Dodaj do ulubionych

Do karmienia - Freya a Melissa

01.01.11, 12:36
Hej,
Chciałam prosić Was o pomoc. Oglądałam w Internecie staniki melissy i mają spory wybór do karmienia. No i myślę czy nie zaryzykować i nie kupić przez Internet (nigdy wcześniej nie kupowałam, bo zawsze ciężko mi dopasować stanik), ale mam problem - jaki rozmiar? Wiem, że można wymienić, ale od jakiegoś muszę zacząć :)
Mam do karmienia Freye Dotty 34H, zwykle noszę staniki w "okolicy" tego rozmiaru (Freya, Panache, mam też do karmienia Anitę 80I - trochę kiepska, ale na noc może być). Może któraś z Was mi doradzi jaki rozmiar z Melissy byłby właściwy.
Dzięki,
Dorota
Obserwuj wątek
    • ederlezi1981 a Twoje wymiary? 02.01.11, 00:20

• dorota_dorotka Re: a Twoje wymiary? 02.01.11, 20:26
        Moje wymiary 82/110
        Może któraś z Was poleci mi jakiś konkretny model? Taki żeby dobrze trzymał biust i raczej zabudowany był. A może jakaś inna firma? Mam dwie takie same Freye, a chętnie bym kupiła coś innego. Mierzyłam Alisha nursing Panache i Kelly nursing bra platinum Freya, ale jeden i drugi beznadziejnie leżały.
        Dzięki
        • xxxtabxxx Re: a Twoje wymiary? 03.01.11, 22:00
          Jeżeli chodzi o Melissę, to ostatnio kontaktowałam się bezpośrednio z nimi w sprawie rozmiaru. Napisałam maila i miła pani od nich oddzwoniła i doradziła jaki wziąć. Teraz czekam na przesyłkę (jutro powinna dotrzeć) i okaże się, czy rozmiar będzie ok.
          • xxxtabxxx Re: a Twoje wymiary? 17.01.11, 15:04
            Na moje wymiary 85 (80 przed ciążą) pod biustem, 115 w biuście (125 w zwisie) pani z Melissy doradziła wziąć ich 80J. Stwierdziłam, że wezmę na wszelki wypadek trochę większe miseczki i wzięłam 80K. Przyszedł, przymierzyłam i obwód jest dobry, ale może zrobić się trochę za luźny jak urodzę, bo teraz jest fajny ścisły. Miseczki mają trochę luzu, więc powinno być ok. Dokupiłam jeszcze 75L i ten leży moim zdaniem lepiej. Też trochę luzu w miseczkach, a obwód ścisły na już na pierwszej haftce, więc jak mi ubędzie pod biustem to powinno być idealnie. Kupiłam też bezfiszbinowy Panache Sophie w rozmiarze 75J - tutaj obwód może zacząć mi latać - teraz naprawdę ścisły jest zapięty dopiero na ostatnią haftkę, ale chyba go zostawię, bo niestety przy mniejszym obwodzie miski będą za małe. Już przy tych zastanawiam się, czy na pewno będą dobre. Niestety nie mam doświadczenia z bezfiszbinowymi stanikami, pewnie dlatego dziwnie się w takim czuję, bo nie trzyma tak jak normalny, najwyżej będzie tylko do spania. Dodam jeszcze tylko, że sprawniej odpina mi się i zapina miseczkę jedną ręką w Melissie, niż w Panache, chociaż zapięcia wyglądają podobnie.
            Jak już ssak pojawi się na świecie to ocenię do końca funkcjonalność staników z Melissy :)
    • vangie Re: Do karmienia - Freya a Melissa 04.01.11, 12:38
      na moje 70G/GG mam melisse 70H i jest troche przymalawa w miskach, jesli chodzi o model, to bardziej mi odpowiada ta, co ja mam w rozm. 75H (a rozmiar mial sie nie zmieniac jak sie laktacja ustabilizuje, ech...) czyli Melissa1021, choc i tak mnie denerwuje caly panel, bo spod koronki widac, a w kazdym modelu naciaga sie i wylazi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka