomimo sympatii, antypatii, czy innych animozji, zakupy w sklepie Ewy M > ichalak nigdy mnie nie rozczarowały i kojarzą mi się bardzo pozytywnie. :-) Podpisuję się pod tym obiema rękami. Odpowiedz Link
inez69 Re: Inez69 - offtop 31.07.11, 14:18 Dokładnie to samo miałam na myśli. To samo co PL, żeby było jasne;) Odpowiedz Link
peace2 Re: Inez69 - offtop 29.08.11, 22:37 effuniak napisała: > Forumka Ewa Michalak i firma Ewa Michalak - to jedna jednostka Sympatia do człowieka i sympatia do tworzonej przez niego bielizny, mogą (choć nie muszą) być niezależne :) Odpowiedz Link
amused.to.death I jeszcze kwestia 'dostępności' 07.06.11, 23:31 Brakuje mi wyszukiwania mojego rozmiaru w opcji 'dostępny w ciągu 24h" - zależało mi na kupnie czegoś na co nie muszę czekać. Przy większości modeli, którymi byłam zainteresowana widniała informacja 'dostępność do 14 dni'. Zupełnie przez przypadek kliknęłam taki 'do 14 dni' gdzieś jako dodaj do koszyka i okazało się, że.... ten właśnie rozmiar, który chcę jest dostępny w '24h'. Fajnie byłoby gdyby coś takiego można było zrobić z poziomu wyszukiwarki a nie na piechotę - na dodatek informacja od dostępności pojawia się nie w przypadku wybrania rozmiaru, a dopiero w przypadku dodania do koszyka. Odpowiedz Link
effuniak Re: I jeszcze kwestia 'dostępności' 08.06.11, 09:44 być może akurat wrócił od kogos i stad jego dostępność "od ręki" Są rozmiary które zawsze mają dostepność 14 dni bo nie sa popularne na tyle, by tworzyć z nich magazyn możliwe, że Twój właśnie do takich należy Odpowiedz Link
nomina @ Effuniak - dostępność niebieskiego Motyla 08.06.11, 16:41 Ewo, ponieważ moje maile ostatnio dochodziły do Ciebie w kratkę, napiszę tutaj: muszę zmienić ostatni rozmiar staników na większy, podoba mi się motyl (mam jeszcze tę limitowaną serię z onlyher), ale rozmiar, który mnie interesuje, ma opcję do 14 dni. A ja potrzebuję na przyszłą środę i chciałam się zapytać, jaka jest realna szansa... tylko nie wiem, jak się z Tobą kontaktować, żeby mail doszedł (nie pamiętam, czy aktualizowałam u Ciebie dane - mój obecny mail to ten ze stopki, nie "autoriumowy"). Odpowiedz Link
nomina Re: Nomino 08.06.11, 23:09 Dzięki, Ewa, za odpowiedź. Och, jaka szkoda, że nie ma szans. A czy - skoro piszesz, że nie ma ich najmniejszych - termin 14-dniowy jest realny, czy np. trzeba czekać na jakąś większą partię zamówien? Odpowiedz Link
nomina Jeszcze jedno pytanie 08.06.11, 23:42 Ewa, a czy masz przedłużkę do niebieskiego Motyla? na zdjęciu z akcesoriami widać niebieską, ale w ofercie nie ma. A zastanawiam się nad taką opcją - obwód obecny, ale na przeczekanie wahania obwodów i puchnięć - przedłużka... Odpowiedz Link
effuniak Re: Jeszcze jedno pytanie 09.06.11, 09:33 przedłużkę można terminy 14 dni jest raczej nieprzekraczalny Odpowiedz Link
3_asiunia Ja też mam jedno pytanie 09.06.11, 10:49 Zamówiłam chyba23 maja stringi motylowe i figi stokrotkowe. Najpierw się realizowało, a potem dostałam maila, że nie ma jakiegoś materiału czy cuś i się przeciągnie. Chciałam tylko spytać kiedy mniej więcej mogę oczekiwać, że będą gotowe. Nie spieszy mi się jakoś okrutnie, ale moja niecierpliwość mówi, że chce już ;O Czy jest jakaś szansa, że będą na wtorek czy żadnej? Bo byłaby to miła niespodzianka po egzaminie ;] Odpowiedz Link
nomina Re: Jeszcze jedno pytanie 10.06.11, 00:18 Dzięki, powiedz mi jeszcze, jak mam zaznaczyć tę niebieską przedłużkę, skoro nie ma jej w sklepie :)? Odpowiedz Link
effuniak Re: Jeszcze jedno pytanie 10.06.11, 05:45 Pisz maila z nr zamówienia - dopiszę te przedłużkę Odpowiedz Link
nomina Uwagi do zamówienia - ważne! 13.06.11, 12:26 Ewa, dzięki, zamówiłam, opłaciłam, powinnaś już mieć przelew (przepraszam, że tak na dwa wątki rozbijam rozmowę :)). Ponieważ uwagi dla kuriera nie drukują się na zamówieniu, tzn. ja je widzę, ale potwierdzenie nie ma już pola z uwagami, napisałam mail przez formularz ze strony - bo nie pamiętałam, który adres jest tym "autoresponderowym". Sprawdź, proszę, na wszelki wypadek, czy wszystko doszło, bo "kurierowe uwagi" są dla mnie bardzo ważne :) Odpowiedz Link
nomina Uwagi po zamówieniu :) 18.06.11, 16:14 Kilka dni miałam zajęte, piszę dopiero teraz. Ja nigdy nie miałam problemów z realizacją zamówienia ani z komunikacją ze sklepem (pomijam ze 2 maile, które kiedyś ode mnie nie doszły, ale to wtedy chyba coś z moim serwerem było). Teraz też opisuję transakcję w samych superlatywach. Rozmowa z Ewą tu w wątku, zakup w niedzielę wieczór, opłacenie w poniedziałek do południa, we wtorek ok. 9.00 zapukał kurier. nawet nie zdążyłam zadzwonić umówić się na przedział czasowy :). Plus cały czas informacje ze strony sklepu, a to o statusie zamówienia, a to o numerze przesyłki, o który prosiłam. Perfekcyjnie :). Odpowiedz Link
inez69 Re: I jeszcze kwestia 'dostępności' 20.07.11, 16:52 Ja z kolei miałam odwrotną sytuację-zamówiłam stanik wyszukany z dostępnością 24h, a sie okazalo, że tzreba czekać i czekać... Odpowiedz Link
jorin Telefon 21.06.11, 19:11 Czy telefon sklepu ma zawsze tylko opcje poczty glosowej? Od kilku dni probuje dogadac sie w sprawie zamowienia - na mail odpowiedzi nie ma, a w telefonie od razu wlacza sie poczta glosowa. Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.06.11, 13:00 Czy ostatnio są jakieś problemy z realizacją zamówień, czy po prostu ja mam pecha? Złożyłam w poniedziałek wieczorem dwa zamówienia, zapłaciłam, a ciągle są one oznaczone jako niezapłacone. Na maile odpowiedzi brak. A myślałam, że najpóźniej w czwartek będę już miała jedną paczkę. :( Odpowiedz Link
agba78 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.06.11, 13:04 Chyba to nie pech - może okres wakacyjny spowolnił realizację zamówień? Ja też w poniedziałek za swoje zapłaciłam i też nadal jako nieopłacone figuruje. No ale nie mogę narzekać na brak odpowiedzi na maile, ponieważ w niedzielę korespondowałam z Ulą, natomiast w poniedziałek czy wtorek z Ewą. Co prawda nie poruszałam tematu zapłaty, bo za mało czasu wtedy upłynęło, ale jednak ktoś na maile odpowiada. Jestem uzbrojona w jeszcze trochę cierpliwości, ale może dlatego, że mam Motyla i nim się cieszę :) Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.06.11, 13:27 Motyl w moim rozmiarze jest niestety dostępny w 14 dni (i tu się nastawiłam na dłuższe czekanie, ale zamówienie nie zostanie przyjęte do realizacji, jak nie będzie zapłaty, więc czas już się wydłużył) , jak i większość staników, którymi jestem zainteresowana. :( Ciekawe, jak będzie z Magnolią... Odpowiedz Link
nomina @Effuniak - uwagi do zamówienia 30.06.11, 17:00 Ewo, mogłabyś potwierdzić, czy dotarł do Ciebie mail po wpłacie, że do zamówienia domawiam granatową przedłużkę do Motyla? Bo nie mam autoodpowiedzi. Odpowiedz Link
agba78 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 30.06.11, 21:07 No i wyjaśniła się kwestia opóźnień. Cytat ze strony Ewy: "Zmiana adresu Od dzisiaj moja firma ma nową siedzibę pod adresem: ul. Pomorska 40 91-408 Łódź Wszystkie zwroty i wymiany należy kierować pod nowy adres. Jednocześnie przepraszam za niewielkie opóźnienia w realizacji zamówień spowodowane przeprowadzką. Od poniedziałku działanie sklepu powinno wrócić do normy. Ewa Michalak" Odpowiedz Link
effuniak NIENAWIDZĘ PRZEPROWADZEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.11, 06:01 normalnie nienawidzę ...... buuuuuuu.... niech mnie ktoś przytuli ....... albo possprząta ten b.....ałagan.......:((((( przepraszam za opóźnienia .... od poniedziałku wszystko nadganiam Odpowiedz Link
kryklu Re: NIENAWIDZĘ PRZEPROWADZEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.11, 10:25 Ale za to potem będzie pięknie i wygodnie :) Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: NIENAWIDZĘ PRZEPROWADZEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.07.11, 11:29 Ja chetnie posprzatam. Zwłaszcza rozmiar 70dd wymiotę, wraz z gatkami 36. Odpowiedz Link
clarisse ...sprzątać się nie podejmuję... 01.07.11, 12:57 ... przytulić owszem... ... ale czy to wypada, żeby poważną producentkę bielizny przytulała kobita we wściekle czerwonych majtkach i wściekle czerwonym biustonoszu??? Jeszcze sobie ktoś coś pomyśli...! ;-> Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: ...sprzątać się nie podejmuję... 01.07.11, 21:14 clarisse napisała: > ... przytulić owszem... > ... ale czy to wypada, żeby poważną producentkę bielizny przytulała kobita we w > ściekle czerwonych majtkach i wściekle czerwonym biustonoszu??? Jeszcze sobie k > toś coś pomyśli...! ;-> Ja się do przytulania dołączam:) Ach te truskawki, mniam:) Odpowiedz Link
marikooo Re: ...sprzątać się nie podejmuję... 03.07.11, 20:25 Przytulam z całej siły! Czekamy na sygnał, kiedy będzie można przyjść na zakupy w nowej siedzibie :) Odpowiedz Link
effuniak już.... 04.07.11, 05:21 Udało sie :))))) wprawdzie w sobotę miałam absolutny zanik wiary i załamanie nerwowe jak mi sie mąż w firmowej kuchni wwiercił w sam środek rurki z wodą ale... ale mimo wszystko udało się doprowadzić wszystko do satysfakcjonującego finału :))))))) Jestem połamana ale szczęśliwa ! Dziś o 6tej rozpoczęcie produkcji w nowej siedzibie Trzymajcie kciuki Miłego dnia :D Odpowiedz Link
pajeczyna1903 hp cielisty 11.07.11, 17:19 Czy ktoś albo p. Ewa orientuje się kiedy pojawi się cieluś hp w sklepie stacjonarnym??? Podobno zamówienie dla dopasowanej się szyje, mam nadzieję, ze w sklepie też on się pojawi. Potrzebuje go na gwałt szczerze mówiąc. Czy produkty z końcówki kolekcji można zwracać, jeśli nie będą pasowały??? Odpowiedz Link
nomina @Effuniak - wymiana na zamówienie 12.07.11, 11:52 Ewo, chcę wymienić Motyla 75G na 75FF, który jest na zamówienie. Rozumiem, że w wartości produktu nie ma różnic cenowych, towar za towar. A jak to jest z pierwszą wymianą? Kiedyś była gratis, zdaje się - dalej to obowiązuje? A jeśli nie - czy w formularzu wpisywać kwotę wysyłki jako różnicę czy ta rubryka dotyczy tylko różnic w towarze? I jak to zrobić technicznie - zamówić 75FF i jakoś Cię powiadamiać osobno, że opłata będzie zwracanym stanikiem? Przy okazji: już drugi raz nie dostałam faktury, o którą prosiłam w zamówieniu, tylko paragon. Czy mam to jakoś osobno zaznaczać? Odpowiedz Link
effuniak Re: @Effuniak - wymiana na zamówienie 13.07.11, 06:26 Opcji pierwszej wysyłki gratis juz nie ma i trzeba zapłacić za ponowną wysyłke Faktura - jesli podałabys NIP w danych klienta, to system sklepu filtrowałby Twoje zamówienie i bez najmniejszego problemu fakturą byłaby wystawiona Odpowiedz Link
nomina Re: @Effuniak - wymiana na zamówienie 13.07.11, 11:53 Rozumiem, że to jest jakiś mało śmieszny poranny żart? W danych klienta prywatnego - a takim jestem w Twoim sklepie - _nie ma_ opcji nip. Klient zaznacza w zamówieniu rubrykę - proszę o fakturę, a sklep, który nie ma w formularzu danych prywatnych numeru nip (w uwagach wpisać nie można, bo te ponoć się nie drukują sklepowi) - zamiast skontaktować się z klientem wysyła mu dokument sprzedaży niezgodny z proszonym i jeszcze ma pretensje? Rozumiem, że w formularzu wymiany mam doliczyć kwotę przesyłki i uznać ją za różnicę do dopłaty? Odpowiedz Link
nomina Re: @Effuniak - wymiana na zamówienie 13.07.11, 11:59 Złożyłam zamówienie, dopisałam kilka informacji w uwagach - potwierdź, Ewo, proszę, czy je widzisz w zamówieniu. Odpowiedz Link
serpiente.emplumada :D 13.07.11, 09:21 To ja się piszę na sprzątanie, ale proszę jakiś komplecik za darmo ;) Odpowiedz Link
sylwia-osama adres do odsyłki ?! 14.07.11, 21:26 Odsyłałam stanik, który na mnie nie pasuje. Na nowy adres który widnieje na stronie, NIESTETY paczka do mnie wróciła z adnotacją, iż ma niepełny adres :/// Na jaki adres trzeba odsyłać. Pomorska 40 i coś dalej powinno być? Nie chciałabym aby znowu wróciło do mnie i tak teraz będę płacić za trzecią wysyłkę. Odpowiedz Link
nomina Re: adres do odsyłki ?! 14.07.11, 22:07 Sylwia, nie żartuj, bo odsyłałam wczoraj przesyłką wartościową :(. Ale i na stronie, i w przelewie jest tylko Pomorska 40, więc - z całym współczuciem dla Ciebie - wolałabym, żeby to była tylko omyłka poczty :(. A za trzecią przesyłkę nie powinnaś płacić, gdyby się okazało, że to nie jest kwestia poczty. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: adres do odsyłki ?! 14.07.11, 23:55 Ups... odeslalam wlasnie dzis stanik (tez wartosciowa) i tez na podany adres Pomorska 40 a jutro rano wybywam na dwa tygodnie... :( Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: adres do odsyłki ?! 15.07.11, 06:17 Niestety nie jest mi do śmiechu, nie żartuję. Mam odręcznie napisane, że brak numeru mieszkania lub nazwy firmy. Wysłałam we wtorek, wczoraj do mnie wróciła. :((( Nie wiem o co chodzi, dlatego dopytuję się o ten adres, bo spisałam dokładnie ze strony. Ale może to i poczta coś pomieszała, różne cyrki bywają :/ Odpowiedz Link
kasikk68 Re: adres do odsyłki ?! 15.07.11, 18:29 ja odesłałam w zeszły piątek na adres : Ewa Michalak ul. Pomorska 40 91-408 Łódź wszytko doszło i już mam staniki na wymianę u siebie:) Odpowiedz Link
slotna Re: adres do odsyłki ?! 15.07.11, 19:01 > Mam odręcznie napisane, że brak numeru mieszkania lub nazwy firmy. Wysłałam we > wtorek, wczoraj do mnie wróciła. :((( To znaczy, ze nie napisalas "Ewa Michalak" tylko sama ulice i miasto? To sie poczcie nie dziwie. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 10:02 slotna napisała: > > Mam odręcznie napisane, że brak numeru mieszkania lub nazwy firmy. Wysłał > am we > > wtorek, wczoraj do mnie wróciła. :((( > > To znaczy, ze nie napisalas "Ewa Michalak" tylko sama ulice i miasto? To sie po > czcie nie dziwie. > Nie wiem skąd wysnułaś taki wniosek :/ Napisałam dokładnie: Ewa Michalak Pomorska 40 91-408 Łódź Miałam nadzieję, że Ewa odpisze na maila, bądź tutaj, ale jak na razie nie mam żadnych wieści, a czas płynie :( Odpowiedz Link
azymut17 Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 11:56 sylwia-osama napisała: > Miałam nadzieję, że Ewa odpisze na maila, bądź tutaj, ale jak na razie nie mam > żadnych wieści, a czas płynie :( O przekroczeniu terminu zwrotu decyduje data stempla pocztowego, więc najlepiej nie rozpakowuj tej koperty, by był dowód, że wysyłałaś. Potem zapakujesz tylko całość w nową kopertę i nawet jak będzie po terminie, to Ciebie to nie dotyczy (tak myślę). Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 12:16 azymut17 napisała: > sylwia-osama napisała: > > Miałam nadzieję, że Ewa odpisze na maila, bądź tutaj, ale jak na razie ni > e mam > > żadnych wieści, a czas płynie :( > O przekroczeniu terminu zwrotu decyduje data stempla pocztowego, więc najlepiej > nie rozpakowuj tej koperty, by był dowód, że wysyłałaś. Potem zapakujesz tylko > całość w nową kopertę i nawet jak będzie po terminie, to Ciebie to nie dotyczy > (tak myślę). Tak też właśnie zrobiłam, paczka leży zapakowana w takim stanie jak do mnie wróciła, odsyłając z powrotem mam zamiar tylko dopakować z wierzchu nowym papierem. Tylko szkoda, ze nie udało się tego szybko załatwić, chciałam za te pieniądze zamówić innego effuniaka. A teraz wszystko się wydłuży. I ciekawe co z tym adresem, czemu jednym dochodzą odsyłki, a innym nie? Ewo, please o informację! :) Odpowiedz Link
slotna Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 12:16 > Nie wiem skąd wysnułaś taki wniosek :/ Heh, no z tego, ze dostalas informacje zwrotna, ze nazwy firmy brak. Juz rozumiem i poczte i was. Ewa Michalak brzmi prywatnie ;) Odpowiedz Link
nomina Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 14:33 Slotna, to u mnie dopiero będą cyrki, bo do firmy Ewa Michalak wysłała firma Karolina Sykulska - obawiam się, że poczta tego nie ogarnie :D. Odpowiedz Link
ptasia Re: adres do odsyłki ?! 16.07.11, 11:09 wirtualna brytyjska znajoma właśnie też dostała zwrot - odsyłała przed zmianą adresu firmy, nie było żadnego info, że adres się zmienia (a pisała do sklepu), no i właśnie dostała stanik z powrotem :( Coś czuję, że może było przekierowanie na nowy adres, tylko coś z nim jest nie halo, albo poczta tak uważa, no i jest klops :( Odpowiedz Link
ocisza Re: adres do odsyłki ?! 19.07.11, 16:13 Adres Pomorska 40 to adres takiego pofabrycznego kompleksu, który po remoncie jest wynajmowany wielu różnym firmom głównie produkcyjnym. Firma pod tym adresem istnieje. Byłam tam i widziałam na własne oczy. Nie wiem jak działa poczta - chyba listonosz chodzi po tych wszystkich zakamarkach szukając konkretnej firmy. Ja dostałam wskazówki od portiera siedzącego w budce pt.'Informacja' - dokładnie wytłumaczył jak dojść do siedziby Ewy. I chociaż instrukcja wydawała się bardzo skomplikowana, nie miałam kłopotów z trafieniem. Może listonosz nie miał takiej motywacji i poszedł na łatwiznę zwracając przesyłkę? Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: adres do odsyłki ?! 19.07.11, 16:18 Może trzeba dopisywać Firma Ewa Michalak. Samo nazwisko pewnie zmyliło listonosza. Zresztą po kilku dniach pewnie się nauczył, tylko szkoda, że kosztem dziewczyn:( Odpowiedz Link
aleksandra_b Re: adres do odsyłki ?! 19.07.11, 16:26 Ja napisałam tylko imię i nazwisko, przesyłka doszła bez problemu (chyba, bo dzisiaj miałam już zwrot pieniędzy, a odsyłałam w piątek). Może wcześniej coś się listonoszowi pomyliło, albo miał zły dzień. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: adres do odsyłki ?! 19.07.11, 18:21 Oczywiście jak zawsze "kochana" poczta polska! Uhhhh.... Adres jest poprawny, teraz na stronie sklepu jest również informacja, iż można dopisać budynek i piętro. Mam nadzieję, że listonosz wtedy dotrze, czy ja zawsze muszę mieć przygody z pocztą?! :/// Grrr... Paczkę odsyłam jutro, a niech tylko wróci to już ja znajde tego listonosza ;P Odpowiedz Link
ja_joanna Re: adres do odsyłki ?! 23.07.11, 16:01 Kilka dziewczyn z Busenfreundinnen też dostało paczki z powrotem, bo nie dostały w odpowiednim momencie informacji, że adres będzie zmieniony (a nie było żadnego przekierowania) i paczki wróciły. Niestety, do tej pory nikt nie przeprosił ich za tę sytuację, ani nie zwrócił pieniędzy za podwójne przesyłki, które w końcu nie wynikały z winy klientek. Piszę o tym tutaj, bo nikt tego nie przeczyta na niemieckiej stronie, a dziewczyny również nie mogą się doprosić o odpowiedzi na maile ostatnio... Odpowiedz Link
effuniak Ja_joanna 24.07.11, 08:39 Przekierowanie było nowy adres od początku była taki jak powinien Część przesyłek dociera bez problemu od pierwszego dnia przeprowadzki a część wraca niedostarczonych Teraz już dodałam oznaczenie budynku i piętro, żeby żaden "inteligentny" pracownik poczty nie maił już wątpliwości co do tego, że to firma Wybaczcie, ale Poczta nie jest moją firma i nie mam najmniejszego wpływu na jej funkcjonowanie A na maile zagranicznych klientek nie ma odpowiedzi od środy a nie niewiadomo jak długo - Ula była w szpitalu i nie miała możliwości odpowiadać Odpowiedz Link
ja_joanna Re: Ja_joanna 24.07.11, 16:03 Dzięki za wyjaśnienie, może w takim razie faktycznie poczta zawiniła, przekażę im to. I przekażę również informację na temat odpowiedzi na maile. Odpowiedz Link
sbarazzina Progi rabatowe 18.07.11, 21:36 Po zalogowaniu się i wejściu na moje konto, widzę taki oto tekst: "Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i progami rabatowymi w naszym sklepie. " Po kliknieciu ukazuje mi się regulamin i ani słowa o progach rabatowych. Ktoś coś wie na ten temat. Może źle szukam? Odpowiedz Link
azymut17 Re: Progi rabatowe 18.07.11, 22:23 Z tego, co wiem, to nie istnieją. Wnioskuję tak z faktu, że koleżanka, która wydała już na zakupy u Ewy łącznie ponad 1,5 tysiąca, nie ma dotąd żadnego rabatu. Odpowiedz Link
slotna Re: Progi rabatowe 18.07.11, 22:45 Podejrzewalabym, ze tyle to raczej trzeba wydac naraz. Ja kupilam w sumie bodajze 12 stanikow (zwrotow nie licze oczywiscie), wiec tez niby sporo, ale bez przesady na taki okres czasu, wiecej pewnie wydalam w tshirt hell ;) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Progi rabatowe 19.07.11, 09:59 1500 zl na raz to by bylo okolo 10 stanikow. Owszem moge zrobic zamowienie dla rodziny i sasiadek ;) Albo wziac 5 modeli w 2 sasiadujacych rozmiarach i pozniej polowe odeslac. Niech sobie beda te progi rabatowe absurdalne i nie do spelnienia, ale niech jakies beda. Bo skoro jest tekst 'zapoznaj sie z naszymi progami rabatowymi' to chetnie bym sie z nimi zapoznala. A skoro ich nie ma (i nie bedzie) to po co taki tekst? Odpowiedz Link
myff OMG! Magnolia w 24h!! 19.07.11, 19:48 Nie wiem czy płakać czy się śmiać, bo jestem w trakcie najdłuższych zakupów w swoim życiu..dziś dopiero zaczęto realizować moje zamówienie...Lilii, a ja zaczynam się po cichu modlić, żeby nie pasował, żeby ją szybciutko zamienić na Magnolię- oszalałam kompletnie na punkcie tego stanika. Jak będę musiała, to wyciągnę z pod ziemi te 120 złotych:D Taki off top:) Odpowiedz Link
myff Wymiana modelu X na Y- możliwe? 20.07.11, 16:28 Jak to jest z wymianą modelu X na inny model Y? Chodzi mi o to, że jak to kobieta coś zamówiłam ale ponad dwa tygodnie czekałam, w międzyczasie mi się odwidziało, zmieniła się koncepcja kreacji i co tam jeszcze..ale nie mogę już cofnąć zamówienia, anulować a chcę zwrócić i wymienić na coś innego- i chcę to zapisać w formularzu zwrotu/wymiany. I nie chcę, czekać aż mój zwrot dotrze, otrzymać pieniędzy z powrotem na konto i jeszcze raz zamawiać, zapłacić- czas, czas, czas:) To jednak ciągle są zamrożone pieniądze i to całkiem konkretne:) Żeby to się płynnie odbyło. Wiem, że w BiuBiu można tak zrobić, że robi się zamówienie, którego nr wpisuje się na karcie zwrotu i wymiany i już się nie płaci chyba nic tylko w sklepie od razu po otrzymaniu zwracanego egzemplarza wysyłają to nowe zamówienie. Czy w sklepie Effuniak też tak jest? Z góry dzięki. Oczywiście jeśli nie, no to nie i jakoś sobie będę radzić:) Odpowiedz Link
nomina mała frustracja-reklamacja 26.07.11, 19:54 A ja wyjątkowo trochę pomarudzę na realizację. 13.07 złożyłam zamówienie - 14 dni oczekiwania. Zwrot wysłany 14.07 priorytetem z opcją - firmowa poczta (tu PP nie przetrzymuje przesyłek) został zaksięgowany 19.07. 14.07 też zaksięgowamo dopłatę do nowego zamówienia. 21.07 dostałam powiadomienie, że w związku z brakiem produktów zamówienie jest wstrzymane, a planowany czas oczekiwania na produkty to 14 dni. I lekko się zirytowałam. Czy sklep nie wiedział 13-14.07 o braku produktów? Czemu oferuje zamówienie z terminem 14 dni produktu, do którego realizacji samo sprowadzenie materiałów tyle zajmie? Dlaczego - mimo upływu kolejnego prawie tygodnia - nie wiem, ile naprawdę będzie wynosiła realizacja zamówienia, tj. szycie po sprowadzeniu materiałów? 28.07 mam spotkanie, ma które chciałam założyć motyla i pod kolor portland w różyczki. A nawet nie wiem, czy zamówienie dostanę do 28.08. Oczywiście, pieniądze cały czas są na koncie sklepu. Ewo, wiesz, że cenię i szanuję Twoją działalność. Ale to mi się nie podoba. Odpowiedz Link
monika_dopasowana Re: mała frustracja-reklamacja 26.07.11, 20:08 nomino a czy to nie chodzi czasem o wstrzymanie związane z doszyciem rozmiaru na zamówienie? Nie jestem pewna na 100% ale to są chyba standardowe formułki używane w oprogramowaniu, które ja i ewa-michalak.pl używamy. Wiadomości czasami są wysyłane automatycznie i trzeba mocno pilnować programistów, żeby nie przeoczyć np., że wprowadzili nowy szablon, który doprowadza kogoś do narzekań właśnie :) Nie jestem pewna, ale może @ do sklepu rozwiąże niepewność... i 14 dni to chyba dni robocze. Odpowiedz Link
effuniak Nomino 26.07.11, 21:53 czas realizacli liczy sie od dnia zaksiegowania wpłaty a nie od dnia złożenia zamówienia dopiero opłacone otrzymuje status realizowane - jeśli sztyki sa dostepne , lub oczekujące na dostawę- jeśli trzeba je doszyć I nie ma znaczenia czy to nowe, całkiem nowe zamówienie czy też wymiana - procedury są jednakowe Czyli w tym przypadku możesz się spodziewac zamówienia ok 2-3 sierpnia Odpowiedz Link
effuniak URLOP 1-18sierpnia 26.07.11, 22:02 nareszcie i u mnie ten czas nastąpi ! W tych dniach moja firma nie pracuje czyli nie ma realizacji zamówień/zwrotow/wymian Czego nie da rady wysłąc przed urlopem - będzie musialo poczekać Zwroty można wysyłac, gdyż dyżurma osoba będzie je codziennie odbierać ale nie będą realizowane Mam nadzieję, że rozumiecie i nie będziecie się gniewać Był plan, by wysylki były realizowane, ale szaleni informatycy "poprawiajacy" funkcjonalnośc sklepu osiągnęli już w tej chwili taki etap, że nikt poza mna nie jest w stanie tego ustrojstwa obsłużyć Nawet Ula !!!.... więc mimo najszczerszych chęci sklep nie będzie mógł funkcjonować pod moją nieobecność Odpowiedz Link
effuniak Moniko 26.07.11, 22:07 nie wiem jak Ty, ale mnie już brakuje sił do tych innowacji i poprawek prowadzących do ustawicznego pogarszania funkcjonalności tego sklepu co dzien to nowa niespodzianka i nowy problem .... ostatnio mój sklep wysyłał maile potwierdzające zamówienia i zgadzała się kwota, produkty i tylko ilosci były z kosmosu !!!! zamówiono 1szt a w mailu bylo 8 ! normalnie obłed ! Odpowiedz Link
monika_dopasowana Re: Moniko 26.07.11, 23:23 Staram się podchodzić do tego z dystansem, ale co drugi dzień się zastanawiam a może jednak poszukać lepszego rozwiązania.... praktyka nasza i ich teoria to niebo a ziemia! Zmiany wprowadzane w ciągu dnia i uniemożliwianie pracy nam...mnie chyba już nic nie zdziwi. Kiedyś było o niebo lepiej! Odpowiedz Link
beata-1978 Re: URLOP 1-18sierpnia 27.07.11, 15:55 Ewo, nawet nie wiesz jak się cieszę, że idziesz na urlop! Wahałam się czy coś zamawiać, czy jednak nie, bo ciągle się odchudzam. A tak problem z głowy i zamówię dopiero 18.08 z nadzieją, że jeszcze schudnę i zmieszczę się w straplesa!!! A tak wogóle to się odchudzam, między innymi po to, żeby się wreszcie zmieścić w rozmiarówkę straplesową i szaraka :D Odpowiedz Link
3_asiunia Re: URLOP 1-18sierpnia 28.07.11, 21:42 Życzę miłego i udanego urlopu wszystkim Effupracownikom :) Należy Wam się, po Waszym powrocie pewnie nie wytrzymam i zjawię się z wizytą w tej świątyni ;) już teraz widoku staników i pudełek brakuje mi jak powietrza ;) Odpowiedz Link
nomina Re: Nomino 29.07.11, 23:26 Dzięki za odpowiedzi, kilka dni byłam mało dostępna. Moniś, być może, ale z maila to nie wynikało :). Ewo, wobec tego dobrze byłoby jakoś to oznaczyć. Bo jeśli zamawiam w opcji - 14 dni oczekiwania, to rozumiem to jako 14 dni na realizację od dnia otrzymania przez firmę zwrotu (otrzymania, nie księgowania, bo dopłata została zaksięgowana x dni wcześniej), a nie - ok. 14 dni od otrzymania części produkcyjnych, których niedobór został stwierdzony 2 dni po zaksięgowaniu zwrotu i 7 - dopłaty. Ale dzisiaj stanik dostałam, z kurierem jak zwykle ok, więc dzięki. Jedna uwaga - na fv jest raz przesyłka, a płaciłam 2 razy. To pikuś, ale prosiłabym na przyszłość o pamięć poprzednich kosztów :). Odpowiedz Link
effuniak Re: Nomino 30.07.11, 10:42 Nie wystawiam wstecznych faktur a do tej konkretnej faktury zapłaciłas jedna przesyłkę więc nie mogłam Ci dopisać dwóch A wymiana jest takim samym zamówieniem jak każde inne i rozpoczyna sie jej realizacjia czyli wogle szukanie jej przez system od momentu pojawienia się całej wplaty na koncie nowego zamówienia I od tego momentu rozpoczyna sie jego realizacja czyli albo jest wysyłane - jeśli jest fizycznie na stanie , albo rozpoczyna się jego produkcja - czyli 14 dniowy cykl Zwykle staramy się zminimalizować ten okres ale czasem się nie da więc jednak lepiej by klientka wiedziała, że poczeka a dostanie jednak wczesniej niż gdyby wiedziała że dostanie a musiałaby czekać dłużej Ja też wolę być zakoczona wcześniejszym terminem realizacji niż jego opóźnieniem Odpowiedz Link
nomina Re: Nomino 30.07.11, 20:42 Ewo, akurat brak fv był Twoją kwestią (nie wystawiłaś _mimo prośby w zamówieniu_, nie mając nip, nie miałaś go, bo Twój skrypt nie uwzględniał przy os. fizycznej ani uwag w zamówieniu, a nie poprosiłaś o korektę danych przed wysyłką), więc po prostu trzeba by było zrobić korektę, gdyby ta fv musiała być rozliczona co do złotówki... I rozumiem, co wyjaśniasz, ale z autopowiadomień _taki_ cykl nie wynikał. Może wiec, żebyś potem nie musiała tłumaczyć tu, warto byłoby doprecyzować ich treść lub chociaż dodać notkę na stronie? Odpowiedz Link
effuniak Re: Nomino 31.07.11, 08:37 w regulaminie jest napisane, że czas realizacji rozpoczyna się od momentu wpłyniecia pełnej wpłaty za zamówienie czyli zarówno za towar jak i za wysyłkę Jeśli wymieniasz stanik/majtki i wpłacasz tylko za ponowną wysyłkę to i tak pełna wpłata następuje dopiero gdy wymieniany towar dotrze do mnie i zostanie zaksięgowane przeniesienie wartości Póki nie dotrze - jest Twoją własnością i jeśliby hipotetycznie zaginął podczas transportu- to jest to również Twoja strata Dlatego realizację KAŻDEGO zamówienia rozpoczynamy od chwili pełnej wpłaty wartości Odpowiedz Link
ciociazlarada Dostałam takiego uroczego maila z automatu 27.07.11, 11:35 o jakich tutaj piszecie. Że realizacja zamówienia wstrzymana, bo brakuje 14 produktów (zamawiałam jakby co 2, stanik i figi:)) Rozumiem, że mam go ignorować i nie dostać pokazowego zawału? Czy status mojego zamówienia pozostaje dalej 14-dniowy, czy coś się zmienia? Odpowiedz Link
ciociazlarada Mimo groźnego maila, zamówienie idzie do mnie! 29.07.11, 13:36 To wspaniała wiadomość i chciałam bardzo podziękować za załatwienie mojego oczekującego zamówienia przed urlopem! Avocado powinno się uczyć prowadzenia sklepu internetowego od Effuniak:) Życzę miłego urlopu i dobrej pogody! Odpowiedz Link
pierwszalitera Podwyżka ceny przesyłki 29.08.11, 21:33 No ładnie. To już druga podwyżka kosztów przesyłki w tym roku. W listopadzie 2010 płaciłam za przesyłkę za granicę jeszcze 20 zł. W lutym tego roku już 25 zł, a do kilku dni kosztuje 27 zł. Polska poczta ma ceny jak w UK? Odpowiedz Link
mszn Re: Podwyżka ceny przesyłki 30.08.11, 09:00 Poczta Polska ma ceny chwilami wyższe niż w UK, porównaj sobie small packets z paczką zagraniczną. Poza tym jakoś musi się firmie zwrócić obniżenie kosztów krajowej przesyłki (tak jakby podwyżka cen staników nie wystarczyła). A w ogóle ta nowa darmowa przesyłka od 400 zł obejmuje też wysyłkę zagraniczną? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Podwyżka ceny przesyłki 30.08.11, 11:56 mszn napisała: Poza tym jakoś musi się firmie zwrócić obniżenie kosztów kr > ajowej przesyłki (tak jakby podwyżka cen staników nie wystarczyła). Na to nawet nie zwróciłam uwagi, bo jeszcze nigdy nie słyszałam o procederze, by za taką samą usługę cenę dla jednych klientów obniżać, a dla drugich podwyższać. Ale pamiętam jak Effuniak skarżyła się na zagraniczne klientki, więc może chce mieć ich jak najmniej. Odpowiedz Link
blackdilma dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 14:59 teraz w tak wielu sklepach online są darmowe wysyłki towaru, dlaczego u Pani Michalak trzeba zrobić zakupy aż (!) za 400 zł żeby otrzymać darmową wysyłkę. Nie można sobie tego wrzucić w koszty? Podpisać umowę z pocztą ? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 15:14 Pani Ewo, ja tak serdecznie Pani współczuję - daje Pani palec, a już chcą całą rękę.. Odpowiedz Link
amused.to.death ta bezpłatna przesyłka od 400zł....? 04.09.11, 15:51 > ichalak trzeba zrobić zakupy zakupów robić nie trzeba. Można, jeśli ktoś chce. Natomiast ja się zastanawiam nad jedną rzeczą a propos tego zamówienia za 400zł, bo właśnie się zastanawiam, który stanik wybrać. Zamierzam, tak jak wcześniej zamówić kilka, żeby zmierzyć, porównać, wybrać i to co nie pasuje odesłać więc zamówienie bez problemu będzie powyżej 400zł. Czy w takim razie jeśli odeślę coś i wtedy będzie to mniej, na konto wpłynie mi kasa minus cena za przesyłkę? Odpowiedz Link
mszn Re: ta bezpłatna przesyłka od 400zł....? 04.09.11, 15:55 Nie może tak być, bo byłoby to niezgodne z prawem. Odpowiedz Link
imp18 Re: ta bezpłatna przesyłka od 400zł....? 09.09.11, 23:19 Wydaje mi się, że każdy jeden sklep tak robi niestety, a nie słyszałam o tym żeby było to niezgodne z prawem? Wprawdzie w regulaminie nic na ten temat nie ma, więc nie wiem... ale zwykłymi zakupami chyba ciężko byłoby nabić te 400zł - kupując 2 komplety przeważnie jeszcze nie dochodzi do tej sumy - jedyna opcja to jak zamawia się po kilka rozmiarów na próbę, ale to pewnie zostanie własnie przesyłka później odliczona przy zwrocie. (No dobra może nie jedyna bo pewnie zdarzają się ludzie, którzy bardziej szaleją przy zakupach :P) Odpowiedz Link
mszn Re: ta bezpłatna przesyłka od 400zł....? 10.09.11, 11:52 Dopasowana na przykład wycofała się z tej praktyki już jakiś czas temu. W ich wątku sklepowym wrzucałam ostatnio link do paragrafu. W skrócie chodzi o to, że w przypadku rozwiązania umowy (=zwrot) obie strony mają dostać to, co dały - czyli sklep dostaje towar z powrotem - w całości i nienaruszonym stanie - a Ty dostajesz swoje pieniądze, tyle, ile zapłaciłaś. Usługa pt. "przesyłka" była za darmo i w momencie dokonywania zwrotu została już wykonana. Jeśli jakieś sklepy jeszcze odliczają koszt takiej "darmowej" przesyłki od zwrotu, wystarczy chyba wysłać im maila z odnośnikiem do odpowiedniego zapisu. Odpowiedz Link
effuniak Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 16:26 napisałaś : teraz w tak wielu sklepach online są darmowe wysyłki towaru To dlaczego tam nie kupujesz ? Odpowiedz Link
bellissaaa Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 19:28 Ja wlasnie naleze do osob, ktore tam nie kupuja wlasnie ze wzgledu na wrecz bezczelne odpowiedzi wlascicielki sklepu- effuniak, takie jaka znowu zaprezentowala powyzej. Zamiast kulturalnego wyjasnienia dlaczego u niej w skepie za przesylke nalezy placic, czytamy: "to po co tam kupujesz". Wiec ja wlasnie nie kupuje bo naszczescie czasy monopolu na cokolwiek dawno i nieodwolalnie minely i o klienta trzeba troszke powalczyc, wybor jest ogromny i wrasta coraz bardziej, tskie osoby nie rozumieja ze sprzedaz zalezy tylko i wylacznie od klientow o ktorych pani Michalak nie dba zupelnie. Z checia wiec wyraze moja opinie, ze staniki pani Michalak nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym i wcale rewolucyjne nie sa jak to glosila na poczatku. W kazdym razie ja nie kupuje i nie zamierzam a zrazila mnie do tego wlasnie postawa sklepu- i to takich przykladow bylo juz wiele! Odpowiedz Link
jorenasul Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 20:27 effuniak napisała: > napisałaś : > teraz w tak wielu sklepach online są darmowe wysyłki towaru > > To dlaczego tam nie kupujesz ? Hmmm, ciekawy marketing, btw, w większości sklepów darmowa wysyłka jest od 200pln, a i są takie w których od 50pln Odpowiedz Link
snowflake86 Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 04.09.11, 22:10 ale przecież żaden z tych sklepów nie jest sklepem producenckim ;> jak się nie chce kupić taniej u Ewy, płacąc za przesyłkę, to zawsze można kupić stanik jej produkcji w innym sklepie z darmową przesyłką (co i tak wyjdzie drożej, no ale najważniejsze przecież, że przesyłka jest "za darmo" ;P) Odpowiedz Link
bellissaaa "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - w wydaniu effuniak... 05.09.11, 01:26 Ale co to ma za znaczenie czy wyjdzie to taniej czy drozej, dziewczyna zadala pytanie bo nurtowla ja ta sprawa, dlaczego nie ma darmowych wysylek i obojetnie od pytania, czy dla kogos jest logiczne czy nie, odpowiedz producentki tej bielizny w stylu "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" jest dla mnie nie na miejscu po prostu i absolutnie dyskwalifikuje taki sklep. Ale effuniak zaprezentowla juz taka postawe na forum wielokrotnie wiec wlasciwie nie powinno to dziwic, mnie jednak dziwi to, ze za czesto jest to puszczane plazem tak jakby miala ona monopol na staniki w Polsce. Odpowiedz Link
effuniak bellissaaa 05.09.11, 01:51 zmartwię Cie - w pewnym sensie - mam ! przepraszam za szczerość .... Odpowiedz Link
moderacja.lb Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 05.09.11, 01:58 Spokojnie. Robisz awanturę bez powodu. Effuniak nigdzie nie napisała: "jak się nie podoba to kupuj gdzie indziej", nie rzucaj fałszywych oskarżeń. Jej odpowiedź brzmiała: "To dlaczego tam nie kupujesz ? " Nie ma w tej wypowiedzi niczego nagannego. Jest tu jedynie prowokacja do myślenia. Cóż bowiem może odpowiedzieć producent na pytanie "Dlaczego nie ma darmowych wysyłek?". Jedyną sensowną odpowiedzią jest "Bo nie ma". Sklepy nie mają obowiązku wprowadzania darmowych wysyłek, więc tylko od ich własnej polityki zależy czy je wprowadzą, czy nie. Skoro dany sklep ma płatne przesyłki, to znaczy, ze takie mu się kalkulują. I tyle. Nad czym tu więcej dywagować? Zatem uspokój się i przestań rzucać bezpodstawne oskarżenia, w dodatku tonem nieadekwatnym do tego forum. Poziom Twojego postu jest poniżej obowiązujących tutaj kulturalnych norm. Odpowiedz Link
czarnulka1-5 Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 05.09.11, 08:36 Każdy z nas ma inne poczucie tego gdzie przebiega granica miedzy grzecznością a niegrzecznością. Jeżeli mam być szczera to ja wypowiedź p. Ewy też odebrałam jako niezbyt grzeczną i myślę że mogła ją sobie darować. Nie wpłynie to raczej na moje zakupy u Niej, bo osobiście nie spotkała mnie nigdy ze strony sklepu żadna niemiła sytuacja czy odpowiedź, a staniki mi pasują. Tylko taki trochę niesmak zostaje po przeczytaniu takich wypowiedzi... Odpowiedz Link
amused.to.death Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 05.09.11, 10:49 Muszę się pod tym podpisać. I faktycznie moderacja ma trochę inne poczucie tej granicy, bo wycięła czyjś wcześniejszy komentarz, który wcale (wg mnie) nie był bardziej niegrzeczny od komentarza effuniaka. Odpowiedz Link
roza_am Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 05.09.11, 11:30 Z całą pewnością niegrzeczne są tu wypowiedzi bellissyyy. Effuniak nie jest u nas świętą krową - jej wypowiedzi były wielokrotnie krytykowane czy wycinane przez moderację. Jednak od drugiej strony, czyli od osób krytykujących effuniak, także wymagamy zachowania odpowiedniego poziomu wypowiedzi. Zasady dotyczą wszystkich. Odpowiedz Link
bellissaaa Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 06.09.11, 09:43 Moje odpowiedzi z cala pewnoscia nie sa i nigdy nie mialy byc niegrzeczne i naprawde nie wierze ze ktos moglby to tak odebrac. Przeczytalam parokrotnie moja wypowiedz i nie znajduje w niej nic niegrzecznego, wiec troszke nie rozumiem. Moja odpowiedz byla tylko reakcja na - w moim odczuciu- niegrzeczna odpowiedz effuniak, bo dla mnie taka wlasnie jest i dlatego o tym (teraz widze ze niepotrzebnie) napisalam, w sumie moglam sie spodziewac ze na koncu to moja odpowiedz zostanie potraktowana jako niegrzeczna. Proponuje po prostu zakonczyc te rozwazania, w kazdym razie z mojej strony sa zakonczone. Odpowiedz Link
imp18 bierzcie pod uwagę ... 09.09.11, 23:15 ...że każdy na swój sposób i swoimi "emocjami" interpretuje tekst pisany. Naprawdę bardzo łatwo o nieporozumienie :) Odpowiedz Link
kor.ata Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 21.03.13, 21:01 SZCZERZE NIE POLECAM TEGO SKLEPU! Panie Ewa chamska i obłudna, nie chce przyjmować zwrotów. Na początku oczywiście miła itd. dopóki nie zaczną się problemy. Kupiłam jeden z najdroższych biustonoszy i gdy okazał się niedobry postanowiłam zwrócić bo szkoda pieniędzy na biustonosz, który będzie leżał w szafie. I co? dowiedziałam się, że był noszony ( a nie był, choć próbowano mi to wmówić w bardzo nieuprzejmy sposób obrażając mnie przy tym) i, że mam wpłacić 12 zł za przesyłkę to mi go odeślą (czyli miałam już 3 raz płacić za przesyłkę i co dziwne ja jako osoba prywatna bez umowy z pocztą zapłaciłam mniej za przesyłkę niż ta Pani sobie liczy i żąda chociaż wiem, że mając umowę z pocztą i dużo wysyłając płaci się mniej, więc zarabia też na kosztach wysyłki) a jak nie wpłacę pieniędzy to odeśle na mój koszt czyli za pobraniem, czyt. jeszcze drożej. Wpłaciłam, biustonosz wrócił w idealnym stanie, zapytałam wiele koleżanek i żadna nie widzi jakiegokolwiek śladu uzytkowania tego biustonosza, z resztą nie może ich być bo krótkim przymierzeniu. BRAK KLASY I SZACUNKU DLA KLIENTA. NIE POLECAM!! Odpowiedz Link
effuniak Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 06:25 Czy ma opublikować zdjęcia tego stanika by inne kobiety mogły same zadecydować czy miałam rację i czy chciałyby dostać taki stanik jako swoje zamówienie ? Odpowiedz Link
effuniak Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 06:30 Dodam jeszcze, że zgodziłam się przyjąć od Pani zwrot stanika mimo, że już dawno minął czas na ten zwrot i zaznaczyła Pani, że nie ma już papierowych etykiet zastrzegając jednak , że nie może nosić żadnych śladów użytkowania. Pani odesłała stanik brudny, nienadający się do ponownej odsprzedaży .... Odpowiedz Link
kor.ata Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 11:37 uderz w stół.. niech się Pani w końcu przyzna, że woli stracić klientkę niż pieniądze. Proszę wrzucić zdjęcia, ja też to mogę zrobić i to w dużo lepszej jakości. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 11:41 kor.ata napisał(a): > uderz w stół.. > niech się Pani w końcu przyzna, że woli stracić klientkę niż pieniądze. Proszę > wrzucić zdjęcia, ja też to mogę zrobić i to w dużo lepszej jakości. No to wrzucaj, bo umieram z ciekawości. ;-) Odpowiedz Link
kor.ata Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 11:48 jak wrócę z pracy i zrobię zdjęcia to wrzucę. nadmieniam tylko, że "guziczki" były "oryginalnie" ledwo się trzymające, taki już dostałam. Odpowiedz Link
maggianna Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 12:16 Jezeli dyskusja dotyczy czarnego stanika z odpinanymi ramiaczkami to widzialam taki zwrot u Pani Ewy - bylam na zakupach jak stanik wrocil od klientki - byl brudny i ewidentnie noszony, nawet za pol ceny nie daloby sie go sprzedac, zadna klientka by go w takim stanie nie kupila, nadawal sie tylko do porzadnego prania. Bylam w szoku (razem z kilkoma innymi klientkami ktore byly w tym czasie na zakupach) ze komus jest nie wstyd odeslac taki biustonosz. Odpowiedz Link
kor.ata Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 12:49 O proszę akurat tam byłaś, kiedy przyszedł biustonosz i akurat trafiłaś na forum, co za szczęśliwy zbieg okoliczności a Pani Ewa dużo Ci płaci za pracę w sklepie i wypisywanie tu bzdur? ja też zaraz mogę zatrudnić tu 20 osób do pisania na forum ale nie będę zniżać się do tego poziomu. Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 13:05 Dziewczyno, nie ośmieszaj się. Akurat osoby bywające często na forum wiedzą, kim jest Magianna i że nie pracuje u Effuniak, tylko była tam niedawno kupować staniki. A Ty przychodzisz tutaj jako nowa osoba i od razu z pretensjami. Czyżby niezadowolona konkurencja? Osobiście wielokrotnie odsyłałam kupione staniki (wszystkich zamówień mam w historii 44, więc odsyłałam pewnie ok. 20 razy) i nigdy nie miałam z tym problemu. A kilka razy wysyłam towar z reklamacją i dostawałam naprawiony niemalże z pocałowaniem ręki. Dziwne, bo przecież w sklepie nie piszę, kim jestem tu na forum, więc jestem tak samo anonimową klientką jak Ty. Dziwne, że to nowe osoby na forum mają takie problemy ze sklepem Effuniaka. A Twoje zdjęcia akurat nie są zbyt wiarygodne, bo mogłaś sobie stanik po prostu uprać. Odpowiedz Link
kor.ata Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 14:01 "dziewczyno" skoro jesteś taką stałą klientką to nic dziwnego, że dostajesz wszystko z pocałowaniem ręki bo nieźle na Tobie zarabiają, ale ktoś kto kupi raz pojedynczą sztukę jest dla nich nikim. To, że jestem pierwszy raz na forum wynika z tego, że pierwszy raz zrobiłam tam zakupy (i ostatni), więc daruj sobie tą gadaninę. Ty jesteś zadowolona to ok, ja nie jestem bo nie toleruje krętactwa i mam do tego prawo więc zajmij się proszę sobą. Odpowiedz Link
anka-ania Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 14:29 kor.ata napisał(a): > "dziewczyno" skoro jesteś taką stałą klientką to nic dziwnego, że dostajesz wsz > ystko z pocałowaniem ręki bo nieźle na Tobie zarabiają, ale ktoś kto kupi raz p > ojedynczą sztukę jest dla nich nikim. Bzdura. Zwykle za każdym razem zamawiam po dwa rozmiary do porównania, więc naturalne jest, że jeden - ten niepasujący - odsyłam. Za każdym razem, pierwszym, piątym, czy dziesiątym, sklep zwracał gotówkę błyskawicznie, z tym nigdy nie było problemów. Natomiast problem zwracania brudnych, używanych staników Ewa już tu sygnalizowała i ostrzegała, że nie będzie uwzględniała. Z resztą takie jest prawo: masz prawo do zwrotu, ale rzeczy nieużywanych. A i tak właścicielka poszła ci na rękę, bo zgodziła się przyjąć towar bez metek... Odpowiedz Link
agba78 Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 16:14 A ja ostatnio odesłałam stanik bez metki, a ponieważ był tylko przymierzony, nie było na nim żadnych śladów używania, otrzymałam zwrot pieniędzy i teraz czekam na nowe zamówienie. Zatem coś jednak u Ciebie musiało być nie tak, skoro Twój zwrot nie został przyjęty. A mój stanik był jasny, więc tym bardziej mogły być wątpliwości. Ale rozumiem, że jeśli ktoś chce zrobić komuś zły PR, to go będzie próbował zrobić i nic go przed tym nie powstrzyma. Ja na miejscu Pani Ewy też wolałabym taką klientkę stracić. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 19:59 kor.ata napisał(a): Ty jesteś zadowolona to ok, > ja nie jestem bo nie toleruje krętactwa i mam do tego prawo więc zajmij się pro > szę sobą. To ty się zajmij sobą i swoimi standardami higieniczno-estetycznymi, bo inne osoby mają je najwyraźniej bardziej wyśrubowane. Co uważam za dobrą sprawę, bo nie chciałabym dostać po kimś brudnego i pewnie brzydko pachnącego stanika, w takich sklepie niczego bym już nie kupiła. Dobrze więc, że Ewa Michalak zwraca na to uwagę, bo jestem tam klientką. Odpowiedz Link
kor.ata [...] 22.03.13, 22:06 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
maggianna Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 22.03.13, 14:22 Uderz w stol a nozyce... :-) Czyli ten brudny i noszony zwrocony biustonosz ktory widzialam byl jednak Twoj. Anominowosc w internecie daje niby przewage ale bywaja dziwne zbiegi okolicznosci i mozna sie nieprzyjemnie zdziwic. I w sklepie nie bylam sama, byly inne osoby z tego forum - pech, po prostu pech :-) Wstydzilabym sie najpierw odeslac cos tak brudnego a potem jeszcze narzekac publicznie i usilowac zepsuc reputacje producenta - ale ja nie jestem na tym forum anonimowa, no i najwyrazniej faktycznie reprezentuje inny poziom. Odpowiedz Link
irenka65f Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 10.10.11, 12:21 A ja czasem mam wrażenie, że Effuniak jest "świętą krową" na tym forum. Dlatego wielkim zaskoczeniem było dla mnie zamknięcie galerii przed panią Ewą. Moderatorka napisała, ze to pierwszy taki przypadek. To chyba świadczy też o traktowaniu tego forum i galerii przez panią Ewę. Rozumiem dziewczyny z dużym biustem, dla których pojawienie się effuniaków było wybawieniem. Dla nich pani Ewa jest niemal świętością, więc nie pozwolą powiedzieć nic co mogłoby ja urazić. Prawdopodobnie pani Ewa jest też sympatyczną osobą w bezpośrednim kontakcie, jednak jej wypowiedzi na forum bywają hmm dość kontrowersyjne. Pamiętam jak skomentowała pytanie klientki czy można zwrócić stanik z obciętą metką. Można było po prostu napisać, że nie, ale pani Ewa zastanawiała się na forum jak to możliwe, że do przymiarki trzeba było tę metkę obciąć bo jej metki są tak mocowane, że nigdy takiej konieczności nie ma itd. co spowodowało niepotrzebna kłótnię. Tu też można było po prostu napisać, że usługa pocztowa nie jest wliczona w koszty firmy, więc klient płaci za przesyłkę bo taka jest polityka firmy i już. Można było też napisać, że proponując darmową wysyłkę trzeba by podnieść cenę stanika o 1,50PLN, a tego producentka nie chce robić. Można było różnie, a W MOIM ODCZUCIU pani Ewa wybrała najgorszy wariant odsyłając klientkę do innego sklepu. I znów sprowokowało to kłótnię. Ja, na swoje szczęście, mam przeciętny biust i mogę kupować w innych firmach. Nie napiszę też, jak któraś z forumek, że wolę chodzić bez biustonosza niż kupować u pani Ewy. Jednak postawa pani Ewy skutecznie skutecznie zniechęca mnie do kupowania jej biustonoszy. Już kiedyś wypowiadałam się w podobnym tonie i zostałam potraktowana podobnie jak bellissa. Pomyślałam wtedy, że dam sobie luz i nie będę wyrażać swoich opinii, teraz jednak muszę poprzeć bellissę bo podejrzewam, że czuje się równie paskudnie jak ja wtedy. A i to jest odpowiedź dlaczego nie wpisujemy negatywnych opinii o sklepach. Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: "jak sie nie podoba to kupuj gdzie indziej" - 10.10.11, 14:25 No to po raz fafnasty: Ewa nie odesłała klientki (cytat jest z sufitu), tylko napisała : "To dlaczego tam nie kupujesz?" Ręce opadają. Odpowiedz Link
turzyca OT 05.09.11, 23:31 Belissaaa, czy Ty u nas juz jakies wieki temu nie bylas? Bo ja mam z Twoim nickiem jakies niejasne skojarzenia, taki sliczny stanik, fioletowy, delikatny, mi sie mzy gdzies po obrzezach pamieci, kasy wtedy na to cudo nie mialam, glupio nie zapisalam sobie nigdzie producenta, a potem zgubilam watek i nie moglam go znalezc. No i wydawalo mi sie, ze to Ty wtedy bylas, ale wyszukiwarka chyba glupieje, bo nic nie pokazuje. Czy mi sie cos poplatalo? Odpowiedz Link
bellissaaa Re: OT 06.09.11, 09:24 Nie :) to nie ja, bo niestety nic sobie takiego nie moge przypomniec :) Odpowiedz Link
maith Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 15:47 blackdilma napisała: > teraz w tak wielu sklepach online są darmowe wysyłki towaru, dlaczego u Pani M > ichalak trzeba zrobić zakupy aż (!) za 400 zł żeby otrzymać darmową wysyłkę. > Nie można sobie tego wrzucić w koszty? Podpisać umowę z pocztą ? Chwilka. Ale co Ty chcesz osiągnąć? Pojeździć sobie po kimś, czy namówić na zmiany? Bo argument podałaś absurdalny. I piszę to jako osoba, która w swoim czasie namówiła bodaj wszystkie ówczesne dobre sklepy internetowe na darmową wysyłkę świąteczną. Gdybym wyjechała z czymś takim, jak Ty, nikt by mnie wtedy nie potraktował poważnie. Żeby nie być gołosłowną: bra-fitting.eu/prezentow-czas-zabezpiecz-sie-przed-skutkami-nietrafienia/ A teraz oceńmy sytuację obiektywnie W ostatnim wątku oszczędnościowym forum.gazeta.pl/forum/w,32203,128080463,128091149,Prosba_wpisujcie_realna_cene_wysylka_jak_jest_.html wyraźnie poprosiłam, żeby ceny były podawane z przesyłką. Dzięki temu wiadomo, ile faktycznie płacimy ZA CAŁOŚĆ. I Effuniaki (całościowo) wyszły tam naprawdę nieźle, bo przeważająca większość, z przesyłką, mieści się bezpiecznie w grupie do 150 zł. Do niższej grupy (do 100 zł) załapały się wyłącznie Melissa, Milena, Asanka i Gorsenia. A to jednak już nie ta jakość. Jeśli naprawdę znasz więcej równie dobrych propozycji, które całościowo wychodzą jeszcze taniej, to ogromna prośba wpisz je do wątku oszczędnościowego A że w konkursie Stanikomarka akurat Effuniaki zostały docenione za najlepszy stosunek jakości do ceny... to może należałoby zacząć od bardziej adekwatnego adresata... Tak, chcemy mieć wszystko jak najlepiej i jak najtaniej, ale nie zależy nam na definicjach, tylko na realnych korzyściach, tak? Dlatego powtórzę prośbę - wskaż te lepsze (całościowo) propozycje w wątku oszczędnościowym. Jeśli faktycznie jakieś znajdziesz. Odpowiedz Link
100krotna Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 20:28 Podpisuję się pod komentarzem maith. Dodatkowo, nie potrafię zrozumieć, skąd niektórym wzięło się przekonanie, że można od Ewy czegoś wymagać. Że ona musi nam coś zapewniać. Nic nie musi, prowadzi sklep, projektuje, opracowuje konstrukcję i szyje staniki w najszerszej rozmiarówce w Europie - i na tym mogłaby się skończyć jej rola. To, że poświęca swój czas i wypowiada się na forum, a nawet uwzględnia nasze prośby, to już jedynie dobra wola, gratis - bo zgadzam się, jest obecnie jedynym takim producentem na naszym rynku. I jeśli komuś coś się nie podoba, to niech głosuje portfelem i kupuje gdzie indziej - zamiast zgłaszać bezsensowne pretensje na forum i wymagać tłumaczenia się. Darmowa wysyłka powyżej pewnej kwoty to tylko BONUS, prezent w naszą stronę nie obowiązek, z którego można kogoś rozliczać. Co więcej, odpowiedzi "dlaczego nie kupujesz gdzie indziej?" nie uważam, za niegrzeczną - za to poniżej krytyki jest dla mnie pytanie blackdilmy, której z jakiegoś powodu wydaje się, że może czegoś wymagać i zgłaszać pretensje na forum. Odpowiedz Link
ola_pozytywna Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 21:11 AMEN. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 21:36 Rowniez sie podpisuje i nie bardzo rozumiem o co chodzi??? Klient nie ma przymusu kupowania a sklep nie ma obowiazku darmowej wysylki. Mnie nawet z oplaceniem wysylki dalej kalkuluje sie kupowac Effuniaki i to w firmowym sklepie, bo maja rewelacyjny stosunek jakosc/wygoda/wyglad biustu/cena. Komus nie pasuje ktorys z tych elementow to nie kupuje. Proste??? Ale rzucac sie na sklep z pretensja, ze ma ustalone takie a nie inne swoje zasady??? Odpowiedz Link
larenata Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 22.11.11, 09:24 Ja złego słowa na Ewę nie powiem. Mam od niej już kilka staników i kostium kąpielowy. Zawsze był miła, grzeczna, konkretna. Nigdy nie zbyła moich nierzadko licznych pytań. Wszystkie moje problemy rozwiązywała od ręki, teraz też np przedłuża mi ramiączka w Pawich Okach. Jestem bardzo zadowolona z naszych kontaktów, wszystkim polecam i będę jej stałą klientką . Nie rozumiem niektórych pretensji odnośnie cen wysyłki itd. Przecież zanim kliknę, że idę do kasy, to wiem wszystko: znam regulamin, koszty i czas wysyłki. Jak mi coś nie odpowiada, to szukam szczęścia w innym sklepie. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 21:23 a czy na tym forum nie było tak, że ciągle się pojawiały/ją jakieś prośby/wymagania/żądania/marzenia etc. - co byśmy chciały etc. i co nam się nie podoba. Nagle coś się zmieniło? Odpowiedz Link
madzioreck Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 21:26 > a czy na tym forum nie było tak, że ciągle się pojawiały/ją jakieś prośby/wymag > ania/żądania/marzenia etc. - co byśmy chciały etc. i co nam się nie podoba. > Nagle coś się zmieniło? Tak. Zmienił się ton wyrażania tych życzeń, jak widać. Z rozmarzonego (eeeech... marzy mi się...) na żądający i pełen pretensji, że nie ma. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: dlaczego nie ma darmowej przesyłki? 05.09.11, 21:34 oj, chyba nie. zawsze było i to i to:) Odpowiedz Link
kaczy_kuperas Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 06.09.11, 20:36 Ze względu na dobre opinie o stanikach pani Ewy Michalak zdecydowałam się na zakup czego okropnie żałuje. Z tak nieprofesjonalna obsługa, ze strony samej właścicielki, nigdy się nie spotkałam. Odpowiada opryskliwie i bezczelnie, nie odpowiada rzeczowo na pytania, jest po prostu nieuprzejma. Zresztą chamskie zachowanie i odpowiedzi pojawiają się też na forum. Można tylko jeszcze dodać zacietrzewienie tej pani na negatywne opinie o jej stanikach. Chyba woda sodowa już do głowy uderzyła. W ten sposób daleko pani nie zajedzie, mam nadzieje, że niedługo wyrośnie jakaś konkurencja i bardziej pani zadba o kontakty z klientami i nie będzie ich pani traktować jak koniecznego garba. Wole chodzić bez stanika niż w staniku sygnowanym imieniem Ewy Michalak. Pozdrawiam Odpowiedz Link
moderacja.lb Do kaczego_kuperasa 06.09.11, 21:55 Mam do Ciebie prośbę - spróbuj napisać swoją opinię o sklepie jeszcze raz, ale tym razem oddzielając fakty od emocji. Podaj więcej konkretów oraz, przede wszystkim, wyrzuć wycieczki osobiste, które są wbrew regułom naszego forum. Na przykładach: "Z tak nieprofesjonalna obsługa, ze strony samej właścicielki, nigdy się nie spotkałam." - tutaj nie mam moderatorskich uwag, jako współforumka-klientka chętnie poznałabym więcej szczegółów, na czym konkretnie polegał ten brak profesjonalizmu, czego dotyczył? "Odpowiada opryskliwie i bezczelnie, nie odpowiada rzeczowo na pytania, jest po prostu nieuprzejma." - tutaj moderatorska prośba o podawanie raczej konkretnych przykładów zachowania właścicielki/obsługi sklepu niż emocjonalnych ocen tego zachowania. "Zresztą chamskie zachowa > nie i odpowiedzi pojawiają się też na forum. Można tylko jeszcze dodać zacietrz > ewienie tej pani na negatywne opinie o jej stanikach. Chyba woda sodowa już do > głowy uderzyła. W ten sposób daleko pani nie zajedzie, mam nadzieje, że niedług > o wyrośnie jakaś konkurencja i bardziej pani zadba o kontakty z klientami i nie > będzie ich pani traktować jak koniecznego garba. " Ten fragment budzi moje największe zastrzeżenia moderatorskie, zwłaszcza zdanie o wodze sodowej. To jest epitet osobisty, stojący w sprzeczności z zasadami forum. Takie wypowiedzi nie powinny mieć u nas miejsca. Odpowiedz Link
snowflake86 Re: Sklep Ewy Michalak - www.ewa-michalak.pl - 3 06.09.11, 21:27 A do mnie właśnie dziś dotarło moje 7 zamówienie i jak zawsze wszystko szybko, sprawnie i w jak najlepszym porządku. Serdecznie dziękuję! :) Odpowiedz Link