Dodaj do ulubionych

BELLE LINGERIE

16.11.10, 21:29
Wątek poświęcony sklepowi internetowemu:
Belle Lingerie www.belle-lingerie.co.uk/

Tu zamieszczamy komentarze i pytania dotyczące OBSŁUGI, CZASU DOSTAWY, procedury składania zamówień, sposobów płatności, zwrotów, wysokości cen,zmian na stronie internetowej, promocji cenowych itp.

UWAGA! NIE omawiamy w tym wątku KONKRETNYCH MODELI STANIKÓW! Na to miejsce jest w wątkach odpowiednich producentów!

Zapraszamy!
Obserwuj wątek
    • amoureuse Nigdy więcej 16.11.10, 21:44
      Pozwoliłam sobie założyć wątek, bo wszelkie inne dotyczące tego sklepu były zarchiwizowane, a chciałam Was przestrzec.
      Kiedyś zamawiałam od nich na ebayu i byłam bardzo zadowolona, przesyłka przyszła szybko, kontakt był bardzo dobry. Namówiłam koleżankę na złożenie zamówienia przez sklep internetowy i to był błąd.
      Zamówiłyśmy dwa staniki w lipcu, już nawet nie pamiętam którego, ale jakoś w połowie. Były to Rio i Arabella czarno-różowa, więc nic nadzwyczajnego, absolutna bazówka Frei. Okazało się, że na stanie jest tylko Rio, o czym zresztą zostałam poinformowana, kiedy wysłałam im maila przypominającego o swoim zamówieniu w połowie sierpnia (miesiąc po zamówieniu). Zaproponowano mi wysłanie samego Rio, a później dosłanie Arabelli. Zgodziłam się. Rio przyszło na początku września. O Arabellę upomniałam się pod koniec września i w październiku. Za każdym razem informowano mnie, że stanik już, już został wysłany i lada dzień przyjdzie. Pod koniec października nadal pustki w skrzynce. Napisali, że wyślą drugą Arabellę (!), a pierwszy stanik odeślę im jeśli przyjdzie. Tydzień temu napisałam do nich znowu, że nic nie przychodzi... Odpowiedzieli, że są "happy to inform", iż mój stanik do nich wrócił i chyba w ogóle nie był wysłany (!!!). Dopiero dzisiaj, a więc po 4 miesiącach użerania się, otrzymałam przesyłkę. Dobrze, że w ogóle...
      Nie podobała mi się ogólnie korespondencja: wstawianie emotikonków, sprawianie wrażenia, że chcą mnie spławić, długie oczekiwanie na maile...
      Ceny niższe o kilka funtów niż w innych sklepach, ale wolę zapłacić kilkanaście zł więcej i otrzymać pięknie zapakowaną paczuszkę z Bravissimo.
      • pernille1 Ja tez mialam z nimi problem! 18.11.10, 22:01
        Rok temu kupilam od nich Rio i przyszlo z poprutymi nitkami. Najpierw prowadzilam z nimi niemila korespondencje odn tego czy pokryja koszt wysylki i ogl warunkow na zasadzie ktorych moge go odeslac... pozniej jak juz odeslalam na wlasny koszt to oni przez bardzo dlugi czas twierdzili, ze ten stanik im nie doszedl... zrobilam reklamacje na poczcie... w ebayu zalozylam reklamacje i jakos tak udalo sie to zalatwic ze EBAY ze wzgledu na nierozstrzygniety charakter sporu zwrocil mi czesc kosztow.
        Aaaa wiecie jaka odpowiedz dostalam z poczty, ze moja przesylka z podaniem dokladnej daty kiedy zostala dostarczona do Belle-lingerie..., a oni twierdzili, ze nigdy jej nie otrzymali. Pamietam, ze sie z nimi juz nie klocilam, bo dostalam czesciowy zwrot kosztow od EBAYA, ale z belle lingerie juz nigdy nic nie kupie.
    • black_halo Re: BELLE LINGERIE 18.11.10, 23:13
      Zamawialam u nich kilka razy i zawsze bylo w porzadku, przesylka na czas, zadnych problemow z wymiana.
    • ptasia Re: BELLE LINGERIE 19.11.10, 08:33
      kupowałam u nich kilkakrotnie przez eBay, ale do czasu. Sprawę opisywałam w wątku eBayowym, ale mogę ponowić.
      Kupiłam dla 2 znajomych koleżanki 2 x Porcelankę, w tym samym rozmiarze, na ich adres. Wzięłyśmy signed for. Przyjechała 1 sztuka. Napisałam do Belle Lingerie. Jakoś długo zajęło im zrozumienie, że w paczce był zapakowany 1 stanik, a nie 2, w końcu napisali, że doślą drugi. Napisałam, że ok i że poproszę na ten sam adres, co poprzednio + wyjechałam sobie na wakacje. Koleżanka pisze, że do nich nic nie doszło, a mój Tata melduje, że coś wyjął od nas ze skrzynki, jakby stanik na dotyk. Oczywiście była to Porcelanka, wysłana na mój adres, nie ten, co prosiłam, zwykłą pocztą. Po tym wszystkim wystawiłam im neutrala. Jak do tej pory na @ reagowali opieszale, na komentarz zareagowali natychmiast i wymieniłam serię niemiłych maili. Ogólnie rzecz biorąc insynuowali mi kradzież 1 stanika, do złego adresu się nie ustosunkowali, podobnie jak do tego, że wysłali 1/2 towaru. Nigdy więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka