Dodaj do ulubionych

poduszeczki pod druty

09.01.12, 21:51
Już się parę razy żaliłam tu na forum, że fiszbiny mi przeszkadzają, wbijają się w ciało. No i ostatnio kupiłam kolejny biustonosz, leży świetnie, super się w nim czuję, ale te druty.... Po kilku godzinach mam odciski pod pachami. No i w desperacji pomyślałam, że może ponaszywam na te końcówki jakieś miękkie nakładki. W pasmanteriach szukać czegoś takiego, czy samej kombinować? Ja krawiecko noga niestety jestem.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: poduszeczki pod druty 09.01.12, 21:58
      Płatki kosmetyczne, bez poprawek krawieckich:)
      • mszn Re: poduszeczki pod druty 09.01.12, 23:07
        Czekaj, czekaj, a może dałoby się problem zdusić u źródeł? Fiszbiny kłujące pod pachami to może być za ciasny obwód, za wąska fiszbina, może za szeroka?, albo za wysoka. To ostatnie może być albo za dużą miską, albo wytworem szalonego konstruktora G-plusowych okolic. Podstawowe pytanie w takim razie: jaki rozmiar na jakich wymiarach? :)
    • agafka88 Re: poduszeczki pod druty 09.01.12, 23:16
      eilian, a może podesłałabys swoje zdjęcie do naszej zamkniętej anonimowej galerii, gdzie mają dostęp forumki z dłuższym stażem? Po zdjęciu istnieje większe prawdopodobieństwo wywnioskowania przyczyny kłucia. Możliwe, że należy lekko skorygować rozmiar lub po prostu przerzucić się na inną firmę.

zasady przesyłania zdjęć znajdziesz w regulaminie:
      lobby.blox.pl/2011/01/Nowy-regulamin-galerii.html
      lobby.blox.pl/2011/01/Jak-robic-zdjecia-do-galerii.html
    • maith Re: poduszeczki pod druty 10.01.12, 01:03
      Niektórzy są po prostu bardzo delikatni.
      Poczytaj ten wątek

A tam gdzie się skarżyłaś, zaproponowano Ci przyjrzenie się Fantasie, Elomi, czy modelom Bestformu z miękkimi fiszbinami.
      Przymierz, sprawdź.
      Problemem przy kłujących w pachy fiszbinach jest zwykle to, że fiszbiny kończą Ci się za wysoko w stosunku do pach. Jak ja ostatnio mierzyłam parę Panache, to w zasadzie do mierzenia podnosiłam ręce, a potem nie mogłam ich już opuścić. No było tam miejsce albo na moją pachę, albo na fiszbinę ;)
      W tej sytuacji nakładki mogą się okazać niewystarczające...
      Zastanawiam się jeszcze nad Melissą... Ona dawniej miała takie... inne fiszbiny, chyba właśnie pozwalające uniknąć tego kłucia, bo one się inaczej układały. Może warto zamówić, przymierzyć... Jak też będą złe, to przy zakupach ze sklepu internetowego masz prawo zwrotu...
    • eilian Re: poduszeczki pod druty 10.01.12, 16:15
      Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Tak jak pisałam problem mam nie od dziś i zdążyłam już przerobić różne firmy (bezfiszbinowy Bestform leżał średnio i piłował mi pachy), rozmiary, ale to chyba ja jestem takim typem (zalinkowany wątek też czytałam).
      Najlepiej pasują mi Effuniaki plunge (bo te druty z przodu między miseczkami też odciskały mi się na piersiach). Ale ostatnio musiałam dokupić sobie kilka staników i trafiłam na firmę Ava - leżał tak rewelacyjnie, że niewiele myśląc kupiłam go, ale po kilku godzinach w domu jednak problem się pojawił.
      Zauważyłam, że najgorzej wciskają się fiszbiny cienkie i ostro zakończone (tak jakby przed końcem materiału), tak właśnie jest w tym biustonoszu, ale tak byłam nim zachwycona, że w przymierzalni nie zwróciłam na to uwagi. Szkoda mi go wyrzucać, drogi nie był, ale ogólnie jest fajny, więc wolałabym spróbować go naprawić.
      Na szczęście kupiłam też dwa nowe Effuniaki i te są bez zarzutu:).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka