Dodaj do ulubionych

Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki biust

26.04.12, 08:58
Witajcie :) Jak w temacie- rozpaczliwie poszukuję takiego stanika. Jestem bardzo niska, i mam miękki, lejący się biust (karmienie*4). Noszę rozmiar 30 FF (najczęściej). Najlepiej leżą na minie miękkie staniki z elastycznej koronki- np. Andorra full cup Panache (różowa 30G). Do tej pory moim plungem dyżurnym było Tango II czarne, ale się rozciągnęło, a poza tym biust po 3 latach noszenia przyzwoitych staników zmienił się. No i właśnie wczoraj brafiterka w gdańskim Lingerie stwierdziła że nie powinnam za nic go nosić. Ale nie doradziła mi żadnego w zamian, tylko upierała się że mam zmienić bluzki na bardziej zabudowane, bo mi służą full cup-y. Pewnie to prawda, ale idzie lato, ja jestem niziutka i taki full cup top dla mnie golf prawie :) .Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 09:33
      A probowalas comeximu? Moze ich modele nie sa super niskimi plunge, ale do dekoltow sie spokojnie nadaja i potrafia wziac w ryzy nawet miekki biust. Tylko uwaga, niektore modele sa bardzo scisle i mozliwe, ze bedziesz musiala brac obwod wyzej niz w brytyjczykach.
      • ania.biulandia Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 10:05
        Przychodzą mi na myśl dwie opcje: jesli sprawdza się u Ciebie elastyczna koronka, spróbuj Andorry w wersji plunge. Ale nie wiem czy czy poradzi sobie (na ile Twój biust jest miękki). Albo właśnie Comexim. To naprawdę alternatywa dla biustów, które z innych plungy się wylewają.
        U mnie jest Comexim, ale obwody 65 na razie się sprzedały. Ale rzeczywiście możesz czuć się lepiej w 70kach, bo one ścisłe są.
      • mauske Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 10:06
        Zgadzam się.
        Comeximowe plunge naprawdę świetnie radzą sobie z biustami, gdzie wydawało by się, że kondycja biustu wyklucza taki krój stanika.
    • veev Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 11:45
      Freya Deco? Ma bdb recenzje, jeśli chodzi o podtrzymanie i kształt, nadaje się do głęboko wyciętych dekoltów. Tyle że jest lekko usztywniana, więc nie wiem, czy to wchodzi w grę, ale spróbuj ją chociaż gdzieś przymierzyć (modele z poprzednich sezonów da się ustrzelić na angielskim ebayu za kilkanaście funtów).
      I jest raczej dużomiskowa, więc i 30F mogłoby być na Ciebie dobre.

(a porada "zmienić bluzki na bardziej zabudowane" mnie trochę osłabiła)
      • k_linka Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 13:59
        Freya Deco raczej sie nie sprawdzi na miekkich piersiach. U mnie na biuscie wyssanym jest pustka w gorze miski, a dolem biust sie wylewa na srodek
        • veev Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 14:07
          A u mnie jest właśnie bardzo OK, choć generalnie plunge to nie mój fason z samych powodów, które wymieniasz - i dlatego ją zasugerowałam.
          Chyba nie ma co gdybać, najlepiej przymierzyć i sprawdzić nabiustnie :)
          • niebieskookie Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 14:31
            U mnie, przy biuście niezbyt lubiącym plunge, sprawdza się Fantasie Savannah. Biust nie wylewa mi się środkiem nawet po kilku godzinach tylko jest ładnie rozdzielony i grzecznie siedzi na miejscu :)
    • roza_am Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 14:36
      A jak jest u ciebie z balkonetkami? Bo może wystarczy przejść z full-cupów na balkoniki coby dało się letnie bluzki nosić? Np. daliowe K-24 mają stosunkowo niskie zabudowanie.
    • maheda Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 15:28
      Jeśli brafitterka powiedziała, że Twojego biustu nie podtrzyma żaden plunge, to z dużą dozą prawdopodobieństwa ma rację. Gdy biust jest bardzo zniszczony, to w żadnym plandżu nie będzie wyglądał dobrze, bo środkiem będzie się wylewał, a górą miski zostaną puste.
      Zatroszcz się trochę o swój biust, śpij w stanikach, pływaj na basenie ze 2-3 razy w tygodniu, a być może już za miesiąc będziesz mogła pomyśleć o czymś bardziej wyciętym.

Zamiast full-cupów może angielskie balkonetki? Próbowałaś staników KrisLine: Fortuny albo Brillanta w wersji soft? Są mocniej zabudowane, ale górna krawędź jest niemal pozioma, a jeśli kawałek tej koronki spod czegokolwiek wyjdzie, to nie powinno być wielkiego problemu, bo są ładne. Tak przejściowo, póki Ci się biust nie "weźmie w sobie".
      • babciun Mahedo 26.04.12, 16:03
        mam do Ciebie pytanie- czy jest określony wiek u kobiety, w którym czo do którego zabiegi poprawiające kondycję biustu przynoszą efekty? A pytanie te wynika z pewnej rozmowy z zawodową kosmetyczką pracującą w dość znanym SPA. Ona twierdzi, że efekty zabiegów kosmetycznych, (szczególnie specjalistycznych) dają efekty u kobiet przed sześćdziesiątym rokiem życia. Czy z biustem jest podobnie?
        • maheda Hmmmm 26.04.12, 17:48
          Tak, z uwagi na reprodukcję kolagenu, która zaczyna się stopniowo pogarszać po 50 roku życia.
          Co nie znaczy, że w wieku np. 70 lat ta reprodukcja zanika całkiem. ;-)
          Generalnie wydaje mi się, że i tak lepiej dbać o skórę (w tym piersi), niż nie dbać. Efekty na pewno nie są tak spektakularne, jak u młodszych kobiet, ale nie znaczy to, że ich całkiem nie ma.

Zresztą różnice widać również między zabiegami przeprowadzanymi u kobiet po 40tce i po 20 roku życia. Czy znaczy to, że taka 40tka+ ma sobie już odpuścić zabiegi? ;-)
      • sowaowa Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 00:40
        Dziękuję Wam wszystkim za odzew. Na pewno postaram się wypróbować podane staniki. Andorra plunge mierzyłam i odpada. Mahedo nosze dobrze dopasowane staniki, pływam, masuje, lodem okładam, hantlami macham już trzeci rok. Jest lepiej ale nadal nie tak jak być powinno. Przed wykarmieniem mojej czwórki, miałam 115 cm obwodu w biuście i proporcjami przypominałam Dolly Parton. Ku swojej rozpaczy zresztą. Ile było w trakcie karmienia nie wiem, bo aż bałam się zmierzyć. Teraz mam 96 mierzone w staniku...
        • maheda Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 08:34
          Ale śpisz w staniku? Bo bez tego całą resztę możesz sobie podłożyć pod pociąg pospieszny...
          • sowaowa Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 16:32
            Oj, no nie śpię! Nie wiedziałam że należy. A w czym spać? Są piżamy z wbudowanym stanikiem? Starych wygodnych staników nie mam- tango plunge odpada, bo na leżąco to on już wcale nic nie utrzyma, a Tango II full cup nie mogę nosić nawet w dzień taki jest niewygodny. Mam dwie andorrki ale one są ścisłe dla mnie i nie jest mi w nich wygodnie leżeć.
            • anna-pia Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 18:04
              Piżamy z wbudowanym stanikiem ma Bravissimo
              www.bravissimo.com/products/nightwear/all/#/1?show=16&sort=4
            • madzioreck Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 18:13
              Ostatnio tu opisywałam, w czym śpię:
              forum.gazeta.pl/forum/w,32203,135217736,135218181,Bezfiszbinowiec.html
              Może być biustonosz z fiszbinami lub bez, koszulka z wbudowanym stanikiem, obcisły top - coś, co sprawi, że biust będzie w jednym miejscu, bo tak normalnie on w nocy wcale nie ma bez stanika lepiej, niż gdybyś chodziła bez stanika w ciągu dnia. Wybierz to, w czym Ci będzie najwygodniej.
            • kasiadj07 Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 27.04.12, 23:10
              Skoro tego tango II fullcup i tak nie nosisz, to spróbuj wyjąć z niego fiszbiny i w takiej formie użyć do spania. U mnie to się bardzo dobrze sprawdziło. Przez to, że jest tak zabudowany, dobrze trzyma biust bez fiszbin. Oczywiście nie nadaje się do chodzenia w dzień, bo robi jednopierś, ale w nocy nie pozwala piersiom rozciągać się na boki.
    • agafka88 Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 20:50
      Jeszcze sobie przemyślałam sprawę i poza comeximami możesz jeszcze spróbować Gossarda Lace - co wprawda w 65FF go nie widziałam, ale z zniszczonymi biustami okolice 32DD dawał radę. Ale najpierw radzę comeximy, mają teraz dużo fajnych wzorów.
    • madzioreck A koniecznie musi to być plunge? 26.04.12, 21:30
      Twój wybór nie jest ograniczony do fullcupa po szyję i plunga. Są inne mniej zabudowane staniki, które radzą sobie z miękkim, lejącym biustem. Mówię Ci jako brafitterka i jako posiadaczka miękkiego, lejącego biustu o podobnych rozmiarach - spróbuj też miękkich balkonetek (Maheda dobrze prawi, Fortuna jest super na takie biusty, a nie jest wysoko zabudowana, i do tego jest prześliczna ;)), miękkich halfów - ja od jakiegoś czasu z powodzeniem noszę effuniakowe HM (pierwsza próba z efektem opłakanym, kilka miesięcy w wyżej zabudowanych balkonetkach + pielęgnacja, po kilku miesiącach HM dało radę). Wprawdzie nie karmiłam, ale ponad 30-kilowe odchudzanie zrobiło swoje; biust się poprawił po różnych podchodach z mojej strony, na tyle, że niektóre wycięte staniki radzą sobie z nim dobrze, a z klasycznych plunge wyskakuję środkiem - oprócz Comeximowych.
      Comeximowe plunge często są ratunkiem dla biustów, które się nie trzymają w innych plunge, są na tyle mało zabudowane, że można nosić duże dekolty, a o tę brakującą odrobinkę wyższe, żeby biust nie uciekał. Tylko one mają bardzo wąskie fiszbiny, zwróć na to uwagę przy mierzeniu :)
    • ko_kartka Re: Prośba o poradę- poszukiwany plung na miekki 26.04.12, 23:38
      Nie mam zdania co do Comeximów, ale na mnie sprawdziło się Tango II plunge. Sprawdziło się na początku mojej drogi stanikowej, gdy mój biust był zdecydowanie bardziej rozlazły, niż jest dziś. No, ale ja nie karmiłam. Ja po prostu jestem gruba i mam tłusty biust, duży, ciężki i ciężko doświadczony za małymi miseczkami noszonymi przez lata. Tango było na tyle zabudowane, że spokojnie podtrzymywało biust w ryzach (nie przejmowałam się pustym miejscem tuż pod łączeniem miseczek z ramiączkami...), a jednocześnie pozwalało mi nosić szalenie wycięte dekolty w kształcie V (mam krótką szyję i to fajny krój dla mnie, wzrost średni).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka