olazdaleka
03.07.12, 15:02
Przepraszam z gory za brak polskich liter.
Czytam Lobby, Balkonetke i Stanikomania oraz anglojezyczne blogi. Na poczatku stanikowego uswiadomienia, poprosilam o okreslenie rozmiaru na Lobbowym watku, pare razy wstawialam zdjecia na Balkonetke. Czesto spotkalam sie z ostrzezeniem zeby nie zanizac za bardzo obwodu. Moje wymiary to obecnie 75/105 - czyli wychodzi 32gg. Taki rozmiar maja moje brytyjskie staniki, mam tez pare Effuniakow w rozmiarze 75h. Wszystkie staniki sa dopasowane a ja jestem zadowolona. . Do czego zmierzam?
Czytajac anglojezczne blogi o brafittingu itp. co rusz natrafiam na to jak bloggerki podkreslaja ze wazny jest stabilny obwod biustonosza i ze metoda dodawania 4 cali do wymiaru pod biustem jest przestarzala (wiekszosc z nich nie uzywa systemu metrycznego).
Czyli jak ktoras ma 28 cali podbiustem (np. June z Braless in Brasil) to nosi stanik 28.
Rozmiar UK 28 to 60 w Polsce? Czyli majac 28cali ( a to jest 71cm ) ona nosi stanik z obwodem 60?
Moje 75cm to ok. 29cali - jakos nie wyobrazam sobie noszenia stanika o obwodzie 28, nosze 32.
Czy te kobiety nie przesadzaja z zanizaniem obwodow? A moze ja czegos nie rozumiem?