Dodaj do ulubionych

A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...?

12.05.12, 17:47
Tak mnie naszła przy sobocie kwestia niezwykłej wagi ;)

Gdybyście z jakichś powodów musiały ograniczyć się tylko do jednego, jedynego stanika, jaki model i kolor byście wybrały i dlaczego?

Ja oczywiście mam swój typ, ale nie będę na razie psuć zabawy sugerowaniem odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • madzioreck Kaszmir!!! 12.05.12, 19:15
      Dlaczego: bo to mój ukochany model (niedobry, niewdzięczny, po ponad roku zaczął mnie mordować mostkiem, więc ukarałam go eksmisją) - bardzo mi się podoba, choć mam ładniejsze staniki. bardzo długo był moim wygodniczkiem i najczęściej noszonym stanikiem. Robi mi ulubiony kształt - ni to kule, ni stożki - kule z zaznaczonym lekko czubkiem.
      Kaszmir jest czarny - bo i ja na czarno zwykle chodzę i mam słabość do czarnych staników, a on ma dodatkowo błyszczącą nitkę w hafcie :)
    • marikooo Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 19:25
      Jakiś cielisty effuniakowy plunge - dla mnie stanik uniwersalny.
    • roza_am Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 19:27
      Na pewno balkonetka i na pewno wygodny. Bez wypukłych wzorów na miskach. Kolor - fiolet lub brąz. Ew. czarny lub granat.
      Dawniej obstawiałabym cielisty, ale:
      - od roku nie mam cielaka i żyję :),
      - nie lubię jak jasny stanik prześwituje spod czarnej (ciemnej) bluzki,
      - wolę kolorowe kolory niż bazowe, bo są mniej nudne.
    • elam1 Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 19:49
      Freya Polyanna, lub POUR MOI Provence - biały.
    • rennya Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:06
      Polyanna karmelowa.
      • marciasek Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 12:44
        Dla mnie też polyanna, tylko raczej czarna.
        Jasnych ubrań mam niewiele, a pod te bardzo jasne karmelowa i tak jest za ciemna.
        • pinupgirl_dg Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 14:17
          Ja chyba też czarną Poly, generalnie jakaś czarna, miękka balkonetka. Polyanna bardzo mi się podoba w kwestii kształtu i wyglądu - ideał, niestety, jest za ciasna (tak bardzo, że jedna przedłużka nie daje rady, nie wiem, chyba jej uroda mi się rzuciła na zmysł wzroku i czucia, gdy ją kupowałam) i ogólnie niewygodna, ale zakładając, że nadawałaby by się do noszenia, byłaby ideałem. W przeciwieństwie do większości byłbym w stanie przeżyć na jednym staniku, gdyby był tak ładny, jak Pollyanna i niewyczuwalny, niestety mam same albo ładne, albo wygodne.
    • daslicht Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:10
      Arabelka lub Alana w kolorze czarnym lub innym ciemnym.
    • mssselfdestruct Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:27
      Audelle Fiore turkusowy ; )
    • kasienka.body Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:39
      Freya Erin half cup - najwygodniejszy stanik świata :) Na drugim miejscu Deco lub Fauve Lucia :)
      • kasica_k Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 00:25
        Och, dla mnie też Erin to jeden z ulubionych wygodniczków.

Ale na "jednego jedynego" bym go nie chciała :)
    • kis-moho Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:47
      OnlyHer Latte - po pierwsze tak wygodny, że o nim zapominam, po drugie cielisty, więc w miarę uniwersalny, po trzecie bardzo lubię to, jak w nim wyglądam.
      Ale jak to, żyć tylko z jednym stanikiem? Nie ma mowy :o)
    • arwena-g Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 20:57
      Tak drogą eliminacji z szuflady - zostaje tylko Freya Arabella oyster - za wygodę, kształtowanie i kolor niewidoczny spod niczego.
    • pieczyste Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 21:23
      Czarny Effuniak. Najmocniej eksploatowane są u mnie dwa czarne effuniaki: plisowany i krokodyl. Wszystkie pozostałe mogłyby nie istnieć.
    • snowflake86 Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 22:15
      CH Onyks. idealny do kwadratowych dekoltów, ale dzięki niskiemu mostkowi nie wygląda także z dekoltów kopertowych. no a przepinane ramiączka umożliwiają noszenie pod halterneckami i bokserkami. czarny, gładki (minimalnie odznacza się jedynie górna krawędź misek), nadaje się pod niemal wszystkie bluzki, poza bardzo jasnymi i cienkimi, które ja osobiście noszę baaardzo rzadko ;)
      • snowflake86 Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 22:16
        oczywiście EFFUNIAK CH Onyks ;)
    • kasiadj07 Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 22:22
      U mnie z pewnością byłby to Effuniak PL. Nad kolorem bym się zastanawiała, bo ciemny widać pod jasnymi ubraniami, a jasny się niszczy od ubrań ciemnych. A ja lubię różnorodność. Chyba jednak bym się zdecydowała na cielaczka, bo teraz i tak noszę go najczęściej:)
      Parę lat temu przez pół roku miałam tylko jeden stanik. Była to Matilda Frei, pierwszy stanik, w idealnym dla mnie wtedy rozmiarze. Dla niezorientowanych - była to siostra Pollyanny we fioletowo-różowe ciapki w dość nasyconych kolorach:) Uwielbiałam go, ale niestety musiałam wtedy odstawić jaśniejsze bluzki.
      • mszn Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 22:25
        Też zaczynałam od jednego stanika, i była to Freya Myrtle - ciemnozielona z różowymi ramiączkami. Potem dokupiłam jej siostrę Tigerlily - różowo-fuksjową dla odmiany ;) Rzetelnego cielaka dorobiłam się dobre dwa lata od zmiany rozmiaru, ale łatwo nie było, bo bardzo lubię białe bluzki.
    • a_gneskka Freyowy (albo podobny w kroju) longline 12.05.12, 23:02
      Kolor w zasadzie obojętny, byle nie jakieś etniczne wzorki jak w Nieve ;)
    • klymenystra Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 23:37
      Masquerade Aragon Teal - wygodny, idealny kształt i najpiękniejszy kolor :)
    • mika_p Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 12.05.12, 23:56
      Miss Mandalay Paris.
      Wygodny, gładki, a kolor (pomarańczowy) nadawał sie pod znaczną większosć ciuchów. Jaka szkoda, że ze mnie wyrósł...
      Chyba najlepszy z przeszłych i obecnych
    • kasica_k NO WAY. 13.05.12, 00:26
      Odmawiam odpowiedzi na to pytanie :) Nie wyobrażam sobie życia w jednym staniku :)
      • beinea True, true 13.05.12, 09:07
        Pozostawienie mi niespelna 7.69% mojej kolekcji oznaczaloby dla mnie osobista tragedie.

Za bardzo juz sie rozpuscilam ;)
    • akj77 Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 00:58
      Sądząc po tym, co noszę najczęściej, byłby to Effuniak HP, najlepiej czarny (choć akurat czarnego nie mam). Gdybym aktualnie miała jakąś wygodną i pasującą Freyę, to może by się załapała na jedyny stanik, ale że nie mam...
    • urkye Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 09:08
      czarne deco. ale miec jeden stanik to bylaby istna masakra;))))
    • renulec Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 09:29
      JEDEN stanik?
      Mamo...
      Jak żyć wtedy? Jak żyć ;)?
    • anka_z_lasu Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 10:28
      No w zasadzie tak teraz mam, bo starego zszarzałego Effuniaka cielaka zakładam raz na miesiąc tylko pod jasną bluzkę...

OnlyHer Tabasco :)
    • ciociazlarada Freya Daisy/Lizzie/Erica 13.05.12, 12:33
      Którykolwiek o tym kroju. Za kształt, za świetną jakość, za wygodę i bezpretensjonalny wzrów.
    • catsumi miękkie Panache Cleo 13.05.12, 12:45
      Absolutnie któryś z miękkich Panache Cleo, np Sasha... Mogłaby się tak samoistnie odnawiać w mojej szufladzie raz na jakiś czas... Dla mnie ma wszystko perfekcyjne- podtrzymanie, kształtowanie, wygoda, wygląd... :)
      • illuzja Re: miękkie Panache Cleo 17.05.12, 21:16
        Podpisuję się, koniecznie z całościowym pasem obwodu, jak w George'u. Właściwie turkusowy George miewał momenty bycia jedynym moim stanikiem (wsio inne nie do końca wygodne, nie do końca spasowane, no- zdarza się). Kolorystycznie tez nienajgorzej- spod ciemnych nie świeci, pod jasnymi jeszcze się nie wstydzę błysnąć czasem soczystą barwą. No i od wielu lat się trzyma przy intensywnej eksploatacji, właściwie niedawno dopiero (a już go mam tak długo, że nie pamiętam ile) przepięłam się na środkową haftkę.
    • paartycja Re: A gdybyście mogły mieć tylko JEDEN stanik...? 13.05.12, 12:53
      czarna Freya Rio-dla mnie ideał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka