asiek_asiekowaty
13.10.11, 22:50
Czym tak generalnie roznia sie modele Freyi i Panache, ze niektore z Was pisza "jestem typowym panachowcem", "jestem freyowcem"? Ja przymierzylam dopiero kilka modeli z min. tych marek i Freye leza ok, natomiast Panache nie - w moim rozmiarze miseczka jest mala, w rozmiarze z dobra miseczka biust wydaje sie jakis plaski, jak w sportowym staniku.
...i kilka moich sugestii. Super, ze zebrane sa konkretne tematy w jednym miejscu, ale nadal znalezenie dla mnie konkretnych informacji zjamuje sporo czasu - uzywanie wyszukiwarki, czytanie wszystkich wypowiedzi, czasem nawet lekkich sporow nt danego modelu - duuuzo czasu, a nie zawsze jestem w stanie wylapac to, czego szukalam. Mam nadzieje, ze nie zostanie to zle odebrane - pisze to z punkt widzenia "nowej" - stale bywalczyni sa juz obcykane, a w takiej sytuacji czasem trudno obiektywnie ocenic, czego taka nowa forumka moze potrzebowac jak tu trafia. Jesli wymienie cos, co juz jest, to z gory pzepraszam.
1. Jak wyzej - czy sa gdzies info o stanikach w typu Panache albo Freyi? Fajnie by bylo, gdyby to krotko opisac i konkretne modele roznych marek wpisyac do ktorejs grupy, ulatwi to szukanie stanikow.
2. Zauwazylam tez, ze marki te wypuszczaja sezonowo w nowych odslonach swoje bazowe modele, ale nazywaja je inaczej, np. Layla - klasyczna Arabella. Dzieki temu, jesli mamy Arabelke, to bedziemy wiedziec, ze Layla powinna nam pasowac i w jakim rozmiarze
3. krotki ogolny opis konkretnych marek - "freya jest przewaznie scisliwa, ma standardowe miseczki, szerokie fiszbiny", "panache ma male miseczki, rozciagliwe obwody" - itp. mozna tez dodac wyjatki "Arabelka - rozciagliwa, duze miseczki" albo na podstawie wielu wypowiedzi podsumowanie konkretnych modeli (wiem, ze jest dokument, w ktorym sa opisy ile ma w obwodzie, do ile sie rozciaga itp., ale chodzi o info typu: Arabelka - sugerujemy mniejszy obwodm i mniejsza miseczke, Deco - sygerujemy mniejsza miseczke")
4. widzialam na jakims blogu opis roznych ksztaltow biustu: stozerk, kula i kropla - moze by zrobic zestawienie najodpowiedniejszych konkretnych modeli do kazdego?
5. brakuje mi tez troche info o polskich producentach. nie wiem, czy lepiej unikac Ewy Bien, Dalii, samanty, Gai, bo sa kiepskie, czy z zasady, przyzwyczajenia itp. wolicie brytyjcxzyki. (Mierzylam Kirke Ewy Bien - cudny, slicznie lezal, ale cena porownywalna do brytyjczykow i troche mi siedzi w glowie, ze lepiej kupic brytyjczyka)