Dodaj do ulubionych

spadające ramiączka

21.11.12, 18:09
wiecznie spadają mi ramiączka, stanik noszę w rozmiarze 85HH, wiec biust mam ogromny i grawitacja niestety działa, gdy tylko zaciągnę ramiączka by mi nie spadały, te jak ja prawdziwe wampiry zaczynaja mi sie wbijać w ciało aż do siniaków! gdy tylko poluźnie odrobine - zaczynają spadać
i to w każdym staniku! czy to curvy cate czy panache tangoII, serena i co tam jeszcze mam.
czy jest jakis stanik, który bedzie mi trzymał piersi bez bólu?
dodam, że w stanikach całych sztywnych chodzić nie mogę, gdyż moje piersi w takich w ogole nie siedzą (nie ta forma)
czy warto kupować kolejny stanik, który jak wszystkie inne bedzie ze spadającymi ramiaczkami?
czy jesli kupię np. elomi (takiego jeszcze nie mam) to jest szansa, że będzie wszystko ok?
Obserwuj wątek
    • kasiadj07 Re: spadające ramiączka 21.11.12, 19:17
      U mnie spadające ramiączka to pierwszy sygnał, że stanik robi się za mały. Miałam tak w każdym staniku, z którego wyrastałam. Ale przyczyny pewnie mogą być różne.
      W temacie usztywnianych staników, próbowałaś Effuniaków? Z modeli PL większy biust faktycznie może wypływać środkiem, ale są też modele z wyższym mostkiem, które bardzo dużo osób sobie chwali, np. CHP. Niedługo ma być nowy miękki model specjalnie dla dużych biustów. Polecam Ci spróbować, zwłaszcza, że są o połowę tańsze od Elomi:) Jak nie będzie pasować, zawsze możesz odesłać. Dla mnie (okolice 85GG/H) Effuniaki, mimo, że usztywniane, są najbardziej komfortowymi stanikami. Żaden miękki stanik innej firmy nie jest tak wygodny. Pamiętaj jednak, że Effuniak ma swoją własną rozmiarówkę, trzeba sprawdzić w firmowym kalkulatorze.
      • moniach_1 Re: spadające ramiączka 21.11.12, 22:00
        Ja z zupełnie innych okolic rozmiarowych, ale istnieją takie krzyżaki czy ściągacze na plecy do ramiączek, w założeniu do bluzek-bokserek, ale tu może pomóc. Jak już wykluczysz możliwość złego rozmiaru czy kroju, oczywiście.
        • tosia.ru Re: spadające ramiączka 22.11.12, 06:31
          zly rozmiar i kroj wykluczam
          ale Twoj pomysl z krzyzakami sciagaczami moze sie sprawdzic, sprobuje, dzieki
          • turzyca Re: spadające ramiączka 22.11.12, 10:12
            tosia.ru napisała:

> zly rozmiar i kroj wykluczam

A ja bym sprobowala fullcupow, one maja z zalozenia ramiaczka blizej siebie. Plunge maja szerzej, a halfy to juz w ogole extremum.
            • tosia.ru Re: spadające ramiączka 22.11.12, 11:23
              alez ja sie najlepiej czuje w fullcupach, (melody fullcup bra rulezz) halfa nie mam i plunge chyba teznie mam,
      • tosia.ru Re: spadające ramiączka 22.11.12, 06:30
        effuniaki?
        nie probowalam effuniakow - jakos wydawalo mi sie ze tam nie ma nic dla mnie, ale biegne sie pointeresowac
        co do rozmiaru, ja co prawda to chudne to tyje ale akurat tu sie nic nie zmienia, probowalam zmieniac rozmiar/korygowac nieco skonczylo sie tym ze ze 4 staniki oddalam kolezankom, a znowu az taka chojna nie jestem by sponsorowac wszystkim wokol badz co badz nie tanie staniki
        dzieki za podpowiedz
    • kotwtrampkach Re: spadające ramiączka 22.11.12, 18:29
      Tosia, próbuję sobie wyobrazić te spadające ramiączka (był czas że nosiłam 32J - panache, baaaardzo zabudowany, pancerny - ramiaczka nie miały szans się zsunąć) i brakuje mi wyobraźni.. Ale może w tym wszystkim jest jakiś czeski błąd, który po prostu trzeba dostrzec? Nie mogłabyś sie komuś pokazać w staniku? Brafitterce najlepiej, osobie, która widziała jak rozne biusty zachowują się w róznych stanikach - bo to pomoże dostrzec ten błąd.
      POmysł ze ściągaczem ramiączek jest niezły, ale pisałas, że "zaciąganie" ramiączek powoduje ból, może byc podobnie z takim ściągaczem, tylko ośrodek bólu będzie blizej szyi..

Jeżeli nie możesz pójść do sklepu, na LB jest zamknięta galeria - trzeba zrobić 3-4 zdjęcia z różnych stron, nie "z ręki" - można samowyzwalaczem, może zrobić ktoś, można do lustra. Popatrzymy, pomyślimy, taka burza mózgów dobrze się sprawdzała do tej pory na Lobby - dzieki temu udało się rozwiązać dużo konstrukcyjnych problemów, dużo podpowiedzi było trafionych, a wiele pomysłów zostało wykorzystanych później do nowych rozwiązań :-)

Szkoda kasy na nowe staniki, które potem trzeba oddać (odsprzedać można :-) )
      • tosia.ru Re: spadające ramiączka 23.11.12, 05:52
        o nie wiedzialam o galerii
        z brafitterkami mam malo przyjemne doswiadczenia - w Moskwie raczej nie mam co liczyc a w Lingeriach w Trojmiescie nawet nie chce mi sie pojawiac po tym jak dostalam ataku paniki, jak naprawde przemila pani probowala mi wmowic ze zmieszcze sie w to tankini, naciagajac je na mnie mimo moich oporow - skonczylo sie tym, ze we trzy (moja mama i dwie brafitterki) sciagaly ze mnie tankini, ktore zaklinowalo mi rece i niemilosiernie wbijalo sie drutami w biust a ja spanikowalam ze 1. utkne tak na zawsze, 2. zaplace za zniszczone (porwane) tankini
        dzisiaj ma na sobie tango balkonetke i jeszcze nie zlecialy mi ramiaczka - ale balansuja na granicy.
        postaram sie zrobic zdjecia i wrzucicc na galerie
        ps. effuniaki ogladalam - strasznie mi sie nie podobaja
        • kocio-kocio Re: spadające ramiączka 23.11.12, 09:30
          A jaki kształt mają Twoje ramiona?
          Spadziste w połączeniu z dużym biustem skutkują zjeżdżaniem ramiączek.
        • kotwtrampkach Re: spadające ramiączka 27.11.12, 22:28
          tosia.ru napisała:

> ps. effuniaki ogladalam - strasznie mi sie nie podobaja

:-) effuniaki dużo zyskują po założeniu stanika i bluzki. A jak się trochę pochodzi, to ciężko założyć coś innego.
    • justinehh Re: spadające ramiączka 23.11.12, 17:16
      mnie ramiączka spadają jak mam obwód za luźny...
      • berkano8 Re: spadające ramiączka 23.11.12, 17:51
        Jestem z podobnych okolic rozmiarowych (no, ciut mniej), i wydaje mi się, że dobry rozmiar jest ważny, fakt, ale niestety są firmy, których produkty pomimo idealnie dobranego rozmiaru albo odrąbują mi ramiona, albo ramiączka zjeżdżają sobie radośnie. Z Elomi i Freyą nie mam tego problemu, jest superwygodnie.
    • tfu.tfu Re: spadające ramiączka 24.11.12, 23:45
      też mam ten problem. wykoncypowałam, że to dlatego, iż:
      mam szerokie plecy i dobry obwód czyli w większości 34/75 ma dla mnie za daleko wszyte ramiączka z tyłu. nie ma tu żadnego haczyka pt. za mały/ za duży stanik. po prostu ja potrzebuję ramiączka wszyte bliżej zapięcia. w niektórych modelach sobie przeszywam samodzielnie, w innych, z luźniejszym obwodem skracam obwód o około 2 cm z każdej strony i problem znika. a nie spadają mi tylko wtedy, kiedy się strasznie garbię ;-)
      • tosia.ru Re: spadające ramiączka 27.11.12, 10:53
        masz racje!!!
        to jest ten dyngs! stalam z pol godziny przed lusterm i sie przygladalam - rzeczywiscie ramiaczka z tylu mam wszyte prawie pod pachami (zwlaszcza w curvy kate)
    • black_halo Re: spadające ramiączka 25.11.12, 10:23
      Moze za luzny obwod? Ja mialam ostatnio ten sam problem i zastanawialam sie gdzie lezy przyczyna, Masquerade Rhea kupilam w rozmiarze 85FF bo czytalam, ze jest scisla. No i byla ale ja troche schudlam i dopiero kilka dni temu zauwazylam, ze piersi wyplywaja mi dolem. Nie przy chodzeniu, tylko stalam przed lusterkiem. Nie bylo to tez bardzo widoczne, dopiero jak podnioslam rece to zobaczylam ze stanik mi wjezdza na gore. Wiec zegnaj Rheo ;d
      • babciun Re:nieposłuszne ramiączko 25.11.12, 14:42
        Przy okazji tego wątku zapytam i ja: mam tylko dwa "uświadomione" staniki, z racji rozmiaru oba są panache (informacja od sprzedawczyni, że z innych firm staników w takich rozmiarach w sklepie nie ma). W czarnym andorra mam cienkie ramiączka, lewe zaraz po włożeniu zmienia się w poskręcany sznurek. W tangu zaś są piękne, szerokie ramiączka, ale lewe równie skręca się w sznurek, tylko szerszy niż w andorra. Do czasu nabycia tych staników nie zauważyłam żadnej asymetrii w budowie ciała. Może to jednak wina biustonoszy z tej konkretnej firmy?
        • black_halo Re:nieposłuszne ramiączko 27.11.12, 21:15
          Moze stanik juz sie zuzyl i stracil fason? Ja tak mialam w mojej ulubionej Frei. Nie moge jej odzalowac, musialam wyrzucic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka