Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne.

• cantemir Koszule z dlugim rekawem 12.06.12, 00:00
      Przeklejam z watku sklepowego, bo widze, ze tutaj czesciej zagladaja przedstawiciele firmy.
      Czy beda jeszcze doszywane brakujace rozmiary koszul Vanity Fair i Vanity Size w ciemnych kolorach? Jezeli tak, to kiedy beda dostepne? Chcialabym zamowic kilka koszul i nie wiem, czy powinnam czekac, czy zamawiac to co jeszcze jest. Moj rozmiar to 36BBB VS i 38BB(chyba) VF.
      • biubiu Re: Koszule z dlugim rekawem 12.06.12, 08:00
        Nie, Vanity fair pozostaną tylko w bieli- bo części klientek bardzo odpowiada ten krój. Wprowadzamy nowe modele koszul, teraz będą krateczki biało-granatowe, biało-różowe i biało-niebieskie, oliwka, biel. Na jesień kolejne modele, inaczej uszyte, w bardziej nasyconych jesiennych i zimowych barwach.
        • marciasek Re: Koszule z dlugim rekawem 15.12.12, 14:34
          OLIWKA!!! A będę miała szanse dopasować się do jakiegoś rozmiaru z moimi długimi rękami? O biust się nie martwię, tylko o rękawy.
          • biubiu Re: Koszule z dlugim rekawem 19.12.12, 20:41
            W oliwce rękawy są w wersji 3/4.
          • biubiu Re: Koszule z dlugim rekawem 19.12.12, 20:44
            P.S.
            Marciasku - koszule owe są także dostępne w sklepie Marcille, w Krakowie.
    • margo13ak Mint Lagoon i Toscana Lilac 40B/BB,42B/BB 13.06.12, 12:32
      Dziś dostałam. Na wymiary 73/103 i 86 w talii, Effuniaki 70G/75G.
      Lagoon wzięłam do porównania 40B/BB i 42B/BB, gdzieś mignęło mi w opiniach, że wypada ciasna. Mogę tylko potwierdzić. Azulejos i Prado Verde mam 40B/BB, Lagoon zostawiam 42B/BB i jest do nich porównywalnie obcisła, 40 nawet nie mierzyłam. Dzianina jest fajna, jakby stabilniejsza, niż poprzednie letnie bluzki (nie pamiętam nazw, Toscana w wersji ciemnomorskiej i czarnej to była) i mniej się leje - ale to plus, bo tu fason jest przylegający i tak ma być. Fajna bluzka codzienna :-) Szczerze mówiąc bałam się podkreślania fałdek i kroju, który na zdjęciach jakoś mi nie pasował, chciałam spróbować ze względu na kolor - ale krój mi się podoba na mnie, a fałdek nie podkreśla aż tak, bo dzianina jest trochę inna. Kolor - mniam ;-), powiedziałabym, że to taki liściasto-miętowy, leciutko rozbielony, żadna tam pistacjo-mięta, czy seledyn :D. Ciut przygaszone bielą świeże listki mięty ;-)
      Toscana lilac jest dla odmiany luźniejsza, niż to, co utożsamiam sobie z 40B/BB. Nie w biuście, ale na ciele, nie pomagają jej nawet troczki do wiązania, bo robi mi się worek pod biustem i w górze brzucha (efekt nie występował w poprzednich wersjach, czarnej i ciemnomorskiej). Może to 40B/BB jest po prostu za duże - ale ja mam szerokie plecy i ramiona, i niestety, 38 wyglądałoby już tragicznie za wąsko - już 40 są w tych miejscach dla mnie na styk. Dzianina już z tych lejących, cienkich i milusich. Dla mnie niestety ma jeszcze jeden feler, tym razem zupełnie subiektywny - kolor. Jakoś sobie wyobraziłam ten lilac jako zimny, rozbielony fiolet, a on okazał ze mną kompletnie niekompatybilny - aaaaa, zrobiłam się w nim żółto-sina :(. Nie umiem dobrze określać temperatury kolorów, ale czy on nie jest przypadkiem ciepłym odcieniem?... To by wyjaśniało efekt ;-) Jakby nie było, wraca do sklepu, a szkoda, potrzebuję czegoś luźniejszego i jaśniejszego.
    • sloncetoskanii79 Koszulka Fado Chili 17.06.12, 20:13
      Hej, czy któraś z Was kupiła już tę koszulkę? (lub Fado Lazur)
      Chciałam się dowiedzieć jak wygląda materiał w realu. Jak prezentują się te srebrne wstawki?

Dziękuje

• sloncetoskanii79 Re: Koszulka Fado Chili 18.06.12, 21:12
        zamówiłam koszulki. Czerwoną Fado - 40 B/BB i Lazur Fado 42 B/BB.
        Zobaczymy, która będzie lepsza:-)
        Czekam niecierpliwie na zamówienie.

M.

sloncetoskanii79 napisała:

> Hej, czy któraś z Was kupiła już tę koszulkę? (lub Fado Lazur)
        > Chciałam się dowiedzieć jak wygląda materiał w realu. Jak prezentują się te sre
        > brne wstawki?
        >
        > Dziękuje
        >
        • sloncetoskanii79 Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 14:28
          Właśnie otrzymałam zamówienie na które niecierpliwe czekałam.

I niestety...jeszcze wprowdzie nie przymierzałam (jestem w pracy), ale jakość materiału pozostawia wiele do życzenia. Wstawki srebrne są po prostu koszmarne (chociaż to oczywiście kwestia gustu). Koszulka wydaje sie być b. krótka.
          Kolor czerwony jest całkiem ładny. Niebieski - fatalny.

Przymierzę jeszcze w domu tę czerwoną - być może będzie dobra wtedy spróbuję usunąć wstawki.

Kurcze, pomysł z szyciem odzieży na większy biust jest super, szkoda jednak, że fasony i (jak widać) materiały pozostawiają wiele do życzenia.
          Myślę, że w tej cenie można zaprojektować i uczyć coś całkiem przyzwoitego.

Czy któraś w Was kupowała koszule?
          • ptasia Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 14:46
            Regulatory można bez problemu usunąć (mąż rok temu przeciął mi kombinerkami - koszulka Faro miała takie samo rozwiązanie).
            Co do materiałów - akurat Fado jeszcze nie mam, więc tego materiału nie znam, ale mi osobiście wiskozowe dzianiny Biubiowe, te używane ostatnio (tzn. od ok. roku), jakościowo odpowiadają. Jeśli chodzi o kolor - co to znaczy fatalny :D?
            O koszulach znajdziesz wiele opinii na forum, wrzuć w wyszukiwarkę.
            • butters77 Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 22:04
              > Jeśli chodzi o kolor - co to znaczy fatalny :D?

Zgadzam się z ptasią - myślę, że argument z kolorem jest jednak zbyt subiektywny. Jednej pasuje jeden odcień niebieskiego, drugiej - inny, więc trudno tu dyskutować :)
          • inez69 Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 19:46
            A to mnie zaskoczyłas. Ja oczywiście mam obie bluzki, prane i noszone kilka razy-materiał bardzo dobrej jakości, bluzka nie jest krótsza od pozostalych a kolory nasycone, letnie, świeże i identyczne jak na zdjęciach...
            • sloncetoskanii79 Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 19:51
              Przymierzyłam w domu - przekonałam się do nich.
              Oprócz tych srebrnych wstawek jest OK.
              • biubiu Re: Koszulka Fado Chili 24.06.12, 20:21
                Sloncetoskanii79 - mamy nadzieję, że jakość Cię zadowoli, szyjemy z wiskozy z najwyższej półki.
                • irenka65f Re: Koszulka Fado Chili 26.06.12, 22:00
                  Na fado chili się nie załapałam w moim rozmiarze no to zamówiłam lazur, a teraz pojawiło się orange, a ja właśnie dostałam maila, że moje zamówienie jest zrealizowane i znów będę musiała zapłacić za przesyłkę :((
                  Czy będzie zakładka zapowiedzi? Wtedy mogłabym zaplanować zamówienie.
                  • biubiu Re: Koszulka Fado Chili 26.06.12, 22:57
                    Przepraszamy, jakoś tak ostatnio urlopowo było i na blogu nie pokazaliśmy zapowiedzi, pisaliśmy na FB tylko, a nie każdy używa, poprawimy się!
                    Co do wysyłki - w paczkomatach wkradł się błąd - szczegóły podam w mailu, w związku z tym, zamówienie jest w samochodzie.
                    • irenka65f Re: Koszulka Fado Chili 26.06.12, 23:05
                      Ok. Zatem czekam. Mam nadzieję, że dostanę przesyłkę do końca tygodnia bo w niedzielę jadę na kilkudniowy urlop i przydałaby by mi się jeszcze jedna bluzka. Jak się nie uda to też przeżyję. W końcu lato dopiero na starcie.
                      • biubiu Re: Koszulka Fado Chili 27.06.12, 00:08
                        Wysłane dziś- dojdzie na pewno.
                        • irenka65f Re: Koszulka Fado Chili 27.06.12, 20:34
                          Odpowiedziałam na maila. Wciąż czekam. Sprawdziłam konto na paczkomatach i wydaje się ok. A tę orange najwyżej zamówię później. Najbardziej zależy mi na sukience bo tak jakoś w sukienki się ostatnio przebrałam.
          • kasienka.body Re: Koszulka Fado Chili 21.06.12, 20:08
            > Myślę, że w tej cenie można zaprojektować i uczyć coś całkiem przyzwoitego.

E no, bez przesady, jak na tę cenę to materiały są w większości bardzo dobre.
            Nie są to lny, jedwabie itd, ale też i nie kosztują tyle co kosztowałyby powyższe.
      • femalespirit Re: Koszulka Fado Chili 29.06.12, 21:59
        Material bardzo przyjemny, nie za cienki, kolory bardzo wyraziste - strazacka czerwien nie do konca jest dla mnie, ale uwazam, ze to swietna rzecz na wieczor. Srebrne regulatory na granicy kiczu, ale mi sie podobaja - pasuja do lata, opalonej skory i zywych kolorow. Niebieska mozna nosic na codzien. Poza tym obie pieknie leza w moim standardowym rozmiarze.
        • magda2em Re: Koszulka Fado Chili 01.07.12, 11:57
          Ja i mój biust wysoko zawieszony mówimy, że tak jak we wszystkich bluzkach na ramiączkach testowanych do tej pory poza Faro - ramiączka są za długie. Regulatory wyglądają w porządku, natomiast chyba jednak je odetnę - podrażniają mi skórę, atopia bywa bezlitosna :(

I chyba wiem, dlaczego narzekam na za krótkie bluzki w sporej części: przy wysoko zawieszonym biuście kończą mi się wyżej niż jak ktoś ma biust niżej... fajnie by było, gdyby jednak długości bluzek letnich były zróżnicowane, a nie tylko wszystkie krótkie.

Kingo, czy w okolicy drugiej połowy sierpnia będą dostępne jakieś sukienki wizytowe tkaninowe? Z rękawem krótkim albo 3/4, jakieś raczej jeszcze jasne niż ciemne? Nie zdążyłam się zastanowić czy zamawiać choćby testowo Rouen, a już mojego potencjalnego rozmiaru tkaninowego z Rouen Rose nie ma (a w zielonej będę wyglądać jak ciężko chora).
    • kasiadj07 Żakiety? 24.06.12, 15:38
      Czy wiadomo mniej więcej, kiedy będą żakiety w sklepie? I czy planowany jest rozmiar 46?
      • biubiu Re: Żakiety? 24.06.12, 20:24
        Tak, będą. Były obiecane w kwietniu, ale mieliśmy problem z nierzetelną szwalnią. Będą szyte wszystkie rozmiary, dokładnego terminu na razie nie jesteśmy w stanie sprecyzować, ale na pewno w tym roku.
        • kasiadj07 Świetnie, dziękuję:) n/t 26.06.12, 15:19
          n/t
    • nathd Kiedy krótkie sukienki? 26.06.12, 15:46
      Nie chce być natrętna, ale czy krótkie sukienki będą jeszcze w czerwcu czy już w lipcu? (Najważniejsze, żeby wogóle były:))
      • biubiu Re: Kiedy krótkie sukienki? 26.06.12, 21:19
        Sukienki z tkaniny 36-40 będą w tym tygodniu, reszta rozmiarów w przyszłym tygodniu.
        • sloncetoskanii79 Re: Kiedy krótkie sukienki? 30.06.12, 23:13
          Kiedy "dokładnie" w przyszłym tyg. można się spodziewać sukienek Rouen w rozmiarze 42?
          Jeżeli bluzki Fado w rozmiarze 42 B/BB są dla mnie idealne to Rouen brać 42 B czy BB?
          Pozdrawiam

• ochanomizu Roeun Rose i Verde już w sklepie 01.07.12, 10:41
      Doczekałam się, zamówiłam. Tylko kod rabatowy nie chce mi działać :(
      • ochanomizu Re: Roeun Rose i Verde już w sklepie 01.07.12, 10:50
        Kod już działa - dziękuję panu Krzysztofowi za natychmiastowe rozwiązanie problemu.
    • clarisse Fado Lazur 42BB/BBB i 40BB/BBB 04.07.12, 17:40
      Wzięłam do zmierzenia swój rozmiar standardowy (42BB/BBB) i mniejszy, bo plotka głosi, że Fado hojne w talii. Najpierw założyłam 42BB/BBB - było dobre i uznałam, że to zatrzymuję. Dobrze że nie oderwałam metki i że przed odesłaniem 40 tknęło mnie, żeby ją jednak przymierzyć. No. To więc znaczy zostaje to mniejsze :) Wyglądam w nim szczuplej - jak to mój mąż określił "mniej workowato".

Szczerze mówiąc, Fado Lazur napełniło mnie dzikim zachwytem. Ale moje zachwyty mogą być mało wiarygodne, bo ja z tych, którzy praktycznie tylko BiuBiu noszą i zachwycają się nim nawet wtedy kiedy nieuprzedzone obce oko widzi grubą zadowoloną z siebie babę w pomiętej za małej sukience ;)

Moje wymiary: 113 w, 77 pod, 86+ talia, 100-102 biodra. Noszę najczęściej 42BB/BBB, mam kilka 44B/BB.

Od strony biustu Fado 40BB/BBB jest na mnie dość skąpe, a dekolt głęboki. To ostatnie to dodatkowo zasługa ramiączek, które przy moim wzroście 156 mogłyby spokojnie być krótsze o jakieś 4-5 cm. Ramiączka zostaną z pewnością skrócone. Zresztą głęboki dekolt na lato jak najbardziej pasuje, a bluzka nie jest przeznaczona do pracy.

Dolna część pasuje mi znakomicie. Wprawdzie opina się okazjonalnie na jakichś fałdkach. Jestem niska, więc zastosowanie szerszej bluzki (42) wyrażnie mnie poszerzyło optycznie.

"Klamerki" na ramiączkach - te same co w Faro - mnie się podobają. Podobnie jak w Faro, nie zdejmuję.

Długość. No właśnie. Bluzka jest dla mnie trochę jak tunika. Mam wrażenie, że wygląda na dłuższą niż inne. Ale zdecydowałam się jej nie skracać, bo bardzo mi się podoba taka jak jest. Założywszy do długiej (tzw. cygańskiej) spódnicy dostałam komplement - nieco na wyrost - że wyglądam jak wróżka z bajki, i przy tym zostaję, a co :D ... wróżki jednak chyba są mniej biuściaste z natury, bo tego wymaga aerodynamika lotu???

Kolor opisałabym jako taki niebieski wpadający w turkus (spodziewałam się bardziej w kierunku turkus/morsk) - żywy i bardzo letni. Przyznaję bez bicia, to pierwszy mój ciuch w tym kolorze i zachwycił mnie efekt :) Jestem typem kolorystycznym znanym jako "potrzeba to jakoś ożywić" - więc pasuje znakomicie.
      • biubiu Re: Fado Lazur 42BB/BBB i 40BB/BBB 04.07.12, 23:09
        > wróżki jednak chyba są mniej biuściaste z natury, bo tego wymaga aerodynamika lotu???

:):):):)
        • edzia100 Re: Fado Lazur 36BB/BBB i Montparn. ziel 36 BB/BBB 10.07.12, 16:53
          Choć początkowo nie zamierzałam kupić ani jednej, ani drugiej rzeczy, zamówiłam, przymierzyłam i... jestem zachwycona :) Bo: Fado - normalnie nigdy nie chodzę w bluzkach bez rękawków (czuję się w nich rozebrana, a poza tym mam szerokie ramiona). Ale pomyślałam, że ma taki ładny kolor, że może mogłabym nosić ją np. z czymś rozpiętym. Okazało się, że ta bluzka tak dobrze leży, jest fajnie zabudowana pod pachami, a te regulatory można sobie ustawić w różny sposób (czyt. dopasować), że na pewno będę w niej zasuwać w każdy ciepły weekend, tudzież na wakacjach, więc przyda mi się się nie tylko pod. Rozmiar więłam celowo mniejszy niż zwykle i to był strzał w dziesiątkę, bo raczej nie przepadam za bluzkami luźnymi w pasie, a tak jest Ok.
          Również strzałem w dziesiątkę było wzięcie 36 BBB przy zielonej Montparnasse (a to już za radą Kingi, bo obstawiałam raczej 38, ale zielone są podobno większe). Kolor jest piękny – IMO dużo ciekawszy, głębszy i fajniejszy niż na zdjęciu (na podstawie zdjęcia nigdy bym jej nie zamówiła, ale w oczekiwaniu na doszywanie dżinsowych postanowiłam przymierzyć zieloną). I najważniejsze: ta sukienka jest świetnie skrojona, wygląda jak na mnie szyta! I pytam: jak to możliwe, że tylko sukienki biubiu tak na mnie leżą? serio, np. we wszystkich rzeczach z normalnego materiału z Pepperberry robi mi się na plecach większy lub mniejszy spadochron z materiału (garbem zwany przez niektórych). A tu nic, leży idealnie :) Woałabym tylko, żeby była krótsza (jest w kolano, przez co wygląda siakoś takoś poważnie).
          • biubiu Re: Fado Lazur 36BB/BBB i Montparn. ziel 36 BB/BB 10.07.12, 22:34
            Dziękujemy za sympatyczną recenzję, sukienki tak pasują bo my działamy wbrew ;)
            Odsyłając r.38 może Pani przesłać r.36 do skrócenia- odeślemy na drugi dzień.
            • edzia100 Re: Fado Lazur 36BB/BBB i Montparn. ziel 36 BB/BB 12.07.12, 10:55
              To świetnie, że jest opcja skracania :) Na pewno skrócę sobie dżinsową, gdy już będą, żeby była bardziej casualowa. A zieloną postanowiłam jednak zachować w niezmienionej formie, bo ta długość też ma swoje zalety, a dodatkowo wg mojego TŻ sukienka jest "idealna, długość elegancka i nic nie należy przy niej majstrować" (cytuję).
              • edzia100 Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 11:00
                Czy wybierając rozmiar, należy kierować się rozmiarem bluzek Fado (bo tę mam 36 bb/bbb, żeby uniknąć luzów w brzuchu)? Czy raczej rozmiarem sukienki Waikiki z ub. roku (mam 38 b/bb)? Pytam, bo ramiączka są niby jak w Fado, ale tu najważniejsze jest, czy konstrukcja w okolicy brzucha jest zbliżona do Fado czy do Waikiki?
                • akna Re: Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 11:36
                  Podzielę się moim doświadczeniem w sprawie Sines :)
                  Należy brać normalnie, nie zaniżać, a wręcz jak ktoś ma pupę większą niż standard, to przeskoczyć, rozmiar wyżej. Ja Fado mam 38BB/BBB a sukienkę wzięłam 40B/BB (105 w biodrach)
                  One nie są luźne jak Fado, tylko bardziej do ciała, jak polki, a ponadto są z grubej bawełny z lycrą, która układa się zupełnie inaczej niż wiskoza, która nie spływa tak, bo jest lżejsza

