ja_joanna
05.02.11, 01:13
Pomyślałam sobie, że fajnie by było, żeby Busenfreundinnen miało zbiorczy wątek na LB. Bo jak się czasem pojawi coś ciekawego to chciałabym się tym z Wami podzielić, nie robiąc bałaganu wieloma wątkami.
Dla osób, które nie wiedzą, o co chodzi: busenfreundinnen.net to siostrzane forum Lobby Biuściastych, założone w maju 2008 roku przez aadriankę, turzycę i przeze mnie, prowadzone po niemiecku, początkowo w celu uświadamiania niemieckojęzycznych koleżanek. W tej chwili odwiedza nas ok. 1500-1800 osób dziennie. Ostanikowałyśmy ponad 3000 kobiet bezpośrednio (tyle jest wątków z tzw. "Erstberatung", czyli powitalnymi poradami, zawierającymi nie tylko rozmiary, ale i wiele innych cennych wskazówek). Podobna jest liczba wątków galeriowych. Zespół Busenfreundinnen, do którego zaliczają się Administratorki, Moderatorki, Bra-Fitterki, Redaktorki, PRowcy i użytkowniczki uczące się bra-fittingu, składa się w tej chwili z ok. 30 osób (aczkolwiek zawsze spora część jest akurat z różnych osobistych powodów nieaktywna).
Ze statystyk: mamy ok. 135000 wpisów, ponad 11000 wątków i ponad 3500 zarejestrowanych użytkowników, aczkolwiek od czasu powstania forum zostało skasowanych już 2600 nieużywanych kont użytkowników.
No to tyle tytułem ogólnego wstępu :)
Natomiast czym się chciałam pochwalić: dostałam dziś wiadomość, że jeden z najpopularniejszych domów wysyłkowych w Niemczech - bonprix - postanowił na skutek akcji pisania listów do nich, zapoczątkowanej przez jedną z forumek, rozszerzyć ofertę staników o rozmiary 65-70 A-D. Może to nic wielkiego, szczególnie, że są rozmiary, które by były znacznie bardziej potrzebne niż 65A, np. 65E, ale poczucie, że coś zmieniliśmy, jest niesamowite.
Pisałam jakiś czas temu o tym, że stawiamy pierwsze kroki w mediach i nasza bra-fitterka brała udział w nagraniu. Otóż program został wyemitowany, ale bez jakiegokolwiek udziału z naszej strony. Nikt nas nie poinformował o zmianie, niestety, choć obiecywali nam wiele (m.in., że pokażą forum i adres...), także się bardzo rozczarowaliśmy. Do tej pory nikt się z nami w tej sprawie nie skontaktował.
Jak będą kolejne ciekawe rzeczy się działy u nas to napiszę tu.
A jeśli macie jakieś pytania odnośnie naszej działalności albo cokolwiek związanego z BF to piszcie w tym wątku.