edudow 05.12.11, 15:38 Czy mogłybyście polecić mi sklepy w Warszawie, w których znajdę takie rozmiary? W sklepach "galeryjnych" spotyka się to z wielkim zdziwieniem... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edudow Re: 65H Warszawa 06.12.11, 11:01 Problem w tym, że te sklepy przeważnie mają tych samych producentów... A coś w stylu jak Lisa Charmel, ewentualnie Chantelle? Odpowiedz Link
mszn Re: 65H Warszawa 06.12.11, 11:16 Tzn. chcesz rozmiar 65H z Chantelle, czy 65H w stylu Chantelle, tzn. koronkowe half-cupy? Bo na ten pierwszy nie licz, takie rozmiary nie są tam produkowane i jeszcze długo nie będą. Elegancki koronkowy biustonosz w tym rozmiarze jest jak najbardziej osiągalny (Dalia i Ewa Michalak na pewno takie robią), przejdź się do sklepów na mapie. A jeśli chodzi Ci tylko o "poczucie luksusu" i nie lubisz wydawać na staniki mniej niż 250 złotych, to idź do LiParie albo do któregoś ze sklepów mających w ofercie marki Fauve i Masquerade - chociaż z Fauve w 65H może być problem, ale może w którąś siedemdziesiątkę uda Ci się zmieścić. Odpowiedz Link
edudow Re: 65H Warszawa 06.12.11, 12:17 Chodziło mi o half-cupy w tym stylu, bo wiem że Chantelle niestety takich rozmiarów nie posiada w ofercie :( LiParie zawiodło pod względem rozmiarów (poza modelami "babcinymi"), stąd mój post. Część sklepów sprawdzałam, niestety Dalia czy Ewa Bien za małe, natomiast Freya nie ma modeli chantellowskich. Czy nie lubię wydać mniej niż 250zl? Gdybym miała rozmiar 70D, zaopatrywałabym się w Triumfie czy też Intimissimi. Przy tym rozmiarze jestem gotowa/zmuszona zapłacić więcej za coś koronkowego, ładnie leżącego i do tego wygodnego. Tylko chciałabym to znaleźć... Sprawdzę avocado, dzięki. Odpowiedz Link
milstar Re: 65H Warszawa 06.12.11, 13:04 Spróbuj jeszcze z Dalią, może po prostu w sklepie, w którym byłaś nie było rozmiarów (ja przy brytyjskim 70G/65GG noszę Daliowe 65H, a produkowane jest do co najmniej L). Zadzwoń do np. Bra-Dreams i zapytaj, ten sklep prowadzi Dalię. Proponuję jeszcze Kris Line, oni mają bardzo ścisłe obwody (mój rozmiar standardowy w tej firmie to 75F), przez co miska będzie mniejsza i stanik mniej zabudowany. Krisa dostaniesz np. w Abrakadabrze, też możesz najpierw zadzwonić i zapytać, czy znajdziesz coś dla siebie. Odpowiedz Link
mszn Re: 65H Warszawa 09.12.11, 10:58 > Czy nie lubię wydać mniej niż 250zl? Gdybym miała rozmiar 70D, zaopatrywałabym > się w Triumfie czy też Intimissimi. Przy tym rozmiarze jestem gotowa/zmuszona z > apłacić więcej za coś koronkowego, ładnie leżącego i do tego wygodnego. Tylko c > hciałabym to znaleźć... Nie zrozum mnie źle, po prostu Chantelle często przywoływane jest przez osoby przywiązane do pewnego poczucia luksusu, które daje ta marka - i designem, i cenami. Jak złudny jest ten luksus, można się przekonać, patrząc na metkę ze składem i rozmiarówkę ;) W ogóle mam wrażenie, że na rozmiarowe nawrócenie Francuzów nie mamy co liczyć, za dobrze im się te śliczne staniczki z dłuuugaśnymi obwodami sprzedają. Chęć nabycia bieliźnianego cacka w odpowiednim rozmiarze rozumiem jak najbardziej. A widziałaś miękkie halfy Ewy Michalak? Burgund może Ci się spodobać, a na ten sezon planowany jest jeszcze ponoć miękki half czarno-złoty: www.ewa-michalak.pl/pol_m_Biustonosze_Miekkie-137.html Odpowiedz Link
mszn Re: 65H Warszawa 06.12.11, 11:19 Acha, no i w Warszawie masz jeszcze Avocado, ponoć bardzo dobrej jakości i mocno "ekskluzywne" staniki, naprawdę piękne: www.avocado.com.pl/sklep/ 65H będzie na pewno. Odpowiedz Link
ju_s_tyna Re: 65H Warszawa 11.12.11, 19:33 ja polecam sklep w przejsciu podziemnym pod Metrem centrum (tak jak by się chciało wyjść na tramwaj w stronę żoliborza prawie na przeciwko wyjścia) jest tam marka HIRSCH (znaczy inne marki też) możesz obejrzeć w necie na ich stronie i bardzo podoba się a bielizna no i cenowo też w miarę Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: 65H Warszawa 11.12.11, 20:36 Sama nosiłam koronkowe half cupy Chantelle i dlatego polecam ci gorąco miękkie Effuniaki. Nie ma niestety aż tak dużego wyboru modeli, ale jeżeli chodzi o dopasowanie, to jest lepsze niż u Chantelle. Nawet materiały uważam za lepsze, bo Chantelle lubiły ugryźć koronką. Tylko pamiętaj, że Effuniak ma inną rozmiarówkę i należy skorzystać z kalkulatora na stronie sklepy, by określić rozmiar wyjściowy. www.ewa-michalak.pl/pol_m_Biustonosze_Miekkie-137.html Odpowiedz Link
besame.mucho Re: 65H Warszawa 12.12.11, 11:25 Najbliższe stylowi o jakim piszesz jest Avocado i Ewa Michalak. Ewa głównie z kształtu (miękkie koronkowe halfy), Avocado z wzornictwa (niebanalne rozwiązania zamiast zwykłych kokardek, piękne koronki, itd). Aha - jeśli jesteś z Warszawy, to Avocado koniecznie kupuj stacjonarnie, mają duże różnice między rozmiarami poszczególnych staników, więc o wiele wygodniej kupić na miejscu niż bawić się później w wysyłanie i odsyłanie. Przewaga staników Ewy nad stanikami Avocado to cena - Avocado bywają bardzo drogie. Za to przewaga Avocado - masz duży wybór w stacjonarnym sklepie, możesz spokojnie pomierzyć, a dużego wyboru Ewy Michalak w Warszawie nie znalazłam, dlatego sama Avocado mam kilka sztuk, a stanika Ewy aktualnie żadnego. Odpowiedz Link