Fuksjowa zaś jest z cienkiej wiskozy i nieco lepiej się układa.
                  • edzia100 Re: Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 12:15
                    dzięki, to w takim razie 38 powinno być na mnie dobre, najwyżej wezmę dla porównania 38b/bb i 38 bb/bbb.
                    • akna Re: Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 12:38
                      A jaki nosisz rozmiar stanika?
                      • edzia100 Re: Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 14:28
                        mam bryt 70G; w bluzkach i sukienkach dzianinowych z biubiu zwykle najlepiej leży 38BBB (np. w Brighton, choć np. waikiki miałam 38b/bb). Przy kroju kopertowym BBB jest u mnie zwykle lepsze (więcej materiału do okrycia), bo biust mam wysoko umieszczony, więc chcę czy nie chcę, zawsze jest mega ekspozycja, a przy BB to już niestety na maksa :-/
                        • akna Re: Sukienki SINES - pytanie o rozmiar 12.07.12, 15:24
                          No to tak, najlepiej sprawdzić obie opcje w tej sytuacji :)
                • ptasia Sines fuksja i granat, Fado turkus, Amargos 14.07.12, 15:54
                  34 b/bb:
                  - Sines granat - miłość od pierwszego wejrzenia. Przy ciele, ale dzięki fajnej bawełnie - grubszej od wiskozy - nie mam lęku fałdkowego. Tu foto www.facebook.com/photo.php?fbid=396397030409372&set=o.279220768462&type=1&theater oraz widać, co zrobiłam z regulatorami.
                  - Sines fuksja - materiał cieńszy, bardziej ciągliwy i fałdko-oblepiający - chyba rozważę wysokie majtki (czas przyszły, bo jeszcze nie nosiłam ;). Kolor żywy, zdecydowanie letni ;).
                  - Fado turkus - kolor świetnie podkreśla opaleniznę, nawet minimalną, materiał mi się podoba. Dół luźny, aczkolwiek chyba mniej niż w Fuego?
                  - Amargos - rzeczywiście wypada mniejsza o rozmiar - wzięłam 36 b/bb i to był dobry wybór. Przyznaję, że urzekł mnie głównie dekolt na plecach, choć jeszcze go nie powiększałam (ma myk jak w zaszyciach dekoltu w Heyuan czy Zanzibarze).
                  • kryklu Re: Sines fuksja i granat, Fado turkus, Amargos 14.07.12, 17:35
                    Kapitalny pomysł z przesunięciem regulatorów (jeśli nie lubimy się opierać o coś twardego ;)).
                    Uwielbiam Twoje zdjęcia!
                    • ptasia Re: Sines fuksja i granat, Fado turkus, Amargos 14.07.12, 18:05
                      ja je przesunęłam głównie dlatego, że mnie dżaźniły z przodu wizualnie ;) A z tyłu są dla mnie ok.
                      I dziękuję ;).
    • kajusieczka Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 04.07.12, 19:47
      Czy Fado czerwone i niebieskie będzie doszywane??
      Bo pojechałam na urlop dzień po pojawieniu się ich w sklepie i teraz już nie ma rozmiaru 38B/BB a na maila z prośbą o rezerwację niestety nie raczyliście nawet odpowiedzieć. Na pewno nie pomyliłam adresu, bo dałam odpowiedź na waszego maila z historią moich zamówień. Trochę smutno...
      • biubiu Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 04.07.12, 23:20
        Droga Kajusieczko - w naszym intresie jest odpowiadać na maile, przeszukaliśmy jeszcze obie poczty filtrując po słowie "fado" i nie znaleźliśmy takiego maila, nie ma go w spamie, nie ma go w żadnym folderze, bardzo mi przykro.
        Fado będzie odszywane - tylko kilka sztuk, dokrojonych z tego, co nie zmieściło się na stole, ale mamy zwroty z całego tygodnia do wprowadzenia na stan, jest tam kilka sztuk fado - być może będzie i w Twoim rozmiarze. Czy mogę napisać na maila gazetowego jutro jeśli taki rozmiar będzie dostępny?
        • kajusieczka Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 05.07.12, 16:49
          Maila gazetowego nie używam a tego co używam nie podam bo nie lubię szastać moim imieniem i nazwiskiem w internecie :), ale właśnie wysłałam z niego do was maila z tytułem "fado", teraz doszedł?
          Jak się pojawi rozmiar to piszcie na tamten adres.
          Dzięki!
          • biubiu Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 05.07.12, 21:52
            Tak, maila otrzymaliśmy i odpisaliśmy od razu.
    • ochanomizu Rouen Rose i Vert 05.07.12, 22:20
      Krój góry podobny do Indigo, ale trochę luźniejszy (i w ramionach, i w biuście, i w talii), podszyty białą bawełnianą tkaniną. Dół rozszerzany, z 7 klinów. Tkanina miła, fajna w dotyku, lekko błyszcząca. Jeszcze nie sprawdziłam, czy mocno się gniecie.

Minus - moim zdaniem - to krótsza niż w Indigo o jakieś 2 centymetry góra. W Indigo talię miałam dokładnie w mojej talii, tu jest koło 2cm powyżej :(

Zdjęcia w małej i dużej Galerii. Paryżanko, rzuciłabyś na nie okiem?
      • amett Re: Rouen Rose i Vert 09.07.12, 20:29
        Wystarczająco luźniejszy, żeby jedno B mniej wziąć? Bo właśnie się waham między BB i BBB...
        • ochanomizu Re: Rouen Rose i Vert 09.07.12, 20:55
          Trudno powiedzieć. Moje odczucia w rozmiarze 36b mogą się mieć nijak do innych rozmiarów :(
      • nathd Re: Rouen Rose i Vert 13.07.12, 20:03
        Przede wszystkim są śliczne:) Nie umiałam się zdecydować na kolor i wzięłam oba. Rozmiarowo wypadają standardowo. Na mnie lepiej leżą dzianinowe 38, tutaj w 40 jest mi zdecydowanie wygodniej. Bardzo ładnie się układa, tak jak na modelce, mimo, że moim wymiarom dużo brakuje. Długość dla "wysokiego inaczej" jest minimalnie za długa, tak o 5-6cm. Dla mnie odcięcie pod biustem jest ok, pasowo też. Dzianina bardzo przyjemna w dotyku. Górna część podszyta. Wg mnie nie gniecie się za bardzo.
    • snowflake86 Nowa bluzka w sklepie! 09.07.12, 18:09
      Arles - biała w kwiatki "na pizzę" w rozmiarach 40-46 :)
      • snowflake86 Oraz... 09.07.12, 18:12
        ...uzupełniona rozmiarówka Rouen Vert + rozmiar 42 :)
        • aggie_01 Rouen Vert 34 09.07.12, 22:08
          Kiedy można się go spodziewać w sklepie?
          • biubiu Re: Rouen Vert 34 10.07.12, 22:30
            W tym tygodniu będzie 34 i 44.
            • kryklu Re: Rouen Vert 34 13.07.12, 15:39
              biubiu napisał(a):
              > W tym tygodniu będzie 34 i 44.

I co, będzie w tym tygodniu?
              Mam parę rzeczy na oku i czekam tylko na RV 44BB :)
              • amett Re: Rouen Vert 34 13.07.12, 19:12
                Podbijam pytanie. Ja czekam na 34BBB, sukienkę potrzebuję najpóźniej na czwartek i zaczynam się poważnie martwić :( Mam nadzieję, że nie skończy się jak z Brighton 34.
                • aggie_01 Re: Rouen Vert 34 13.07.12, 19:38
                  Ja też prosiłabym o informację, kiedy będzie...
              • biubiu Re: Rouen Vert 34 14.07.12, 08:41
                34 BB i BBB oraz 44 BB i BBB są w sklepie.
                • kryklu Re: Rouen Vert 34 14.07.12, 09:14
                  biubiu napisał(a):
                  > 34 BB i BBB oraz 44 BB i BBB są w sklepie.

Super :)
                • amett Re: Rouen Vert 34 14.07.12, 15:09
                  Kamień z serca mi spadł, sukienka zamówiona. Napisałam też maila z prośbą o rabat na pierwsze zamówienie w nowym sklepie, ale nie dostałam potwierdzenia, że doszedł, więc na wszelki wypadek piszę też tutaj, bo zależy mi na czasie. Mogłabyś Kingo rzucić okiem na zamówienie 741? Dzięki :)
                  • amett Re: Rouen Vert 34 14.07.12, 15:44
                    Reakcja błyskawiczna, rabat już policzony :)
      • sylwia-osama Re: Nowa bluzka w sklepie! 09.07.12, 20:52
        Zamówiłam :)))
        Bedzie idealnym prezentem na urodziny które niedawno obchodziłam ;) Każda wymówka dobra ;D
        Czekałam na tą bluzeczkę z niecierpliwością, pomimo bieli. Mam nadzieję, że bedzie dobra.
        • maith Re: Nowa bluzka w sklepie! 10.07.12, 21:14
          Ja też marzę o niej już od zeszłorocznych zapowiedzi.
          Napisz koniecznie, jak wrażenia, jak tylko dojdzie :)
    • biubiu Sines i Fado w sklepie 13.07.12, 08:16
      Sukienka Sines i jego kuzynka - czarna Fado są dostępne. Sukienka jest trochę bardziej dopasowana niż Polki (tak dla porównania) nie zależy zaniżać rozmiaru (jak niektóre z Was zaniżają w Fado) wręcz jak napisała Akna przy szerokich biodrach zawyżać rozmiar konfekcyjny jednocześnie "zeskakując" jedno B niżej.
      • nomina A co to jest obok Sines Fuchsji? 18.07.12, 19:51
        Kingo, dawno nie czytałam Biubiowego wątku, więc jestem niezorientowana: to cudo białe we wzorki obok sines fuchsji jest/będzie do kupienia?
        • biubiu Re: A co to jest obok Sines Fuchsji? 18.07.12, 21:50
          Obok Sines jest Alanya, dostępna powinna być od jutra.
          • nomina Re: A co to jest obok Sines Fuchsji? 19.07.12, 12:13
            O, jaka miła wiadomość :).
    • sloncetoskanii79 ROUEN VERT 14.07.12, 19:46
      Właśnie przyszła do mnie. 42 BB.
      Jest piękna...super uszyta, materiał delikatny, cienki b. miły w dotyku. Na moje oko specjalnie nie będzie
      Mam 165 cm. długość za kolano. Ja wolę krótsze, ale chyba przy tym modelu lepiej wygląda lekko dłuższa wersja. Zawsze mogę skrócić.
      Zastanawiam się jedynie nad wymianą na BBB. Biustonosze noszę w rozmiarze 75J. Dopinam się w BB spokojnie, ale czuję lekki dyskomfort i trochę się opina na plecach.
      Druga sprawa - kupiłam ją głównie do pracy (biuro), ale niestety dużo biustu widać:-) Dla mnie poza pracą taki model jest ok., ale w biurze jednak wolę nie odkrywać połowy biustu. Być może w BBB nie będzie tego efektu?
      Znalazłam w domu cienki szal, który pasuje idealnie do tej sukienki więc w razie czego będę nim zasłaniała biust w pracy. I tak jest chłodno w biurowcu.

No i teraz nie wiem - zostawić BB czy wymienić na BBB i być może sukienka zakryje większą część biustu?
    • amett Rouen Vert 34BBB 17.07.12, 12:25
      Dotarła do mnie Rouen (dziękuję bardzo, Kingo, za błyskawiczną wysyłkę!) i sama nie wiem... Myślałam, że to będzie miłość od pierwszego założenia, ale niestety mam sporo wątpliwości.

Plusy:
      - sukienka jest przepiękna, znacznie ładniejsza niż na zdjęciach,
      - kolor stworzony dla mnie. Coraz częściej dochodzę do wniosku, że jestem wiosennym typem urody i nie pasuje mi do tego tylko fakt, że oprócz zieleni, najlepiej wyglądam w kolorze wiśniowym i fioletowym.

Minusy:
      - pod pachą widać stanik,
      - w biuście jednak jest chyba trochę za duża. Długo wahałam się między BB a BBB, w końcu zdecydowałam się zaufać tabelce (w biuście mam 93cm) i nie wiem, czy to była dobra decyzja. Niby zaszewki są idealne na głębokość, nie mogłyby być mniejsze, ale materiał przy dekolcie trochę się marszczy i odstaje, jakby było go tam za dużo. Widoczne jest to zwłaszcza po prawej stronie, lewa wygląda ok. Asymetrię mam minimalną i nie wiem, czy to może być przyczyną.
      - kolor, który podoba mi się najbardziej, pechowo znajduję prawie cały na plecach, ale to już naprawdę detal.

Oczywiście rodzina twierdzi, że przesadzam i wyglądam bardzo dobrze, ale sama nie wiem, co robić. Być może po Indygo mam zbyt duże oczekiwania wobec innych ubrań (krój Indygo + kolor Rouen Vert = sukienka idealna), ale żałuję bardzo, że z braku funduszy nie zdecydowałam się też na zamówienie 34BB, po którym w sklepie niestety zostało już tylko wspomnienie. A rozstawać się z tą sukienką mimo minusów bardzo ciężko...

Dodatkowo, potwierdzam opinię Ochanomizu, że w talii i biuście sukienka jest większa niż Indygo - mam obie w tym samym rozmiarze i jak pisałam, w Rouen materiał odstaje, w Indygo wszystko leży idealnie.
      • amett Re: Rouen Vert 34BBB 17.07.12, 12:56
        Przymierzyłam Rouen ponownie (chyba już po raz 10;)) i z każdą chwilą podoba mi się coraz bardziej i coraz trudniej byłoby mi się z nią pożegnać. Ściągnęłam materiał mocno na ramiona (czy Sylwia na zdjęciach też tak ma sukienkę założoną? Bo teraz materiał na ramionach układa nam się tak samo, wcześniej u mnie sukienka była bardziej wycięta) i dekolt wygląda znacznie lepiej. Minus rozwiązania: stanik pod pachą stał się bardziej widoczny i ramiączka musiałabym nosić w niezbyt niewygodnej pozycji.
    • yaga7 Fado i Sines 18.07.12, 11:19
      Fado czerwone i czarne wzięłam 40BB/BBB i rozmiarowo pasuje, ale niestety fason nie dla mnie - bluzka jest za krotka i dlatego ten rozszerzający się dół nie wygląda dobrze.

Sines wzięłam 42BB/BBB i rozmiarowo pasuje, aczkolwiek sukienka mogłaby być tak z 5 centymetrów krótsza, no ale nie będę skracać - na razie i tak idzie do szafy w oczekiwaniu na lepszą pogodę. Pod względem materiału granatowa jest lepsza niż fuksjowa, ale zostawiam obie, licząc na to, że będą jeszcze upały.

PS. Właśnie w sklepie zobaczyłam Kyoto Violet... Ale trzeciego Kyoto chyba sobie nie zapodam, to już by była przesada ;)
      • sarania Re: Fado i Sines 18.07.12, 22:21
        Właśnie dotarło również do mnie fado czarne 40B/BB, czerwone 40BB/BBB i sines navy 42B/BB i jestem zachwycona :))
        Sines wymiata, materiał fajniejszy niż w fado bo bardziej mięsisty, nic mnie nie opina i ładnie spływa w dół, długość do kolan, moim zdaniem w sam raz. Zastanawiam się jednak nad zdjęciem regulatorów, podłożeniem pod dekolt innego materiału np w paski biało-granatowe i stworzenia sukienki, w której mogłabym pochodzić również do pracy. W tej wersji jednak sporo mi się odsłania, a nie chce aby mi koledzy w pracy w dekolt zaglądali.

Fado czarne idealne na wieczór i tu i regulatory i dekolt idealnie pasują i całość wygląda po prostu bajecznie :))
        Fado czerwone, mimo że rozmiar 40, to w dalszym ciągu nie opina brzuszka (a mały to on nie jest), gdyż bluzka rozszerza się ku dołowi. W biuście luźniejsza ale nic nie powiewa (noszę angielskie 75GG), myślę nad zszyciem dekoltu, tak aby za dużo nie było widać. No i regulatory jakoś mi do czerwonego nie pasują.
        Ogólnie w Fado materiał cieńszy i szybciej się gniecie, no ale to bluzki więc nie przeszkadza mi to. Fajnie że regulatory można przesuwać i za każdym razem góra wygląda inaczej.
        Dodatkowo wielkie podziękowania dla Pani Kingi, która pomogła mi dopasować rozmiar i obeszło się bez zwrotów i wymian :))
        • biubiu Re: Fado i Sines 19.07.12, 07:35
          Cieszymy się, że jesteś zadowolona, Sines jest wykonane z bawełny o wysokiej gramaturze, kupiliśmy tę bawełnę na próbę (pamiętając doświadczenia z czarną tequilą). Jest taka świetna, że szyjemy z tego gatunku bluzeczki jesienne.

Pomysł z wstawką w paseczki - genialny! Do tego czerwony akcent i powstanie wersja "ugrzeczniona" w stylu marynarskim :)
          • inez69 Re: Fado i Sines 19.07.12, 08:02
            Natchnęłaś mnie, dzięki:)
            • edzia100 Re: Fado i Sines 19.07.12, 16:39
              o żesz! czemu ja na to nie wpadłam, żeby przymierzyć tę sukienkę z czymś pod spodem... Bo niestety odesłałam zamówione Sines, choć rozmiarowo były dobre, ale stwierdziłam, że z gołymi ramionami wyglądam na totalnie rozebraną, i tak jak w bluzce Fado i w szortach będę biegać w weekend, tak w takiej sukience jakoś nie. Bardzo bym chciała, żeby na następne lato były jakieś bluzki z rękawkami, dekoltem i kolorystyce jak Waikiki z ub. roku... :)
              • sarania Re: Fado i Sines 19.07.12, 21:18
                Jak najbardziej nawet zwykła biała bawełniana bluzka pod spodem sines również pasuje, dlatego że materiał jest taki codzienny i niebłyszczący :))
                • sloncetoskanii79 VALPARAiSO 19.07.12, 21:34
                  Czy VALPARAiSO będzie jeszcze doszywane? Chodzi mi o rozmiar 42.

Kiedy będą jesienne sukienki?;-)
                  • biubiu Re: VALPARAiSO 19.07.12, 21:47
                    Valparaiso nie będzie doszywane, bo surowców brak. Jesienne sukienki będą jesienią :)
                    • sloncetoskanii79 Re: VALPARAiSO 19.07.12, 22:06
                      :-) a mniej więcej jaka kolorystyka i fasony?;-)
                      • biubiu Re: VALPARAiSO 19.07.12, 22:10
                        Wszystko w swoim czasie, kolorystyka szeroka, fasony zróżnicowane.
    • winter76 Alanya 19.07.12, 15:40
      Muszę ją mieć, bo piękna no i w maju byłam w prawdziwej Alanyi ;) Dwa pytania- na rozmiar 65 hh chyba lepiej wziąć BB/BBB?
      Czy działa aktualnie jakiś kod rabatowy?
      W międzyczasie przejrzę wątek, może sama znajde odp na pytania ;)
      • apsik10 Re: Alanya 19.07.12, 18:31
        A ja mam pytanie dotyczace dlugosci. Czy przy rozmiarze 42 sukienka jest dluzsza niz 92cm?
        • reska Brighton - pytanie 19.07.12, 18:49
          Czy któraś z nieco pełniejszych pań ma może Brighton? Zastanawiam się, czy zamówić, ale obawiam się, że może eksponować fałdki i podkreślać brzuszek.
        • biubiu Re: Alanya 19.07.12, 20:53
          Niestety, wzór nie pozwalał na wydłużenie jej ani o 1cm :(
      • rudaa26 Re: Alanya 26.07.12, 15:23
        Zamówiłam 38BB/BBB (wrzucę w najbliższym czasie do galerii) Sukienka z bardzo fajnego materiału i ten obłędny wzorek. Nie wszystkim może się podobać; mnie akurat bardzo przypadł do gustu. Musiałam zszyc sobie sukienkę w dekolcie bo tradycyjnie wszystko mi wychodzi:-) Ogólnie jest super.
        • edzia100 Re: Alanya 26.07.12, 15:57
          Przyszły do mnie właśnie sukienki Alanya w rozm. 36bb/bbb i 38b/bb. Rozmiarowo nie tylko spokojnie mieszczę się w to 36, ale mogłaby być pewnie nawet 36b/bb i też byłoby dobrze (dla porównania: Waikiki mam 38b/bb, Brighton 38bb/bbb, a Fado Lazur 36bb/bbb). Podobają mi się różowo-białe kolory i ogólny klimat tej sukienki - taki wakacyjny, letni. ALE: niestety nie dla mnie marszczenia z przodu i z tyłu, nie pasują mi sukienki, które są luźne wokół brzucha. I nie jest to może nawet obiektywna prawda, ale moje własne odczucia. Lubię, gdy sukienka jest dopasowana jak np. Waikiki. Więc albo tę Alanyę odeślę, albo może zostawię sobie jako koszulkę do spania? ale wtedy trochę za luźna chyba w biuście będzie... jeszcze nie wiem.
    • femalespirit Sines Teal i Fuchsia 21.07.12, 18:30
      Sines Teal ma piekny, gleboki zimny kolor, lezy na mnie bardzo dobrze, nie za dluga. Sliczna. Ale niestety material w Fuchsii nie dla mnie - podkresla kazda nierownosc skory, uwydatnia kazda faldke. Polecam wylacznie osobom o nieskazitelnej figurze bez jakichkolwiek nadmiarow tluszczyku. Myslalam nad wymiana Fuchsii na wiekszy rozmiar (Teal pasuje na mnie w standardowym 42b/bb, a Fuchsia w tym samym brzydko opina), ale nie wiem, czy nadal na plecach nie mialabym faldek przy staniku, a w biuscie pewnie bylaby za duza. Szkoda, bo kolor sliczny, moja ulubiona fuksja :(.
    • boziaj Kyoto violet - jak wypada rozmiarowo? 22.07.12, 08:16
      jak gdyby ktoś jeszcze miał porównanie do Polka dot (czarna) to byłabym wdzięczna :)
      • edzia100 Zamawiać czy czekać – oto jest pytanie ;) 24.07.12, 15:34
        Czy będą w najbliższym czasie jeszcze jakieś nowości biubiubiowe? Pytam, bo nie wiem, czy zamawiać sukienkę Alanya do przymierzenia, czy też może coś jest w planach jeszcze, i wtedy bym raczej poczekała [bo przyznam, że nie chce mi się znowu płacić za kuriera +odsyłanie ;) ]
        • biubiu Re: Zamawiać czy czekać – oto jest pytanie 25.07.12, 19:32
          Edzia100- nowości będą dopiero jesienią.
      • biubiu Re: Kyoto violet - jak wypada rozmiarowo? 25.07.12, 19:34
        Już pisałam w mailu, ale jakby nie doszło - rozmiarowo tak samo, ale część biustowa z racji podszycia bawełną bez lycry wychodzi mniejsza niż standard i zalecam brać BB/BBB już od miseczki FF/G.
        • boziaj Re: Kyoto violet - jak wypada rozmiarowo? 25.07.12, 20:10
          doszło, dziekuję
          na razie czekam na moje zamowienie i zastanowie sie co dalej ;)
        • magda2em Re: Kyoto violet - jak wypada rozmiarowo? 25.07.12, 23:28
          Mam dwie pozostałe sukienki maxi, przyłożyłam nowo otrzymaną Kyoto Violet do pozostałych dwóch - i jest wyraźnie węższa pod biustem, o jakieś 2-2,5cm przy rozłożeniu na płask. Wszystkie trzy są w rozmiarze 38bb/bbb. Czy może to być źle wszyta metka i to faktycznie jest 36, czy one tak wychodzą mniejsze niż pozostałe dwie wersje?

Nad Alanyą muszę się niestety zastanowić - leży ślicznie, ale poziome paski jednak wyraźnie dodają optycznie centymetrów w biodrach, które i tak mam wystarczająco szerokie :(
          • biubiu Re: Kyoto violet - jak wypada rozmiarowo? 26.07.12, 08:56
            To może być kwestia dzianiny- w Kyoto niebieskim i różowym jest dzianina o luźnym splocie, dzianina jest cieńsza, ciągliwa, powieszone obok fioletowej są dłuższe. Krojone były razem, w jednym nakładzie, ale każda dzianina zachowuje się inaczej, z ciekawości porównamy.
          • boziaj Re: Kyoto violet - prywata ;) 26.07.12, 15:31
            Magda, czy będziesz ją odsyłać? Bo ja chce zamowić 36 i chetnie 38, ale 38 juz nie ma :(
            • magda2em Re: Kyoto violet - prywata ;) 26.07.12, 22:47
              Będę Kyoto odsyłać, ale dopiero po niedzieli, chwilowo się konwentuję i do poczty mi bardzo daleko.
    • metia Rouen 40B 26.07.12, 20:01
      Wypróbowałam różowy i zielony. Został ze mną zielony (nie wiem, co mnie naszło, że dobrze będę wyglądać w jasnym różu, zaćmienie jakieś), który jest absolutnie przepiękny. 40B idealnie mieści moje 97cm w biuście (więcej już by się nie zmieściło) i 76cm w pasie. Przy 164cm wzrostu sukienka sięga ok. 1cm za kolano, czyli tak, żeby łydka wyglądała szupło. Dodam, że obydwa 40B leżały rozmiarowo identycznie, więc wnioskuję, że model trzyma rozmiarówkę.

Podsumowując - jestem zachwycona i zaczynam prosić "górę", żeby pod koniec wrześnie utrzymała się pogoda ;)
    • clarisse Alanya 42 BB/BBB 30.07.12, 10:34
      Sukienka zachwyciła mnie już w zapowiedziach i po prostu musiałam, musiałam jej spróbować POMIMO informacji, że pod biustem jest marszczona i z przodu, i z tyłu.

Materiał jest bardzo delikatny w dotyku. Dekolt jest jednakowo głęboki z przodu i z tyłu (z tyłu w skos dekoltu wszyta jest metka), przy czym z tyłu jest zaszyty nieco wyżej pojedynczym szwem, domyślam się, że to dlatego, żeby nie wyłaził pasek od stanika.

Rozmiarowo sukienka jest moim zdaniem dokładnie taka, jak pokazuje tabela, tzn. 42BB/BBB jest na mnie odpowiednie.

Niestety - fason zdecydowanie nie jest mój. Tak się składa że u mnie, mimo odznaczającego się nieco brzuszka dużo lepiej leżą ubrania nie marszczone pod biustem. Marszczenia robią mi ciążę (tzn. mój rzeczywisty brzuch zaczyna się dużo niżej niż to sugeruje marszczenie pod biustem, a że jestem niska, nadaje to mojej figurze nadmierną masywność). Ten efekt nie rzuca się w oczy z przodu, ale jest dla mnie dość widoczny z boku.

Strasznie żałuję, bo sukienka jest przecudna. Nie jest prawdą (znaczy na mnie) że jest przeładowana. Generalnie wygląda ślicznie, gdyby tylko nie to pod biustem.

Ze smutkiem postanowiłam odesłać. Sukienek mam sporo, lato się w sumie kończy... może w przyszłym roku coś równie ładnego się pojawi w innym fasonie tym razem :)
    • clarisse Sines Fuchsia 42 BB/BBB 30.07.12, 10:50
      Oczarowana tym, jak pięknie układa się na mnie bluzka Fado, postanowiłam zamówić też sukienkę. Idąc po linii kolorystycznej (niedawno uświadomiono mnie, że bardziej pasują mi kolory żywe) zdecydowałam się na fuksję, bo w sumie nigdy nic w tym kolorze nie miałam.

Wybrałam rozmiar 42 BB/BBB, czyli mój standardowy (w Fado zaniżyłam do 40 BB/BBB z racji obfitości materiału w okoli talii).

Rozmiar wybrałam dobry. W biuście materiału mam akurat i sukienka układa się na mojej figurze podobnie jak bluzka - idealnie. Przy pierwszym mierzeniu byłam tym wręcz zaskoczona, bo wszystkie recenzje mówią o tym, że materiał uwypukla niedoskonałości figury itp. Nic podobnego nie zauważyłam na początku.

Dopiero mierząc ją po raz drugi zauważyłam, o co chodzi. Kombinacja "bardziej nadęty brzuch + wrzynające się w talii majtki" rzeczywiście wygląda w niej źle :) Jednak dla mnie to po prostu kwestia doboru bielizny i/lub dnia, kiedy tę sukienkę założyć, a kiedy z różnych przyczyn wymagane są do niej majtasy-cudasy.

Do tego może też dochodzić fakt, że niezależnie od posiadania brzucha jestem stosunkowo wąska w biodrach (100-104 cm) i moje biodra mieszczą się w Sines śpiewająco.

Porównania grubszymi wersjami sukienki czyli granatową i turkusową niestety nie mam, ale i tak raczej bym jej nie wymieniła, bo kolorystycznie fuksja w letniej sukience sprawdza się u mnie bardzo dobrze. Fason też jest zdecydowanie "mój" w porównaniu z Alanyą, bo z jednej strony jest odcinana pod biustem (to mi pasuje, bo to moje najwęższe miejsce) ale z drugiej strony rozszerza się ku dołowi bardzo delikatnie, mniej więcej zgodnie z linią ciała, bez marszczeń itp.

Jedyny poważny minus - ramiączka są o jakieś 6 cm za długie (mam 156 cm). Widać to zarówno pod pachami, jak i w głębokości dekoltu :) Ale to rzecz, która daje się poprawić bez problemu.

Sines Fuchsia u mnie oczywiście zostaje.
      • akna Re: Sines Fuchsia -bielizna 01.08.12, 12:43
        U mnie bezszwowe majtasy Sloggy dają radę :)))
    • clarisse Arles 42 BB/BBB 30.07.12, 10:58
      ... czyli bluzeczka na pizzę.

Jest śliczna :) Zrobiona z bardzo delikatnej dzianinki (mierzyłam ją nie przyglądając się materiałowi i potem aż się zastanawiałam, czy to była dzianina czy tkanina - sprawdziłam, jest dzianina).

Wzięłam swój standardowy rozmiar 42 BB/BBB.

No i nie wiem co zrobić :) Sama bluzeczka mi się podoba - memu Mężu zaś nawet bardzo. Ale fason znów jakby z tych nie zupełnie dla mnie - marszczenie pod biustem daje efekt lekkiej ciązy. Do tego dochodzi fakt, że na moich 113 cm w biuście wyraźnie się opina. Gdyby nawet pozostałe rozmiary były jeszcze dostępne, to i tak potrzebowałabym 44 BB/BBB w biuście i 40 w pasie ;)

Nie zdecydowałam się jeszcze do końca - przymierzę ją z innym, mniej odznaczającym się biustonoszem, i spróbuję coś zdecydować. No bo jako taka niezobowiązująca letnia bluzeczka jest prześliczna i wygodna (i nie trzeba wciągać brzucha). Poza tym się Mężu podoba, a to zawsze coś ;)
    • clarisse Rouen Vert 42 BBB 30.07.12, 11:08
      Zauroczyła mnie (zresztą obie wersje kolorystyczne) w zapowiedziach i musiałam ją przymierzyć, mimo faktu, że z Indigo ani Summer City się nie dogadałam, a Rouen wyglądała na podobną.

Wzięłam rozmiar swój standardowy, 42 BBB.

Materiał jest delikatny, o takim lekko satynowym splocie - nie jest błyszczący, ale daje wrażenie większej gładkości. Nie umiem wyjaśnić dlaczego, ale ogólnie układa się na mnie dużo lepiej niż Indigo i Summer - może to kwestia mojej subiektywnej oceny, a może kolorystyki, trudno mi to ocenić.

Kolorystyka - trochę się obawiałam, bo mam Polkę zieloną, która jest dla mnie stanowczo za blada. Ale kombinacja różnych zieleni w Rouen to coś zupełnie innego. Dużo wyższy, że tak powiem, poziom nasycenia barw. A do tego czerwony paseczek i czerwone pantofelki ;)

Jeden poważny minus, ten sam co zawsze, kiedy klientka ma 156 cm wzrostu :) Część ramiączkowa jest za długa. Z tego powodu góra dziwnie się układa, a stanik wyłazi pod pachami. Ale to znów kwestia poprawki krawieckiej, po przypięciu ramiączek spinkami w odpowiednim miejscu okazuje się, że układa się dobrze, stanik nie wyłazi a do tego dekolt przestaje być nieprzyzwoity. Wyglądam w niej kapitalnie, więc zostaje :)
    • kajusieczka czy będzie? 31.07.12, 11:44
      Miały być koszulki w kratę a tu już 2 miesiące lata za nami a koszulek ani widu. Będą czy zrezygnowaliście?
      Czy Arles będzie w małych rozmiarach?
      • anka-ania a żakiety? n/t 31.07.12, 12:06
      • biubiu Re: czy będzie? 31.07.12, 22:45
        Z niczego nie zrezygnowaliśmy, robiliśmy reorganizację przedsiębiorstwa, bo szwalnie zewnętrzne są zbyt zawodne.
        • kajusieczka Re: czy będzie? 01.08.12, 16:33
          fajnie, pozostaje życzyć powodzenia w reorganizacji i czekać :)
    • boziaj Kyoto violet i Ponti 36bb/bbb 05.08.12, 20:12
      na wymiary 94/72/95
      zazwyczaj z dzianin biubiu noszę 36b/bb, ale tu bb/bbb w biuscie jest w sam raz
      oba kroje łaskawe dla mojego typu figury, bo podkreślają ramiona, biust, talię (kyoto jeszcze biodra), a są stosunkowo luźne w udach
      ponti z grubej dzianiny, rokuje być bardzo wygodna, czekam na podobne na jesien (poproszę dla odmiany dekolt w łodkę ;))
      kyoto - cieńsza, ale zadnych fałdek nie robi, bardzo efektowna, wysmukla sylwetkę, ma ładny kształt delkoltu - szeroki i niby okrągły, ale z małym "szpicem", długość jak dla mnie minimalna akceptowalna dla maxi (173)
    • niebieskookie nowe koszule 06.08.12, 15:44
      Kiedy w przybliżeniu można się spodziewać koszul? Lub chociaż zdjęć z zapowiedzi oliwkowej? :)
      • biubiu Re: nowe koszule 06.08.12, 21:12
        Za tydzień mamy sesję kilka dni później powinny być fotki.
        • niebieskookie Re: nowe koszule 07.08.12, 09:38
          Dziękuję za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka