Dodaj do ulubionych

rozmiarowka Melissy - help

28.09.12, 21:39
Proszę o pomoc, kto oblatany w Melissie. Chcę kupić coś ichniego i zupełnie nie wiem jaki rozmiar wybrać...
Moje wymiary:
pod biustem ciasno - 76
pod biustem luźno - 79
w biuscie normalnie - 96
w biuście w zwisie - 99
Według tabelki na ich stronie wychodzi z tego na pograniczu 75D i 75E. Tylko że kupiłam ostatnio stanik stacjonarnie - Freya - w rozmiarze 70GG... wszystko co poniżej było za małe. I sama już nie wiem... Słyszałam że Melissa ma własną rozmiarówkę, ale czy wypada tak bardzo inaczej od klasycznej? No bo między E a GG to naprawdę spora jest różnica...
Jak celować? W jaki rozmiar?
Stanik ma być do karmienia, ale to chyba bez znaczenia w tym kontekście.
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: rozmiarowka Melissy - help 28.09.12, 22:32
      dzidz_dzidziulec napisał(a):

> Proszę o pomoc, kto oblatany w Melissie. Chcę kupić coś ichniego i zupełnie nie
      > wiem jaki rozmiar wybrać...
      > Moje wymiary:
      > pod biustem ciasno - 76
      > pod biustem luźno - 79
      > w biuscie normalnie - 96
      > w biuście w zwisie - 99
      > Według tabelki na ich stronie wychodzi z tego na pograniczu 75D i 75E.

Najlepiej napisz do nich, doradzą. Różne modele różnie wypadają rozmiarowo.

> Tylko że
      > kupiłam ostatnio stanik stacjonarnie - Freya - w rozmiarze 70GG... wszystko co
      > poniżej było za małe. I sama już nie wiem...

Freye prodiukuje brytyjska firma Eveden, która jako żywo z Melissą nie ma nic wspólnego, i to nic obejmuje także rozmiarówkę.

> Słyszałam że Melissa ma własną ro
      > zmiarówkę, ale czy wypada tak bardzo inaczej od klasycznej?

Nie ma "klasycznej" rozmiarówki, jest kontynentalna (czyli m.in. polska), jest francuska/belgijska (nasz obwód 70 to ich 85), jest brytyjska (nasze 70 to ich 32), jest włoska (uciekać!), jest australijska/nowozelandzka (70 to 12), więcej nie wiem. Amerykanie lubują się w mnożeniu D (jest miseczka C, D, DD, DDD...).

> No bo między E a GG
      > to naprawdę spora jest różnica...

To nie ma znaczenia. Kupujesz Melissę, to dobierasz rozmiar według rozmiarówki Melissy, nieważne, w jakim rozmiarze jest stanik Freyi. A i tak jeden model Frey możesz mieć 70GG, inny 70G, a inny - 70H lub 75FF.

> Jak celować? W jaki rozmiar?
      > Stanik ma być do karmienia, ale to chyba bez znaczenia w tym kontekście.

Znaczenie ma zasadnicze. Zmierz się przed karmieniem, kiedy biust jest najpełniejszy, i celuj raczej w większą miseczkę, jeśli wypadasz na granicy, żeby nie było niebezpieczeństwa, że pierś będzie choćby minimalnie uciśnięta.

I koniecznie skontaktuj się z producentem, po to podają mail do kontaktu :)
      • agafka88 Re: rozmiarowka Melissy - help 30.09.12, 15:51
        Anno-pia, no nie wiem, miałam w ręku stanik melissy do karmienia 75D Melissy, o ten

Nie ma szans, żeby w ten stanik wcisnęła się osoba z rozmiarem brytyjskim 70GG. Już bardziej, jakbym miała wybierać z ego, co jest dostępne w dopasowanej wybrałabym 75G.

dzisz_dzidziulec, zawsze możesz napisać/zadzwonić do Dopasowanej i poprosić o porównanie ze stanikami brytyjskimi, jak się ma 2 modele przed sobą, to łatwiej jest powiedzieć.

Swoją drogą - jeżeli szukasz czegoś taniego i na fiszbinach do kamienia, to ja bym polecała raczej Comeximy niż Melissy, comexim kosztuje ok. 130 zł.n Dużo lepsza konstrukcja niż Melissy moim zdaniem.
        • anna-pia Re: rozmiarowka Melissy - help 30.09.12, 17:47
          E, nie wiem, jakiś wyjątkowo rozciągliwy małomiseczkowiec (jak Panache Confetti) i wyjątkowo dużomiseczkowy ściśliwiec Melissy... Nie wiem, dlatego ze 3 razy napisałam o konieczności kierowania się za każdym razem tabelką odnośnego producenta oraz pisania do sklepu, bo noszenie rozmiaru X w firmie Y nie daje z definicji żadnego przełożenia na firmę Z, co najwyżej luźne wskazówki.
          A zaraz pewnie okaże się, że nie 70GG, tylko 65GG...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka