Dodaj do ulubionych

za szeroki rozstaw ramiączek

31.03.12, 15:35
Witam, może będziecie w stanie coś poradzić na mój problem- wszystkie biustonosze jakie mierzę mają dla mnie zbyt szeroki rozstaw ramiączek, w efekcie wypadają mi one pod pachą i uwierają. Przymierzyłam dziś chyba z 10 staników w sklepie i wszystkie takie były. Pani sprzedawczyni powiedziała, że to wynika z tego, że jestem niska, a staniki są produkowane na wyższe osoby. Mam rozmiar ok. 70D.
Czy jest jakaś firma która produkuje biustonosze w których ramiączka mają węższy rozstaw?
Bo efekt jest taki, ze nosze za małe staniki, żeby uniknąć tego paskudnego uwierania pod pachami.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: za szeroki rozstaw ramiączek 31.03.12, 16:16
      Co to znaczy, że masz rozmiar ok, 70D? Jakie masz rozmiary? Jakie staniki mierzyłaś, pamietasz firmy?
    • tfu.tfu Re: za szeroki rozstaw ramiączek 31.03.12, 16:41
      u mnie z tyłu ;-) wszystkie są jakoś za blisko pachy wszyte, pełen dyskomfort, bah!
    • szarana.gajama Re: za szeroki rozstaw ramiączek 31.03.12, 16:50
      Mam 88 w biuście i 65 pod. W sumie to chyba większość z tych co mierzyłam to bylo 70E. Ale niestety nie przypomnę sobie jakie to były firmy :(
      • kk345 Re: za szeroki rozstaw ramiączek 31.03.12, 17:23
        Przede wszystkim mierzysz staniki zbyt luźne w obwodzie, to może wpływać na odbiór stanika i komfort jego noszenia- powinnaś przymierzać obwód 65, ponieważ każdy stanik i tak sie naciąga. Najlepiej zacznij od wpisania swoich rozmiarów i opisu problemów z ramiączkami do tego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,132535910,132535910,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_50.html
        tam ustalisz swój rozmiar początkowy- to podstawa.
        • bobeka005 Re: za szeroki rozstaw ramiączek 02.04.12, 15:34
          Zgadzam się z poprzedniczką - jeśli obwód będzie za szeroki to i ramiączka układają się w zupełnie innym miejscu niż powinny ;) Wiem z doświadczenia.

Poza tym, to nie ma związku z Twoim wzrostem. Ja jestem wysoka, a też zazwyczaj mam problem z szeroko rozstawionymi ramiączkami.
    • felisdomestica Re: za szeroki rozstaw ramiączek 11.04.12, 13:44
      Zbyt szeroko ustawione ramiączka to niestety bolączka najpopularniejszych obecnie modeli staników, czyli balkonetek i halfcupów. Fullcupy mają ramiączka wychodące jakby ze środka miski, nie z jej brzegu. No ale fullcupy niestety są niepopularne a więc i wybór mały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka