Dodaj do ulubionych

Kobiece czasopisma

26.11.19, 21:51
Kupujecie? Są jakies nowe warte uwagi? Co sie teraz czyta? Majac lat 20+ lubilam glamour i elle przy kawusi. Od lat nie mam ani latwego dostepu do polskich magazynow ani czasu na czytanie przy kawie(bo dzieci), a tak mi jakos przyszlo do glowy, ze to bylo takie przyjemne...lubicie?
Obserwuj wątek
    • mona-taran Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 21:55
      Ematka mi wystarcza :p
      • 21mada Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 21:58
        I w papierowych czasopismach nie ma możliwości komentowania artykułów.
    • yuka12 Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 22:03
      Też kiedyś kupowałam. Ostatni raz kupiłam chyba z 2 lata temu. Ale ilość reklam i ukrytych reklam w artykułach, wykreowane wnętrza i wywiady z tezą, w całości bardzo mnie zniechęciło do tego typu czasopism. Zresztą nie był to pierwszy raz, kiedy miałam tego typu przemyślenia, ale dałam jeszcze szansę niepolskiej edycji.
      I też wolę ematkę 😀.
    • lauren6 Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 22:03
      Nie kupuję. Parafrazując ematkę z wątku obok: jeszcze na głowę nie upadłam by płacić za oglądanie reklam.
      • jak_matrioszka Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 22:12
        Patrzac na ilość reklam w stosunku do treści, to czytelnikom powinno sie płacić za subskrybcje.
    • andaba Re: Kobiece czasopisma 26.11.19, 22:13
      Czasem kupuję coś z wydawnictwa BPV, gdy mnie jakiś wzór urzeknie.
    • ajriszka Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 08:53
      "Zwierciadło".
      • damartyn Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:01
        Prenumeruje "Twój Styl" i "Panią" wysyłka z Polski.
      • mamaafg Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:12
        Oo zwierciadlo tez lubilam. Zupelnie zapomnialam.
    • edelstein Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:20
      80% reklam, 10% jak byc piekna i mloda z ukrytymi reklamami,5% trendy w modzie zupelnie niepraktyczne plus 5% jak zrobic panu dobrze albo odnalezc punkty abcdefG.
      Nie kupuje, jak zapragne ogladac reklamy to wylacze ad blocka.
    • tojamarusia Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:20
      Kupowałam coś czasem w ubiegłym wieku.
    • aqua48 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:21
      Kupuję Wysokie Obcasy Extra, czytuję ze sentymentu Twój Styl (który pożyczam), do samolotu nabywam sporadycznie jakąś Galę czy inne tego typu, żeby mieć na czym oko zawiesić w podróży.
      • sofia_87 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:35
        Ja tez WO, lubie także Women's Health.
        Inne sporadycznie, jeśli jestem na zakupach i cos mi wpadnie w oko
      • beverlyja90210 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:38
        Ja tak samo kupuje tylko na lotnisku smile
        • jak_matrioszka Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:15
          To gdzie Wy, przepraszam za wścibstwo, latacie? Mi na 1,5h trasie takie czytadło kończy sie szybciej niż w połowie drogi, wystarczyłoby może na przelot z Woli do Białołeki...
          • sofia_87 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:21
            Można kupic kilka gazet, rozwiazac krzyżówki itp. smile
            Ale ja tez podczas lotu wole ksiazke i to taka, która z pewnoscia mnie wciągnie, ponieważ boje się latac.
            • jak_matrioszka Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:52
              Taaa, a jak potem zważa bagaż przed boardingiem, to sie okaże, że zamiast 500 zapłace za przelot 2000.
    • urtikus Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 09:28
      darmowy Skarb, czasem miesięcznik z Biedronki, Zdrowie
    • aga_mon_ber Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:15
      Nie czytam, nie kupuję.
      Nie lubię pism kobiecych i nie ma tam nic ciekawego, co mogłoby mnie zainteresować.
    • mamaafg Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:16
      Widze ze wiekszosc gazet tych samych, tylko z tego co piszecie tresci i wnetrze coraz gorsze. A jako nastolatki co czytalyscie? Ja przypominam sobie Filipinke, Nasza miss i bravo girl. Piekne czasy wink
      • aqua48 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 11:37
        mamaafg napisał(a):

> Widze ze wiekszosc gazet tych samych, tylko z tego co piszecie tresci i wnetrze
        > coraz gorsze. A jako nastolatki co czytalyscie? Ja przypominam sobie Filipinke
        > , Nasza miss i bravo girl. Piekne czasy wink

Ja jestem z pokolenia Świata Młodych, to było czasopismo kultowe, najpierw cieniutkie, czarno-białe, wychodziło we wtorki i czwartki, a potem dostało koloru i zwiększyło objętość, oraz niezłego studenckiego ITD. Filipinkę zdobywaną w kiosku spod lady kupowałam jeszcze jako młoda mężatka i mąż mi ją podczytywał smile A wycięte z niej przepisy mam do dziś wklejone w grubym zeszycie. Jako wczesna nastolatka czytałam też Przekrój, to był fantastyczny tygodnik.
        • lellapolella Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 12:23
          Ja teżsmile Świat młodych, Radar, Literatura (najpierw tygodnik, potem miesięcznik). Generalnie, nigdy mnie nie ciągnęło do pism tylko kobiecych.
        • fandorina Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 14:29
          Uwielbiałam Filipinkę!
          • mamaafg Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 15:18
            Ja tez. I Filipa z czarnej strony.
            • fandorina Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 15:26
              Oj tak, Filip z zielonymi
      • z_lasu Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 12:01
        > A jako nastolatki co czytalyscie?

Politykę i Przegląd Techniczny. Serio.
      • tt-tka Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 15:51
        mamaafg napisał(a):

A jako nastolatki co czytalyscie? Ja przypominam sobie Filipinke
        > , Nasza miss i bravo girl. Piekne czasy wink

Jako nastolatka - Filipinke, Na przelaj, Razem, Dookola swiata i inne, ktorych tytulow juz nie pamietam. Dobre byly pisma. A , i ITD - pismo bylo w zasadzie dla mlodziezy studenckiej, jako licealisci czytywalismy to raczej dla szpanu i dla (a co tam, przyznam sie) - dla Lwa Starowicza smile

Jako dorosla czytywalam (z pism kobiecych) Zadre - nawet nie wiem, czy jeszcze wychodzi...
    • an.16 Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 12:11
      Nigdy nie czytywałam 'kobiecych: czasopism. No dobra, jako dziecko "Kobietę i życie" i "Przekrój". Bo rodzice mieli. Od zawsze czytam "Politykę". Już od czasów kiedy miała format szerokich szpalt. Wysokie obcasy, tylko wkładkę, które obecnie wystarcza na kwadrans czytania. W większości serwują odgrzewane kotlety. Ile można o Ginczance?
    • fandorina Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 14:30
      Ja lubię Urodę Życia.
    • sumire Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 15:36
      Nie kupuję, nie czytam. Czytywałam Wysokie Obcasy, ale w pewnym momencie jakość tekstów im zaczęła spadać, aż w jednym znalazłam tyle błędów rzeczowych, że w kolejną sobotę już nie kupiłam. I to były takie oczywiste błędy, nie takie z gatunku, które wyłapałby tylko wybitny znawca tematu.
      I to mnie ogólnie wkurza w polskiej prasie kobiecej - słabość tekstów.
    • asfiksja Re: Kobiece czasopisma 27.11.19, 15:53
      Wydawnictwa "konkretnopłciowe" przeglądam czasem w kolejce do lekarza, dentysty albo fryzjera. I zawsze dziwi mnie, że ktoś to kupuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka