Dodaj do ulubionych

Wałki pod pachami - topik

28.03.13, 08:12
Hejka :)
Mam problem z wałkami pod pachami. Bardzo zniekształcają mi piersi wygląda to nieestetycznie. Wyczytałam, że dobrany stanik pomoże w usunięciu ich i nie jest potrzebna żadna operacja. Stanik bardzo trudno dobrać te wałki są dosyć spore. Natomiast ładnie zbiera topik sportowy. I teraz pytanie: czy on jest dobrym rozwiązaniem?.. . Czy noszenie go przez kilka tygodni nie spowoduje, że problemy się nasilą?... Bardzo proszę o odpowiedź z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • ania.kar Re: Wałki pod pachami - topik 28.03.13, 11:04
      Dobrze dobrany stanik może pomóc, ale stuprocentowej gwarancji całkowitego wygładzenia mieć nie można. To, co w rzeczywistości jest piersią, a wystaje z boku stanika, może wrócić na swoje miejsce, jeśli miseczka biustonosza nie jest za mała. W przeciwnym razie będzie ciągle uciekać.
      Najlepiej wpisz się do wątku rozmiarowego. Przeczytaj najpierw pierwszym post, zmierz się według podanych wskazówek, a doświadczone w dobieraniu rozmiaru stanika forumowiczki pomogą Ci określić Twój najbardziej prawdopodobny rozmiar:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,136842333,136842333,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_51.html
      A czy top sportowy jest dobrym pomysłem? Trudno powiedzieć, bo one raczej spłaszczają i zgniatają biust. Ale na pewno lepiej nosić taki top, niż biustonosz w niewłaściwym rozmiarze, w którym krawędź miseczki czy fiszbiny uciskają i wbijają się w piersi.
      • ukrytylisek Re: Wałki pod pachami - topik 28.03.13, 21:13
        Dziękuję bardzo :)
        Stanik już jest dobrany i dopasowany wałki się bardzo ładnie chowają :) Teraz tylko kwestia czasu i.. umiaru. Noszę go już kilka godzin i muszę przyznać, że jest to bardzo boląca sprawa. Skóra pod pachami jest już czerwona nie chcę zrobić sobie krzywdy. Pytanie jak długo nosić ten stanik w ciągu dnia? Najlepiej cały czas? Nawet podczas snu? Z góry dziękuję za pomoc :)
        • babciun Re: Wałki pod pachami - topik 28.03.13, 21:28
          Ukrytylisku, ja przyzwyczajałam się do biustonosza powoli. Najpierw do pierwszego zbyt dotkliwego obtarcia czy też ucisku, codziennie dłużej, aż doszłam do całodziennego noszenia (chociaż nie każdego dnia daję radę). jestem zadowolona, że już taaak długo mogę nosić swój uświadomiony stanik:) Życzę powodzenia:)
        • turzyca Re: Wałki pod pachami - topik 28.03.13, 21:29
          Noszę go już kilka godzin i muszę przyznać, że j
          > est to bardzo boląca sprawa. Skóra pod pachami jest już czerwona nie chcę zrobi
          > ć sobie krzywdy. Pytanie jak długo nosić ten stanik w ciągu dnia? Najlepiej cał
          > y czas? Nawet podczas snu? Z góry dziękuję za pomoc :)

Cos jest zdecydowanie nie tak. Nowy stanik powinno odbierac sie jak nowa pare idealnych dzinsow - czuje sie ja, bo material jest sztywny, ale nagle pasek nam sie nie wbija w brzuch, ani nie tworzy worka na plecach. Jesli stanik sprawia bol, to cos jest nie tak, np. ma zbyt wysoko podkrojone boczki lub za szeroko rozstawione ramiaczka. Niby mozna miec takie objawy z braku przyzwyczajenia, ale bolesne otarcia bylyby dla mnie sygnalem alarmowym. Dolaczam sie do rady, zebys podala konkrety - swoje rozmiary i rozmiar oraz model stanika. Jesli nic nie uradzimy na sucho, zawsze mozesz skorzystac z naszej zamknietej galerii, w ktorej mozna pokazac swoje stanikowe zdjecie gronu zaufanych, doswiadczonych lobbystek - jeden obraz to w koncu tysiac slow.

Co do waleczkow: czy jak podniesiesz reke, to nadal masz waleczek? Przy opuszczonych ramionach czesto trudno ocenic, czy nadmiar skory w okolicy pachy, to juz waleczek zagubionej piersi, czy naddatek materialu, umozliwiajacy ruch. :)
        • ciociazlarada Re: Wałki pod pachami - topik 31.03.13, 23:20
          ukrytylisek napisał(a):

Noszę go już kilka godzin i muszę przyznać, że j
          > est to bardzo boląca sprawa. Skóra pod pachami jest już czerwona nie chcę zrobi
          > ć sobie krzywdy. Pytanie jak długo nosić ten stanik w ciągu dnia? Najlepiej cał
          > y czas? Nawet podczas snu? Z góry dziękuję za pomoc :)

Oj, niedobrze. Zgadzam się z Turzycą, dobrze dopasowany stanik nie powinien sprawiać bólu. Powinien być tak dopasowany, że nie pytasz "jak długo go nosić w ciągu dnia", tylko idąc spać trudno ci się z nim rozstać. Być może jest zbyt ciasny, może zbyt wysoko zabudowany pod pachami. Nie rób sobie krzywdy, proszę. Wcale nie jest powiedziane, że wałki pod pachami znikną na amen (niektórzy je mają i już), a możesz się nabawić brązowych obtarć, które będą się trzymały nawet przez kilka lat. Byłaś w wątku rozmiarowym? Jaki to stanik i na jakie wymiary?

• stuletnia_stokrotka Re: Wałki pod pachami - topik 29.03.13, 06:24
      ja mam podobny problem z wałko-bułami pod pachami
      po wizytach u kilku braffiterek dowiedziałam się,że taka moja uroda i żaden dobrze dobrany stanik nie jest w stanie tego zlikwidować,żadne wygarnianie itp.
      • jolkaaaaa_gazeta Re: Wałki pod pachami - topik 11.04.13, 20:05
        Mimo dobrze dobranego stanika mojej mami 52 lata, nadal ma wałeczki pod pachami co prawda dużo mniejsze ale jednak są, wygarnianie nic nie daje bo w ciągu dnia wyskakują ze stanika, mama jest szczupła więc to nie jest tłuszcz. Nosi staniki już 3 lata , u mnie i u siostry problem nie występuje czy to może być racja wieku? Niestety zdjęć nie zamieszczę bo nie pozwala nawet sobie zrobić. Bardzo brzydko to wygląda w sukienkach na ramiączkach przez co przestała je w ogóle nosić. Z 75B stopniowo zmieniła rozmiar od 30E do 30 G/GG. Mama ma ogólnie jędrna skórę i wygląda na 15 lat młodszą jednak piersi maltretowała już wiele lat. Ktoś coś doradzi ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka