Dodaj do ulubionych

Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-)

27.07.11, 08:28
Wszystkiego najlepszego, lobbystki! Miło uświadomić sobie, że już od sześciu lat wprowadzamy bra-fitting pod strzechy! :-)

A swoją drogą czas mija błyskawicznie, bo mam wrażenie, że tak niedawno świętowałyśmy pięciolecie :-)

Czego życzycie sobie z okazji "szóstki", moje drogie? :-)
Obserwuj wątek
    • ciri1971 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 10:09
      6 lat, a tyle zmian...I dwa stanikowe sklepy w Toruniu, a myślałam, ze to nigdy nie nastąpi:)

Butters, zmieniłaś moje życie:). Gdyby nie forum, na pewno nadal chodziłabym w stanikach Triumpha i zastanawiała się, dlaczego wszystkie kobiety mają "normalne" biusty, a ja jakiś inny.

A marzeniem moim jest nieustanny rozwój Biubiu:). Bo tak naprawdę stanikowo jestem usatysfakcjonowana, mam popularny rozmiar ze środka tabelki i żadnych problemów z kupnem biustonosza. Raczej przytłacza mnie czasem ogromny wybór:)

Marzę więc o coraz większej ilości biubiowych bluzek, sukienek i wszystkiego, co możliwe. O każdym modelu w wielu kolorach, o nowych odsłonach Maczków i Waikiki:). Wierzę, że tak będzie:)

Wszystkiego najlepszego dla nas wszystkich!
    • sybla1 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 10:18
      Na jpierw - uwaga, wjeżdża mega-tort dla wszystkich Forumek :D Z wielkimi świeczkami i fajerwerkami, wszystkiego naj - naj!!!

sklep probiuściasty właśnie mamy, od mniej więcej 3 tygodni - więc teraz życzyłabym sobie (i właścicielce), żeby się utrzymał i w błyskawicznym tempie rozwijał :). A poza tym chciałabym tylko normalności - żeby można było iśc tak po prostu do danego sklepu i kupić tak zwyczajnie pasującą bieliznę czy ładnie wyglądające na biuściastej sylwetce ubrania :)
    • indigo-rose Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 11:55
      Dopiero co pstrykałam fotkę torcika na pięciolecie... Moment, to ile czasu ja już tu jestem? ;)

Ja życzę całemu Lobby, w tym i sobie, żeby przynajmniej w większości sklepów był wybór sensownych konstrukcji i mnóstwa ładnych wzorów w swoim rozmiarze :) i żeby Biubiu założyło własną sieć sklepów, choćby małą, cobyśmy wszystkie tako ubrane jak i ostanikowane chodziły!
    • agastrusia Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 12:28
      A ja sobie zupełnie nie zdawałam sprawy, że jestem z Lobby od niemal samego początku - jakoś tak myślałam, że ma więcej wiosen ;-)
      Co się tyczy 6 lat to mój syn kończy za parę dni ;-)
    • kasica_k Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 12:43
      Po pierwsze - wszystkiego najlepszego dla Lobbystek, ze szczególnym uwzględnieniem Matki Założycielki! Nie da się ukryć, Lobby to dla mnie znaczący kawałek życia, choć zaskoczeniem jest dla mnie, jak długi już zdążył był urosnąć :)

Czego by tu sobie i Wam życzyć? Jeszcze większego wyboru, dobrej dostępności i przystępnych cen. Żebyśmy nie musiały już używać argumentu "warto wydać nawet tych ponad sto złotych, żeby móc wreszcie nosić swój własny rozmiar". Dobrych konstrukcji i wygody we wszystkich rozmiarach, nie tylko tych "najłatwiejszych".

Oprócz tego podłączam się również pod wątek ubraniowy - żeby nie było już "ta rzecz pasuje na moją figurę, więc kupię dwie na zapas, bo nie wiadomo, kiedy znowu coś takiego znajdę" tudzież "ciekawe, czy z tego wszystkiego, co mi się podoba w tym sezonie, dostanę cokolwiek na siebie". Mam nadzieję, że wszystkie te życzenia spełnią się przynajmniej w ciągu kolejnych sześciu lat :)

Na zakończenie - życzę powodzenia wszystkim dobrym firmom i sklepom biuściastym, które odziewają nas w odpowiednią bieliznę i ubrania, rozmawiają z nami i reagują na nasze potrzeby.
      • monika3411 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 13:11
        Podpisuję się obiema rękami :-)
        • yaga7 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 14:51
          Ja też!
          • edzia100 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 18:06
            ja też!
      • adomix Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 31.07.11, 00:54
        Ja również przyłączam się do wszystkich życzeń zarówno dla Założycielki forum jak i dla wszystkich jego Uczestniczek. Dodam tylko jedno: WARTO BYŁO! Stanikowa wiedza szerzona przez Lobby naprawdę dociera pod przysłowiowe strzechy. Oto przykład:

Mieszkam w powiatowym, niewielkim mieście w województwie łódzkim. Kilka dni temu poszłam do jednej z pasmanterii aby kupić agrafki. W sklepie tym oprócz artykułów typowo pasmanteryjnych sprzedają również staniki polskich producentów. W sklepie była jedna klientka (pani ok.60-tki) kupująca stanik. Pani była w przymierzalni, a dwie młode ekspedientki donosiły jej kolejne staniki do przymierzenia. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdy nie to, że z rozmowy jaką te trzy kobiety toczyły wynikało niezbicie, że wszystkie są stanikowo "uświadomione"!!! Byłam bardzo, bardzo zdumiona, oczywiście pozytywnie. Wygląda na to, że ta wiedza trafia do coraz większej ilości kobiet i że one tę wiedzę akceptują. Myślę, że dla Założycielki forum i "stanikowych działaczek" jest to najlepsza nagroda za ich trud. Życzę dalszych sukcesów!
    • clarisse Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 13:39
      Hmmm.

Sobie - żeby rozmiarówki się poszerzyły we wszystkich markach i fasonach, a ceny pospadały, ku radości serc, portfeli oraz biustów ze wszystkich krańców tabeli. (A najbardziej, żebym się łapała na rozmiarówkę marki ... oraz ... i jeszcze ... ;) ) A jak za 20-30 lat będę ostanikowywać swoją synową, żebyśmy mogły ograniczyć się do wymiany rozmiarów i pełnego zrozumienia kiwnięcia głową, w końcu to już będzie dla wszystkich oczywiste :)

LoBBystkom - żeby im się spełniło, cokolwiek tu sobie wpiszą...

Projektantkom naszym loBBowym staników i ciuchów - żeby to nie była dla nich udręka, tylko droga na szczyt. Żeby ich biustonosze i ciuchy wisiały we wszystkich sieciówkach w pełnej rozmiarówce, a one tylko kasowały zyski i projektowały coraz to nowe cudeńka.

I żeby żaden sklep z pełną rozmiarówką staników nigdy i nigdzie się nie zamknął z powodu braku zapotrzebowania.
      • clarisse i jeszcze! 27.07.11, 13:47
        Życzyłabym sobie, żeby za kolejne 6 lat nie było już osób, które wpadają na jedno lub drugie LoBBy z płaczem, że nienawidzą swojego biustu, "bo jest monstrualny" albo "bo go nie ma"... Żeby świat znormalniał i nie próbował wmówić kobietom idiotyzmów z fotoszopa, a przeciwnie, żeby pokazywał różnorodność i promował akceptację swojego ciała...

Wiem, wiem - utopia.

Ale życzyć sobie przecież można, nie?
        --
        Clarisse
        • monika3411 Re: i jeszcze! 27.07.11, 14:20
          Jakie ładne życzenia :-)))
    • maith Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 15:20
      Niech ktoś wrzuci tu link do wątku wspomnieniowego - jak to było na początku, czy do tych niby niemożliwych do spełnienia życzeń sprzed paru lat :)

Ja przy każdym jubileuszu przypominam sobie, jak znalazłam lobby na czterdziestej którejś stronie googla, szukając w rozpaczy jakiegokolwiek stanika w "tym wielkim rozmiarze F", w którym nie wyglądałabym jak własna ciotka.

Pamiętam też jeszcze czasy, kiedy byłyśmy tak nieznane, że tenże gógiel po wpisaniu hasła "lobby biuściastych" dopytywał się, czy nie chodzi przypadkiem o lobby... liściastych ;)
      • kasiamat00 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 20:42
        Proszę wątek humorystyczny sprzed 3 lat:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,77314485,77314485,Przyszle_sukcesy_Lobby_watek_humorystyczny.html
        • 100krotna Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 23:25
          kasiamat00 napisała:

> Proszę wątek humorystyczny sprzed 3 lat:
          >
          rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,32203,77314485,77314485,Przyszle_sukcesy_Lobby_watek_humorystyczny.htmlPrzeczytałam pierwszy post.

W zasadzie wszystkie punkty mamy zrealizowane!
          Nawet czasem osoby (te medialne osoby) się zgadzają.
          STO LAT !!!

Bo jeszcze i tak bardzo dużo zostało do zrobienia.
          Apetyt rośnie :)
      • butters77 Lobby LIŚCIASTYCH!!! :-)) 28.07.11, 13:49
        maith napisała:
        > Pamiętam też jeszcze czasy, kiedy byłyśmy tak nieznane, że tenże gógiel po wpis
        > aniu hasła "lobby biuściastych" dopytywał się, czy nie chodzi przypadkiem o lob
        > by... liściastych ;)

Maith, rzeczywiście - zupełnie o tym zapomniałam, a też mnie nieraz gugiel pouczał! ;-) Dzięki za przypomnienie! :-)
        • butters77 P.S. 28.07.11, 13:50
          I od razu zaczynam się zastanawiać, czy byłoby zapotrzebowanie na Lobby Małoliściastych i Dużoliściastych ;-)))
    • tfu.tfu Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 15:28
      Gratulacje :-)
      i życzenia, żeby nas wszystkie było stać na zakupy w Polsce
    • agafka88 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 20:33
      Sto lat dla Lobby i wszystkich lobbystek! :)
    • rennya Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 22:29
      Oj, i to z jakim efektem:)
    • paskudek1 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 27.07.11, 22:53
      a ja życzę tego wszystkiego co i Wy oraz żeby amazonki miały taki sam wybór rozmiarowy jak zdrowe kobiety. I żeby te staniki mżna było dostać w wiekszej ilości sklepów. Dodatkowo żeby tych amazonek było jak NAJMNIEJ ale żeby miały wybór :)
    • la_parisienne.biubiu Sto lat !!! 28.07.11, 00:32
      No to już wiem, dlaczego LoBBy ma siłę wodospadu ;) Toż to zodiakalny lew!

Wszystkie życzenia już zostały pięknie wypisane, więc ja dodam anegdotkę.
      Wracając z pamiętnego zlotu krakowskiego u Mariselli, rozmawiałam z jedną dziewczyną i ona rzekła: wiesz, kiedyś może nasze córki będą razem lobbowały. A ja jej na to: no coś Ty, przecież one będą już miały wszystko wylobbowane!
    • butters77 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 28.07.11, 09:58
      Czytam Wasze wpisy, dziewczyny, i się rozrzewniam :-) A zodiakalna diagnoza Lobby - świetna! :-)

Dla tych, które chciałyby więcej powspominać, kilka fajnych wątków:
      Seria wspomnień przy okazji 5-lecia :-)

Barwne podsumowania przy okazji pytań od autorki Socjologii internetu.

Mój ulubiony - GDYBY NIE BYŁO LOBBY... - jest już zarchiwizowany, więc może warto go kontynuować? Chyba założę oddzielny wątek, bo czas minął, więc i forumowych spostrzeżeń przybyło :-)
    • alex331 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 28.07.11, 10:43
      Lobby 100 lat działalności życzę, Wam wszystkim mnóstwa pięknych staników i ciuszków idealnie pasujących, a sobie niebieskiego Aragona 32FF :-))))
      • la_parisienne.biubiu Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 28.07.11, 10:50
        Alex - leżę i kwiczę :D Aragon niebieski 32FF mnie rozwalił - życzę powodzenia w tym temacie!!!
        • alex331 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 28.07.11, 15:23

Hehe, nic na to nie poradzę, że go pragnę :D
      • agafka88 Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 28.07.11, 16:29
        alex331 napisała:

> Lobby 100 lat działalności życzę, Wam wszystkim mnóstwa pięknych staników i ciu
        > szków idealnie pasujących, a sobie niebieskiego Aragona 32FF :-))))

Mówisz i masz :)
        www.fishnets-lingerie.co.uk/products.aspx?productcode=PANTEABROARAG2&product=Panache%20Bras
    • marta.bradiso Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 29.07.11, 11:29
      Przede wszystkim STO LAT dla Lobby I Lobbystek! Jak dla mnie, to nie ma takiego drugiego miejsca w sieci gdzie bym sie czula dobrze taka jaka jestem.
      No i Lobby dalo mi pomysl na biznes, ktory sprawia mi ogromna radoche :)
      A czego bym sobie zyczyla? Zyczylabym sobie takiej rzeszy uswiadomionych i swiadomych swoich walorow kobiet we Wloszech. Bo poki co widza jedyne wyjscie dla ich malych czy duzych biustow - operacje. Ale wszystko przed nami, trzymajcie kciuki!
      • myrtille Re: Kto dziś kończy 6 lat, no kto? :-) 31.07.11, 12:23
        Wszystkiego dobrego. Ja ok. 4,5 roku dołączyłam tutaj, Kochaną Ciri poznałam i zamiast Triumph'owego 80 A wskoczyłam w 70E:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka