Dodaj do ulubionych

ELLE MACPHERSON

11.09.12, 13:22
Czy ja ślepa, czy nie mamy tematu?

Wykalkulowałam sobie, że jeśli zawyżę obwód (ciiii ;) ) to jest szansa, że dam radę wejść na przykład w takie cudeńka:
www.figleaves.com/uk/product/mc-e76-974/picturesque%20underwired%20bra%20(d-g)/
www.bendonlingerie.com.au/elle-macpherson-intimates-gentle-jade-underwire-bra-vintage-cream
więc zwracam się o pomoc do Lobbystek - co my o tej firmie wiemy? Ciasne obwody i duże michy może ;) ? Bo to by było idealnie!
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 13:26
      Parę lat temu mierzyłam Dentelle Contour bra, ale to była porażka pod względem kształtu. Nie zaokrąglał i robił smętny profil. Ale może od tego czasu coś się poprawiło?

W każdym razie ja się na pewno zniechęciłam do dalszego testowania tej marki - obecnie wolę sprawdzone modele :)
      • besame.mucho Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 13:28
        No wiesz, a już prawie klikam w "kup", bo takie ładne, czekam tylko aż ktoś mi dla mojego czystego sumienia da kopa pisząc post: "och pewnie, bierz, są świetne, ja mam już pięć, mają takie ciasne obwody i wielkie michy, że spokojnie możesz sporo zawyżyć obwód i zmieścisz się w G" ;) !
        • boziaj Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 13:59
          Ja miałam (mam dalej, tyle ze wyrosłam) dentelle w wersji miękkiej
          obwód faktycznie ścisły (mi pasował taki jak w effuniakach), ale miski raczej standard - przynajmniej w tym modelu
          kształt fajny, raczej naturalny
          najwieksza zaleta: bardzo, bardzo wygodny, chyba jedyna balkonetka przy której, o ile pamięć mnie nie zawodzi, nie musiałam nic kombinować z mostkiem
          rozmiar 32e miał zapięcie na 3 haftki ;)
          • besame.mucho Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 14:07
            O to to, ten post mi się podoba, bo mam wielką ochotę kupić :D
        • yaga7 Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 14:04
          No wiesz, może akurat na Tobie będą mieć ciasne obwody i wielkie michy ;)

Ale jakby co, ja ostrzegałam ;)
          • besame.mucho Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 14:12
            Może tak na próbę... ;)

Pogóglowałam po LB-przyległościach, przy mniejszych miseczkach widzę, że dziewczyny często są bardzo zadowolone, ale stanik z miseczką G recenzowała Kasica i też napisała, że klapa. W komciach też trochę kiepskich opinii - co gorsza zwłaszcza na temat szerokich fiszbin, czyli marka chyba nie dla mnie. Ale takie ładneee...
            • sbarazzina Re: ELLE MACPHERSON 11.09.12, 14:29
              Faktycznie, wątku należałoby szukać na LMB, bo to marka o dość dobrych opiniach wśród małobiuściastych.

Spodziewałabym się też szerokich mostków.
              Tu gdzie mieszkam ;) Elle są dostępne stacjonarnie, więc kiedyś mogę Ci pomierzyć fiszbiny etc.

---
              Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
              tnij.org/staniki01
              • besame.mucho Re: ELLE MACPHERSON 13.09.12, 15:05
                Dzięki, na razie zamówiłam na próbę, bo zamawiałam ciuchy z Asosa, więc przy okazji kliknęłam stanik - jeśli jakimś cudem okazałby się dobry, to przed następnym zakupem chętnie się do Ciebie uśmiechnę o zmierzenie czy inny model wypada podobnie :).
    • besame.mucho Picturesque Underwired Bra 13.09.12, 17:01
      O taki:
      www.bendonlingerie.com.au/elle-macpherson-intimates-picturesque-underwire-bra-jet
      Doszedł i mimo obaw jestem zadowolona :).
      Jest na mnie za luźny, ale to wiedziałam zamawiając za szeroki obwód, żeby zmieścić się w miseczkę. Ale nawet za luźny IMO podtrzymuje dobrze - wiadomo, że nie do biegania i sportów wyczynowych, ale do normalnego użytkowania wydaje się zupełnie ok. Zamówiłam 80G, normalnie noszę brytyjskie 70GG-H.
      Chyba wiem dlaczego firma nie ma wielu zwolenniczek na Lobby - stanik raczej mało zbiera i podnosi biust. Utrzymuje go w ryzach, ale nie zmienia naturalnego kształtu. Ja taki efekt lubię, więc jestem zadowolona. Na szczęście nie ma żadnych dziobów ani nic takiego - biust jest naturalnie okrągły.
      Jestem zachwycona ramiączkami - mają jakiś centymetr, a są wygodne i nic się nie wbija. W taką pogodę bardzo lubię duże swetry z szerokimi dekoltami i wreszcie nie będą mi z nich wyglądać frejowe szele, tylko zgrabne ramiączka.
      Może jeszcze zmienię opinię po ponoszeniu go przez jakiś czas, ale po pierwszej przymiarce jestem na tak :).
      • sbarazzina Re: Picturesque Underwired Bra 13.09.12, 17:52
        Wrzucaj fotki do galerii :)

---
        Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
        tnij.org/staniki01
        • besame.mucho Re: Picturesque Underwired Bra 18.09.12, 16:31
          Wrzucone :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka